E DA VAS VIDIM SADA
Strucnjaci su pronasli da u ljudskom mozgu postoji defekt i nazvali su
ga ljudski BUG!Ovi testovi su genijalni, napravi ih bez upotrebe olovke i papira, nema
potrebe da se zapisuje ista, samo prati instrukcije koje slede..1. TEST
Za sledeci zadatak NIKAKO se ne sme upotrebljavati Digitron ili papir i
olovka:Imas 1000, dodaj 40.
Dodaj jos 1000.
Dodaj 30 i opet 1000
Dodaj 20.
Dodaj jos 1000 i onda jos 10.
Koji je zbir?
Odgovor sledi:
>
>
>
>
>
Tvoj rezultat je... 5000?
Tacan odgovor je : 4100!!!!!!!!!!
Ako ne verujes ponovi zbrajanje pomocu kalkulatora....
Dogadja se radi toga sto ljudski mozak u jednom trenutku zbrajanja pomesa
decimale, tj. Pretvara ih u 'jednu nulu vise'.
Našla sam još nešto slično.
1. Izračunaj koliko ima 'F' u sledećoj rečenici, i ne koristi miša niti prst kao pomoć.
FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS.Koliko ih ima?
3? 4?.
.
.
.
.
.
.Pogrešno! Ima ih 6!
Objašnjenje je sledeće: ljudski mozak ne percipira rec 'OF'.
3. Odgovaraj na pitanja napamet i što brže:
Koliko je:15+6
3+56
89+2
12+53
75+26
25+52
63+32
123+5Brzo pomisli na jedan alat i na jednu boju.
.
.
.
.
.
.
.Pomislio si na crveni čekic?
Ako nisi, onda si u 2% populacije koja je pomislila na nešto drugo.
98% populacije pomisli na crveni čekic kada rešava ovaj zadatak.
za jozu
Sabrala sam na digitronu i dobila 5000.Pitam se kako se moze dobiti 4100.
za ivu:
evo pomislila sam na crveni cekic majke mi.Imam i ja jedan testove za vas.
1.Imamo brojeve xy i ab.
U tim brojevima je doslo do zamene cifara pa su se dobili brojevi yx i ba.
Proizvod brojeva xy i ab jednak je proizvodu yx i ba.
Odrediti koji su to brojevi(sva 4 broja)Imate 25 min vremena da ga resite.
Vreme tece od trenutka kada ste procitali zadatak.2.Za ovaj test potrebni su vam papir i bojce ili flomasteri.
Zapisacete sledece reci sledecim bojama:
zuta-zelenom bojcom
plava-crvenom bojcom
narandzasta-plavom bojcom
crna-zutom bojcom
crvena-plavom bojcom
zelena-crnom bojcom
ljubicasta-crvenom bojcom
zuta-plavom bojcom
crvena-zelenom bojcom
narandzasta-crnom bojcom
zelena-crvenom bojcom
crna-zutom bojcom
plava-zelenom bojcom
crvena-plavom bojcom
ljubicasta-crnom bojcom
zelena-plavom bojcom
plava-crvenom bojcom
narandzasta-zelenom bojcomProverite da li ste sve zapisali kako treba i upotrebili odgovarajuce boje.
Zatim uzmite makaze i isecite te reci na kartice i napravite sledece kombinaciju RECI:zuta-plavom bojcom
zelena-crvenom bojcom
ljubicasta-crnom bojcom
crvena-plavom bojcom
zelena-crnom bojcom
zelena-plavom bojcom
narandzasta-crnom bojcom
narandzasta-zelenom bojcom
narandzasta-plavom bojcom
plava-crvenom bojcom
crna-zutom bojcom
crvena-plavom bojcom
plava-zelenom bojcom
crna-zutom bojcom
crvena-zelenom bojcom
plava-crvenom bojcom
Proverite da li ste se zbunili kod ove kombinacacije.Ako ste se zbunjivali u toku ove igre onda brzo procitajte sve RECI koje ste napisali.
Ako ste se zbunjivali to je zbog toga sto je doslo do konflikta leve i desne hemisfere mozga.
Leva strana raspoznaje boje,a desna reci.Uzivajte.

e ovako ja dam jedan logicki zadatak...ko mi odgovori tacno..tj ko ga uspije rijesiti....on postavlja drugi..ako niko neuspije ja dajem rjesenje za par dana...poz..Kako ovo.......
Kao sjedila tri prijatelja u kaficu i ceh im bio 25 maraka, daju oni konobaru svaki po 10 maraka da naplati.......i pita konobar sad kako cu sad vam vratiti kusur znaci 5 maraka, a vas trojica.....i kao sloze se da svakom od njih vrati po jednu marku, a da sebi kao baksis ostavi dvije.......i sad oni nesto kontaju ako je nama vratio po marku to znaci da smo mi prakticno dali po 9 maraka sto je znaci kada pomnozis sa tri 27 i sebi ostavio 2 to je 29............kako sad to, a gdje se gubi marka......ajde da vas vidim pametne glave neka neko rijesi ovo.......
Evo zadatka:
U sobi se nalazi 10 (deset) identicnih vreca sa identicnom kolicinom komada zlatnika. U 9 (devet) vreca se nalaze novcici apsolutno identicne tezine. U jednoj od vreca se nalaze novcici koji su medju sobom identicne mase ali li su neznatno laksi u odnosu na novcice u ostalim vrecama. Ne postoji nijedan nacin da odredis koji je laksi novcic od koga sem da ih bacis na analiticku vagu i tako vidis koliko je koji tezak. Tvoj zadatak je da pomocu analiticke vage odredis u kojoj vreci je laksi novac. Broj novcica je identican u svim vrecama, ima ih bas mnogo. I pored toga sto ih je baaaaaas, ama, baaas mnogo, ni podizanjem vreca ne mozes da shvatis koja vreca ima lakse a koja teze novce - cini ti se da su jednake tezine sve vrece kada ih uhvatis u ruke. Da bi zadatak bio interesantniji imas pravo na jedno jednino merenje. Vaga nema tasove, vec podseca na onu mesarsku/pekarsku vagu de bacis meso/burek i izadje ti masa.
Dakle 10 vreca, isti broj novcica, mnogo novcica, u jednoj vreci novcici laksi, jedno merenje, u kojoj vreci su laksi novcici?NAPOMENA:
Ovo nije zajebancija. Zadatak ima resenje. Ako niko ne resi zadatak u roku od 2 dana (a verujem da ocete), dacu resenje. Nije tesko.
pa ako znamo težine tih novčića onda na vagu stavimo iz svake kese različiti broj zlatnika. recimo iz prve 1 iz druge 2 .... iz desete 10
uzevši u obzir da znamo koliko teže novčići može se lako uočiti koji je džak u pitanju.
ako se broj novčića(u ovom slučaju 55) pomnoži sa masom jednog, i to uporedi sa izmerenom masom na vagi, prosto se može utvrditi...

Ajnštajnov test se vezuje za velikog naučnika i njegovu konstataciju da 98% ljudi nije u stanju da ga tačno reši. Po meni je test lak samo treba koncentracije:
5 kuća je obojeno u 5 različitih boja, u svakoj kući živi osoba druge nacionalnosti. Tih 5 vlasnika piju odredjeno piće, sviraju odredjeni instrument i drže odredjene kućne ljubimce. Ni jedan vlasnik nema istog ljubimca, instrument ili piće.
Na osnovu dole navedenih podataka odgovorite: KO DRŽI RIBICE?
Poznati podaci:
Britanac živi u crvenoj kući;
Švedjanin drži pse;
Danac pije čaj;
Zelena kuća je levo od bele kuće;
Vlasnik zelene kuće pije kafu;
Osoba koja svira violinu gaji ptice;
Vlasnik žute kuće svira klavir;
Vlasnik srednje kuće pije mleko;
Norvežanin živi u prvoj kući;
Čovek koji svira trubu živi pored onoga koji gaji mačiće;
Čovek koji drži konje živi pored čoveka koji svira klavir;
Vlasnik koji svira harmoniku pije pivo;
Nemac svira gitaru;
Norvežanin živi pored plave kuće;
Čovek koji svira trubu ima komšiju koji pije vodu;
Postoji samo jedno rešenje koje zadovoljava sve gore navedene uslove!

ko nastavi ovaj niz valjano ima a da pre toga nije video negde (ne znam gde bi mogao) resenje vodim ga na pivo.
1 11 21 1112 3112 211213 ...
Dakle, ne bilo kako vec broj koji zaista treba posle ovoga. Resenje postoji i trazim resenje koje ja znam. Ostala ne prihvatam. Bilo bi lepo dati i obrazlozenje.
Aj sad!

312213
Obrazlozenije: Svaki sledeci broj u nizu posle pocetnog, (1) oznacava redno zapisane brojeve cifara prethodnog broja, uvek pocevsi od koliko je bilo jedinica, pa nagore. Tako da, (u odnosu na prethodni broj): 11 se odnosi na "jedna jedinica", 21 na "dve jedinice", 1112 na "jedna jedinica i jedna dvojka", 3112 na "tri jedinice i jedna dvojka", 211213 na "dve jedinice, jedna dvojka i jedna trojka".
Po toj logici, sledeci broj je 312213, ili "tri jedinice, dve dvojke i jedna trojka".E sad, ako je to to, (a sta bi drugo bilo, hehehe), citiram:
"ko nastavi ovaj niz valjano ima a da pre toga nije video negde (ne znam gde bi mogao) resenje vodim ga na pivo". Pivo hocu neko najskuplje, ali i to ako ti ostane para od avionske karte na relaciji Auckland - Beograd, (najduzi moguci vazdusni put). Sama si to trazila, bejbi! :)))Inace, vidim da imas vremena za matematicko-logicke nizove, ali ne i za goreca religijska pitanja. Ili je kurd ipak bio u pravu da si sateran u cosak? :D

jozo odma se dobija 4100 ako lepo procitas brojeve :)
IvaNA, svaka cast, nisam brojao "f" u reci OF :) a zamislio sam beli srafciger
En Dotten, zadak sa novcicima sam odavno radio, i uradio sam ga vrlo brzo :)
jozo, sto se tice onih jarana ... dali su po 10, sto je ukupno 30. ceh je 25, znaci visak sa kojim konobar raspolaze je 5 maraka! ako svakom da po jednu marku, ostaju mu dve marke!
En Dotten:
Ne gubi se nigde.
3x10=30
30-3=27 (3x(10-9)=27)
27-25=2 i to je baksis ............. ovaj tvoj drugi red mi nije jasan 3x(10-9)=3x1=3 :))) a ne 27 kao sto si ti napisao
Zamislite vi ste vozac autobusa i dodjete do jednog mosta.
Na mostu je istaknuto upozorenje.
MOST MOZE DA IZDRZI MAKSIMALNU TEZINU OD 10 TONA
Autobus je pun sa putnicima (muskarci, zene, deca)
Autobus ima tezinu od 9,5 tona
Ako izadju samo 6 muskaraca autobus moze da predje most.
Ako izadju 9 zena autobus moze da predje most
Ako izadju sva deca i 3 zene autobus moze da predje most
Ako izadju 5 zena i 2 muskaraca autobus moze da predje mostPitanje: Koliko kilograma ima vozac?

e jebi ga...:) idemo na level II
Koje je boje oko tvoje?
Sta je brze ili zec?
Kola je razlika izmedju patke?
Koliko je stara Jugoslavija imala stanovnika ili ne?evo nesto zanimljivo:
kreces od 0dodas 1000 i 20
dodas 30
dodas 1000
dodas 1000 i 10
dodas 1000 30
dodas jos 10koliko je to?
ako si dobio 5000 uzmi digitron i proveri:)- m
Ono sa autobusom....ako sam ja vozac kao sto kaze na pocetku onda vozac ima 90 kg :)