Crna magija
  • Ž

Verujete li u ovo i koliko? Da li ste čuli za konkretne primere iz okruženja koji svedoče o postojanju ovoga? Znate li šta o hodžama, vračarama i sličnim koji se bave ovom delatnošću?

Molim, najusrdnije, bez glupih spam poruka.

• Триша

Има ту много пљачке и крађа око црне мађије. Ако постоји онда треба ђаволски да се трудиш...

• Mirjana The Great

Ako zaista postoji vlaška mađija, zamisli da je Alien ili Predator otkriju... Human kind would be doomed.

• Ž

Кад сам написао ''најусрдније'', стварно сам то мислио. И стварно ми је жао што то не може да се испоштује. Зар све мора да се спамује? Има пун курац тема за спем. Ако те заболе за ово, има и других тема - довиђења.

• Триша

Видиш шта раде у Змајевој Кугли ?

• Џими

Пре 500 година, да је неко направио калем од бакарне жице, унутра завртео магнет и то повезао са импровизованим извором светлости, вероватно би то тад подвели под црном магијом, јер тадашња наука није знала за струју. Тако верујем да данашња наука није доказала постојање сила које се користе у црној магији.

Да, верујем у црну магију, али исто тако знам да има и много превара. :)

• Ž

Свакако, Џими, превара је много, али оградимо се само на ону ''праву'' магију ако уопште то постоји. У шта конкретно верујеш када кажеш да верујеш? :Д

И мислим да се прилично слажем с тобом по питању сила које се користе у свему томе.

• Триша

Џедаји то зову "Сила"...

• Mirjana The Great

Sori, Đni. Ali nove teme su najslađe za spamovanje.

Evo, nećem više.

• Џими

Као што неки људи могу да читају мисли (а у то верујем, вођен личним искуством), тако верујем да постоје људи који умеју и да контролишу мисли, а самим тим и акције других људи.

Верујем и у духове, призивања духова и та срања, иако су многе те приче претеране због страха људи који су учествовали у томе.

Убеђен сам да су духови ништа друго до животна енергија која је напустила тело након смрти.

А отпилике знам какав је осећај, пошто сам једном умало умро у сну и имао вантелесно искуство. :) Тачније, у сну сам умро, а умало нисам рикнуо и стварно...

• Цыплёнок

Ne verujem. I mrzim te priče. Ludim od njih.

• Триша

То за духове су открили да се појављују у местима где има великих аномалија у елктричним или магнетним пољима. Само укључе сонар, траже те аномалије и нађу духа.

Него мене интересује могућност визија, кажу да су направили неки компјутер који рачуна неке могућности и кажу да сваки пут кад полуди појави се нека катастрофа...

• Ž

А зашто су предмети, да не кажем, артефакти (на пример длаке животиња и слично), неопходни за реализацију те контроле над акцијама других? Значи и они имају неку моћ.

• Earthworm Jim

Volim da slušam takve priče, ali me nikada nisu zaintrigirale, pa da počnem da razmišljam o tome. Nekako me je boleo... Ovaj... bolelo uvo. :)

To ne znači da neću pratiti šta vi ovde pišete. :)

• Џими

Ne verujem. I mrzim te priče. Ludim od njih.

И ја мрзим приче и наклапања, али верујем да доста тога има научну основу и размишљам о томе.

Не верујем у визије, али сматрам да има људи који доста тога могу да предвиде. Као што птице тачно знају кад ће невреме (јер имају механизме у телу који непогрешиво детектују промене у ваздушном притиску, влази итд), тако вероватно има људи који су посебно осетљиви на неке надражаје и поједине врсте енергије. Тако многи родитељи осете да им нешто није у реду с децом, имају ту неку енергетску повезаност с њима. Сећам се једном, био сам седми осми разред, био сам сам код куће, мајка ми је била на неком семинару, а остали немам појма где су били. Није ми било добро, болела ме је глава и била ми је мука, грозно ми је било. У једном тренутку ме је позвала мајка и рекла ми да је сањала како ми није добро.

Исто тако, 1990. године сам, кад сам био на мору у Неуму, пао са другог спрата на бетон. 4 године сам имао. Отприлике, као кад бих сад пао са 10 метара висине. Те ноћи сам се пробудио и избијала ми је светлост испод кревета. Имао сам муда да погледам испод и видео човека, који је пљунути власник те куће на мору, како нека срања лете око њега, а он ми руком даје знак да ћутим, као ''Псссст!''. Те ноћи мој ћале није био у апартману, морао је хитно да се врати на посао, а моја мајка је ноћ провела будна до јутра, гледајући у светлост сијалице која се постепено палила и гасила целу ноћ (али на фејд ин/аут фазон, као да има потенциометар, а нема) и слушала болесно крцкање ормана у својој соби. Није смела да устане, усрала се од страха. Ујутру (око пет сати) је то престало чим је мој ћале покуцао на врата. Онда сам ја устао из кревета, сео на њихов кревет да се играм, стао на прозор у тренутку кад нису обраћали пажњу и скочио на бетон са другог спрата.

• starlight

Ја знам да су потребни предмети са којима та особа долази у контакт да бих могао сазнати нешто више о њој или да на неки начин, вероватно духовном енергијом, преко тих ствари може да управља вољом те особе.

• THE KTITOR

Radio sam maturski rad o Jungu, citao sam dosta o sinhronicitetu i bio sam poprilicno zainteresovan za ta cudesa jos od malena. Ali ipak, kad citam vas kako pisete o tome, jedan deo mene i dalje misli: jebo te, kakve gluposti!

Bez ljutnje, mozda je i predrasuda, ali mozda je i opravdana, sto bi rekao Gvozdenovic ;)

Uostalom, ja verujem da je moguce da je onaj lik izdrzao bez klope 70 godina :D

• Џими

Uostalom, ja verujem da je moguce da je onaj lik izdrzao bez klope 70 godina :D

Е, то већ јесу глупости. :)

• starlight

Те ноћи сам се пробудио и избијала ми је светлост испод кревета. Имао сам муда да погледам испод и видео човека, који је пљунути власник те куће на мору, како нека срања лете око њега, а он ми руком даје знак да ћутим, као ''Псссст!''.

Стварно? Да ниси сањао? Оно верујем ја у то,ал некако ми више личи на сан.

Ја сам своје веровање у духове потврдила са филмом Paranormal Activity.

• Џими

Стварно? Да ниси сањао? Оно верујем ја у то,ал некако ми више личи на сан.

Па, могуће да јесам, али је то небитно. Битно је да је то вероватно на неки начин била манифестација онога што ми се ујутру десило. А и то што ми је причала мајка је јако чудно. Она је била будна. А то се само те ноћи десило, а били смо скоро 20 дана у тој кући.

• Пд

Углавном на овакве ствари реагујем као на глупости, али постоје неке ствари које не можеш да објасниш.

За време бомбардовања '99, док сам још живео у Алексинцу сањао сам како ми је мој пас појео оног електирчног љубимца (то су она, у то време популарна срања на батерије величине ручног сата са малим дисплејем и то је у ствари игрица где ти чуваш неку животињу, 'раниш је и то). Ја сам то испричао мојима и ћале је рекао како не постоје никакве шансе да џукац поједе чисту електронику.

Једног дана, оставим ја то говно у дворишту на покварену веш машину (висока је, рецимо метар) и џукела се, док ја нисам гледао, докопа тог говна и изгризе га начисто. Кева и ћале се шокирају с обзиром на то да сам вртео причу недељу дана раније како сам сањао то. Сутрадан, сањао сам како су срушили мост у Алексинцу и кева се утриповала па смо морали да запалимо за село...

• starlight

Вероватно јесте. Мени се више пута дешавало док сам живела у другој кући да увече видим неке сене како се крећу по соби. Можда је то само била игра светлости из ходника,ал опет ја сам се тад плашила. Знам људе којима су се сличне ствари као и теби дешавале.

• Џими

Пеки, па колико знам, Алексинац су опасно били разјебали током бомбардовања. И код мене доле исто, у Сурдилици.

• THE KTITOR

Е, то већ јесу глупости. :)

Cudno je tako nesto reci na ovakvoj temi ;).

Na osnovu ono malo podataka koje znam o jogi i slicnim istocnjackim sistemima kultivisanja tela, ne verujem da je glupost dok se ne dokaze da je tako :).

VLASKA MAGIJA JE KEVA!!!

Malo o sinhronicitetu, cisto da ne budem potpuna offtopicka ;) :

Sinhronicitet, ili takozvana "smisaona koincidencija" je termin koji je osmislio Jung i koji oznacava povezanost izmedju dva dogadjaja koja nema osnova u uzrocno-posledicnoj vezi, ali koji su povezani smislom. Da bi nesto moglo da se okarakterise kao sinhronicitet, mora takodje da postoje relativno male sanse da se ta dva dogadjaja poklope (mogu da se dese istovremeno ili u relativno kratkom vremenskom periodu). Na primer, ako sanjas neciju smrt, i kroz par dana taj neko zaista otegne papke, to bi bio sinhronicitetan dogadjaj.
    Ima jos dosta o tome, ali sad bih da dam rec nekom drugom ;).

• THE KTITOR

Sad kad malo pogledam, reko bih da je Peki vec opisao jedan sinhronicitetan dogadjaj :)

• Gvozzden

Ja sam sanjao da će Valdo Ponse štoper Čilea da dobije crveni karton na sveckom,otišao danas da mi daju kvotu i oni kažu 1,20!!!!!
    Znači ne da mi je bio proročki san samo ne znam kako i oni znaju za to majke im ga nabijem.Možda su mi upali na astral dok sam to sanjao.

• THE KTITOR

Brate, znaci, na prethodnoj strani sam te spomenuo i ti si se pojavio. Znaci, mora da je neka magija po sredi, majke mi! xD

• Gvozzden

Svezani smo na astralu možda. :)

Elem,sjajan post je ostavio Đimi na prošloj strani.
    Ne postoji magija.
    To što smo u odredjenom trenutku razvoja na društvenom i ličnom planu ograničeni nekim stvarima i ne možemo pojmiti neke stvari ne znači da je to plod Djavolovo i Baba vangine rabote već neka pojava koja se odvija po nekim zakonitostima koje u tom trenutku ne kapiramo.

• THE KTITOR

Taj rad! I zato Indijanac mozda stvarno nije nista ni jeo 70 godina :).

Necu vise da gnjavim sa njim, ovo je poslednji put ;)

• Триша

Само да се надовежем на Џимија да ја то доживљавам као дежа ву - додуше плашим се да се неће остварити сан у којем се будим без одеће насред Теразија...

• Ognjenpet

Digresija, peki boje, to se zove tamagoči, što je ker izgrizo.

• Ž

Тако многи родитељи осете да им нешто није у реду с децом, имају ту неку енергетску повезаност с њима.

Ovo je živa istina. Ja sam imao X situacija sa kevom u kojim se uključi taj njen instinkt, šta već. Valjda je još jače što sam jedinac.

I, znači, kad dođemo do zaključka da postoje razne vrste energija na sve strane koje priznajemo, dolazimo do zaključka da je jako moguće da postoji i crna i bela magija, samo što ne razumemo njene zakone? :)
    A verujete li da se bačena crna magija vraća na ''castera''? Čuo sam priča o tome. Ranije je u maltene svakom selu bila dežurna vračara (odnosi se samo na onu koja baca crnu magiju) i u 99% slučajeva im je smrt bila u agoniji. Teškoj. Da li je to neki yo-yo efekat?

• mylyca

Магија спада у контролисање енергијама, као било шта друго. Као што сам ти већ рекла Жњи, термини црна и бела магија су неадекватни, јер све је то подједнако примитивно и опасно. Поред енергије Сунца, електричне енергије и других, постоји извесна биоенергија, акумулирана у живим бићима. Ако смо и сами изграђени од атома који поседују разне енергије, нпр. енергију јонизације, зашто и ми не би поседовали неку комплекснију енергију која једини те од којих смо изграђени?

Магијом се не треба бавити не зато што она не постоји, или је глупост, како лаици наводе, већ зато што је опасна и сувише смо мизерни за контролу толике количине енергије.

Што се тиче којекаквих ножица, длачица и сличних рожнатих творевина, моје мишљење је да то има симболичну сврху. Човеку је лакше да усмери енергију и мисли на нешто, када то нешто визализује, а поготово ако је то опипљиво. Ето колико је то примитивно и духовно неконтролисано, кад се ниједан магијски ритуал не одвија без материјалних помагала.

И да, никад нисам доживела ништа слично, осим комплексних, интуитивних и луцидних снова, али имам у породици примера над којима су врачали, и то се баш осети у њиховом присуству и понашању.

• Vejvern

Recimo da verujem jer su meni, mojoj porodici i nekim ljudima iz blizeg okruzenja desavale takve stvari. Verujem da odredjeni ljudi mogu da kontrolisu i usmerevaju pozitivnu i negativnu energiju.

• mylyca

Углавном праменовима косе...

• Vejvern

Slažem se Tihi.

• Триша

Ја ћу веровати у магију када прелепа сукуба из пакла буде дошла да води љубав са мном...

• Skočimiš

Ja sam sanjao Tošeta Proeskog veče prije nego će poginuti.

Sanjao sam neki strašan san gdje nepoznata osoba sleti sa puta u potok i pogine - nedugo potom moja razednica pogine u saobraćajci na ovakav način.

Jednu noć sam ustao i bunovan prebacio na DM-SAT i u tom momentu je pjevao Nino. Odslušao sam njegovu pjesmu i nastavio spavati. Ujutru su javili da je Nino preminuo od posljedica srčanog udara.

Sanjao sam kako Jivaskila pobjeđuje Inter Turku i da ja dobijam tiket. Sutradan sam namjerno stavio keca na Jivaskilu i pobjedili su 1:0 iako su bili totalni autsajderi.

U mojoj kladionici postoji klađenje na poker uživo. Poznat sam kao osoba koja pogodi 7 od 10 karti koje izađu na riveru. Nešto mi jednostavno govori...

Nije neka magija...
    Al' energija postoji sigurno...
    Čak mi je i jedna baba rekla da imam ogromnu količinu bioenergije u sebi i da trebam liječiti ljude.

Ima nešto u tim mađijama....

• Зека

Не бих се ја зезао са црном магијом, није да нешто верујем у то, али за сваки случај.
    А од бабе и рођака сам слушао све и свашта, и свакаве приче...Моја баба то много озбиљније схвата, причала ми баш доста ствари. Она је иначе из Владичиног Хана, доле код Врања, и кад год одем тамо на десетак дана, неко мора да покрене неку причу на ту тему.

А за хоџе сам чуо да ако ти они баце неку клетву, да си га угасио, не могу ни Власи да те извуку...тако ја чуо..

• tasmanijski djavo

kakva tema!
    tek sad je vidim.

Магија спада у контролисање енергијама, као било шта друго. Као што сам ти већ рекла Жњи, термини црна и бела магија су неадекватни, јер све је то подједнако примитивно и опасно. Поред енергије Сунца, електричне енергије и других, постоји извесна биоенергија, акумулирана у живим бићима. Ако смо и сами изграђени од атома који поседују разне енергије, нпр. енергију јонизације, зашто и ми не би поседовали неку комплекснију енергију која једини те од којих смо изграђени?

Магијом се не треба бавити не зато што она не постоји, или је глупост, како лаици наводе, већ зато што је опасна и сувише смо мизерни за контролу толике количине енергије.

Што се тиче којекаквих ножица, длачица и сличних рожнатих творевина, моје мишљење је да то има симболичну сврху. Човеку је лакше да усмери енергију и мисли на нешто, када то нешто визализује, а поготово ако је то опипљиво. Ето колико је то примитивно и духовно неконтролисано, кад се ниједан магијски ритуал не одвија без материјалних помагала.

To je to!
    milice, sve pohvale za ovaj post.

• Lab

Pohvale za temu.
    Ni u šta od crne magije, duhova i proroka ne verujem. Većeg skeptika od sebe još nisam sreo i svemu tražim neko racionalno objašnjenje. Međutim, imao sam par slučajeva koje ne mogu baš da objasnim.
    Na primer, kad mi je majka poginula, to veče sam celu noć u hodniku čuo njene korake (a ljude maltene bolje poznajem po koraku i načinu hoda nego po licu:) ), i bio sam siguran da je to ona. Siguran sam da nisam sanjao jer sam celu noć bio budan i siguran sam da nije bio neko drugi, jer nikog i nije bilo u kući. Racionalno objašnjenje tome još ne znam, ali ga sigurno ima.
    Predvideo sam smrt nekoliko ljudi, znao sam da će da umru dok sam pričao sa njima. Osećaj kao kad provališ da te neko laže dok pričaš s njim....ne znam, teško ga je opisati. Nisam im ništa rekao jer ne znam kako bi im objasnio kad i sam mislim da je to glupost, slučajnost ili nešto treće.
    Neko je spomenuo nešto oko čitanja misli. Najozbiljnije mogu da pogodim koji je broj neko zamislio i u 9/10 slučajeva ne pogrešim. Kako? Nemam blage veze, ali i tu ima neko objašnjenje(oni koji umeju da računaju verovatnoće, kombinacije, permutacije, šta-već iz matematike verovatno bolje znaju da objasne)
    Ponovo napominjem da sam veliki skeptik prema svim tim stvarima, da SVEMU postoji logičan, racionalan, prost odgovor, samo ga treba potražiti.

• THE KTITOR

Ima jedan mnogo prost i racionalan odgovor:

Ne moz za sve da se oslonis na racio. Uvek ces jednim svojim, ljudskijim delom biti iracionalan :).

• Lab

Da, znam, ali se ,,borim'' protiv tog ,,poriva'' da budem iracionalan, jer teško da će iracionalno odvesti do nekog odgovora. :)

• THE KTITOR

Ne bi verovao, ali vodi. Pricao mi jedan lik u snu da je tako :).

U sto sam se dobro setio sad: nije to ta tema, ali jednom sam sanjao da razgovaram sa Moriheijem Ueshibom, osnivacem aikidoa. A jedno godinu dana pre toga sam imao period kada sam mastao o tome da sanjam tako neke snove u kojima razgovaram sa mudrim likovima iz proslosti. I ja ga pitao nesto ne preterano pametno, a on ce meni: "Kada sam dosao, nisam ni znao da cu razgovarati sa nekim tako starim!"
    Ja ga kao gledam i kazem:" Ali sensei, ja imam 18 godina."
    A on me pogleda onako znalacki, kao da oce da kaze "Znaaaas ti dooobro na sta sam ja mislio."

xD

• Cakana postmodernist

Ja znam fazon sa krilom slepog misa,za pravljenje narukvice za srecu(ljubav,skola),usivanje dlake u odecu,ono sa kafom...i najgore je to sto stvari stvarno deluju.Ja sam jednom pravila tu narukvicu pre 3,4 godine da se neki decko izlozi na mene,i ona mi je pukla(valjda nije bilo sudjeno,sta ga znam),a ovo ostalo nisam probala niti cu,al cula sam da stvarno deluje,ima dosta primera.

• Svakakva

Crna magija...vracanje,bajanje i te gluposti...Ako je neko zainteresovan za to,preporucujem knjigu od Lava Gersmana.(belog maga)kako on sebe naziva.. Ja sam procitala jednu njegovu knjigu ``svet magije`` inace ima vise knjiga.Iskreno ne znam sta da mislim o ovome ,ne znam dal verujem ili ne,ali toliko cudnih stvari ima koje ne mogu da objasnim...uglavnom naslusala sam se dosta takvih prica o vestcama i vracanju.Cak sam cula da je vlaska magija najjaca magija.Sto se tice snova... i ja sam pre imala dosta cudnih snova koje i dan danas ne kapiram. Ali evo jedan san...Sanjala sam da se jedna zena porodila i dobila sina,ja tu zenu slabo poznajem i ne vidjam je cesto,vise znam njenu sestru,bas taj dan kad sam to sanjala naisla je njena sestra i ja je pitam sta ima..itd. kad ona ni 5 ni 6,a porodila mi se setra dobila sina.Ja sam stajala ukopana i pocela da se tresem od straha . Ex, to je jedno moje iskustvo koje ne znam kako da proformulisem,dal je slucajnost ili nesto vise... ;)

• F

Nemoj da ga preformulišavaš, stavi ga u zamrzivač. Ajmo s malo neprskanog seksizma: najčešće žene veruju u crnu magiju i ostala sujeverna sranja, najbolji indikator za to su horoskopi - ribe mnogo smaraju s horoskopom. Ne znam da li je to zato što slabo čitaju i retko postaju revolucionarne naučnikinje i mudrakinje ili zato što su prirodom obdarene za duboko relogiozno osećanje povezanosti s univerzumom

• Cakana postmodernist

Pa vi ne verujete,al zato vi ste ti koji bivate uhvaceni od strane crne magije.Sto bi muskarac podmetao devojci nesto da se ona uda za njega?'oce boli ga uvo.A zena vec...I tako vi podlegnete,a niste ni sumnjali u to.:)

• F

Mi bivamo uvaćeni zato što smo laki na vaše međunožje, ne treba vam crna mađija da bi nas omađijale, al vi to slabo kapirate. Dovoljno je samo da zavodljivo prekrstite noge ili da nasmešite brk i toliko nam beše. Mi imamo religiozan odnos prema vagini, ona je naše božanstvo a vi ste njene predstavnice, sveštena lica takoreći. Tako da ako muškarac nanjuši permanentni izvor vaginetine on će od leba da se odrekne samo da zadrži to što ima. Kad bolje razmislim, možda to i jeste crna magija, da se tera u tri lepe pizde materine