- Ž
Сељачка посла! Забрињавајуће. Крајње.
Ovim si pokazao da nisi ništa bolji od dotičnog.Molim tumacenje ovoga. Ja sam rekao da bi mi se i "cinilo i logicnim", ne da bih to i uradio. A iako u tom slucaju ne bi bila naneta nikakva steta, principijelno sam protiv ovoga, jer bi se onda pokrenulo pitanje kriterijuma - gde je donja granica kvaliteta knjige koja se moze unistiti. Jednom prekrsen princip se tesko moze vratiti u stare okvire.

@tasmanijski djavo - procitaj ponovo moj prethodni post koji govori o principu.
@Mr. Moon, @ Dzimi - procitao sam par najpoznatijih knjiga Bukovskog, i osim neke potpuno isprazne tres filozofije:
pijem viski - jebem svaku koja me 'oce - ja sam osobenjak i toliko sam autentican da je to jebeno neverovatno,uz svu dobru volju i pazljivo citanje, ne nadjoh ama bas nikakvu umetnicku vrednost!

Za Bjelicu ne mogu da sudim jer nisam imao priliku da čitam dela dotične (ne verujem ni da ću je ikad čitati) a samo stavljanje BukoOvkog u rečenicu sa Bjelicom (u bilo kakvom kontekstu) je nepotrebno...
A ovaj baja iz kafića je dokazao koliko plitak i glup čovek može da bude...
Vidim da diskusija ide u pravcu koga bi "sekli" pa evo ja predlažem dela cenjenog Dobrice Ćosića...Nije šteta
Na kraju krajeva to su samo knjige od 200 dinara, a ne priča za koju su neki žrtvovali svoje godine kako bi nama ispunili naše često monotone živote. Mile Kekin je očito bio u pravu... Više ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava...Obratite pažnju!
imajte u vidu da je neko utrošio vreme pišući nešto, a kome se ne sviđa ne mora da čita, jasna stvar.Vidim da diskusija ide u pravcu koga bi "sekli" pa evo ja predlažem dela cenjenog Dobrice Ćosića...Nije štetastrašno!

O boze, koliko puta moram da podvucem da sam ja PRINCIPIJELNO PROTIV UNISTAVANJA KNJIGA. I nikad nisam nijednu unistio, niti bacio.
Ali ja nisam protiv unistavanja zbog principa "za svaku knjigu postoji citalac", jer ima knjiga (narocito tih ideoloskih) koje ne donose ama bas nista dobro citaocu, cak naprotiv.
Knjige ne treba unistavati jer se odmah otvara pitanje kriterijuma. A cim postoje kriterijumi u tako tesko merljivoj kategoriji, eto mesta zloupotrebama, cenzuri, inkviziciji... Zato i postoji princip, zato i treba idiota koji je sekao knjige radi uklapanja u ambijent obici u sirokom luku.
Niko nije naveo koji kafic je u pitanju?
Probajte nekom crncu iz nekog plemena zabačenog daleko od civilizacije u nekoj vukojebini da objasnite šta je to stres. Nisam baš siguran da mi sa svim našim znanjem, komforom, tehnologijom i otuđenošću od prirode zapravo bolje živimo od njih u našem divnom, materijalističkom, robovlasničkom sistemu života.
Malo skrećem temu, al' mi bio simpatičan Doterov komentar. :)
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.