Русија: Друштвени паразит, или само стереотип?
  • medicus

Что вы думаете?
    ...прошлост, садшњост, будућност?

• leksi

оо деси медикусе :) ништа од та три

• medicus

Ма мислио сам, какво је ваше мишљење о Русији у прошлости, садашњости и будућности!

• Gregor Samsa

nikakav parazit.
    jedna obična, slovenska uvek bila, uvek ostala, uvek ostati zaostala zemlja koja će, radi mnogobrojnosti stanovništva odlučivati o nekim vrlo bitnim stvarima.

• rajkox7

In Soviet Russia, you bore Vukajlija.

• MrsSupergirl

uvek bila, uvek ostala, uvek ostati zaostala zemlja

Tebra, jesi ti bio u Rusiji ikada? :)

• casperkaz

jedna obična, slovenska uvek bila, uvek ostala, uvek ostati zaostala zemlja koja će, radi mnogobrojnosti stanovništva odlučivati o nekim vrlo bitnim stvarima.

Koliko je ovo netačno. Prvo nije obična, jer ubedljivo najveća država ne može biti obična, nikako. Drugo, nije zaostala, i ne odlučuje obitnim stvarima zbog mnogobrojnosti stanovništa, jer stanovništvo i nije baš mnogobrojno, već odlučuje i odlučivaće zato što je Rusija.

• paracinacusvedske

Stanovnistvo opada, ljudi imaju problema sa impotencijom i alkoholizmom... Bleh. Rusi imaju mnogo problema. Al' da ima napredka, ima napredka...

• Триша

Треба да их макар поштујемо ал' да се никад не ослањамо на њих.

• Триша

Мада узгред они имају исти просек потрошње алкохола по глави становника попут Американаца, само што им је врло неуједначена потрошња на годишњем нивоу...

• leksi

Rusi imaju mnogo problema. Al' da ima napredka, ima napredka...

мислим да сви имају много својих проблема... напреТка..

• Valdemar

Rusi su kampanjci, kao i mi, samo kad oni zalegnu da nešto urade, to stvarno i urade, a ne kao mi. Imaju sklonost ka disciplini, ail za razliku od Švabe, koji se pokorava zakonu, oni se pokoravaju biču. Anarhična bagra, ukoliko nađu način da se trajno organizuju, jebaće svima sve po spisku. Što mi i neće biti toliko krivo.

• Groucho_Marx

Страна држава. Може тако? :Р

• Ivan92

Треба да их макар поштујемо ал' да се никад не ослањамо на њих.

U pravu je Triša. Koliko smo se oslanjali na njih u Prvom srpskom ustanku, pa su nas ostavili kad je bilo najteže (1812., kada je Napoleon napao Rusiju).

• фатал ерор

Русија - чудо ..
    кад год неки помисле да је отписана, нестала, слаба, она се јави боља, лепша и јача ...
    главни адут - патриотизам и ресурси ...
    мото - човек је ништа, људи су нешто ... ако твојих погине 10 000 руса ће 100 000 и опет ће их бити више и биће по њиховом .... веома тврдоглава и екстремно протекционистичко - националистички опредељена нација ..

• Komercijalni_Predah

Rusija vam je jedan veliki pečat natopljen mastilom i u jednom trenutku je pečat pao na knjigu zvanu ''Svet i svetska politika'' i mastilo je procurelo na stotine strana,čitaj godina.

Tako da,kakva god da je, uvek će je biti,uvek će se pitati.

• Фејзбукманијак

Русија, ја сам их волео ономад кад смо их добили у финалу олимпијског одбојкашког турниара, ономад кад је Вања Грбић јебао кеве а Миљковић играо први турнир! И узео последњи поен....

Е тад сам их волео , овако јок!

• Путинка

Слава России!

• Луди Чак

Gle ovog, sa Šiptarkom na avataru, Francuskim imenom, 88 kao white pride, kači South will rise again. Decxko odluči se!

• P

Ja sam multikulti decxko!

• Butt

88 kao white pride,

Lol, decxko, tebi je glava k'o onaj Ršumov šešir bez dna-kako se bre setiš svih ovih pojmova, odakle ih izvlačiš?

A mrzeti Ruse, to je totalno hipster.

• bojanboj

Rusi su pičke, šta pičke pičketine obične!

• Луди Чак

Lol, decxko, tebi je glava k'o onaj Ršumov šešir bez dna-kako se bre setiš svih ovih pojmova, odakle ih izvlačiš?

JA ZNAM!

• Butt

Rusi su pičke, šta pičke pičketine obične!

Kažem ja, hipsteraj živ.

• Давид

ludi ruski bradati kozaci kao dobrovoljci ratuju za nas. to se postuje...

• Crna Guja

To je naš problem što ih obožavamo do imbecilnosti, pa mislimo da i oni tako treba da gledaju na nas i da nam zato uvek pomažu. Svaka zemlja gleda prvenstveno svoj interes (osim Srbije naravno). Ipak, to ne znači da ne treba sa njima intenzivno sarađujemo, jer nas mnoge geopolitičko-ekonomsko-kulturne i kojekake druge okolnosti upućuju na to. A Rusi ko Rusi, veliki narod, sa gomilom mana i kvaliteta, i jednog i drugog više nego većina drugih narodo. Sve samo ne obični.
    P.S. Rusi ne odlučuju o stvarima u svetu zato što ih ima toliko. I Nigerija ima 150 miliona stanovnika, pa je niko ništa ne pita.

• L@ki

Руси су наша браћа по крви и вери.

• bojanboj

Mogli su da stave veto u Savetu bezbednosti kad su nam uveli sankcije, pa nisu, mogli su da stave veto i 1999 god. kad su nas bombardovali, pa nisu. NIS su otkupili po ceni po kojoj ni u Rusiji ne bi mogli na takav način da kupe ništa, a gas poskupeli momentalno. Eto zato mislim da su pičketine neviđene!

• Mićko

Mи толико волимо Русе и причамо о њима, а велики део Руса не зна ни ко су Срби, ни где су... У се и у своје кљусе, бре...

• GM

mogli su da stave veto i 1999 god. kad su nas bombardovali, pa nisu.

Вето на шта? Бомбардовање није ни било одобрено тамо где се вето меће...

• S

Лаки, можда би ти волео тако али по крви са Русима немамо баш ништа заједничко. Довољно је да се узме огледало у руке. Срби су славизирани, баш као што су нпр и Бугари који су иначе по дефолту монголско-тарарско племе ил' шта већ. Довољно је погледати слике средњовековних бугарских владара, сви су косооки, а погледај их данас. Примера је бесконачно.
    Иначе што се тиче вере, и Етиопљани су православци па ником ништа.

Бојанбој брате тако је, тешко оном кога Рус брани а Грк храни. Нажалост, русофилство је не могуће искоренити међ' Србљем.

Мићко, немој тако, браћа Руси су још ономад дали Карађорђу сабљу да се коље сас' Турци, мало ли је? Страшне су то ствари.

• bojanboj

Вето на шта? Бомбардовање није ни било одобрено тамо где се вето меће...

Tamo gde je doneta ona famozna rezolucije 1244. Mada oni tad ni sebi nisu mogli pomoći, prodali se za 24 milijardi dolara. A sad nas ucenjuju da ne ulazimo u NATO.
    Rusi braćo zashto nam to radite DECXKO!

• GM

Да пробамо опет, можда овај пут допре емисија:
    бомбардовање није ни било одобрено од стране Савета безбедности (место где се доносе фамозне резолуције).

• Tom Ripli

Mogli su da stave veto u Savetu bezbednosti kad su nam uveli sankcije, pa nisu, mogli su da stave veto i 1999 god. kad su nas bombardovali, pa nisu. NIS su otkupili po ceni po kojoj ni u Rusiji ne bi mogli na takav način da kupe ništa, a gas poskupeli momentalno. Eto zato mislim da su pičketine neviđene!

А чекај, ни у једној комбинацији нису криви они који су
    -увели санкције
    -бомбардовали

али су ти зато криви Руси (пичкетине, како кажеш) што их нису спречили.
    Беда.

• Filozofinjo

Bilo kako bilo, Rusofili su opasno smorili.

• GM

А чекај, ни у једној комбинацији нису криви они који су
    -увели санкције
    -бомбардовали

али су ти зато криви Руси (пичкетине, како кажеш) што их нису спречили.
    Беда.

Ау да... то сам занемарио. То резоновање је постало толико нормално у овом шупку од земље, да сам престао и да обраћам пажњу.

• bojanboj

али су ти зато криви Руси

Gde sam reko da su mi Rusi krivi? Nisu mi krivi, al' mi nisu ni braća!

• Tom Ripli

Нису ни мени браћа. Можда ми нису ни савезници. Али су ми непријатељи и достојни пљувања само у оној мери у којој ми је она друга страна пријатељ и достојна похвале.

Ако ништа друго, нису просипали радиоактивни материјал по средини у којој живим. Ако ништа друго, хвала им што ме нису тукли заједно са осталим бандитима, тј. данашњим "пријатељима".
    Ту за мене прича о Русији и Русима престаје.

• Warner von Latinsche

Ваљала је док је било Катарине Друге. Ал' она имала проблема с дрогом и сидом, па није дуго трајала. Фон Унгерн Штернберг их је могао вратити у живот, ал' су комуњаре биле пренакоћене. Декадентан народ.
    На наше бомбардовање нису ни могли да уложе вето, у праву је ГМ, али на бомбардовање Либије су могли, па су остали уздржани, а три сата после гласања дође онај изрод Путин и прди о томе како су то крсташки ратови. Ма хајте молим вас.

Ценим једино њихову уметност, донекле.

• Valdemar

Не два волка в овраге грызутся,
    Отец с сыном в пещере бранятся.
    Старый Петро сына укоряет:
    "Бунтовщик ты, злодей проклятый!
    Не боишься ты господа бога,
    Где тебе с султаном тягаться,
    Воевать с белградским пашою!
    Аль о двух головах ты родился?
    Пропадай ты себе, окаянный,
    Да зачем ты всю Сербию губишь?"
    Отвечает Георгий угрюмо:
    "Из ума, старик, видно, выжил,
    Коли лаешь безумные речи".
    Старый Петро пуще осердился,
    Пуще он бранится, бушует.
    Хочет он отправиться в Белград,
    Туркам выдать ослушного сына,
    Объявить убежище сербов.
    Он из темной пещеры выходит;
    Георгий старика догоняет:
    "Воротися, отец, воротися!
    Отпусти мне невольное слово".
    Старый Петро не слушает, грозится -
    "Вот ужо, разбойник, тебе будет!"
    Сын ему вперед забегает,
    Старику кланяется в ноги.
    Не взглянул на сына старый Петро.
    Догоняет вновь его Георгий
    И хватает за сивую косу.
    "Воротись, ради господа бога:
    Не введи ты меня в искушенье!"
    Отпихнул старик его сердито
    И пошел по белградской дороге.
    Горько, горько Георгий заплакал,
    Пистолет из-за пояса вынул,
    Взвел курок, да и выстрелил тут же.
    Закричал Петро, зашатавшись:
    "Помоги мне, Георгий, я ранен!"
    И упал на дорогу бездыханен.
    Сын бегом в пещеру воротился;
    Его мать вышла ему на встречу.
    "Что, Георгий, куда делся Петро?"
    Отвечает Георгий сурово:
    "За обедом старик пьян напился
    И заснул на белградской дороге 21".
    Догадалась она, завопила:
    "Будь же богом проклят ты, черный,
    Коль убил ты отца родного!"
    С той поры Георгий Петрович
    У людей прозывается Черный.

• Petar Pan Pezo$

Kakvi god da su uvek će mi biti draži od Amerike i od ovih domaćih ''demokrata i liberalaca''.
    Najgori crvi koji neće stati dok nas skroz ne izjedu sve iznutra, posle nam neće omoći ni 3 Rusije.

• Луди Чак

Valdemare ne znamo svi ruski, a i u čemu je poenta ovoga?

EDIT: Evo prevod na srpski lololo

Не два вука залогаја у клисури,
    Отац и син у пећини проклетство.
    Петро син прекора:
    "Ребел ти, проклети зликовац!
    Зар не боје Господа,
    Где се такмиче са султаном,
    Рат са Београдском пасхоиу!
    Ал са две главе сте рођени?
    Ви пропасти себи, проклети,
    Али зашто сте упропастити цела Србија? "
    Џорџ одговара мрзовољан:
    "Од луди старац, очигледно, преживео,
    Цолеи лаесх луди разговор. "
    Петро Стари шума је била љута,
    Шума прекорева он, бесни.
    Он је желео да иде у Београд
    Турци дају ослусхного сина
    Прогласи Србе азил.
    Он долази из тамне пећине;
    Џорџ хвата корак са старца:
    "Гејтс, отац, капије!
    Опрости ми принудно реч. "
    Стари Петар није слушао, прети -
    "То је узхо, Рогуе, бићете!"
    Син је напред води,
    Старац се поклони пред његове ноге.
    Не гледај у сина, Петра.
    Хватају корак са њим поново Џорџ
    И довољно за сивуиу гајтаном.
    "Гејтс, забога:
    Не уведи ме у искушење! "
    Старац га гурали љутито
    И он је отишао у Београд путу.
    Горко плакао Џорџ,
    Пиштољ иза појаса, извукао,
    Репетирали, и пуцао одмах.
    Петро плакала, затетурао:
    "Помози ми, Џорџ, ја сам рањен!"
    И доле на путу бездиханен.
    Син отрчао до пећине врата;
    Његова мајка га је оставила на састанку.
    "Па, Ђорђе, шта се десило Петро?"
    Џорџ одговара строго:
    "За ручак старац пијан пијан
    И заспао на Београдској пута 21 ".
    Погодили је, плакала:
    "Без обзира да ли је Бог вас проклео, црна,
    Кол је убио свог оца си! "
    Од тада, Џорџ П.
    Људи бити надимком Црни.

• Butt

Petre, decxko, zasxto glasasx za radikawe?

Декадентан народ.

Zilj Hajl.

• Tom Ripli

@ Warner
    ту си скоро скроз у праву, једино то што они нису били уздржани већ су ПОДРЖАЛИ бомбардовање Либије (глас у СБ УН). Империјана политика ко и свака друга. Да ли су се надали да ће ови да сломе зубе на Либији или су истрговали, није битно, следе своје интересе ко и свака друга земља. Људи су говна и тамо као и било где другде.

• Давид

vi sto kenjate da Rusi ni ne znaju sta je Srbija procitajte Borkov post od pre par dana, obratite paznju na onaj deo o liturgji

Borko
    Ta Rusija nikad nije pomogla.
    Прелистајте историју... Свега један период... Код Руса (иначе у великим говнима тада, ал дал се ико и пита о томе) бејаше неки великаш који је готивио наше велике пријатеље, Бугаре... И кад се Слоба мешао у Руску унутрашњу политику, и пљувао Јељцина. Све то на страну, Руси на никад нису напали, а да не спомињем клали или бомбардовали, и да не заборавимо Јасеновац или нпр ђаке у КГ. А кад смо код тога, што би нам и помагали, кад их толико пљујемо? Тако нам и треба кад хоћемо да се продамо, и то за бедне паре. Заправо већ јесмо. Дал ико овде зна да се сваке недеље за време бомбардовања остајало по више од пола сата у свакој цркви у Русији, јер се читао моледбан за Србију? А у Русији недељом не можеш да уђеш на службу од гужве. То буквално мислим, и да нисам видео својим очима, не бих веровао.

А из прве руке, једва петнаест дана да сам се вратио из Ростова, и буквално свако зна где је Србија, и ко су Срби, а већина зна и за сва срања око Косова. У Москви ми је лик пребацивао песме БГ синдиката. А колико људи овде може да наведе три тренутно популарна певача у Русији, небитно ког жанра? Или било шта из Руске савремене културе? У ствари, кад смо код знања, ај да ставимо Рује на страну, шта знамо из наше историје? Понављамо грешке, и тражимо заштиту од оног ко нас јебе. Па и треба да нас јебе, кад смо глупи.

Нису нас купили, продали смо се за бедне паре. Не само Косово, већ ми људи смо се продали. И у УСА, и Немачкој и Русији, свакој нормалној земљи, дика и понос је да имаш заставу, да величаш своју земљу, њену историју. А ми само пљујемо по нама самима. Битно је само лично дупе. Блам ме је толико покондирених тиквица. Ал јбг, како смо се продали, биће да су већини. Зато нас и сви гузе. А и треба кад смо такви. Ко ће бре да те поштује ако ти сам себе не поштујеш?

• Butt

Од тада, Џорџ П.
    Људи бити надимком Црни.

Lol.