Штрајк
  • Hugocavez

Ко год да живи у главном нам граду, суочен је са честим штрајковима испред зграде Владе, на најзајебанијој раскрсници, што доводи до вишесатног колапса. Наиме, студенти, просветари, полиција, радници и тако даље, ово место виде као најповољније да изразе свој став. Скоро, донета је уредба или шта већ, да људи који хоће да штрајкују морају да иду на Ушће, на ону ливаду тамо, и као тамо да штрајкују. Колико год да ти штрајкови знају да ме изнервирају, мислим да је апсурдно да неко иде на Ушће, таман да запале целу ону ливаду, кога би болело уво. Да ли ви сматрате исто, или мислите да то Ушће и није лоша идеја?

• Dub

Treba da uđu u zgradu Vlade, onda će da vide da su ozbiljni.

• Hugocavez

Па макар да уђу, боље би било.

• V

More da udju u Cvetkovicev kabinet i da logoruju na njegovom radnom stolu. Mada, on nikad nije u kabinetu, zabole ga.

Nesto mi mirise da ce ovi mnoooogo lose da prodju ako pod hitno ne promene nesto.

• Фејзбукманијак

Реално ако ћеш већ да штрајкујеш мора глупо је да то буде тамо где нико неће да те види... Овако је то у центру града, закрчена је раскрсница две веома важне улице у граду и удри! Реално мени не сметају уопште... Чак их и подржавам. Кад они штрајкују ја могу да уживам у шетању по белој у Кнеза Милоша, што веома волем да радим

• Hugocavez

Па то и ја кажем занима ме који генијалац је смислио да мора да се штрајкује на Ушћу. Мислим видиш да то људи не фермају, ал опет.

• Пд

Јесам ли ја једини који је при првом погледу на наслов теме помислио да је творац Вукајлијаш незадовољан обрисаном дефиницијом/обрисаним постером/дизајном сајта/радом модератора? :))

• Hugocavez

То ми је и био циљ:)) Шалим се, мрзело ме да смишљам неки паметнији наслов.

• Фејзбукманијак

Пеки д џем
    Јесам ли ја једини који је при првом погледу на наслов теме помислио да је творац Вукајлијаш незадовољан обрисаном дефиницијом/обрисаним постером/дизајном сајта/радом модератора? :))

Пеки ти си прсо! :)

• V

Peki, isuvise si posvecen moderatorstvu. Ima ovaj narod i drugih briga.

• Natnat

Meni ne smetaju štrajkovi, čudi me samo da ih nema više.
    Smeta mi što živim u državi gde od štrajkova nema vajde...

• Hugocavez

Па зато што уместо сви факсови на пример да штрајкују, штрајкују само три, или само једна фабрика, а дође их двадесет. Да је масовније, било би учинковитије.

• Natnat

Generalno, ovde je atmosfera takva da možeš da umreš ispred zgrade Vlade štrajkujući, a da te niko ne primeti..ili da te jednostavno preskoči.

• wojtek

Пичка им материна, да им пичка материна. Пешачио сам од Главне железничке до Мостарске петље и онда сам морао да рокнем кеш за Е2 у коме, овака џигљав, не могу да стојим, а није било места за седење. Други пут ове године. Јебем ли им све, скотови одвратни. Штрајкујте де год јебено оћете, провалите у зграду Владе, содомизирајте Цветковића, штагод. Не, беспослене дилеје морају да закрче угао Немњаине и Кнеза Милоша, јебем ли им оца ретардираног. И сам сам студент, јесте, образовање је го курац, али као што нисам кривио педере за демолиране излоге по граду, тако нећу да кривим ни државу за блокаду главне саобраћајнице. Пизда им материна студентска. Хвала курцу да нисам имао неке хитне обавезе, ал могу мислити колико људи је сочно подудлало јаја због њиховог издркавања. Докле бре више сваки пут када неком нешто засмета то мора да се одрази и на онако ужасан превоз у граду?

• Hugocavez

Брате, ја их подржавам из простог разлога јер сам и сам ишао да закрчим тај угао прошле године. Мислим се ја тада, нико нас не јебе два посто, неће да нам дају услов, неће да нам дају буџет, нико од главоња из министарства није ту, не јавља се и тако. Е па онда, мајку вам јебем, овако ћете да нас приметите, кад вам буде колапс следећа два сата.

Пешачио сам од Главне железничке до Мостарске петље и онда сам морао да рокнем кеш за Е2

Кад си буржуј, што ниси дваестројку чеко.

• Natnat

Visok krvni pritisak je oboljenje broj 1 u Srbiji.

• BH

Ne'am pojma, ja danas u kancelariji slušam studente i doživljavam žešći transfer blama. Mislim, te parole..."Budžet, budžet, svi na budžet" i slično. U zemlju da propadnem. A to za štrajk, jebemliga, i kul je i nije. Imaju pravo a opet tim pravom smetaju drugima, tako da...ma jebo demokratiju, mršte u rudnik.

• V

Докле бре више сваки пут када неком нешто засмета то мора да се одрази и на онако ужасан превоз у граду?

Dok god je prevoz uzasan, a on je uzasan po svojoj prirodi i sa i bez strajkova.

Nije vam narod kriv sto ste malo pesacili i razmrdali jajca. Strajkbrekeri.

• Burzum

Студенти су пичке бре, све бих ја то у рудник. Нек уче па ће да исупуне услов, неће бити потребе за смањивањем броја неопходних бодова. Не могу да одем гајбе, серем им се уста говњива, што их испирају гуараном да им се серем.

• V

E a Korleone sinoc rece: "pazite sta pisete, pola Srbije vas gleda". Ima sta i da vide, neke likove kako hejtuju studente - najvecu snagu drustva, najintelektualniji, najzivlji i najdinamicniji sloj drustva, buducnost zemlje.

• Hugocavez

Нек уче па ће да исупуне услов, неће бити потребе за смањивањем броја неопходних бодова

Упркос томе што се слажем са твојим постом, овде си погрешио. Не траже само смањивање, него људи испунили услов, дали тих смрдљивих 48 бодова, а ови кажу нема места на буџету.

• BH

Studenti su govna, znam po sebi. Mislim, većina studenata. Ostali su pederi.

• V

Не траже само смањивање, него људи испунили услов, дали тих смрдљивих 48 бодова, а ови кажу нема места на буџету.

Ne daju im picke verolomne.

• D

Black Hole

Ја ово одувек причам, али и тинејџере стављам у исти кош. Скоро сам баш на Вукајлији образлагао теорију, и из истих разлога их мрзим које и Рупа наведе. Био сам и једно и друго и мрзео сам сам себе, па према томе имам покриће.

• wojtek

Кад си буржуј, што ниси дваестројку чеко.

Аха, оће то. Дошла би прекосутра.

Сећам се, први пут ове године кад сам заглавио због њих. Цареви донели миксету и озвучење испред Владе, циркају, зајебавају се, заболе их курац. У највећем јебеном шпицу. Препуне станице. Све стало. А они блеје и ђускају. Јел ја треба да покажем трунку емпатије према лењим скотовима који своја права оће да остваре преко грбаче радног народа? Курац. Штрајкбрејкере опремити тејзерима и сузавцем, па нек терају руљу.
    Приметио сам да штрајкују углавном ФОН, Филозофски и ФПН. Нађу се ту и други, али ови доминирају. Док се не направи панстудентски протест који ће заиста нештои значити, а не представљати разлог да се група идиота издркава над народом, полиција има моју пуну подршку у употреби физичке силе.

• a

A jesi kad štrajkovao? Ono-tukao se s policijom, a da nije utakmica u pitanju?

• Hugocavez

Не верујем да ћу ово рећи, али драго ми је да сам говно.

• D

aurora072

A jesi kad štrajkovao? Ono-tukao se s policijom, a da nije utakmica u pitanju?

Мене питаш?

• Hugocavez

Приметио сам да штрајкују углавном ФОН, Филозофски и ФПН.

Филозофски само на платоу и њих буде шесторо, колико ја знам. Јебени ФПН и ФОН, и то ФОН највше, најговњавији факултет на свету. А данас је и Географски био то знам.

• kosmopolita

Zvučite kao oni na b92.Niko od tih štrajkača nije izašao na ulicu što mu dosadno kući i što vole nas da zajebu da kasnimo tamo 'de smo pošli.Ti ljudi nemaju za 'leba,bre,uglavnom samo traže ono što im pripada.Zbog njih sam kasnila na šljaku bar 10 puta do sad i bila kažnjavana po džepu,al ih ni malo ne krivim.Radila bih isto to da sam na njihovom mestu.NEK' TRAŽE SVOJE.

• Burzum

Ма и на Филозофском штрајкују само тешки специјалци, то ће да дипломира али мој курац. Набијем их бре на курац и оне анархисте, као шатро гистро направили јебени полу перформанс на Платоу, фазон студент мученик, окачили неку лутку, а она обучена све арми шоп бато и тике од дес сома. Добро то је било излагање незадовољства поводом страначких избора за студентски парламент, ал опет, све највеће блејачке буржујчине, које боли курац и да не заврше ништа, већина таквих глуми неке борце за права. Ма серем им се у славски колач, па им дам исти да ставе пред попа.

• Hugocavez

Ti ljudi nemaju za 'leba

Све се нема, а у десет ујутру колапс на улицама, сви возе кола, а шатро скуп бензин, нико ништа не ради пизда ли има материна.

• javio

daklem da kenjamo malko..

generalni problem nesolidarnost, otuđenje, "bole me tukli za njihov problem"...kad bi svako prišao i pola sata izblejao sa tim ko štrajkuje skupila bi se kritična masa...za promene nisu dovoljna muda... potrebna je vizija i kritična masa..ali ne... bole me što onaj nije primio platu, bole me što ovaj ima da plati školatinu od 2 iljade evra u zemlji gde je prosečna plata 340, bole me što su ove opljačkali u privatizaciji...itd..časpos kad sam ja bio mlad itd...

jebe mi se, uvek priđem, odblejim pola sata, izderem se, i odem kući...kako znam...dokon sam...

• wojtek

Ја разумем шта је проблем и саосећам са њима, колко-толко. Али, у овом случају циљ не оправдава средство. У Србији, сваки пут када се неком дигне курац, он стане на сред Кнеза Милоша и блокира све. Било је ТОЛИКО приче о томе и сви се сложили "нећемо више, дебилно је". Чак метнули и онај знак "не блокирај раскрсницу." И ево сада, опет. Па кога они зајебавају?

• a

da, tebe sam pitala pod tim nadimkom duncara šta li već se dunsta.
    I slažem se s Kosmopolitom, to je demokratsko pravo zagarantovano ustavom, pa sad kako ko ga koristi, šta da se radi.

• javio

ma nije Sloba kriv, mi smo govna...

• Hugocavez

Добро то је било излагање незадовољства поводом страначких избора за студентски парламент

Оно је било одлично, само не могу да верујем да је ту било шака јада људи, где сте што не штрајкујете? Реално за онако нешто вреди.

• The Invisible Man

Ovaj strajk je cisto izdrkavanje, ja sam bio u masi, nema ih ni 300 ne mogu ni onaj najmanju kvadrat da popune, a vodje su dzabalebarosi i drkosi koji samo skupljaju poJene kod koleginica da bi ih fascinirali kako su jelte oni Ce Gevare i ostala govna a
    to samo da dobiju picke kod koleginica, mada ovo poslednje i razumem zato sam i ja bio. Ali totalni transfer blama. Mene sramota bilo. Iskreno jebe mi se ali ako se ovako ponasaju buduci zamajci naseg drustva onda ne treba razmisljati, cepaj dokumenta i pravac Norveska.

A sto se blokade tice, treba ljudi da se malo zapitaju. Zatvori se jedna raskrsnica i odmah kolaps....

• BH

Evo što kažem da su govna i pederi.

2008. ja upisujem petu godinu. Svi lepo godinu pre toga obećali bezuslovne završne godine za studente koji ne idu po jebenoj bolonji. I kurac. Odjednom promene, kažu ili dajete uslov ili padate na Bolonju pa se jebite. I tad, umesto da se digne kuka i motika, da izađe 20 iljada studenata, da zapale i rektorat i ministru da otkinu jaja na sred terazija budu neki mlaki govnjivi protesti. Najviše nas se skupilo jedno 2000 ispred vlade gde smo pikali fucu. Pre toga nekoliko dana po koja stotina, uđe neki izaslanik u vladu, tamo ga napuše kurcem i ništa. I tako tog odlučujećeg dana krenemo nas četvorica sa Saobraćajnog, priključe nam se 10-ak FON-ovaca, 5 sa farmacije, 12 sa FPN-a..načičkali se tramvaji iza nas duž Vojvode Stepe. došli do autokomande, vičemo ona govna sa veterine, oni kažu, ne mogu danas imaju kolokvijum. Nastavimo dalje, skupljamo neke babe uspuzm ove dileje sa medicine nismo ni zvali, boli njih baš kurac...i tako, dođe tu Blaža, neki levi ljudi, bude nas bome 2 ilajde kad se skupila ostala studentarija, penzioneri, srednjoškolci i tako...opičimo fudbal na sred raskrsnice ispred vlade, malo pili pivo, vikali, i odemo kući. sutradan nas pustili dupišemo petu godinu. STUDENTI SU LENJA GOVNA.

• D

aurora072

da, tebe sam pitala pod tim nadimkom duncara šta li već se dunsta.
    I slažem se s Kosmopolitom, to je demokratsko pravo zagarantovano ustavom, pa sad kako ko ga koristi, šta da se radi.

Јесам, и на утакмицама и на демонстрацијама, и нисам баш чист у главу од примљених удараца од неке шеснаесте године. И какве то везе има сад са штрајком шугавих распалих џанки студената? МРШТЕ У ЊИВУ!!!

• wojtek

to je demokratsko pravo zagarantovano ustavom, pa sad kako ko ga koristi, šta da se radi.

Слажем се. Али, не на уштрб људи који у протесту не учествују.

• Hugocavez

Слажем се. Али, не на уштрб људи који у протесту не учествују

Али реално, други начин мени не пада на памет. Они да су штрајковали испред свог факса, кога би болео курац.

• V

Medicinari su stvarno picke oni nikada nigde nisu ucestvovali. A i kad postanu doktori opet su picke.

• Burzum

Брате, нек уче. Ја изађем негде једном у мес два дана у просеку, петак ил суботу, а увек видим пуне јебене улице и локале шатро студената, џарају минџе и шиље каре, уместо да раде кад већ неће д уче. Мене би било срамота да изађем пред маторце и да им кажем: Ћале, кево, од октобра сам на ЕС ЕФУ, платите ми трећу. Само бих одрађивао неку шљаку дину дана, скупио тих јебених 1200 евра и вратио се следеће године. Не бих кукао да ми држава одобра услов са шта ти ја знам курац колко бодова, нек ако сам неспособан да завршим своје обавезе, канал па се врати покушај поново кад си имбецил. Нису студије за свакога. Као прво, није добро за функционисање једног друштва да има превише образованих лица. Образовани људи који немају радно место у рангу свог образовања су најнезадовољнија и најопаснија групација, а то држави не треба, и главоње то знају.

• javio

Слажем се. Али, не на уштрб људи који у протесту не учествују

pitanje je zašto ne učestvuju, jel im toliko dobro u ovoj smrdiji da nemaju protiv čega ili koga da se bune?

• Giovanni

Mene boli kurac. Dodje neka budala koja zna da nema para, a opet se ne trudi da bude na budžetu ili jedva predje bodove pa nema mesta, i onda bi on da država bude k'o Norveška pa da svima plati sve. Oće to tako. Oni koji rade kako treba oni su na budžetu, oni koji se zajebavaju neka plaćaju, ko ih jebe. Što se štrajkova generalno tiče, kenja mi se od toga. Ako je neki veliki štrajk sindikata ili slično onda ok, jbg bore se ljudi za nešto, neka ceo grad zakrče, ali kada mi se skupi 20 seljaka koji protestuju jer je firma propala njima bi jebao mater. Zakrče grad bez razloga. Šta tu može država da uradi? Jbg, propala firma, dešava se.

• a

A što gejevi imaju pravo a studenti ne?
    To da zaustavljaju saobraćaj i sl.
    A to što te neko šalje na Ušće, tu su studenti samo pokusni kunić.
    Ne boje se oni bolonjskih studenata nego gladnih radnika, pa da na vreme usmere masu na Ušće.

• Hugocavez

Образовани људи који немају радно место у рангу свог образовања су најнезадовољнија и најопаснија групација, а то држави не треба, и главоње то знају

Слажем се, али ево годинама не раде ништа поводом тога. Колико је само факултетски образованих људи на бироу.

• wojtek

Али реално, други начин мени не пада на памет. Они да су штрајковали испред свог факса, кога би болео курац.

Онда нек се организују јуначки, да одјекне. Два, три, пет сома људи са јасним циљевима. А не Ђоле Вођа да их окупља преко Фејзбука, па после да се договарају за Курцијаду на Златибору или Будви.