Ово је представа, али надам се да се нећете љутити ако је овде ставим.
Волео бих да чујем и ваше мишљење. :)http://ultraphoto.org/images/0r7lqj6zv6dwi9uojalg.jpg
Režija: Slavenko Saletović
Scena i kostim: Milanka Berberović, asistent Sanja Aćimović
Muzika: Nebojša Jakovljević-Šone “OSVAJAČI“
Saradnik na tekstu za songove: Tamara Jovanović
Songove pevaju: GLUMCI IZ PREDSTAVE
Producent: Milutin Bata Karadžić, produkcija FaVI 2009Igraju:
Marijan Dević ................................................... Andrija Milošević
35 godina, pop zvezda u drugom pokušaju. Krenuo devedesetih kao denser,
koketirao sa folkom, a onda čvrsto odlučio da se bavi emocijom....
Goran Ćirković, zvani FAJTA ........................... Milan Kalinić
27 godina, ton majstor, vlasnik studija. Neprebolni „metalac“, sjajan gitarista,
koji je na vreme shvatio da se od „metalike“ neće hleba najesti....
Uroš Džemić, umetničko ime U DŽEIL ........... Milan Vasić
25 godina, reper i hiphoper. Novobeogradski guru urbane pobune.
Žao mu je što nije crnac, ili bar Pororikanac...PEVAJ, BRATE je prva komedija na ovim prostorima koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevačima i muzičarima u pokušaju da pronađu sebe i muzičku matricu u zemlji potpuno podčinjenoj dominantnom folk modelu. Jedan pop pevač karijeru gradi tipičnim sredstvima kojima su neki uspeli da postanu zvezde, /a on nije/, jedan hip hoper u samodopadljivoj koketeriji sa uvezenim šablonom kvazi pobune, te razočarani „metalac“ i vlasnik muzičkog studija u pokušaju da uzme lovu svima koji se bave muzikom. Slični a različiti, smešni u manifestacijama njihovih ambicija i shvatanja sveta, a tužni jer ne vide da su gubitnici u konačnom ishodu, naši „urbani umetnici“ proći će kroz sukobe na temu politike, estrade, emocije, muzike, novca, svega onoga što čini njihovo, ali i naše životno određenje.
линк за даунлоад:
http://www.fileserve.com/file/qZXUP5n/Pevaj_brate.avi
Ja sam gledao pre jedno mesec dana...sta znam,nisam nesto impresioniran,previse jeftin humor,dreka,vika,itd.Nisam cuo nesto novo,da se odusevim,uglavnom kao sto rekoh trule,stare fore..Lik ovog Vasica mi je debilan,Kalinicev lik nimalo smesan,jedino sto po meni vadi predstavu je lik Andrije Milosevica.Naravno,nekome ce da se svidi,meni iskreno nije...
- P
Dva samozvana glumca u predstavi sa humorom nižim nego što je Beni Hil to radio......očajno,bedno,iritantno...što se mene tiče.
- P
@wojtek piše i da smo svi dugo iščekivali knjigu Bačić-Alimpić.... :)
- l
a zašto ova predstava ima posebnu temu? i to u podforumu "film" !? o.O niš mi nije jasno....
ja nisam gledala, ali ću sebi dati za pravo da pljucnem jerbo mi je andrija milošević izrazito loš glumac. gledala sam ga u jednoj predstavi, on se mučenik tolko upinjao da nas ubedi da je on novi zoran radmilović, al džaba... zadojen pinkovskim humorom nikad od njega kvalitetan glumac neće biti....
mada ovaj vasić je generalno veoma dobar, možda on i izvadi predstavu... kalenića neću ni da komentarišem... u svakom slučaju - ne bi ja pare na ovo bacala...
- j
drug gledao, kada mi je ispricao fore skapirao sam da su stare fore na koje se smeju likovi koji nikad nisu iz kuce izasli pa nisu imali gde da ih cuju. ja mogu 2 puta na istu foru da se nasmejem ali ovo je prodavanje muda za bubrege. ne mislim samo na ovo vec i na kursadzije i slicne "humoristicke" kreature kojom likovi bez smisla za humor pokusavaju da nas zabave.
gledam juce amidzi sou i on prica "ukucajte u gugl translejteru rijana i gledajte sta ce da izadje" wow ala si duhovit. prvo fora je pre hrista, drugo pola tvoje publike ne zna tv da upali kamoli sta je translejter, i ko je rijana.
- P
@Korleone i Grand parada se tolko emituje.....
- P
Jel su po ovoj pesmi dali ime predstavi? Ne bih me čudilo

@ Culle.haha zašto uvek naš narod mora da se pravi pametan i da drvi ono što se ne drvi? :D Predstava nije prvoklasna ali može da prodje, sa obzirom koliko je sranja prošlo korz naša pozorišta. ipak su ljudi održali ovu predstavu više od 150 puta. Nije mogla toliko puta da se izvodi da je sranje. poz

Svaka predstava sa poznatim glumcima može da se održi 100 puta, ali jedino pod uslovom da gostuju po drugim gradovima. U Kraljevu, gde ljudi baš i nisu neki ljubitelji pozorišta, čim čuju da dolazi neko poznat odma u red za karte!
Ne znam da li je neko imao priliku da priča sa Kalinićom, ali čovek koristi iste pokrete i na sceni i van scene. Znači, glume nigde. E sad, druga je stvar što je čovek po prirodi interesantan, pa ume nekako da "ozrači".
- a
Ne smatram nijednog od aktera duhovitim i inače, ne smatram ni Batu Karadžića duhovitim a ponajmanje originalnim i ne shvatam čemu ova tema?
Kursadžije npr. već imaju širi dijapazon radnji o kojima bi se moglo naširoko polemisati.
Uostalom sama publika koja puni te predstave je ona o kojoj dotični pokušavaju napraviti burlesku što sve zajedno čini još veću glupost.
I da, Kaliniću- momenat, moram do WC-a. 
Koleginica mi je dala DVD pre dve nedelje, a ja još nisam odgledao i nemam neku preteranu želju. Ona kaže da je predstava dumreš od smeha, ali ja znam da se njen i moj smisao za humor veoma razlikuju. Ona voli "kursadžijski" humor, a ja "nadrealiste".
Uzgred, ona kaže da joj nadrealisti nisu smešni...
Verovatno ću skupiti snage da jedared pogledam.
nisam oduševljena, štaviše smorna je, bar meni, ono.. pff tako mejnstrim.
poslednja dobra komedija koju sam odgledala je vudi alenova "sviraj to ponovo, sem", gde me je stomak zaboleo od smeha, a ubedljivo najbolja komedija koju sam ikada videla je "marin držić - dundo maroje" kruševačkog pozorišta. potpuno drugačije izveden renesansni klasik.
a pevaj brate ima prežvakane fore, ma sama tema je dosadila i Bogu i narodu, msm.. daaaj..
Одгледао...
Боже, гледао сам оне јаднике како просипају неке труле форе, НИЈЕДНОМ се нисам насмејао.
Онда бацим поглед на коментаре и не могу да верујем како се сви јебено одушевљавају, а гласови ''1,155 likes, 19 dislikes''.И помислим - да ли нешто није у реду са мном, или ти људи имају много мизеран смисао за хумор?
- [
Evo ja sam mislio da je predstava sranje. Video sam malo na tv-u, pogledao ko glumi, mislio da ne valja ništa. Evo pošteno imao sam predrasude, ali sam otišao da gledam jer sam dobio karte džabe. Odem, gledam, ima već na početku fora, ali ja sve mislim da nije baš smešno, posle postane smešnije, ja zbog predrasuda, znači ne želim da izdam "sebe" pa sam se čak trudio da se ne smejem, ali onda sam popustio. Jbg, ima stvarno dobrih fora i gledao bih je ponovo, znači nije uopšte loša. Odgledajte i sigurno ćete imati pozitivnije mišljenje o njoj nakon gledanja. Isti slučaj je sa "Montevideom". Nisam hteo da ga gledam iz inata pa to ti je. Na kraju ćale kupi disk pošto ja nisam hteo da skinem s neta. Kaže da mu pustim, ja počeo da gledam i svidi mi se film. Predrasude su sranje. Treba nešto da vidiš pa tek onda da komentarišeš. To je naravoučenije :)
- [
E da, iz cele ekipe Milan je najgori, sva sreća da odlazi u jednom trenutku predstave i vraća se tek pred kraj. I na kraju je naravno šaban morao da se razgoliti malo kako bi videli njegov torzo. -.-
- [
Jbg, tvoje mišljenje. Mnogi misle da je većina odabranih stvari šit (za razliku od modova koji ih biraju subjektivno) pa nikom ništa. Evo i ja da turim :)
- P
Skroz dobra predstava, baš sam se ismejao, ali je bilo par "transfer" momenata. Sve u svemu, 4+.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.