Zakon o zaštiti privatne svojine
  • Earthworm Jim

Smatrate li da je najbolje rešenje zapadnoevropsko, kao na primer, u Italiji, gde bukvalno treba da sačekaš da lopovi obave posao, čak i kada si kući, pa onda da zoveš muriju, kad odu, ili na primer kod nas, gde na sopstvenu odgovornost malo mlatneš po glavi provalnika oklagijom (pa ako te tuži za telesne povrede najebao si triput više nego on), ili pak američko gde možeš da rokneš dvocevkom svakog ko ti kroči na imanje, bez ikakvih posledica?

Iskreno, ja sam za američko. Šta ćeš kurac u mom dvorištu?! MRŠTE!

• dusan1001

za američko imam pravo da branim svoju svojinu znam čoveka koji je mlatno lopova i evo i dan danas se tuže
    sramota

• Valdemar

Ja sam za držanje veeeelikog psa, uz upozorenje: Čuvaj se psa. Kad ga rot iskida, jedina odbrana pred sudom biće mu da nije znao da čita.

• Earthworm Jim

Ja sam više za dvocevku. Pa kad me neko iznervira, zovem ga da igramo karte, pa je onda jebo ježa u ledja. Šta kurac bre! :)

• l

amerićko. moja gajba - moja pravila!

• Пд

Амерички, јок кафу ћу да му кувам. Штангла па у главу.

• Korle

Imam dvocevku, dva nemačka ovčara i natpis na kapiji "Čuvaj se, pas ujeda" sa odštampanom slikom besnog psa (mislio sam čak i na nepismene lopove). Pa neka uđe:) Biće dočekan srpski.

• Culle.haha

Život je neotuđivo ljudsko dobro, ne možete samo tako kao primitivci jurišati na pres...

More sačmaru pa u mešinu, koj' ga kurac terao da ulazi!

• ckavu

Dvocevka. Može i ker, staford, na pr.

• СМарко

američko gde možeš da rokneš dvocevkom svakog ko ti kroči na imanje, bez ikakvih posledica

Amin...

Nekako mi je ono glupo, koji će kurac neko na tvom posjedu bre

• Valdemar

I ja predlažem srpsku dobrodošlicu, lebom i rakijom. Kad se aktivira alarmni sistem, provalnik će propasti u prostoriju punu testa, a dok se bude koprcao u istom, ozgo će na njega da se sruči ogroman čabar rakije, koji će ga udaviti. Posle dodaš i malo soli, da dobrodošlica bude kompletna.

• Zmia

Никад се лепше нисте сложили. Да закључам тему? :)

• Ivan92

Dvocevka. Da se zna ko je dasa.

• Earthworm Jim

Nemoj Zmijo, sad će da dodju evropejci i moralisti. :)

• dusan1001

Čekaj zmijo možda je neko liberalan pa predloži pištolj :)

• СМарко

Ja mislim da nije na odmet parkirat' jedan tenk u dvorište i obrnut mu cijev prema kapiji, nekako mi je lijepo za viđet

• Earthworm Jim

To Smarko carino. Minsko polje pred kapiju bre!

• l

Čekaj zmijo možda je neko liberalan pa predloži pištolj :)

a ja baš tela da pita mora li dvocevka, jel mož nešto manje....?

• H

Dvocevka i mine.

• Dub

Ja bih to bez vatrenog oružija, da ne budim komšije. Sjekiru, pa ga ganjaj oko kuće. Može i kramp, vile, ašov, lopata, oklagija, karnišla, dizalica za auto, teg, saksija sa cvijećem, kamen za kiseli kupus, satara, šta god prvo dođe pod ruku... Inače kod nas nema mnogo lopova, pljačkaju samo kuće gdje su gazde ljudi koji žive vani, oni profi lopovi nose kravate.

• Скелетор

Ma cigla pa u vugla...

• ne_moj

vama neće niko ni na kafu da dođe kakvi ste

• Tom Ripli

Амерички модел, наравно. Уђеш ми у кућу/стан и ја те пошаљем на вечни починак. Ко те јебе, сам си одлучио да направиш провалу и покушаш крађу (то не може случајно човеку да се деси као што могу нека друга крив. дела, то може једино са дебелим предумишљајем); сам сноси последици свог вољног деловања.

Искрено, мање живих провалника - свет боље место за живот.

• Francky Delevra

Jebiga, svi su za američko-nema tu šta. Samo mislim da pravosudni sistem mora da bude organizovan i minimalno korumparan da ne bi bilo malverzacija. Znači, kod nas ne može.

Ćaletov prijatelj, ima tu već dosta, bio u kafani, pokačio se sa nekim likom i otišao kući. Nije hteo kavgu. Ovaj mu došao na kuću posle dva sata. Pijan! Počeo da galami kako će mu pobiti ženu, decu... Ovaj mu reče: "sačekaj samo sekund." Otišao po pištolj, vratio se i šukno mu metak u čelo k'o keru. Sedam godina robije, jedna skinuta zbog Kosova, jedna zbog dobrog vladanja. Pet odležao.

Pošto su ga puštali kući malo-malo, uvek je dolazio kod nas na slavu. Govorio je: " Ja sam pošten čovek, ubiješ govno-pošteno ga odrobijaš i to je to".

• Dzankee

Палицом у главу и ћао :)

• Џими

Сачмара у ногу за све незване госте.

• Dzankee

Наравно .

• Џими

Ćaletov prijatelj, ima tu već dosta, bio u kafani, pokačio se sa nekim likom i otišao kući. Nije hteo kavgu. Ovaj mu došao na kuću posle dva sata. Pijan! Počeo da galami kako će mu pobiti ženu, decu... Ovaj mu reče: "sačekaj samo sekund." Otišao po pištolj, vratio se i šukno mu metak u čelo k'o keru. Sedam godina robije, jedna skinuta zbog Kosova, jedna zbog dobrog vladanja. Pet odležao.

Не подржавам насиље генерално, али нека му је просвирао лобању, кад се већ курчио и долазио пред туђа врата да прети. Ја би' га пребио на мртво име.

• mylyca

Ја би' га пребио на мртво име.

Džimi, ali čovek je to već uradio, nije kao da je poenta posta bila 'šta biste vi uradili' :))
    Ne znam, koliko vas bi što podržavate taj zakon zaista bilo sposobno da prosvira čoveku glavu zato što je hteo da ti odnese video rekorder i malo umoči u ženu?

• Cara™

ja za veća dvorišta predlažem snajper...

• Цыплёнок

Не подржавам насиље генерално, али нека му је просвирао лобању, кад се већ курчио и долазио пред туђа врата да прети. Ја би' га пребио на мртво име.

Pa šta je time postigao? Izgubio je ugled i 5 godina života, osećaće krivicu narednih 30 godina... A ovaj ionako nije bio pri zdravoj svesti kad je pretio, tako da mu sigurno ne bi naneo zlo. Zato treba 10 puta promisliti, pa delati.

• n

Bože svašta Milice kome danas treba video rekorder :P

Šalu na stranu, ja podržavam američki sistem u neku ruku, ne sad da rokneš svakog tek tako, ali da se zna tvoje pravo na samoodbranu.
    Elem...

Kod mene kući su lopov i puška imali bliski sustret, ćale je spustio dvocevku u garažu na čišćenje, završio, i ostavio da se sve ono osuši. Kapija bila zaključana, lopov op preko ograde, moj sibirski samojed je to prespavao naravno. Op u garažu ona bila otključana, ne bi me čudilo da smo keva ili ja bile kod kuće. I ukrade pušku!
    Dobro je samo da mi i Astora nije ukrao, pička!
    Pu!

To bre bezobrazno!

• Francky Delevra

Zavisi u kakvim se krugovima krećeš, negde samo nasilje pomaže. Mo'š ti stoci obješnjavati i na mandarinskom-džaba. Dok pičku ne pocepaš nema progresa, zato ja podržavam motiku.

Inače, taj čovek je fin. Nikad se ni potukao nije pošteno, prvi put na sudu bio zbog toga. Zato, jebi ti to. Kada ti neko dodje pijan na kuću da preti porodici...ne mo'š znati kako ćeš odreagovati.

• Џими

Милице и Ивана, је л' разликујете термин ''пребити на мртво име'' од термина ''убити''. :) Ја сам рекао да бих таквог човека жешће испребијао, да никад више не помисли да прети мојој породици, јер људи који су у стању да прете женама и деци други језик осим језика батина не разумеју. Не знам за вас, али мени је породица једна од ретких светиња. Кад би ми неко претио брату, мајци, будућој жени, а у најгорем случају и деци, не би се добро провео. Никад у животу нисам трпео срања ни од кога, па не бих ни у таквој ситуацији.

• Francky Delevra

Pa šta je time postigao? Izgubio je ugled i 5 godina života, osećaće krivicu narednih 30 godina... A ovaj ionako nije bio pri zdravoj svesti kad je pretio, tako da mu sigurno ne bi naneo zlo. Zato treba 10 puta promisliti, pa delati.

Pa nije postigao ništa-naravno. Ne veličam ja njegovo ne/delo, nego eto, baš imam primer za temu. To su afektivne situacije, slabo tu mozak ima uticaja. Drago mi je što ne znam kako bih reagovao i nadam se da nikad neću saznati.

Милице и Ивана, је л' разликујете термин ''пребити на мртво име'' од термина ''убити''. :)

Drakonska razlika! Mislim da bih smeo svakog prebiti (ili bar pokušati) čak i za manje stvari. Ali ubiti teško-šta god uradio. Opet se nadam da ni tu nedoumicu o samom sebi neću nikad razrešiti.

• Цыплёнок

Ma razumem ja batine, čak podržavam u ovom slučaju, ali sam zbog ovoga reagovala:

Не подржавам насиље генерално, али нека му је просвирао лобању

Jer je besmisleno uraditi nešto tako.

• Џими

Jer je besmisleno uraditi nešto tako

Незахвално је говорити да ли је смислено или не. Теби је вероватно бесмислено јер си дете које живи на рачун родитеља и једине бриге у животу су ти упис на факултет и истицање на школским такмичењима. Али, човек се промени кад постане родитељ, стекне родитељски инстинкт који му налаже да уради све како би заштитио децу и породицу. Не кажем да је много паметно то што га је убио на лицу места, али могу да разумем то и не гарантујем да мени не би нешто слично пало на памет. Е, то што бих се ја вероватно суздржао, то је друга прича. Не може свако да се суздржи у ванредним ситуацијама.

• Стеван

Inače, taj čovek je fin. Nikad se ni potukao nije pošteno, prvi put na sudu bio zbog toga. Zato, jebi ti to. Kada ti neko dodje pijan na kuću da preti porodici...ne mo'š znati kako ćeš odreagovati.

Са акцентом на "не мо'ш знати".

Ивана, замисли да је изашао да га бије и да је он попио батине. Мислим да би следећи на реду за пребијање били жена и не дај боже, дете. Мислим да је тај човек у ствари делао врло прорачунато.

• ne_moj

Porodica se štiti i na druge načine, a ne ubistvom. Taj tip nije zaštitio svoju porodicu time što je robijao 5 godina (začuđujuće mala kazna za ubistvo), naprotiv mislim da je ugrozio svoju porodicu svojim odsustvom i potencijalnom osvetom. Ne zaboravite nemate sačmare i utoke samo VI!

Najelegantnije rešenje je pozvati policiju ili eventualno prebiti magarca.

• Џими

Najelegantnije rešenje je pozvati policiju

Хехе, добар виц. :)

• dusan1001

Što je malo 5 godina čovek delovao u samoodbrani zamisli da se desilo ovo što je stiven napisao uglavnom slažem se da čovek ne zna kako će reagovati na takve sitvacije

• Стеван

Ја написах зашто је пребијање у овом случају лош избор или боље рећи ризичан, нарочито јер се човек није никад поштено потукао, како рече Френки.

• ne_moj

Što je malo 5 godina čovek delovao u samoodbrani zamisli da se desilo ovo što je stiven napisao uglavnom slažem se da čovek ne zna kako će reagovati na takve sitvacije

Ubistvo čoveka koji preti nije samoodbrana, ako je samo pretio a nije delovao onda nikako ne može biti samoodbrana.

Džimi, ponavljam da je tip ugrozio egzistenciju porodice i propustio najlepše delove odrastanja dece kada im je najpotrebniji zbog robijanja.

• n

Znam da baš nije za poređenje ali...

92. kad sam imala tri godine, išla sam sa mamom da bacim smeće uveče, porodična kuća nam je u jednom naselju nadomak Smedereva, Dunav, šuma i sve to, tipično porodično naselje. Napao nas je ogroman, zaista ogroman crni šnaucer, ljudi su ga pustili verovatno zbog krize. Mami i dan danas nije jasno kako smo izvukle živu glavu. Uzela me je u naručje, ćale je iz dvorišta čuo buku i nekako smo uspele da stignemo do kapije. Šnaucer je onako besan kidisao celo veče na kapiju i u jednom trenutku se provukao kroz ogradu. Ćale je uveče kada smo legle izašao, uzeo pištolj i roknuo ga. Sahranio i to je bilo to. Sledećeg dana sam mogla da izađem da se igram.
    Šta je trebalo da uradi?
    92. godina, nemaš šintere, nemaš azile, veterinaske stanice zatvorene, nemaš ni policiju kako treba, zemlja u kurcu.
    El trebalo besno kuče da mu pojede dete?
    Jebiga, kad je porodica sve je drugačije.

• dusan1001

naravno da nije a šta je trebao da sačeka da njega prebije i siluje ženu pa tek onda propisno da ga ubije
    nije pametno što ga je ubio i ne podržavam to al ljudi u afektu čine i veće gluposti uostalom niko ga nije terao da mu preti i da se kurči u njegovom dvorištu

• Стеван

Не знам за вас, али ја да сам могао да одлучујем о казни за тог човека, дао бих му најнижу могућу.

• ne_moj

Church
    Stvarno ne vidim svrhu tvog posta. To što govoriš je priča o psu. Mi ovde pričamo o ljudima.

edit

Не знам за вас, али ја да сам могао да одлучујем о казни за тог човека, дао бих му најнижу могућу.

Pa on i jeste prošao ispod svakog minimuma.

• n

Kao što rekoh

Znam da baš nije za poređenje ali...

Poenta je u svim raspravama a propo porodice, i drugačijeg odnosa, sa prethodne strane. Povuci paralelu. Znam o čemu "vi ovde pričate" jer sam već postovala i pratim temu, a sad što je trenutno prebačena na kaznu za ovog čoveka, izvini molim te, time machine mi još nije gotova da ćušnem post 10 minuta u nazad, na sredinu druge strane.

Nisam upoznata sa našim pravosuđem, ali sad me zanima da li je to minumum, i kako funkcioniše zakon po pitanju samoodbrane. Gde ste, pravnici :)

• Стеван

Причао ми друг:

Један лик из његове улице, пре пар година убио ћалета.
    По његовој причи, каже да је океј дечко, није будала, фин, дружио се са мојим другом.
    Ћале константно малтретирао њега и кеву. Тукао их, а сина би нпр. сваки пут кад добије лошу оцену ошишао на нулу. Дечко кад је напунио 18-19 година, већ му дозлогрдило, дошао код ћалета и рекао: "Ако још једном дигнеш руку на њу, убићу те." Није прошло много, лик дошао пијан и претукао жену. Дечко сачекао да затекне ћалета на спавању, узео пиштољ и просвирао му мозак. Добио 5 година, чини ми се.

Чрч, мислим да код нас људи излазе после 2-3 године, иако су починили класична убиства...