Kad već spemujemo o filmovima 'ajde da se i ja pridružim. O kvltu prva dva suvišno je diskutovati, ali treći deo je postavio mnogo kontraverze. Da li je očajna gluma Sofije Kopole kao Korleoneove ćerke i odsustvo Roberta Duvala uticala na ostatak ekipe, ili je jednostavno Paćino ostario, ili pak je tema o korumpiranosti Vatikana išla malo ispred vremena.
ili pak je tema o korumpiranosti Vatikana išla malo ispred vremena.Ne
O kvltu prva dve suvišno je diskutovatiNe
ali treći deo je postavio mnogo kontraverzeDa
Da li je očajna gluma Sofije Kopole kao Korleoneove ćerkeDa
i odsustvo Roberta DuvalaDa
uticala na ostatak ekipeNe znam
ili je jednostavno Paćino ostarioOvo sigurno.
HEL JEA! DEKONSTRUKCIJA JEBE!

Наводно је (а ја верујем у то) Копола тај филм намеравао да назове "Крај Мајкла Корлеонеа", управо да би га дистанцирао од прва два, али је студио то сматрао комерцијалним самоубиством, те је њиховом интервенцијом филм објављен под називом "Кум три".
Кад сам то прочитао, више филм нисам посматрао на исти начин. Пре сам мислио да је пропаст, али га сад посматрам као "спин оф", и као такав ми се допада.
Укратко, кад причам о "Куму", мислим искључиво на први и други део, а кад говорим о трећем, то посебно нагласим.
Mario Puzo je umro prije nego sto je poceo pisati cetvrti dioКонкретно, други део књиге нема везе са другим делом филма. Зове се "Сицилијанац", смештен је за време избеглиштва Мајкла на Сицилију и прати једанаесте ликове. Трећи део писао је неки Американац и он представља директан наставак на први део књиге. Исти тај лик написао је и четврти део : http://en.wikipedia.org/wiki/The_Godfather%27s_Revenge.
Додуше, Пузо јесте учествовао у писању сенарија за сва три дела.
Што се тиче трећег филма, мени се не свиђа. Једноставно нисам уватио ни трунку оног шмека који имају прва два дела.
- DP
ne slazem se da je drugi deo razvodnjen...super je ! i ono na kubi, i ubistvo brata i svedocenje. kompletan film. treci je katastrofalan...od incesta do onog njakanja ispred opere.
- Š
Iz 1990. čini mi se...Ma i treći deo je dobar,jedino što je u senci dva prethodna bolja dela.Ili ja mnogo gotivim ovu trilogiju pa nisam objektivan...
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.