Kum III - odličan završetak ili propast trilogije
  • urrad

Kad već spemujemo o filmovima 'ajde da se i ja pridružim. O kvltu prva dva suvišno je diskutovati, ali treći deo je postavio mnogo kontraverze. Da li je očajna gluma Sofije Kopole kao Korleoneove ćerke i odsustvo Roberta Duvala uticala na ostatak ekipe, ili je jednostavno Paćino ostario, ili pak je tema o korumpiranosti Vatikana išla malo ispred vremena.

• Dzankee

Софија усрала мотку.

• Kurd

Samo je bilo previše tri filma na tu istu temu.
    Prvi je OK, drugi je već razvodnjen, a treći je čista česmovača...

• THE KTITOR

ili pak je tema o korumpiranosti Vatikana išla malo ispred vremena.

Ne

O kvltu prva dve suvišno je diskutovati

Ne

ali treći deo je postavio mnogo kontraverze

Da

Da li je očajna gluma Sofije Kopole kao Korleoneove ćerke

Da

i odsustvo Roberta Duvala

Da

uticala na ostatak ekipe

Ne znam

ili je jednostavno Paćino ostario

Ovo sigurno.

HEL JEA! DEKONSTRUKCIJA JEBE!

• Ritchie ♣ B

Sofija kurva jebe se sa rodjakom pa de to ima!!!

• THE KTITOR

OSTAP BENDER JE KURD!?! MASALA!

• Earthworm Jim

Ma dobar je i treći. Ko jebe Sofiju realno.

• Луди Чак

Evo da citiram samog sebe! Hahaha

Otaku, pricaj mi o majci... :)

EDIT: Zar te ne mrzi da toliko citiras?

• THE KTITOR

Pa realno, sto Rici B kaze, jebe je rodjak, realno.

• Myth

Treći je, po meni, propast. Totalni kolaps. Prva dva dela su legendarna, a jedan od razloga je to što sve ostaje u porodici. A treći naduvan, ubačeni popovi, očajna Sofija, i Entoni onaj takođe...Razočarenje, ukratko.

• Earthworm Jim

Mada je meni ipak bolji Četvrti čovek kad ih Nikola Kojo sve pokida hedarama iz snajpa, koji je car e! Realno!

• Kurd

Šta fali Ostapu..? To je lik, a ne ko taj Korleone i oni njegovi...

• THE KTITOR

Evo da citiram samog sebe! Hahaha

Otaku, pricaj mi o majci... :)

EDIT: Zar te ne mrzi da toliko citiras?

Eee, usavrsio sam se u tome. Prvo otkucam TATIC, pa onda drmnem "enter", pa strelicu nagore, pa otkucam CITAT. Lako! :D

• Ritchie ♣ B

Kojo je trebao da zameni andija garciju i da srpski vojnik jebe sofiju a ne njen rodjak...tad bi imalo vise smisla

• Richard Pryor

U poređenju sa prva dva dela,kerin kurac.

• THE KTITOR

Šta fali Ostapu..?

Nista ja nisam rekao za Ostapa. Moram da priznam i da pojma nemam koji je taj decko. Samo nisam znao da si to ti :)

• Kurd

Uzmi čitaj "Dvanaest stolica"(recimo da je to nešto najsmešnije što sam ikada pročitao) i znaćeš ko je Ostap. :-)

A "Kum"...ma ne valja... :-)

• Зна Мурињо

Kum je legendaran film pa iako su malo odstranili sa trećim delom. I ja da sam na njhovom mestu napravio bih treći deo (još malo keša nikad nije na odmet). :D Moramo malo da razmišljamo na komercijalniji način. :)

• Мими

Реално, ни други део није сјајан као први. Трећи је дефинитивно срање. Направљен је на силу, да се узму паре на рачун славе прва два и то је то. И Кум није Кум без дон Вита. :)

• Johnny Castle

Trebao je biti sniman i cetvrti dio kuma... Samo "na srecu" (nek' mi Bog oprosti za ovo) Mario Puzo je umro prije nego sto je poceo pisati cetvrti dio i on zbog toga nikad nije sniman... Ko zna kakav bi to bio kolaps... Zato cutite i zahvalite Bogu sto ima samo 3 dijela :)

• Урош

Наводно је (а ја верујем у то) Копола тај филм намеравао да назове "Крај Мајкла Корлеонеа", управо да би га дистанцирао од прва два, али је студио то сматрао комерцијалним самоубиством, те је њиховом интервенцијом филм објављен под називом "Кум три".
    Кад сам то прочитао, више филм нисам посматрао на исти начин. Пре сам мислио да је пропаст, али га сад посматрам као "спин оф", и као такав ми се допада.
    Укратко, кад причам о "Куму", мислим искључиво на први и други део, а кад говорим о трећем, то посебно нагласим.

• wojtek

Mario Puzo je umro prije nego sto je poceo pisati cetvrti dio

Конкретно, други део књиге нема везе са другим делом филма. Зове се "Сицилијанац", смештен је за време избеглиштва Мајкла на Сицилију и прати једанаесте ликове. Трећи део писао је неки Американац и он представља директан наставак на први део књиге. Исти тај лик написао је и четврти део : http://en.wikipedia.org/wiki/The_Godfather%27s_Revenge.

Додуше, Пузо јесте учествовао у писању сенарија за сва три дела.

Што се тиче трећег филма, мени се не свиђа. Једноставно нисам уватио ни трунку оног шмека који имају прва два дела.

• Мими

Сицилијанац је засебна књига и нема везе са Кумом. Књига је иначе доста добра и по њој је снимљен истоимени филм.

• Johnny Castle

Pa ja ti o scenarijima i pricam... Knjiga nisam procitao... Niti imam namjeru... Mislim, citao sam od Puza Omertu, dobra je... ali ne zelim knjigom da pokvarim utisak o filmu :)

• Мими

Обично се људи боје да ће филмом покварити утисак о књизи, ал’ аје. :)

• Cara™

Svaki put kad posgledam naslov ove teme učini mi se da vidim CUM III - i pitam se kakva su bila prva tri dela....

• Ritchie ♣ B

U trecem delu se ugusi od mnogo cumma xD

• Johnny Castle

Mimi, istina je da ja nisam obican covjek :D Ali, po meni je Kum najbolji film svih vremena... kad bih procitao knjigu i vidio da je bolja od filma, razocarao bih se... tako da, bolje da ne citam :)

• wojtek

Ма, не мош то да поредиш. Филм је филм, књига је књига. Различити видови уметности. Јес да су обе наративне, ал раде то на другачији начин. Из истог разлога се не пореде, јебемлига, скулптура и слика, иако су обе ликовне уметности.

• Johnny Castle

Pa vidis, ja mogu... Jedino sto je meni razlicito izmedju knjige i filma je to sto u knjizi sam stvaras sliku o likovima, radnji.... a u filmu je to nametnuto...

• DP

ne slazem se da je drugi deo razvodnjen...super je ! i ono na kubi, i ubistvo brata i svedocenje. kompletan film. treci je katastrofalan...od incesta do onog njakanja ispred opere.

• urrad

"Sicilijanac" kao knjiga jeste spin-off originalnog Kuma jer epizodnu ulogu igra Majkl Korleone (u filmu ga nema). Inače ako se baš ložite na Puza i incest pročitajte "Porodicu"(o Bordžijama je).

• Petar Pan Pezo$

e, iz koje godine je kum 3?

• Š

Iz 1990. čini mi se...Ma i treći deo je dobar,jedino što je u senci dva prethodna bolja dela.Ili ja mnogo gotivim ovu trilogiju pa nisam objektivan...

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.