Novac
  • musssashe

Da li mislite da "pare ljude kvare" ili su "ljudi pokvarili pare".
    Da li je jedna takva dobra zamisao koja je trbala da olaksa sve...otisla malo ukrivo?
    Da li postoji alternativa ili je jednostavno najbolje bilo ostati na "ćup za ovcu"?

Tema nije za pljuvanje po bankama itd. nego, gde su rupe, kako ih zakrpiti i postoji li neki način da se drugačije vrši razmena dobara...

• Dzankee

Паре паре паре !

Паре људе кваре, и људи кваре паре :)

• Tulumbac

Mislim baš suprotno, da se ljudi iskvare kad nemaju pare. To je jebeno.

Kome je šta falilo s parama...

• Букснетина™

Не можеш ништа без мало дубљег џепа у данашње време. Па чак ни мало бољу рибу да стартујеш (част изузецима). Људи масовно ''купују'' и образовање, они који имају.

• k

Mislim da je jako bitan, ali takođe mislim da se ljudi iskvare kada ga imaju u većim količinama.

Neophodan je, ali nije dobro što je postao i jedini životni cilj, mnogima, pa se zaboravljaju neke moralne vrednosti.

Milism da olakšava razmenu, to mu i jeste osnovna svrha- sredstvo razmene. I ta razmena dobara koju pominješ je malo nerealna u današnje vreme.

• V

Jebači vole i jure pičke, impotentni i ziljavi jure pare.

• Букснетина™

Jebači vole i jure pičke, impotentni i ziljavi jure pare.

Супер је то, изађи у град и пробај да смуваш врх рибу.

• k

Nemojte generalizovati, ni jedan ni drugi.

• V

Pa i te vrh ribe se povremeno heftaju iz meraka kada im lova nije bitna. Povremeno biologija nadvlada želju za parama.

• Букснетина™

Катија и Натнат

Глупо ми је што овако причам, знам да доста девојака чита ово, наравно има изузетака доста које треба чувати ка мало воде на длан, али је већина девојака склонија парама. Искрено само.

• Natnat

Pa ja i ne branim sve devojke, pričam za sebe ;)

• Vizard

Me likey money not so muchey.

Страх од губљења истог чини ме нервозним. И мрзим то.
    Али га свакако није лоше имати при руци.

• Tulumbac

Pa i te vrh ribe se povremeno heftaju iz meraka kada im lova nije bitna.

Hahhaa, heftaju.

Ma kakva kurac lova, vole garagančinu više nego leba.

• моно

Zavisi šta je po tvom mišljenju vrh riba. Ako devojka vrh izgleda, ne mora značit' da je sponzoruša. A sad ako voliš sponzoruše, jebi ga.

Ja ne volim novac, al' neophodan je, jebi ga.

• Букснетина™

A sad ako voliš sponzoruše, jebi ga.

Да их волим не би написао ово. Али сад такве врхунске махом постају спонзоруше, мада није то овде тема, тако да ћу престати да паламудим. Ојса!

• V

Ma kakva kurac lova, vole garagančinu više nego leba.

Da bre ljudi, vole one Kostiće i šećerane, ali ne propuštaju ni doborg mačora, iako je gologuz.

• Букснетина™

Pa ja i ne branim sve devojke, pričam za sebe

Е па онда супер, извињавам се ако те је некако мој коментар увредио. :)>+

• Natnat

Mene je teško uvrediti :)

• Букснетина™

То је још једна сличност. :)

• Natnat

E, još mi reci da se zoveš Nataša!

• Скелетор

Daj mi pare pa ću da ti kažem ko koga kvari, ovako ne znam...

• Букснетина™

E, još mi reci da se zoveš Nataša!

лололололололоолол ја сам хтео теби да напишем, помислићу да ја водим твој профил несвесно ахахахха зовем се Милан драго ми је :)

• Natnat

Pležr is majn :))

• Dub

Ja nemam para, ali imam problema...

• v

Jedini način da te pare ne kvare, a da ni ti njih ne kvaris je da ih nemas mnogo i da živiš skromno. A šta radi svetina...

• V

Tražim sponzora.

• StrajaKg

Novac ne kvari ljude, samo pokazuje njihovo pravo lice.

• DP

mrzim one instant poslovice o novcu koje se stampaju na soljama za fuka 'malo novca kvari telo, mnogo kvari dusu' ...treba naci sredinu.

• menijesamodosadno

Тејк д мани ен ран!

• Natnat

Ma para nikad dosta koliko god da ih imaš. Daj Bože da mi nikada ne zatrebaju očajnički, za sve ostalo ću se snaći.

• Myth

Ma para nikad dosta koliko god da ih imaš. Daj Bože da mi nikada ne zatrebaju očajnički, za sve ostalo ću se snaći.

Ma napraviš crni fond i zaboraviš da ih imaš. Setićeš se kad, ne daj Bože, zatrebaju. :)

• Earthworm Jim

Глупо ми је што овако причам, знам да доста девојака чита ово, наравно има изузетака доста које треба чувати ка мало воде на длан, али је већина девојака склонија парама. Искрено само.

Devojke nisu sklone parame, već samo deo njih sa stanjem duha poznatog kao "prostitutka" (i varijacije na temu). Ako muvaš ribe na pare, ili uopšte pokušavaš bilo šta sa takvim devojkama, to nije njihov problem već tvoj. Jadno, brate.

• Energija

Devojke nisu sklone parame, već samo deo njih sa stanjem duha poznatog kao "prostitutka" (i varijacije na temu). Ako muvaš ribe na pare, ili uopšte pokušavaš bilo šta sa takvim devojkama, to nije njihov problem već tvoj. Jadno, brate.

Gamby, jesam li ti ikad rekla koliko te volim?

• melkijades

Ne postoji nista sto covek nije uspeo da zloupotrebi. I kada bi se nasla alternativa za novac, lukavi i prepredeni koristoljubci bi nasli nain i nju da zloupotrebe, pre ili kasnije.

Ako sam u stanju da racunam na zivotna prijateljstva, koja verujem da imam a koja se na materijalnom ne zasnivaju, imam svako pravo da se nadam i takvoj ljubavi.

• Earthworm Jim

Nisi :(

• Energija

Nisi :(

Do neba!

• Negroidno Govedo

Pare su preko potrebne, ja ne vidim neki drugi način obavljanja razmene. Postojali su raznorazni pokušaji, tipa bonovi, hartije bazirane na radu i slično, al sve je propalo.

I baj d vej, svi koju kenjaju da pare nisu bitne, gade mi se. Jebeni idealisti.

• Energija

Kume, jos jednom, pa da nazdravimo!

• Energija

I nemo jes gomna kako su pare vazne, da ne pricam na ljudi kav nam je bija svadbeni poklon, cumres od sramotu.:)

• Negroidno Govedo

Nije do mene, tehnički problemi, kumašinka :)

edit:

I nemo jes gomna kako su pare vazne, da ne pricam na ljudi kav nam je bija svadbeni poklon, cumres od sramotu.:)

da me jebeš ako se sećam :)

• GM

Postojali su raznorazni pokušaji, tipa bonovi, hartiej bazirane na radu i slično, al sve je propalo.

Колеза, па и то је облик новца.

• Урош

Новац је важан док не купиш све што ти треба.

• Negroidno Govedo

Колеза, па и то је облик новца.

Pa tako nekako, koleza,s tim što su to i bili pokušaji da se taj isti novac zameni...sve mi u glavi onaj Luj Blan i one slobodne naseobine Roberta Ovena, jebem li ga...

• menijesamodosadno

Новац ради оно у чему је природа заказала за ових последњих две-и-нешто-'иљада година. Селекција.
    Или је Дарвинова теорија непримењива на еволуцију двоножних сисара.

• Energija

da me jebeš ako se sećam :)

pa ti se ne secas, a ja jos pokusavam da ubedim Duleta da je daltonista i da onaj tvoj EI televiyor nije crno-beli. Prvi godinu dana pokusavao ga poprai! :))

• GM

А како би функционисала рекламација, ако бисмо прешли на трампу? Ја нађем рупу на мом новом кожуху и оћу да га вратим кројачу, а он већ појео моје јаре?! А? У таквом свету телешоп не би био могућ...