- Пд
Приметих да је на спортском форуму фудбал нешто заступљенији од баскета, па рекох да искористим прилику и отворим тему за све нас који пратимо баскет и наравно, иако то време на дозвољава сад, играмо исти.
Да ли више волите европски баскет или НБА? Да ли, и колико често играте? Колико сте добри у њему? Да ли сте тренирали можда, и ако јесте поделите искуства са другима. Да ли имате добар шут, или пак можете да се похвалите нечим другим?
Да вас чујем, баскеташи. :)
- Пд
Уф што ја волим као "брзоноги плеј" да имам једног високог у екипи. Таман кад се залетим лоше на улаз, увек имам ком да спустим. :)
- ПдEDIT: A sto ti nista ne pricas? :)
Чекам да се мало друго испишу, па ћу ја, увек тако урадим. :)
- Пд
Ај на пвт ти одговарам, да не спемујемо овде.

Vise volim u kraju da bacim basket nego fudbal. Bolji mi je nekako.
A i zajebaniji je sport.
U fudbalu možeš biti ozbiljan nemač pojma ali ako trčiš i trudiš se, možeš da kidaš. Da bi igrao basket moraš da imaš skill. Barem malo.- С
Не гледам ни НБА ни Европу. Јбг. Први су циркус, ови други су лоши. Раније сам као и сви пратио Кингсе. Сад јбг, ни наши нису више тамо неки куртон. 'Оћу се цимати да гледам цео меч ради пар поена Миличића, Крстића и Радмана. И Стојке је већ матор, јбг. Тако да, видим само резлутате, сатистике и те глупости на вестима, али да гледам... курац.
Даље. Не сећам се кад сам последњи пут узео лопту, нема се времена. Пре сам пичио често... јбг. Овако, не бих да се хвалим, али прилично сам сигуран да бих вас добио све 1 на 1 или 5 на 1, како 'оћете, не бих се бунио. Најјачи сам, јбг. :) Шут, брзина, скок, преглед игре... ма све, јбт.

evo da otpočnem...
pratim redovno, u poslednje vrijeme redovnije NBA, ali više volim evropski stil igre... koji mi je ono kurac, potroše pet napada dok zabiju 4 poena, tako da me to nervira, a i oni daj mauti mi idu na kurac...
cijeli ljetnji raspust provedem na terenu i uglavnom se igra basket, jer je korisnije, mnogo se više istrčiš nego na fuci, a i zanimljivije je...
nikad nisam trenirao, osim što sam buriju koji jeste dodavao lopte...
šut očajan, ali košarkaška intiligencija, tj. praćenje igre i rezon na visokom nivou... nikad ne šuutam bezveze, bez obzira kolika zajebancija od basketa bila i mogu pik sa ovim čovjekom uvijek da odigram ko neš i
stoudmajerP.S. ako pročita to ovaj čoek, nek se ne loži...
- Пдпар поена Миличића,
Брате, он је одличан ове сезоне, погледај му статистику, игра одлично. :)
JohnnyBK
Vise volim u kraju da bacim basket nego fudbal. Bolji mi je nekako.
A i zajebaniji je sport.Лакше је скупити екипу за баскет. Ја покидам живце кад требам да скупим још 9 човека за фудбал, овако за баксет нађеш још 3 човека и може да се одигра добар баскет. :)

Ne gledam NBA. Gledam samo Evropsku košarku. Malo termini a malo i taj neki NBA fazon mi idu na nerve.
Volim rovovsku borbu. Ono run 'n' gun sranje me ne zanima.
Imam propusnicu za Partizan svake godine pa idem na 90% utakmica Partizana. I EL i NLB. I to već godinama. Uživo sam gledao sve igrače koji u Evropi nešto znače.
Лакше је скупити екипу за баскет. Ја покидам живце кад требам да скупим још 9 човека за фудбал, овако за баксет нађеш још 3 човека и може да се одигра добар баскет. :)A i to isto. Basket možeš i jedan na jedan, mada tri na tri je keva. Za fudbal je bilo lakše kad smo bili klinci i već blejali svi spremni za partiju. Nema ni presvlačenja. Sada obaveze. Poslovi, fakulteti, ribe.....jbg, teže je.

Gledam NBA uvek, pogotovo drugi deo sezone. Evropsku, manje vise. Partizan ponekad.
Vise volim fudbal, njega sam trenirao, igrao citav dan, ali obozavam i basket. Imam jednog ortaka, odemo zajedno na igraliste, tu su uglavnom oni igraci, sa znojnicama oko svakog uda. Oderemo ih, iako smo nizi za kosakrasku loptu.- ПдДа, јбт. Не сећам се кад сам опичио фудбал.
Ја имам буразера који игра и једно и друго, али је залуђеник за фудбал, па му није тешко да се бакће око тога да зове 15 човека. :) Мада опет, нисам играо сигурно пар месеци, овако на терен за баскет изађем и сам, па шутирим у бесвест.
Највише ме нервира у баскету кад ми нешто није по вољи, а други кењају како се жалим. Играли овде у Митровици, али не на бетону, него на оној црвеној подлози, као гума нешто. Падала куша пре тога, све клизаво, не може у дриблинг да се пође, одма' падаш. Ту одма' изгубим вољу да играм, и надрндам се... Пропадне баскет, а ја мрзим да ми се цела партија ослања на шут...
Ja bre igram basket onako opusteno.Pa i ja. Odbrano igram onako, normalno. Ni dobro, ni loše. U napadu uglavnom šutiram sa poludistance "iz polja". Imam baš dobar šut odatle. Neko mi napravi "blok", ja odem malo u stranu i šutiram. Neprejebivo. Na ulaz jako retko idem jer nisam brz, jedino kad vidim da ću proći na snagu.
- Пд
Кад смо већ код везе фудбала и баскета, нема ничег горег неко фудбалери кад немају екипу за фудбал, па смарају да играју баскет. Ауууу кад крену да ударају као волови по рукама, па ти кренеш у продор, а он те из трка завали раменом у груди, па се још и буни што тражиш фаул!
- ПдA jos gore kad za svaki kontakt trazi faul.
А, то већ раде они профи баскеташи. :)
- Пд
Јао, да видите прошлог лета код мене у Алексинцу, баскеташки терен се налази на неких двадесетак метара од католичке цркве, која уједно има неки пансион, шта већ. У сваком случају, често долазе клинци (мислим клинци, сви негде мојих година), имају неке екскурзије, шта већ.
Елем, били тамо једно недељу дана прошлог лета неки Италијани. Дошли један дан, видели нас 10ак тамо, и питали да дођу сутра, а ми пошто сваки дан играмо, рекли им 'ајд дођите око 5,6 па ћемо да играмо.
Дошли брате њих 30 комада, али не све мушки, већ једно 5,6 њих баскеташа, све остало неке Италијанке, довели јебени навијачки тим.
Како играју? Убијају на место, дословно. Мени је један за мало клизећи старт направио, не знам ни како сам преживео мајке му га. Бију као луди. Е сад, фора је што ја са нама играо један матори лик, који ту седи сваки дан и пије пиво, ми га зовемо Рапић. Тај игра баскет (мада је за њега баскет заправо само шутирање тројки) већ добрих 40 година. Онако, просечне висине, мршав, игра у неког мајици на брателе са цигаром у устима. И кад је кренуо да их трпа са тројке, мајко мила, ја сам само додавао лопту. Ови Италијани га пуштају, а он им уваљује неке троје са 2 метра иза линије. Убоо тако 9 комада, ни једну није промашио, ми додали још 3 поена, и то је то.
- ПдХаха пребиле вас жабарске пичке, који блам, лололо
Ма требао си да гледаш кад су играли фудбал Италијани против наших. :) Није толико било у томе како су играли, него што су се скупила дечица са стране и викали "Србија, Србија!", а с друге стране Италијани вичу "Италија, Италија!".
- СНије толико било у томе како су играли, него што су се скупила дечица са стране и викали "Србија, Србија!", а с друге стране Италијани вичу "Италија, Италија!".
Је л' било к'о у Ђенови на крају? :)
- ПдЈе л' било к'о у Ђенови на крају? :)
Није, срећом. Све је било било прилично кул, ови наши су се чак удрижили са њима после, па су и ишли тамо код њих у тај павиљон да их зову на фудбал. :)
To su oni stari majstori što samo krljaju trojke. Ti ga pustiš u nadi da će da promaši, a on cepa mrežicu i sa 8.25!A i kad ga ne pustiš jednostavno ima čudan šut neki i nema šanse da mu lupiš bananu. Na 19 samo gledaš kako daje 21 poen i ćisti te sa terena. Najzajebaniji su mi jer dok shvatiš da dere trojke, on već dade 5 komada..

А што баскет?Мислим да је кошарка оно што си навео у првом посту а баскет је оно што се фура 1 на 1 , 2 на 2 и 3 на 3 на бетону.....
Игра када год могу , само да време дозвољава.Имам неколико ортака са којима пичим.све ми је онако , солидно , само сам доста јак па ми то помаже у дуелима.Брз сам , одличан полухорог , мој сигничур мув....
Na 19 samo gledaš kako daje 21 poen i ćisti te sa terena. Najzajebaniji su mi jer dok shvatiš da dere trojke, on već dade 5 komada..MA znam ih u prste. Nego, ko će da se cima da igra odbranu da ga čuva na 8m od koša? Oni to znaju i to rade, posle kažu nešto u fazonu - eh da su meni tvoje godine... A ja bi mu zalepio šamarčinu jer samo baca trojke- niti igra odbranu valjano, niti ide na ulaz, samo trči okolo da te izmori, povuče se na metar i po od trojke i vrsss!
Заинтересовани нека дођу у беле у Звездин парк! :)A u kakvom je stanju onaj koš kod vas u parku da dođe Grobar da vas dere malo?
A ja bi mu zalepio šamarčinu jer samo baca trojkeTačno znam taj osećaj. Ne volim da igram sa njima i nadam se kad budem njihovih godina da neću biti takav smarač, mada možda mora tako.
- ПдА што баскет?Мислим да је кошарка оно што си навео у првом посту а баскет је оно што се фура 1 на 1 , 2 на 2 и 3 на 3 на бетону.....
Ма то је то, знаш на шта мислим. :)
A ja bi mu zalepio šamarčinu jer samo baca trojke- niti igra odbranu valjanoЈа би га шутнуо ногом у главу.. Обично се залетим да га шутнем у стомак да га исцимам.. Једном кад промаши готово. ПРЕСИНГ И само ПРЕСИНГ!!! Ми кад смо против Звезде играли, категорија 16 година, не знам који су ти.. Лавови против Звезде било 114-77 за Звезду, сећам се као јуче да је било.. Један лик носио је седмицу, дао је 19 тројки заредом.. Нема трика да промаши..
- Пд
И да, ја сам решен да се на лето бацим под неке вежбе за одраз, јер имам неописиву жељу да јебено закуцам, макар једном у животу. А имам солидан одраз, и могу да повучем обруч (или сам бар могао прошлог лета), али имам много лошу технику скока, и скачем много више у даљ него што би требало, не знам сву снагу са усмерим у висину.
- ПдKoliko si visok?
180, кажи га 182,3 са патикама.
- ПдПеки, верујем да знаш фору за одраз? Кад подигнеш једно колено пре него што скочиш? Ако не знаш кад дођем гајби објаснићу ти, сад излазим са посла..
Ма гледао сам свашта по нету, гледао сам и неког црњу мајке му га како показује све то, али џабе мајку му, он је црња, и од рођења може да га куца са бацања.