Речник ЕКВ фанова
  • Др Јанковић

Пратећи трендове на светској музичкој сцени још од самог њеног постанка (кад је човек основао самостални симфонијски оркестар тако што је стругао дрво о дрво), сваки жанр и поджанр музике пратиле су групације фанова које су имале свој специфичан начин комуникације.
    За овим трендом не заостају ни фанови предратно- антиратног оркестра званог ЕКВ. Нарочито им је развијен начин комуникације са другим јединкама с којима су (о космичке ли неправде, о темпора о морес!) принуђени да деле животни простор и да их описмењавају.
    С тим у вези, сматрам да је дужност и право вукајлијашке заједнице да се упозна с начином комуникације дотичне групације, како би исте могли да препознају на сваком месту.
    Наравно, свака помоћ у допуњавању речника је добродошла.
    (напомена: сви примери су истинити)
    Могу да ти променим лични опис (дозволите да вам демонстрирам своју тврдњу)
    Који је теби курац? (Извините, али чему те тешке речи?)
    Јебем те у уста дебилчино! (Нисте довољно убедљиви)
    Отрован си Пинком, иди слушај Цецу и Брену (мислим да сте сувише потпали под утицај са друге стране и да стога нисте баш компетентни за расправу)
    Милан и Маги су највећи музичари на Балкану (стојим иза сваке своје изречене тврдње)
    Милан је умро од тумора, а не од дроге, дебилу! (Ваша контрааргументација није довољно убедљива, јер не поседује довољно елемената да то буде остварено)
    Угини (Молим за паузу у расправи)
    Ти никад неће бити као Милан, комплексашу један! (Ваши аргументи, да извинете, кад неће бити довољно чврсти као моји)
    Затуцани народ никад неће схватити Миланову величину (Ви никада нећете бити компетентни да у мом присуству обсервирате тако сериозне инсинуације)
    ПЛАТО ЗА МИЛАНА (???- преводиоцу прсо мозак, не вреди)

• menijesamodosadno

Ко ти дрма кавез Јанковићу? ( у преводу - из неког разлога и ти патиш због бенда којег не слушаш, па си сат времена посветио писању ове глупости.)

• Ritchie ♣ B

Samo ti dizi rejting ekv-u u grob ces me oterati

• Др Јанковић

Ко ти дрма кавез

Ма опуштено, зар заиста делујем тако?

због бенда којег не слушаш

Погрешно. ЕКВ сам слушао онда кад није био популаран. И сад волим да преслушам. Али, једноставно, морам да кажем да би се Милан фејспалмовао кад види ко га све брани по интернету.

па си сат времена посветио писању ове глупости

Ех, проради некад скрибоманија у мени, па напишем неко говно...
    Пази, кад бих се ја тако изражавао на сваком постеру на којем се зајебава нешто мени омиљено (а било је и таквих постера), где би ми био крај?

• menijesamodosadno

морам да кажем да би се Милан фејспалмовао кад види ко га све брани по интернету.

А, таквих ''бранитеља'' има само Милан, ха?
    Сви их имају, али то није разлог да се отварају теме оваквог карактера. У ствари, можда и јесте, али ја се питам да ли стварно неко има живаца и слободног времена да се тиме бави? Изгледа да ипак има.

• maloletna budala :)

Moram da kažem, doco, da se ne slažem. :) Bar što se mene tiče. :D

• Др Јанковић

У ствари, можда и јесте, али ја се питам да ли стварно неко има живаца и слободног времена да се тиме бави? Изгледа да ипак има.

У паузи између два испитна рока на факсу и тражења сезонског посла да би се скинуо маторцима с грбаче, мора да се уради нешто конструктивно и на интернет форуму. Па, ко воли нек изволи, ко не воли- нема везе, заволеће.
    Уосталом, можеш ти направити неку такву тему о мом омиљеном бенду, нећу се бунити уопште. Све је то интернет. CHEER UP!

• Др Јанковић

Moram da kažem, doco, da se ne slažem. :)

Не мораш ако нећеш, али натераћу те, муахахахаха! :)))
    Уствари, боље прочитај ово:

va tema nema veze sa bendom, već sa kvazi-fanovima istog. Wannabe EKV-ovci su isti kao oni Mejdonovci ili neki trve-kvlt blekeraši.

То је то. :)

Mmmmmhmmm, ubedljiv si. :D
    Daa, ne znam, ja nisam srela ni jednog kvazi-fana EKV-a. Zapravo, u mom okruženju uopšte nema fanova EKV-a.

Dobro, što se toga tiče, možda si u pravu. Samo se ti zabavljaj kuckanjem. :D

• menijesamodosadno

Онда, прошири домен теме, на све напаљене фанове свих бендова.
    Овако ми делује класично хејтерски. Ако ме разумеш.

• Др Јанковић

Samo se ti zabavljaj kuckanjem. :D

То и јесте поенат. Забава, шоу бизнис, базени, кола, пичке и пичке материне... А онда на спавањац с обавезном лектиром под мишку и ззззззззз :))

• Cenotaph

DA MI SIŠEŠ KURAC TI, I OVE OSTALE SELJAČINE! MILAN CAR!!1!1- Ne shvatam vaše grupno napadanje na Milanov lik i delo.

• Др Јанковић

Онда, прошири домен теме, на све напаљене фанове свих бендова.
    Овако ми делује класично хејтерски. Ако ме разумеш.

Хм... А да ли модови могу да мењају наслов теме?

• Др Јанковић

DA MI SIŠEŠ KURAC TI, I OVE OSTALE SELJAČINE! MILAN CAR!!1!1- Ne shvatam vaše grupno napadanje na Milanov lik i delo.

То иде у допуњено издање.

• M

Ne znam od koga je potekla priča o Milanovim proročkim i ne znam ni ja kakvim tekstovima, al ja mislim da se taj neko zajebavao, a narod ka narod, popalili se ka ovi što su sad hipsteri, i za njih je on božiji poslanik koji je poslat na Zemlju da pošmrka i popije svu drogu ovoga svijeta i tako spasi nas sebe, ovaj, oću reć, zla. Što mu dođe na isto.

• sedplas

pola stvari koje si pomenuo nemaju ama bas nikakve veze ni sa bendom ni sa fanovima. minus.

• kizo

Doktore, oš da pogineš?

I ti metnuo Gadafija na avatar?

• Burzum

Ову ствар од Екавеа сигурно нисте чули!!!1

http://www.youtube.com/watch?v=SNQ_gtf6to8

• Фејзбукманијак

одлична! Виш какву су музику правили!

• Chavez

Kopiram epsku rečenicu sa jutjuba posle koje mi nije bilo do života:

Bas zato sto je '' kvaziintelektualac'',vecno ce ostati upamcen na ovom svetu,dok za tebe koji si ga tako nazvao,niko nikad nece cuti,a kamoli pamtiti. Ziveo vecno,decak iz vode..

Na ovo dečak iz vode sam se samobičevao i otišao da spavam.

Nije loš EKV, loši su takvi idioti zbog kojih čovek zamrzi EKV. Da ga ne uzdižu kao nekog Grčkog boga, možda bi i dobio onu ulicu njegovu i imao bi mnogo više respekta od drugih. ALi opet, kad bi svako bio pametan, onda ne bi imali koga da sprdamo.

• Др Јанковић

pola stvari koje si pomenuo nemaju ama bas nikakve veze ni sa bendom ni sa fanovima.

Нажалост, ја на избор нисам могао да утичем, јер:

сви примери су истинити.

minus.

Ај макар метни у одабране, важи?

Бурзуме, е то је тру музика, док се нису комерцијализовали после...

• sedplas

doktore, to sam reko jer pola tih stvari moze da koristi bilo ko i ne koriste ih samo njihovi fanovi, nisu oni izmislili "skakanje po lobanji" i "mjenjanje licnog opisa" i stoga si dobio nusmi, jbg nije ni za odabrane.....

• Др Јанковић

bg nije ni za odabrane.....

Ни за коњкурс?

• kizo

Najebaćete kad se pojavi Milanova astralna projekcija.

• Др Јанковић

Ајој... Ће најебемо к'о мачићи низ насапуњан олук...

• Skočimiš

AHAHAHAH KAKO PREJEBENA TEMA!
    Neko reče - da se ovo proširi na sve bendove.... Jok, more, samo slušaoci Nirvane i EKV su ovoliki idioti i sa njima nema rasprave jer oni slušaju 'VIŠE INTELEKTUALNU MUZIKU' (!?!?!?).
    Kontam da su Kurt, Milan i ona njegova pička sad neđe zajedno u nekim čakrama i međusobno drkaju mozgove.

• Dzankee

Ко ти дрма кавез Јанковићу?

??

samo slušaoci Nirvane i EKV su ovoliki idioti

Njah, ja gotivim i EKV i Nirvanu. Ja sam idiot? :D
    Hahahhaha, znam šta si mislio, samo mi je zanimljivo da izvlačim iz konteksta. :D

• Burzum

Njah, ja gotivim i EKV i Nirvanu. Ja sam idiot? :D
    Hahahhaha, znam šta si mislio, samo mi je zanimljivo da izvlačim iz konteksta. :D

Ало БИА, не ваља вам профил. Данашње малолетнице не слушају ЕКВ и Нирвану него ХАУС брате ХАУУС! Каква црна БИА, знао сам да сте нека шатро сајбер јединица новопридошлих ментола из Каменице, који нису прешли полигон па им увалили рачунало. СУП Чукарица не јебе! Нећете ухитити Славка.

• Skočimiš

Današnje maloljetnice imaju FLAAAAUUUUU.
    A u suštini... Ma idioti su, džaba.

• rnrt-rain

Nisam imao iskustva sa takvim ljudima uzivo, niti mislim da hocu jer su oko mene sto se tice alternativaca sve sami spid metalci. Sa ovom opakom vrstom sam se susreo tek na netu, grizu zdrav razum i to opako.

• Дулли_налог

Nikad mi stvarno neće biti jasno kako neko ovo može da sluša pored toliko dobre i popularne muzike koja je danas svima dostupna. Verovatno je ovo bio vrh za slušanje osamdesetih i devedesetih kad nije bilo youtubea ali danas je sasvim besmisleno a uz to je muzika stara i ne znam kako i onim najvećim fanovima ne dosadi posle 20 godina slušanja.
    Npr u klubu kad se pusti nešto starije od 2-3 meseca svi se smore i to je normalno pošto je muzička industrija toliko napredovala da nema potrebe slušati bilo šta duže.
    Neću spominjati hmmm problematično ponašanje većine koji ovo slušaju, mada sam stvarno imao prilike da upoznam više njih koji su veliki poštovaoci ove grupe a drogirali su se i to nisu krili. Mislim da je to da li se drogirate ili ne vašastvar ali žalosno je ako to radite, uništavate sebi život.
    Nadam se da sam bio jasan, po meni je ovo prevaziđena muzika i treba nastaviti slušati novije stvari. Pozdrav za sve

• Earthworm Jim

Rosoneri, malo je gej da stalkuješ Dullija po forumu i kačiš tu sliku. U redu je.

Npr u klubu kad se pusti nešto starije od 2-3 meseca svi se smore i to je normalno pošto je muzička industrija toliko napredovala da nema potrebe slušati bilo šta duže.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Zaboga, da sam ja muzičar i da znam da će se nešto moje slušati samo dva-tri meseca, rekla bih "Zajebi to, odoh da slikam ili nešto".
    Muzika u klubovima je sranje.

• Earthworm Jim

Muzika u klubovima je sranje.

Nije tačno. Šta fali disko hausu?

• Дулли_налог

Ali pazi, tehnika svakim danom napreduje, a sa njom i tehno i haus muzika. Tako da je glupo upoređivati nešto od pre dve godine i ovo danas, tj nije glupo nego je nepravedno jer je današnja tehnika superiorna. A napreduje tolikom brzinom da je sadašnja muzika kvalitetnija i od one od pre dva meseca, a da ne pomislimo kakva će biti sutra... uh jeza me hvata, to je sjajna stvar.

• Earthworm Jim

Fali. Što je besmislena mozgoispiračka muzika bez ikakvog faktora za podsticaj napredovanja u umu mladog čoveka.

E baš nije. To je baš ono čilaut zika, ono za opuštanje uz djusku, taj fazon. Nije mi jasno što ga ne volite vi metalike.

• Towelie_

Dupli, nadam se da trolujes, jer ako nije to, imamo pobednika!

• LoneR

Јашта...живот је излечива болест, ја предлажем да их лечимо. Те фанове. Није то неки посао, за такво оболењце.

• Earthworm Jim

Moj problem je to što mi je, u osnovi, muzika manje važna od teksta, tako da NIŠTA ne može da me natera da slušam nešto sa umobolnim tekstom ili neko drndanje bez teksta. Mada ima nekih dobrih instrumentala, oni su sami po sebi poezija, tako da su mi ok.
    Haus nije poezija.

Oćeš da kažeš da Morandi nema baš carske tekstove i obrade Pepersa?

• [

maloletna mislim da opet treba da pročitaš moju defku jer si skroz njen primer :) sem onoga za narodnjake, to sam pisao kad mi je dzanki bio inspiracija.

• Earthworm Jim

Evo na primer i Lejdi Gaga. Ja bihh čak išao dotle da su njeni tekstovi mnogo smisleniji od Mladenovićevih, jer ona peva o životnim stvarima i bar se ne drogira i živa je.

• LoneR

haus je nekako...gej.

Речено.

• [

deo iz definicije: svi vole da drkaju EKV-ovce jer znaju kakve su prženice kad im čačneš Mladenovića :)

• Earthworm Jim

Njaaaaaaaaaaa. :DDDDD Lejdi Gaga. Dobro, možda i jesam primer za tu vašu fazu, jer počinjem da se nerviram.

A ne smem to da radim, jer ipak sam devojčica koje se stalno smeška. :D

Šta, nisi znala da je Mladenović umro, pa se nerviraš? Jeste ozbiljno, umro je jer je narkoman.