Zemun, brate...
  • Триша

Ok, dakle kao stanovnik ovog posebnog grada otvaram temu. Iznesite šta znate o mestu...
    http://solair.eunet.rs/~jack/zemun.jpg

• Srbin1389

Јел има неког из насеља алтина-плави хоризонти-војни пут овде?

• Триша

Ja sam sa Kalvarije...

• Gianfranco Zola

Поносни становник Земуна, али не баш поносни становик Алтине. :)

• Srbin1389

Поносни становник војног пута, иако га воде као улицу, то је у ствари насеље за себе

• Триша

Da pitam u vezi sinagoge tamo kod Tošinog, jel' još ona radi kao sinagoga ili se vodi kao neki drugi kultuni objekat ?

• shitbrix

Vi ljudi imate i zastavu.
    Boli vas kurac.
    :)

• Moćni Ming

@Lorde
    mislim da je to i dalje sinagoga, ali nisam siguran u to da radi...
    Volim Munze. U njemu sam rođen, završio čkole, zaposlijo se... Volim starogradski duh Gardoša. Volem se prošetati kejem. Volem lepi veliki Muzne park. Koj će kurac nekom Beograd, kad u Munze sve ima? :)

• Триша

Ja isto volim šetnju po keju, posebno da vozim bajsem...
    Nadam se da će produžiti kej i potpuno povezati Savski i Zemunski, pa da imam 20 kilometara nesmetane vožnje...

• Natnat

Ja se vozim od Dorćola do kraja zemunskog keja, popnem bajs na most liftom i nastavim, uživancija, ali stvarno bi bilo kul da možemo skroz do Novog Beograda...
    Zemun je priča za sebe, poseban duh, opuštena atmosfera, Austrougarska bre!

• Johnny Kurajber

Sada živim na Bežaniji ali sam većinu života proveo na Galenici i vraćam se u Zemun prvom prilikom.
    ZEMUN ZAKON

• Букснетина™

ZEMUN ZAKON

Која срамота! НОВИ БЕОГРАД!

• Триша

Koja sramota za Novi Beograd !
    Zemun arči !

• majmunoliki

Могу да омиришем Дунав из стана. Зато је ваљда и био тако јефтин.

• N

Sinagoga ne radi. Uvek je bila prazna :)
    Muhar brate. :)

• Gianfranco Zola

Јел' зна неко можда када ће отворити видиковац на Гардошу?

• Che-Vu

Ja sam iz Donjeg grada, blok koji je izmedju 22. Oktobra, Karadjordjevog trga, bivse neparne strane Trga JNA, (jebem li ga kako se sad zove) i jos jedne ulice :) Prozor mi je gledao na peder-park, iza Miletica. Isao u Miletica, pa u Majke Jugovica, (ex-Goce Delcev), pa se odselio u picku materinu na kraju osmog. Trenirao vaterpolo u Pinkiju, a posle treninga visio u buvari, na blda gondra.
    Moj blok je devedesetih bio jedini u kraju koji je imao kos sa mrezicom koji niko nije smeo da skine, pa su svi paori dolazili kod nas na basket.

• JamesBond

Sada živim na Bežaniji ali sam većinu života proveo na Galenici i vraćam se u Zemun prvom prilikom.

GALENIKA OLE OLE OLE ! :)

Ma Zemun je bre do jaja.... Imamo najbolje pičke u gradu... :)

• Обилић

Мунзе конза ал за лома.....

• Natnat

Aaaa, Dorćolac ;)

• Триша

Iš sotono sa Dorćola !

• Wh!te

Zašto su stanovi na Dorćolu najskuplji?
    Zato što imaju pogled na Zemun.

Volim Zemun iako nije moj kraj :)
    Mada,mnogo ga preuveličavaju sa gangsta sranjima.
    Tipa kao
    "Šta radi Zemunac na dorćolu?Trafike"
    "Šta radi Dorćolac u Zemunu? Sklekove."

• P

Nisam ni ja iz Zemuna, ali da su legende, jesu. :)

• Gianfranco Zola

Ти вицеви ме много иритирају. На почетку је било ђене ђене, али сада када чујем тако неку фору, одмах ми се повраћа. А и овде на Вукајлији је то исто присутно на постерима, а мало ређе на дефиницијама.
    Дешавало ми се пар пута, када бих упознао некога, па кажем да сам из Земуна, па одмах почну форе типа: Немој да пуцаш, где су ти тозла и утока, је ли треба да радим склекове и наравно одмах исприча неки већ толико излизани виц.

• Триша

Jeste malo nervirajuće - Zemun ima najlepši fakultet i drugu najstariju gimnaziju u gradu...

• Jezivi

Lorde, Sinagoga odavno ne postoji. Bilo je svacega tamo i kladza i diskoteka u pokusaju...sada tamo vezbaju folklorasi. Inace, ja sam bunarac, cirkulisem po Altini, a san mi je da zivim na Kalvariji.

• Mirjana The Great

Jel smem da se javim na ovoj temi pošto bi trebalo tek da se uselim u kuću na Batajničkom drumu?

• Jezivi

Hm...znam jednu porodicu koja se useljava uskoro u kucu na drumu...Poslacu ti pvt sa pitanjem.

• Триша

Ti se seliš ?
    Nisi mi rekla.

@Jezivi ne znam viđao sam par puta kako neki ljudi idu valjda na te propovedi, al' izgleda da mi se samo činilo. Al' šteta, mogu u muzej da naprave.

• Jezivi

Jeste lep prostor, mada ima ona kucica iza, u porti, moguce je da je to i dalje sinagoga. Ali velika zgrada nije.

• Триша

Nego sad krenuli da grade po Kalvariji ko ludaci ponovo, prave neki poslovni objekat na Zelenogorskom putu...

• Mirjana The Great

Koliko volim neke delove Zemuna, toliko mrzim druge - konkretno, industrijske delove. Gori su od Krnjače.

• Триша

Nikada nisi videla možda Navipovu fabriku ? Eeee... pa...

Skoro si u pravu...

• Mirjana The Great

Pa šta, u Krnjači je Bipova fabrika..... Do skoro su samo oni punili boce kvasa od pola litre...

• Триша

E, pa Navip još radi... Imaš direktnu šljokarnicu u kraju...

• Jezivi

Nego sad krenuli da grade po Kalvariji ko ludaci ponovo, prave neki poslovni objekat na Zelenogorskom putu...

Radi se samo tako, moji su dobili ponudu da prodaju deo zemlje. U kom delu Kalvarije si ti?

• Триша

Ja sam kod Rade Končara, doduše malo ruše izgled, grade neke polu-solitere...

• Mirjana The Great

Pa i Bip i dalje radi, samo nema više kvasa u flaši od pola litre, već samo u onim gej 0.33 flašama.

• Триша

Znači ništa od piva onda...

Ah, jel' zna neko gde će biti onaj famozni most za Borču ?

• Mirjana The Great

Tom mostu se nadam celog života. Nemam pojma, iskreno, stalno pominju taj most, al ja niđe ne vide temelje.

• Триша

Pa ako neko ne pokrade pare, i ja se nadam da vidim još jedan most preko Dunava.

• Jezivi

Most, kao pocinje iza Govedjeg broda, koji je pored Majmunjaka. Za sada ima onaj kamicak sto ga je Kinez posadio, i sad, jebem li ga, mozda iz toga nice most, Kinezi ce svasta da smisle.

• Триша

To će izgleda da povezuju preko Galenike...

• Johnny Kurajber

Majmunjaka.

Nikad mi neće biti jasno k'o mu dade ime Majmunjak i zašto ali ja kada sam bio malo dete i moj ćale je koristio to ime za taj kraj a kaže da je to još od kada je on bio klinac. Ako neko zna zašto, i kada su počeli tako da ga zovu nek' mi napiše?

• Johnny Kurajber

Govedjeg broda, koji je pored Majmunjaka

Pa nije baš Goveđi Brod pored Majmunjaka. Goveđi je dole na Dunavu ispod Galenike a Majmunjak ka Gornjem Gradu, pored Galenike....da nisi ti pomešao Majmunjak i KČZ?

• Триша

Ja tek sad prvi put čujem za Majmunak...