Папа Јован Павле II проглашен за свеца
  • Фејзбукманијак

Данас је католичка црква прогласила покојног Јована Павла II за блаженог. Ваше мишљење о тој појави. Изволте

• Пд

Чек, јел то овај последњи што је отегао папке?

• Električar 

Ja mislim da je to APSOLUTNO NEBITNO. Po meni ja bih proglasio Legiju za nacionalnog heroja zbog velikih dela koja je učinio za Srbiju.

• Dvajt

До јаја. Морам признати да сам веома пријатно изненађен оваквим потезом Ватикана. Заправо, сутра ћу да направим параду поводом тог догађаја. Са све слоновима, пајацима и вињаком.

Него, јел то онај папа што се јебо са црнцима? Или је то други папа? Нешто сам читао о томе на форуму менсчини, али нисам сигуран...

• бури

ma realno boli me kurac... nisam ni znao da je tako popularan, dok nije otiš'o bogu na istinu... inače mi nikako nije jasan onaj silni svijet što kani čekati cijelu noć da bi se tamo nešto pomolio, a uz to su došli iz piččke materine

• Фејзбукманијак

Пеки д џем

Чек, јел то овај последњи што је отегао папке?

Да управо тај!

• Šalabajzer

E, šta treba da postaneš jebeni svetac?! Guziš dječicu čitav život, poslije se kao primiriš, pukne te šlog, bališ dvajes godina i mlatiš onom drkrukom po narodu i eto sveca! Ma mrš!

• Christine

vinjak, je l' neko rek'o vinjak??

• Dvajt

Нећемо штедети на вињаку, офкорс. Па не постаје наш вољени Папа ПАВАО други светац сваки дан!

• Eclipse

nije proglasen za sveca, blazen i svetac su dve razlicite stvari.... mora jos mnogo cuda da se desi da bi on bio proglasen za sveca
    misljenje je moje da je to stvar katolicke crkve i bio on proglasen blazenim ili supermenom nista nikome nesto posebno nece uticati na zivot

• sc

Ako može to fašističko govno da postane svetac, onda može i Anton Lavej! Pravda za Laveja!!!

• Richard Pryor

Ja mislim da je to APSOLUTNO NEBITNO. Po meni ja bih proglasio Legiju za nacionalnog heroja zbog velikih dela koja je učinio za Srbiju.

Nadam se da se zajebavaš.

• Električar 

Ni slučajno, po meni je taj kriminalac veći čovek od svih poštenjačina koje sede u svojim foteljama.

• sc

Ja mislim da lik po kome sam sebi dao nadimak definitivno zaslužuje da postane svetac. Znači, jebao je kevu Amerima onako spontano bez ikakve političke pozadine ili materijalnog interesa.

• Richard Pryor

Električaru,to što je taj zločinac po tebi pošteniji od ovih što sede u foteljama(što realno i nije teško) ne znači da isti zaslužuje titulu sveca.
    Samo mi reci koja su to velika Legijina dela?
    Da nisu možda ubistvo Stambolića,Đinđića,ubistva i lopovluk po ratištima?

• Луди Чак

Vidi ga Fejz sto je postao Jovicic, samo sa kratkim uvodom.

• Фејзбукманијак

Луди Чаче ја се бавим актуелностима а онај Јовичић лупа главу десет дана пре отварања теме лолололо

• Ritchie ♣ B

Razvodjeni Jovičić lololololo

• Električar 

Nisam rekao svetac, nego nacionalni heroj. Svetac je nešto drugo. A što se tiče silnih ubistava, lako je svaliti krivicu na jednog čoveka i oprati ruke. Topovsko meso - iskoristi ga za posao, a posle ko ga jebe.

• Richard Pryor

Ok,ja sam te loše citirao,po čemu je zaslužio da bude nacionalni heroj?
    Ti si lud jebeš mi mater,to što su samo njega "iskoristili za posao" znači da on eto jbg nije ništa skrivio.

• sc

Seung rođaci Seung. Imao je procenat šuta 32 od 57, pa vi vidite kako se jebe Amerika. To je heroj, a ne neki tamo Ulemek.

• Električar 

Pa realno i nije, jer naređenje se ne odbija. Bilo da je miniranje pruge ili paljenje škole, naređenje je svetinja. E sad što naređenja izdaju psihopate, to je već druga stvar.
    Ja njegovu sliku držim kao ikonu već godinama i niko je neće skinuti.

• Richard Pryor

Pa ti si onda ličnost vrlo poremećenih vrednosti mogu ti reći.Tebi neko da naredi da rokneš kevu,ti bi je roknuo jer eto,naređenje je svetinja?Izvini,ali ti si psihopata,kao i tvoj heroj Ulemek.

• Električar 

Najveći kompliment koji sam dobio u poslednje vreme.

Inače samo te LOŽIM, opušteno.

• Richard Pryor

Ok,jako sam osetljiv na tu temu,brzo se popalim :D

• Električar 

Vidim, zato i pišem ovo. Al stvarno bio mi je idol kad sam bio malo mlađi. I onog vuka stvarno imam na zidu i stvarno ne nameravam da ga skidam.

• nem0

Јес' заболе ме за папино канонизовање. Ш'а је бре с нашим Пајом???

• Richard Pryor

Ajde Vuka još i nekako da svarim :D

• sc

Paja je bio pravoslavac i dobar čovek, lako ćemo mi za njega. Nego hajde da mi vidimo šta ćemo sa Holy Shitom Jovanom Pavlom Drugim... :)

• mm

Šteta što neću moći duznem slavu: sveti Pavao d poljski Jovan d sekndovani
    Zbudžila bih je oko prvog maja. Ionako su Beograđani otišli kućama, pa da napravim malko gužve.
    Papa je bio car. Ne dirajte papu riplija.

• Petar Pan Pezo$

saučešće porodici preminulog Jovana.

• sc

Pezose, on nije imao porodicu zato što je bio katolički pop.

• seljak veseljak

pa mislim konacno, bio je dobar covek, to znam jer je bio u krvnom srodstvu sa mojom komsinicom(ona mu prenela sidu)

• S

E to mi je drago cuti, on je proglasen za najboljeg papu u istoriji. A i bio je dobar covjek totalno. Naprijed Jovane, pandanises i iz bagro!

• Jurodivi

JPII je bio najharizmatičnija ličnost na čelu RKC i pravi čovek u pravo vreme, sa pravim potezima.
    Pozdravljam to što je proglašen blaženim, ali to je interna stvar RKC, i to važi samo za katoličke vernike, drugih se to i ne tiče.
    Razlog kanonizacije je taj da su katolički vernici u njemu videli neosporiva dela božje ljubavi.

Što se tiče našeg naroda, ja bi Đinđića proglasio blaženim.

• Š

Ako je Alojzije Stepinac blažen,što ne bi mogao i Jovan Pavle drugi :P Al' iskreno,zabole me đoka za crkvena posla,pogotovo katolička...

• Tom Ripli

Позвао свет да бомбардује Србију 1998.
    Бетификовао НДХ надбискупа Алојзија Степинца.
    Трпао под тепих педофилију у својој цркви.
    .
    .
    .
    Довољно не за светог, већма за пресветог. Бар по стандардима РКЦ.
    Увек сам био мишљења да су се кроз историју жешћи антихристи налазили на високим положајима у црквама, али ово је много.
    Да ли је у ствари? Сачекајмо да нас неки будући "викаријус Фили Деи" још нечим изненади.

• Jurodivi

Ripli, to si pročitao u Šešeljevim knjigama??

• Warner von Latinsche

A ne smeta vam što je fašista i anti-semit Nikolaj Velimirović svetac? Nek se pravoslavci prvo to upitaju, jer ne vidim kakve veze ovo ima s njima.

• Л0Л

Да се ја питам ја би' нашег Цофа Цофуу предложио за свеца!

• Tom Ripli

Aу јебо те, Јуродиви, за срце ме уједе. Кад ти паде на ту врсту терања кера "еее ти си Шешељ, јебо те Шешељ и његове књиге".

И сад ја треба да објашњавам да ако износиш прљав веш великодостојника РКЦ то уопште не мора да значи да си поборник Шекија нити да си прочитао иједну од његових књига (8. разред основне школе level).
    Или, да кажем да нису сви људи у земљама запада католички фанатици, чак ни католици (7. разред level) тако да у ту чињеницу може да се угура да је све што сам чуо о педофилији нижег и вишег свештенства РКЦ worldwide потиче из западних извора. Јебо те, јавна је то ствар, ако пратиш вести у последње две-три године неколицина таквих случајева је изашла на пред суд (Пољска, Италија, САД...) а за време Карола Војтиле ни један .

Да ти објашњавам да је Алојзије Степинац беатификован - употреби Википедију и погледај годину, тад је Јован Павао II био заваљен у столицу а једино Папа може неког да беатификује.

case III - крајем 1998. је било на свим вестима да је поменути позвао свет "интервенише на Косову свим средствима" како би се јадни Албанци заштитили од српских манијака.

И тако... јебига, расписах се сада да би ти доказао како збир две двојке увек изађе на четворку, ваљда зато што сам онакву аргументацију очекивао од свих оних полумозгаша који чине огромну већину овог сајта, али не баш од тебе.

Ма нема везе - одо ја да дркам на Шешеља. Уживај.

• Burzum

Смежурано кенгурово мудо Кевин Паркер - моја топла препорука.

http://www.vseselj.com/files/books/110%20Parker.pdf

• Jurodivi

@Tom Ripli
    Jbg izvini za srčani ujed, ali ni ja nisam od tebe očekivao takve argumente.
    Ne postoji dokaz da je JPII lično trpao pod pedofiliju pod tepih, to je radila Kongregacija za nauk vere, koju je za vreme mandata JPII vodio kard. Ratzinger - sadašnji papa.
    Takođe nije istina da nije raskrinkan nijedan slušaj pedofilije, to je inoako oduvek bio zadatak medija, a ne crkve.
    Alojzije Stepinac, blaženi - ne postoje dokazi da je odgovoran za ubijanje i progon Srba, osim dokaza u Šešeljevim knjigama.
    case III - realno, NATO je spasao Albance od nas... (a Vatikan nije priznao Kosovo, dakle nije mu to bio motiv).

• Earthworm Jim

Папа Јован Павле II проглашен за свеца

Mmmm... Koga boli kurac?

• Џими

Кад смо код Папа... Је л' истина да ће овај нови мост преко Аде да назову по покојном Паји?

• Burzum

Што се мене тиче може. Он се бар није јебо ЗЦРНЦИМА.

• Л0Л

Пајче је добиЈо своју улицу тамо кад се спушташ од Пинка низ Драјзерову па једна од улица која се сече са Драјзеровом...