Нова снага Србије
  • _

Добро. Не знам шта бих вам рекао о тренутној политичкој ситуацији у земљи а да већ не знате.
    Државна политика нам је у расулу. Што је по мени још горе опозиција ми делује горе од саме позиције. За кога гласати? Нећу помињати имена странака, али све су то исти демагози и политиканти са неким новим улогама. Људи са тридесетогодишњим стажем у политици управљају овом земљом са завршеним грађевинском, стоматолошком, лекарском струком. Нормалан, поштен човек ту нема шта да тражи. Тотални свеприсутни непотизам. Свој свога гура. Где идемо? Шта радимо? Седимо и чекамо да нам месија падне са неба,
    Створимо га сами. САми изнедримо снаге које ће променити курс ове земље. Себе претворимо у Европу. Није Европа крава музара. Нису европ. фин. инстит. јасле са којих ћемо се безбрижно хранити када уђемо тамо. Не!

Уколико вас има озбиљних и желите да кренете у један пројекат са мном јавите се.
    Ја бих градио модерну демократску десно орјентисану странку базирану на либералној економији и строгој владавини права. Без јаких институција не можемо ни управљати ионако крхком економијом наше земље. Други пут немамо. Сами морамо реструктуирати и реформисани целокупни систем. Морамо се суочити са текућим проблемима одлучно и јасно. Гордијев чвор не смемо одмотавати него га пресећи. Шта радити са Косовом? Поставити нову политику и извући максимално од готово изгубљеног. Прихватити реалност. Завршити сагу са Хашким трибуналом и не допуштати више да нам ико ишта намеће. Пооштрити правни систем. Жесток обрачун са хулиганима. Сурово искоренити корупцију из државних институција. Један преступ - отказ. Приватни сектор контролисати и давати одговарајуће субвенције. Повећати порез на луксуз. Смањити порез социјално инфериорним групама. Појачати децентрализацију. Повећати слободу медија. Јавни сервис трансформисати и прилагодити савременим глобалним токовима. Демократија, либерализам, али контролисани.

Изнесите ваше предлоге
    Ако немате шта паметно да кажете немојте се ни укључивати у тему

• Earthworm Jim

Paljba na B92.

NEĆEŠ JEBATI DECHKO!

• велики комбинатор

По чему се твој програм разликује од програма већине странака у Србији?

• _

По новом приступу економији која нам је највећи проблем. По заокрету у питању Косова. Не знам како преговори иду, али верујем да повратка нема. Признати реалност. Увести радикалне промене у правни систем. Нова европска ревизија судства. Радикалан обрачун са хулиганима. Ревизија страначког система. Радикално, радикално, радикално. Немамо времена да чекамо. ОБРАЧУН СА КОРУПЦИЈОМ! Од главе змију убити. Питај конкретно, имам превише тога да кажем

• Earthworm Jim

Увести радикалне промене

Радикалан обрачун са хулиганима.

Радикално, радикално, радикално.

Ovo me podseća jednu već postojeću stranku.

• GM

Јеботе, колко је ово све надреално, још не могу да се опасуљим.

• Earthworm Jim

Јеботе, колко је ово све надреално, још не могу да се опасуљим.

SPREMA NAM SE NOVA BUDUĆNOST! TO!
    UZ AJAKSA DO POBEDE!

• _

Не пратиш тему од почетку. Радикалне промене, либерална економија, владавина демократије гамби. Далеко од радикализма на који ти мислиш

• menijesamodosadno

Колко је теби доброоо

• Tom Ripli

Ја бих градио модерну демократску десно орјентисану странку базирану на либералној економији

Приватни сектор контролисати и давати одговарајуће субвенције. Повећати порез на луксуз. Смањити порез социјално инфериорним групама.

Извини, морам да те питам, колико година имаш (оквирно, не мора тачна цифра) и чиме се бавиш?

• Moćni Ming

Slažem se sa svime napisanim samo još da si dodao: "da se nafatiramo parica, da nas bolu kurci do kraja života!!!"

• Earthworm Jim

Video sam mnogo kretenskih predizbornih kampanja, ali ova je ja mislim pobedila! LOLOLOLO

Ajakse kupuj odelo, imaćemo precednika!

• menijesamodosadno

Да ли си ти Шојић?

• Л0Л

Ово је нова снага Србије
    http://www.kp.rs/

• Tom Ripli

Немојте да спемујете тему, човек је коректно изнео своје виђење.

• _

Ок Лол а знаш ли да реално комунистичка искра овде није никад ни угашена. Земљу нам воде лево орјентисана деца комуниста. Партија је променила боје, али је и даље итекако ту.

Том Рипли, на шта циљаш? Не бих да се дискредитујем, али сматрам да сам довољно компетентан и да иза реченог стојим. Бавим се проучавањем међународно економско-безбедносно-политичке ситуације задњих месеци. Зашто? Ево 23

• Earthworm Jim

Pitao te je koliko imaš godina.

• велики комбинатор

АЈАХ је Растко Поцеста

• Tom Ripli

Ајакс
    Циљам на, дозволићеш, недостатак базичних знања о политичким концептима који који су данас актуелни. Погледај оно што сам цитирао.

Десно орјентисана странка + либерална економија (ајд' још некако) + приватни сектор контролисати, а давати му субвенције (??објасни како се то слаже са политичким и економским либерализмом, ако познајеш материју)

!повећати порез на луксуз! - ово се бије како са либерализмом, тако и са дешњаштвом, подједнако.

!смањити порез соц. инфериорним групама! - ово се најдрастичније суковљава и са либерализмом и са десничарским позицијама, умереним & екстремним.

Ти си, по политичком опредељењу либерални десничар са социјалистичким идејама.

Признаћеш, прави политички и идејни купус.
    Информиши се боље о овој тематици.

• Tom Ripli

Да банализујем, као да у исто време подржаваш ЛДП и СРС али да ниси ништа мањи присталица ДСС-а. (без аналогије са претходно написаним, ово сам налупетао)

• Earthworm Jim

I mene još uvek zanima koliko dechko ima godina.

• strokan

мене занима де има добра кавурма и чварци да се купе

• _

Ок Томе. Драго ми је да се неко занима за тему.
    Као што Ото Кирхајмер каже данас су све партије ``catch-all-partije`` тј. свеобухватне па се не да направити стриктна линија између левичарских, десничарских, либералних. Стрикту орјентацију у савременој политици немогуће одредити јер таква партија нема будућност. Да би опстао мораш се прилагођавати.
    Моја странка би као што видиш била благо антиуставна. На тој промени државних закона базиран целокупну реформу.Желео бих да активирам дискриминисане слојеве друштва, али да не идем превише ка левици тј. да одржим баланс једне свеобухватне странке. Наравно да порез на луксуз повлачи друге проблеме, али сматрам да би свеобухватном реформом тај порез био неосетан. Либерализам наравно, али не латиноамерички који сеже до анти-клерикализма.
    Либерализам у економији, да, али не тотални јер се још 1929 показао као неупотребљив. Отворене границе, ако до тога дође захтеваће либерализам. Морамо га искористити и имати дугогодишњи план развоја економије, који би се између осталог базирао и на шанси коју нам пружа ЕУ.
    Сматрам да се моје идеје могу укомпоновати. Отворен сам за сугестије. Изнеси предлог шта би додао или избацио

• strokan

зар стварно мислиш да ћеш организовати странку на вукајлији?

• k

Либерализам се јесте показао тих двадесетих и тридесетих година лоше, али је свакако боље решење, него неорганозована и лоша државна регулација. Перфектно тржиште не постоји, али слажем се са неким ставовима неолибералиста, да држава уме односе на тржишту својим мерама додатно да поремети. Треба се клацкати константно између либерализма и регулације, али је постојање правне државе пре свега основа стабилног функционисања економског система.

• _

Треба се клацкати константно између либерализма и регулације

Одговорих на претходној страни Гамби.

Мислим да је будућност у једној "catch-all-partije" у правом смислу те речи. Наравно тек након почетне јаке блиц криг реформе државе и друштва, наравно изузетно добро приптемљене, али и што брже спроведене

• Warner von Latinsche

Не знам шта сте писали после првог поста и боли ме курац. Србија тоне и потонуће и то је то и спаса нема. Из срања би Србију евентуално извукао човек који није са Балкана, који није говно једно нерадничко. Нама треба неки Саркози, Берлускони, па чак можда и Путин (мада што даље од Руса), неко са мудима, коме нећемо смети да писнемо и да нам се свима најебе кеве и да научи стоку да слуша. И да бичује народ и натера га да јебено ради! За обрачун са балканским менталитетом потребна је чврста рука да нас све упрегне к'о волове. Треба нам суров, ал' поштен.

А, пошто је то немогуће, Србији спаса нема и можемо само пожелети да се вратимо мајци у педу, или да гледамо да бежимо одавде.
    Ја се потајно надам, за нас северније од Дунава, да ће на Дунаву једног дана бити граница. То је реална опција, а капетан нек' тоне са бродом и аупичкуматерину.

• _

Шта би сте политички и економски добили тиме? Зар не видиш реалнију опцију као успостављање некакве конфедерације са земљама региона и ЕУ, јер даље уситњавање државица никоме добро не доноси. Јака децентрализација и деметрополизација да, независност не. Ионако савремени економско политички индикатори показују да је будућност европе једна велика заједница по којој би границе биле само формалност.

• Warner von Latinsche

Србија је спутава и то је чињеница. Каква црна децентрализација? То смо давних дана баталили. Погледај само монопол Београда на укупни државни и политички живот Србије. Војводини се предуго ускраћивало природно право да буде независан политички субјективитет са својим судским и извршним надлежностима. Аустрија се, на пример, састоји од 7 федералних земаља (лендера), може да нам послужи као узор. Ал' курац.

Прво, што је Војводина једва добила канцеларију у Бриселу. Србија је културно одбила помоћ ЕУ од 16 милиона евра бесповратног кредита за Војводину, који је био намењен европским регијама. Одуговлачи се и одлаже доношење Закона о Финансирању Војводине, сада, у 2011, њен укупан буџет износи око 500 милиона евра, тек да се спречи њено даље пропадање. Па јебени ратни профитери и тајкуни имају већи буџет од Војводине! Војводина је вазда била најразвијенији део Србије, а сад све више сумњам у то. Па плате су у Београду 3 пута веће него у Новом Саду, а цене скоро па исте. Зар у житници Србије да хлеб кошта 60 динара?
    Не одваја се Војводина од Србије, већ Србија од Војводине, јер је заболе.

• Warner von Latinsche

А програм и план странке твоје смрди ми на ДСС.

• kamikaza2

Realno, nama treba neki dobar diktator, čak i sa lošima nam je bilo bolje recimo kraljem Aleksandrom i Titom, ova ideja `catch-all-partije je dobra. Danas realnost nameće nove podele partija, desničarske i levičarske su sve više zastareli modeli, a sve su aktuelniji globalističke i antiglobalističke. Nije u redu da ga ismevate zato što ima nove ideje, nisam neki stručnjak, štaviše laik sam ali sam za to da treba pokušati sam krojiti svoju sudbinu i bilo kakve nove ideje su dobrodošle, pa makar i one ne bile savršene, uz konstruktivnu razradu može se sigurno poboljšati.
    Kao što rekoh laik sam, ali sam sam ovaj koncept catch all partije predvideo ali kanalisao u drugom pravcu i jednu temu sa novim idejama objavio na sajtu, doduše kombinovao sam stvari koje deluju nespojivo evo te teme, pročitaj i ostale postove http://vukajlija.com/forum/teme/19519-politicki-manifest doduše nisam se previše bavio materijom, više konkretnim rešenjima

• _

Warner von Latinsche очигледно ниси разумео мој програм. Далеко је то веруј ми од ДСС-а. Ниси у праву за Војводину, верујем да ће ти будућност, ма каква она била, променити мишљење

/

Цитираћу Камиказу и његов политички манифест. Добродошао си у моју политичку странку

Postoji takodje i izreka da najveći ljudi ostaju zauvek deca. Ako je tako onda nije slučajno što baš ti misliš da si predodređen za neko veliko delo. Možda stvarno i jesi, ako imaš bilo kakvu senzacionalnu i originalnu ideju nemoj da se ustručavaš da je podeliš sa drugima da ne bi mislili da si lud. Najveće ideje u istoriji su smatrane za čiste gluposti onima koji nisu bili spremni za promene. Lično mislim da svet već puno vremena počiva na istim idejama, pre svega sociološko- političkim. Za našu malu zemlju budućnost nije da sustižemo ove velike jer ih nikad nećemo dostići. Potrebne su sveže zamisli, vizionarsko vođstvo i društvo, a to mogu obezbediti isključivo najnovije generacije koje još nisu izgubile na elanu i rekle ma ko ga jebe šta ja tu mogu da promenim. Znam da ćete vi pametnjakovići koji ovde samo pišete o nekim glupostima pokušavajući da budete duhoviti, čast izuzecima, reći kako je to nemoguće bez podrške sa strane, pre svega finansijske a onda i propagandne.

• kizo

kakva djeca komunista? Kakve ovi danas veze imaju sa komunizmom? Kakve oni veze imaju sa ikakvom ideologijom?

• Сантјаго Коровјов

UNUL ESTE MOGSHA! Anarho-komunizam do pobede! Samo leva desnica!

E ajde da i ja dam jedan konstruktivan predlog:
    1. DOZVOLITI PRODAJU VOPSA POSLE 22H!

• _

Мрзи ме да ти сада куцам. Погледај фамилије и родитеље чланова владе, министара, самог председника. Погледај левичарску политику коју власт води и партије чланове социјалистичке интернационале које су на власти. Левица нас није напустила од 1945

• kizo

Погледај левичарску политику коју власт води

AHHAhahahaaaaa

• _

Ахахаха

• dusan1001

Добро. Не знам шта бих вам рекао о тренутној политичкој ситуацији у земљи а да већ не знате.
    Државна политика нам је у расулу. Што је по мени још горе опозиција ми делује горе од саме позиције. За кога гласати? Нећу помињати имена странака, али све су то исти демагози и политиканти са неким новим улогама. Људи са тридесетогодишњим стажем у политици управљају овом земљом са завршеним грађевинском, стоматолошком, лекарском струком. Нормалан, поштен човек ту нема шта да тражи. Тотални свеприсутни непотизам. Свој свога гура. Где идемо? Шта радимо? Седимо и чекамо да нам месија падне са неба,
    Створимо га сами. САми изнедримо снаге које ће променити курс ове земље. Себе претворимо у Европу. Није Европа крава музара. Нису европ. фин. инстит. јасле са којих ћемо се безбрижно хранити када уђемо тамо. Не!

Уколико вас има озбиљних и желите да кренете у један пројекат са мном јавите се.
    Ја бих градио модерну демократску десно орјентисану странку базирану на либералној економији и строгој владавини права. Без јаких институција не можемо ни управљати ионако крхком економијом наше земље. Други пут немамо. Сами морамо реструктуирати и реформисани целокупни систем. Морамо се суочити са текућим проблемима одлучно и јасно. Гордијев чвор не смемо одмотавати него га пресећи. Шта радити са Косовом? Поставити нову политику и извући максимално од готово изгубљеног. Прихватити реалност. Завршити сагу са Хашким трибуналом и не допуштати више да нам ико ишта намеће. Пооштрити правни систем. Жесток обрачун са хулиганима. Сурово искоренити корупцију из државних институција. Један преступ - отказ. Приватни сектор контролисати и давати одговарајуће субвенције. Повећати порез на луксуз. Смањити порез социјално инфериорним групама. Појачати децентрализацију. Повећати слободу медија. Јавни сервис трансформисати и прилагодити савременим глобалним токовима. Демократија, либерализам, али контролисани.

Изнесите ваше предлоге
    Ако немате шта паметно да кажете немојте се ни укључивати у тему

Meni su se zacrvenela muda od blama DECHKO
    Tebi da je loše ne bi sedeo za kompjuterom i kenjao kako ti je loše već bi grebao da ti bude bolje.Gledam baš juče onaj gari pita ga novinarka dal će da bude bolje pošto su uvatili matorog đenerala a on mrtav ladan kaže da neće biti bolje i na miru cirka kaficu ko da je njemu loše haha
    Meni iskreno nisu jasni ljudi koji dođu ne net da kenjaju kako im je loše
    NEMAM ZA 3MB/sekundi VEĆ ZA PIŠLJIVIH 1MB/sekundi KMEEEE KMEEEEE KMEEEEEEEEE

• _

Ајд јеби га ако немате ништа конструктивно да допринесете не спемујте тему. Избришите постове. Хвала

• P

Brate moj post nije spem.....Ako nas zajebavaš onda si trol ,a ako si ozbiljan onda si Đule Van Gog!

• _

Онда сам Ђуле

• l

čekaj, zar još ima ljudi koji veruju da preCednika bira narod na izborima...? svašta... booože petra...

• Warner von Latinsche

Ниси у праву за Војводину

Знаш, кад се нешто тврди, обично се наведе неки аргумент. Овако је исти курац као да си ми рекао да је пичка оловка.

Погледај левичарску политику коју власт води

ЛОЛОКАУСТ

Ako nas zajebavaš onda si trol ,a ako si ozbiljan onda si Đule Van Gog!

EDIT Можда си добро научио градиво, али живиш у свету лептирића који прде дуге, децхко.