Šta mislite da li nakon ovog hapšenja imamo veće šanse da se izborimo za podjelu Kosova?
Usput, nedavno je i Dačić to predložio.Jedino loše u tome je što bi onda bila neizvjesna sudbina Preševske doline.
Mada, ja lično smatram da bi podjela Kosova bila dobro rješenje. I onda da priznamo ostatak Kosova, i da konačno riješimo i taj poslednji veliki politički problem.
- P
Poslednji politički problem?
Sandzak, uskoro i Vojvodina, kriminal, korupcija, svinjske glave, deca starih udbaša i partizana, u direktorskim stolicama. Sve dok ta govna ne oteramo nema ništa od blagostanja!!!!! A uskoro stasaju na megatrendu i singidunumu unuci gore navedenih ....takozvani grickači slamčica sa Obilićevog venca!!!

Ja ne bih pristao na podelu Kosova i Metohije, jer to bi značilo da smo ga se odrekli za sva vremena. Ovako uvek postoji nada, nije velika ali i da je verovatnoća 1% ja je ne bih zanemario.
Ni jedan svetski poredak nije bio za sva vremena tako da neće sigurno ni ovaj sadašnji. Već smo ga jednom izgubili, i ne samo njega već i celu zemlju, pa se nismo predali i uspeli smo da pobedimo nakon 500 godina. Tako i sada, možda izgleda daleko ali za 50-100-200 godina može svašta da se desi, ali ako pristanemo onda je kraj.
Mislio sam na te krupne POLITIČKE probleme, ekonomski problemi su priča za sebe, a što se tiče Vojvodine i Sandžaka, tu mislim da nema mnogo razloga za zabrinutost.
Druga stvar, kad se riješi problem Kosova, onda više neće imati čime da se zamlaćuju, pa će morati da rješavaju probleme ekonomije, kriminala, korupcije i sl.
Ja ne bih pristao na podelu Kosova i Metohije, jer to bi značilo da smo ga se odrekli za sva vremena. Ovako uvek postoji nada, nije velika ali i da je verovatnoća 1% ja je ne bih zanemario.
Ni jedan svetski poredak nije bio za sva vremena tako da neće sigurno ni ovaj sadašnji. Već smo ga jednom izgubili, i ne samo njega već i celu zemlju, pa se nismo predali i uspeli smo da pobedimo nakon 500 godina. Tako i sada, možda izgleda daleko ali za 50-100-200 godina može svašta da se desi, ali ako pristanemo onda je kraj.I šta taman i da povratimo cijelo Kosovo, šta time dobijamo? Za 50 godina koliko tvoje prognoze sežu, s obzirom na Kosovsku stopu nataliteta, morali bismo integrisati u Srbiju 4 miliona Albanaca. Oni bi možda činili i većinu stanovništva cijele Srbije, jer Srbe jebe bijela kuga.
- P
Još da imaju interes da sami sebe šalju u zatvor!!!
- [
To je predložio Ćosić, Đinđić, Čeda, ništa novo...
I uvek je to bila dobra ideja, ali sad je jebeno kasno! - P
Jel može neko da mi iskopa čime se bavi/o Čedin tatko?
- [
Ali jadna je sad ta podela ako dobijemo samo severčić... Ako na to i pristanu, tražiće preševsku dolinu...
- P
Jovičiću interesuje me tvoje mišljenje o ovom članku, pročitaj pa mi reci....
http://www.dejanlucic.net/Lat/hobotnica__rotshild.html
PS: ne trolujem! ozbiljan sam

Ima jedan veliki problem sa povratkom ili ostankom Kosova u sastavu Srbije (zavisi kako gledate). Da li ste spremni na državu sa dva miliona Albanaca? To je više od 20 odsto stanovništva. Za 10 godina bi bilo 30 odsto. Za 50 godina 50 odsto. Ako bi Kosovo bilo u sastavu Srbije, socijalna davanja, penzije, izdaci za obrazovanje za siromašno Kosovo bi bili meni i tebi uzeti iz džepa. Jedino što valja (ekonomski) na Kosovu je ugalj. Upstalom, da je Kosovo Srbija, ovog momenta bi 60 poslanika u Skupštini bili Albanci. Ne verujem da bi to donelo nešto dobro.
Podela je dobro rešenje - po istom principu: Kosovo je većinom naseljeno Albancima koji su decenijama šikanirani i getoizirani i oni e se otcepili. Po istom principu može i Sever da se otcepi od Kosova tj. da se Kosovo podeli. Po tom principu ne može da se otcepi Preševska dolina, Sandžak, a ko pominje Vojvodinu stvarno ne vidi dalje od nosa.
Dačić koji je bio Slobin posinak je uvideo da je podela najbolje što Srbija može da izvuče i svaka mu čast na tome. Kada će ostali da shvate?

Bolje i to nego ništa. Ovo je više radi konačnog rješenja problema nego radi teritorije. Kosovo smo faktički izgubili, ali ga zbog ponosa nikada nećemo priznati, a to opet stvara probleme i destabilizaciju. Ovako bi dobijanjem tog sjeverčića imali neki formalni izgovor da priznamo Kosovo.
Naravno, preševsku dolinu treba sačuvati.
Sjever je ionako već pod srpskom kontrolom, tako da se Albanci tu ne pitaju mnogo.
Podjela Kosova bi ustvari bila ozvaničenje sadašnje situacije na terenu, plus priznanje Kosova od strane Srbije.- [ozbiljan sam
Kamara je žensko?
I šta taman i da povratimo cijelo Kosovo, šta time dobijamo? Za 50 godina koliko tvoje prognoze sežu, s obzirom na Kosovsku stopu nataliteta, morali bismo integrisati u Srbiju 4 miliona Albanaca. Oni bi možda činili i većinu stanovništva cijele Srbije, jer Srbe jebe bijela kuga.Pa upravo u tome je i problem. Ne znamo šta ćemo sa ovoliko naših nezaposlenih i socijalno ugroženih i kamoli sa 2-3 miliona šiptara. Zato i kažem da čekamo pa šta bude.
Baš zato što je kasno, trebamo iskoristiti upravo ovaj sad trenutak, jer bolje i kasno nego prekasno. Mislim da bi se ideja o podjeli Kosova u svijetu ozbiljnije shvatila kada bi to bila jasna politika srpske vlasti, i kada bi izrazili spremnost da priznamo albanski dio.Pa baš da je i podela, nije. Nama 5% njima 95%. Na stranu to (sad samo da ne razvlačimo tu prežvakanu temu kojoj nema kraja, ali samo da je pomenem) da nema nikakve logike da im damo parče svoje zemlje, SVOJE. Ako danas nešto vredi to je zemlja a u budućnosti će vredeti još više.

Ја бих први волио да је Косово дио Србије, или да се бар узме од Косова шта се узети да, али од свега тога реално нема ништа. Можда, у некој лудој варијанти Срби на сјеверу Косова Репубљик, добију неку аутономијицу .
Сада је најважније борити се против сецесионистичких тежњи у Санџаку и Војводини, иако је и та борба дугорочно осуђена на пропаст. И да, борити се за позицију Републике Српске.- [
Nema šanse, kasno je. Možemo dobiti sever i to je to.
Сада је најважније борити се против сецесионистичких тежњи у Санџаку и Војводини, иако је и та борба дугорочно осуђена на пропаст. И да, борити се за позицију Републике Српске.Какве глупости. Ниси ни свестан колико се Србија распада од централизације, београдске хегемоније и њених тајкуна.
Како вас није срамота да сте против независности Косова, а овамо 'оћете да отцепите део БиХ?
EDIT: И не одваја се Војводина од Србије, већ Србија од Војводине.
U Vojvodini su Srbi apsolutna većina.Пази и у Србији су Срби асполутна већина па их нико ништа не пита. И на Косову су некад били. И у Црној Гори Срби су до прије 70-година били апсолутна већина па више нису. Сада са "Црногорци". Стварање вјештачких нације траје, али на српском тлу увијек уроди плодом.
- [
Realno ja da sam Vojvođanin i da me ostatak Srbije naziva Ustašom i Mađarštinom, želeo bih da se odvojim. Ne zameram im ništa. Mada to nema šanse jer ima gomila Bosanaca gore koji ne bi nikad želeli da se odvoje.
Neki moj drug (politikolog) me je ubeđivao ranije kako je najbolja ideja da Kosovo uzmu Albanci, ali da se nama pripoji RS... 
Прво да кажем да зајебете приче о 500 година ''тираније'' под Турцима. Било је лепо док је нама било у интересу, а чим су почели да притискају због неуспешне опсаде Беча, народ почео да се буни.
Друго, ако стварно желите цело Косово САДА, онда морате прихватити и Шиптаре, а сви знамо да су на они, у колаборацији с нашим керовима, створили фрку због лажних азиланата. Тако да кажем: само стрпљиво и истрајно, не да се залећемо у ватру, већ да прорачунато идемо.

Slažem se sa Ox-om. Stvarno mi nije jasno šta bi neko uradio sa dva miliona naoružanih Albanaca koji bi imali trećinu u parlamentu. Problem Kosova je trebalo rešavati pre 30 godina a ne sada. Žao mi je zbog toga ali to je jednostavno tako .Podela je maksimum koji bi mogli da izvučemo, mada kako stvari stoje i to je nemoguće. U domenu teorije, najidealnije bi bilo držati čvrstu poziciju u vezi Kosova kako bi ostavili mogućnost da ga nekada u budućnosti trejdujemo za Republiku Srpsku. A za tako nešto je potrebna višedecenijska osmišljena strategija i planiranje (nešto poput onoga što su uradili Albanci) .

Jebiga sad, ali samo raspisivanje bi značilo da i u ostatku Srbije postoji bojazan od otcepljenja i to bi onda postalo nešto zvanično (da ne kažem normalno) i bilo bi pitanje kad će ponovo da ga zatraže. Separatistima bi to došlo kao kec na jedanaest. Ovako je sve još, da kažem, tajno ili mistično i niko ne sme javno da se usudi to da iznese.
Прво да кажем да зајебете приче о 500 година ''тираније'' под Турцима. Било је лепо док је нама било у интересу, а чим су почели да притискају због неуспешне опсаде Беча, народ почео да се буни.Друго, ако стварно желите цело Косово САДА, онда морате прихватити и Шиптаре, а сви знамо да су на они, у колаборацији с нашим керовима, створили фрку због лажних азиланата. Тако да кажем: само стрпљиво и истрајно, не да се залећемо у ватру, већ да прорачунато идемо.
Previše se fokusirate na cijelo Kosovo. Tema je o podjeli. I ja sam protiv integracije cijelog Kosova u Srbiju, upravo zbog tih silnih Šiptara koji se množe ko ludi, bave kriminalom, i mogu sjebati cijelu Srbiju.
Како вас није срамота да сте против независности Косова, а овамо 'оћете да отцепите део БиХ?Случај Косова и РС су неупоредиви. Чак и да се могу поредити, лицемјерно и цинично је од нас тражити да будемо "доследни" а да при томе сви релевантни фактори међународне политике нису. Или смо договореним принципима неповредивости граница доследни сви или није доследан нико. Тако да мени није проблем да са америчким цинизмом кажем: да, ми јесмо за независну РС али исто тако и Косово у Србији.
Ниси ни свестан колико се Србија распада од централизације, београдске хегемоније и њених тајкуна.
EDIT: И не одваја се Војводина од Србије, већ Србија од Војводине.Да, то је сјеме ко ће у перспективи исклијати у тоталну сецесију "Србије од Војводине". О томе сам горе писао. У крајњој линији, то је ваша ствар.
Jebiga sad, ali samo raspisivanje bi značilo da i u ostatku Srbije postoji bojazan od otcepljenja i to bi onda postalo nešto zvanično (da ne kažem normalno) i bilo bi pitanje kad će ponovo da ga zatraže. Separatistima bi to došlo kao kec na jedanaest. Ovako je sve još, da kažem, tajno ili mistično i niko ne sme javno da se usudi to da iznese.Upravu si, ipak. Ako se već raspiše referendum, to treba učiniti onda kad pritisci budu veliki, ali dovoljno rano, da znamo da će većina biti protiv. I preveliko čekanje bi moglo da dovede do većinske odluke za otcijepljenje, kao što je bilo u Crnoj Gori.

Dr Jankoviću nije niko rekao da se odma-sada-odma vrati Kosovo sa tolkim šipcima, već da se čeka pogodan trenutak koji će biti u interesu Srbije. Ne sada, nego kad dođe vreme, 5-10-15 god.
Ali najveći problem je što mi nemamo razrađenu taktiku za svaku moguću situaciju. Treba razmotriti sve opcije, odreditii prioritete i gurati napred pa dokle stignemo. O taktici i prioritetima neću da pričam jer nisam toliko sturčan, ali je evidentno da oni koji su za to zaduženi ne ispunjavaju svoje zadatke.
Dr Jankoviću nije niko rekao da se odma-sada-odma vrati Kosovo sa tolkim šipcima, već da se čeka pogodan trenutak koji će biti u interesu Srbije. Ne sada, nego kad dođe vreme, 5-10-15 god.Управо то. Усијане главе се залећу, не размишљајући рационално и логички. Тако да овог момента подела била најбоље компромисно решење ако баш не може да се чека.
Realno ja da sam Vojvođanin i da me ostatak Srbije naziva Ustašom i Mađarštinom, želeo bih da se odvojim. Ne zameram im ništa. Mada to nema šanse jer ima gomila Bosanaca gore koji ne bi nikad želeli da se odvojeЈедна паметна на овој теми, за промену. Ја сам за сецесију и дефинитивно децентрализацију, јер се остатак Србије пљачка Војводину.
Јако мало људи би гласало за независност, јер је превише радикалчина које су збрда дошле, али се народ полако освешћује. Ако Србија настави са потлачивањем, тежиће се да се то да народу до знања, јер је већ алармантно. Е тек онда се може причати о независности.
Što više vrijeme prolazi to će biti manji interes za Srbiju da dobije cijelo Kosovo, jer je Šiptara tamo sve više i više. Zato, podjela što prije, zatim priznanje njihovog dijela i kraj priče.Добро Јовичићу, дај имена људи и институција у којима ти видиш снагу и жељу да се озбиљно боре за позицију Срба на Косову тј. подјелу Косова? Ајде реци ко је то па да се исмијем мало.
Ал' и за то морам рећи да је Србија крива што се Косово одвојило, опет због идиотске политике и централизације.Slažem se i to, da Slobo nije ukinuo autonomiju kakva je bila po Ustavu iz 1974. kosovski Albanci se vjerovatno ne bi tako brzo radikalizovali, ne bi bilo bombardovanja, a Kosovo bi vjerovatno još bilo u sastavu Srbije.
Međutim, zbog proste činjenice da njih dole ima jako mnogo, secesionističke težnje bi polako, ali sigurno, rasle, tako da bi proces otcijepljenja Kosova samo bio dosta sporiji, ali bi se ono vjerovatno jednog dana otcijepilo.
To bi u svakom slučaju bio bolji scenario nego ovo što se deslio, jer ne bi bilo krvi, klanja, bombardovanja, egzodusa Albanaca, egzodusa Srba i ostalog.
A i bilo bi više Srba danas na Kosovu. Da se uz davanje autonomije i decentralizaciju, nečujno vršila i politika naseljavanja Srba na Kosovo, možda bi danas stanovništvo bilo dosta izmiješano, pa se Kosovo nikad ne bi ni odvojilo, a možda bi bilo dovoljno stabilno da ne predstavlja problem za Srbiju.
- _
Јовичићу деловао си ми као разумнији човек. Више интелетуалац, али си и ти изгледа неразумни националиста. Под један:
-Косово није наше!!!
Косово није наше од како је Слоба послао казнену експедицију доле и од како је убиством стотина албанаца извршио своје самоубиство али још горе УБИО је Србију. Јебем га уста, јебо га онај ко их је пустио из ЦГ. Нису џаба Његоши убијали његове Милошевиће из Васојевића.Под два: Косово а и целокупна идеја о држави Срба је пропала оног дана када је наш народ допустио комунистичкој багри да га поведе. Ставили су нам узде и јахали нас, а и још нас јашу. И нека нас јашу када смо коњи.
Под три: РС је овим хапшењем Младића изгубила шансе да се икад бори за независност. Ви нисте свесни како ће пресуда њему утицати на јадни народ Српске.
Иако је настала '92 настала је под Караџићем и Младићем који ће бити осуђени на доживотне робије. Муслимани ће довека моћи да кажу да је геноцидна творевина.Не можемо да се боримо против стварности и против већих играча.
Када смо могли да имамо државу нисмо је искористили. И већи народи су нестајали због лоших одлука.
Сетите се само Зе-4 плана.
остатак Србије пљачка ВојводинуOvo je više prestalo i da mi bude smešno kolko je jadno, Krava muzara i ti fazoni.
Pa svaka zemlja ima delove koji su opredeljeni za jednu granu privrede. Kao što su Rur ii Šlezija logično okrenuti rudarstvu i metaloprerađivačkoj industriji, Šampanja proizvodnji vina, Istočnoevropska nizija proizvodji žitarica, Kastilja uzgoju ovaca itd. Kod nas je proizvodnja žitarica u Vojvodini, rudarstvo većinom u dolini Kolubare i područje Bor-Majdanpek, voćarstvo cela Srbija ali većinom Šumadija i Pomoravlje, ovčarstvo Sumadija i istočna Srbija itd da ne gulim više.Ali ono što me najviše interesuje je da mi ti ili bilo ko ko podržava te tvoje stavove odgovori na sledeće pitanje: Odakle Vojvodini ono najvažnije bez čega ne može da se preživi a to je STRUJA iliti ELEKTRIČNA ENERGIJA? Ćutimo, a? To je ko da keva broji deci zalogaje, e ti si pojeo dve kutlače on jednu, za tebe sutra nema jela. Na koju starnu više preliva, ja ti kažem da je manje više podjednako. Nešto tamo nešto vamo.
Malo sam zbrzio i možda nečitko napisao ali žurim na kolokvijum.
Ovo je više prestalo i da mi bude smešno kolko je jadno, Krava muzara i ti fazoni.
Pa svaka zemlja ima delove koji su opredeljeni za jednu granu privrede. Kao što su Rur ii Šlezija logično okrenuti rudarstvu i metaloprerađivačkoj industriji, Šampanja proizvodnji vina, Istočnoevropska nizija proizvodji žitarica, Kastilja uzgoju ovaca itd. Kod nas je proizvodnja žitarica u Vojvodini, rudarstvo većinom u dolini Kolubare i područje Bor-Majdanpek, voćarstvo cela Srbija ali većinom Šumadija i Pomoravlje, ovčarstvo Sumadija i istočna Srbija itd da ne gulim više.Превише површно и необавештено гледаш на ствар.
Крава музара, нег' шта. Војводина је увек била најзразвијенији део, а сад Србија врши толику репресију, да се она изједначава са остатком, уместо да улаже у њу. Тајкуни имају већи буџет од Војводине. Милиони евра из разних Фондова, инвестиција и помоћи за Војводину од стране ЕУ мистериозно нестају. Потенцијалним инвеститорима власт не дозвољава да улажу у Војводину, већ та улагања заврше ко зна где.
А тек што Србија игнорише да изврши Реституцију, илити повратак незаконски отете имовине. И то чак похлепни Београд преговара о "деоби имовине".Новоизграђени путеви у јужној Србији, приметио сам, су много квалитетни, док се ми у Војводини на пола путева јебемо по асфалтним преријама. А наплата путарине више пута већа него било где у Србији.
Да не тупим више, има још много штошта, а сумњам да ће и ово појаснити мој став.
Војводина је увек била најзразвијенији део, а сад Србија врши толику репресију, да се она изједначава са остатком, уместо да улаже у њу. Тајкуни имају већи буџет од Војводине. Милиони евра из разних Фондова, инвестиција и помоћи за Војводину од стране ЕУ мистериозно нестају. Потенцијалним инвеститорима власт не дозвољава да улажу у Војводину, већ та улагања заврше ко зна где.Београд има неког озбиљног играча иза леђа, не могу они сами Војводину. Ја типујем на Русију. Раде вам о глави. Али тврд сте ви орах.
- _
Мишковић држи 1/3 обрадивог земљишта у Војводини, а остало је у власништву других српских тајкуна. Војводина није тема. Отворите нешто о Војводини. Од праве реституције неће бити никад ништа, знам из личног искуства. Брдац је у праву. Ви не можете без нас и покретање те теме данас је бесмислено. Само и мени иде на курац то када вас називају усташама и мађарима.
Јовичић је питао за Косово
Kod nas je proizvodnja žitarica u Vojvodini, rudarstvo većinom u dolini Kolubare i područje Bor-Majdanpek, voćarstvo cela Srbija ali većinom Šumadija i Pomoravlje, ovčarstvo Sumadija i istočna Srbija itd da ne gulim više.И да додам људско месо за храњење српских ратова из Западне Србије