Zakoni, zakoni i...zakoni.
  • Jezivi

Isprovociran člankom u novinama, u kojem je pisalo da je donet novi zakon o zabrani pušenja, odlučio sam da pokrenem ovu temu.
    Naime, po novom zakonu, pušenje će biti zabranjeno u SVIM lokalima, uključujući i letnje bašte, zatim, u parkovima u kojima su postavljene igračke za decu (ljuljaške, tobogani...), kao i na svim otvorenim površinama na kojima borave deca (uključujući i stadione, koncerte na otvorenom).
    Posle onog idiotizma sa zabranom prodaje alkohola posle 22 h, evo još jednog bisera posle kog mogu da tvrdim da ću živeti u jebenom gulagu od države.
    Novosadisti su oborili zakon o zabrani prodaje alkohola, mislim da se to može odraditi i u Bg-u. Nije ovo poziv na demonstracije, ali mislim da se preteruje u nekim stvarima, a kapiram, da se ovi zakoni mogu srušiti, ili bar promeniti.
    Voleo bih da ne spemujete, mada kapiram da će smetati nepušačima.

• S

Ovi nasi u Banjaluci su jos normalni, toliko od mene...

• zp

Zabrana prodaje alkohola posle 22h????

• S

Ajde ovako. Svaki građanin ima slobodu da ispali jedan metak u čelo osobi koju vidi da puši.

Skinite nam se više s kurca.

• Луди Чак

Pa naravno da može da se sruši zakon, mislim da ti treba 30.000 potpisa i to je to.

• Jezivi

Da, sprovodi se već 2 nedelje, ne možeš kupiti piće, osim ako ne znaš gazdu radnje, pa ti da na mufte.
    Ako već ima ovakva tema, izvinjavam se, obrišite je.
    EDIT: Stefane, to će, verovatno, biti sledeći dodatak zakonu.

• Earthworm Jim

U maloprodajnim objektima, koji poštuje samo Maksi.

Skinite nam se više s kurca.

TAKO JE!!!

Elem, nema šanse da će se ovo poštovati. A ima način i ovo da se zajebe, preregistracijom lokala u klub ljubitelja duvana, tako neki fazon.

• Скелетор

Jeste, uVatiše Ratka Mladića, nema sad pušenja nigde na javnim mestima jer idemo u Evropu...sere mi se...

• Earthworm Jim

Pa naravno da može da se sruši zakon, mislim da ti treba 30.000 potpisa i to je to.

A-a. Toliko je potrebno da bi skupština tako nešto uzela u razmatranje, ili da se raspiše referendum. Mislim, zaboravio sam kako tačno ide, a mrzi me sad da brčkam po knjigama. :)

• zp

Ja nista gluplje nisam cula. Pravis zurku, zafali necega, otrcnis do diskonta i dobijas kurac da ga sisas. WTF?!

• Луди Чак

A-a. Toliko je potrebno da bi skupština tako nešto uzela u razmatranje, ili da se raspiše referendum. Mislim, zaboravio sam kako tačno ide, a mrzi me sad da brčkam po knjigama. :)

Pa kolega, valjda znaš da Skupština retko odbija narodne inicijative i tako to. :)

• S

Skupština retko odbija

Ma da, primaju i usvajaju sve predloge k'o Seka siroče.

• Jezivi

U maloprodajnim objektima, koji poštuje samo Maksi.

E, da je samo Maksi...Sad sam jurio sat vremena da kupim pivo, niko neće da rizikuje. Dolaze im inspekcije posle par dana i gledaju fiskalne trake, u koje vreme je prodat alkohol, samo što im je Vampir kod mene do'akao, pa kuca neki toalet papir umesto piva. Ispada da u komšiluk samo kenja noću i ne spava uopšte.

• turtleboy

Ja usao sa ortakom u prodavnicu po pivo u 22:03 i lik nas pita tipa "znate li vi koliko je sati?" ovaj mu odgovori "nismo mnogo zakasnili" posle se nasmesi i dade nam. Realno ko da prodavci postuju, samo gledaju da ti uzmu lovu.

• Earthworm Jim

Pa kolega, valjda znaš da Skupština retko odbija narodne inicijative i tako to. :)

Da im je bilo bitno mišljenje naroda po ovom konkretnom pitanju, ne bi ni donosili ovakav zakon. Jedina nade su nam narodni veto, razmatranje pred ustanim sudom ili referendum.

• Jezivi

U Novom Sadu je udruženje privatnih preduzetnika oborilo zakon o piću. Kad otvoriš radnju, prve dve godine plaćaš porez paušalno, a tim zakonom su skroz sjebali novajlije u poslu. Samo ne znam šta čekaju ovi čobani iz Beograda.

• Earthworm Jim

E, da je samo Maksi...Sad sam jurio sat vremena da kupim pivo, niko neće da rizikuje. Dolaze im inspekcije posle par dana i gledaju fiskalne trake, u koje vreme je prodat alkohol, samo što im je Vampir kod mene do'akao, pa kuca neki toalet papir umesto piva. Ispada da u komšiluk samo kenja noću i ne spava uopšte.

Kod mene pišu spisak pa kucaju ujutru. :)

• Луди Чак

Ma da, primaju i usvajaju sve predloge k'o Seka siroče.

A ljudi se ubiše, šalju predloge na stotine...

• Jezivi

A ljudi se ubiše, šalju predloge na stotine...

To je poenta, niko ništa ne priča. Ovo je žešća represija. Odeš na Adu i zabranjeno ti je da zapališ pljugu jer ima dece na plaži.

• Mtanic

Код мене у крају се поштује ово за алкохол. Мени као некоме ко не пије та одлука смета и сматрам је кршењем приватности.
    Као непушачу који се дружи с много пушача (иако и мени смета кад је презадимљено), ово с пушењем превазилази сваку меру.

• Стеван

Тему к'о да сам ја правио...

Управо сам се вратио кући последњим дневним. Циркао сам са пар људи код другарице у крају, попили сви по два пива и нису хтели у 10 и 20 да нам продају. Отишли до града, до Студентског парка - трафика "не може", Илегала не ради, одемо до Маршала, а конобарица рече да затварају. МРШ ЈЕБЕМ ВАМ МАТЕР!

• Триша

Jbg. sad ili narodna inicijativa gradu Beogradu ili će početi da se nakupljaju pića...

• Томдрил Мерилин

Jos samo neka mi dodju u stan i kazu da ne smijem da pusim. Odlicno. Nek' se napuse kurca!

• Earthworm Jim

Je l' ovo samo predlog o dopuni zakona, ili je stupilo na snagu? Ako je već stupilo na snagu, neka neko ko im dosta prijatelja na Fejzbuku otvori grupu, da polako pripremimo teren za narodnu inicijativu.

• Jezivi

Jos samo neka mi dodju u stan i kazu da ne smijem da pusim. Odlicno. Nek' se napuse kurca!

Bez šale, to je u planu, ako imaš dete u kući. Samo mi nije jasno na koji fazon će to da sprovode.

• zp

Pa ako imas dete gajbi ne bi ni trebalo da pusis. Npr zbog astme.

• Earthworm Jim

Bez šale, to je u planu, ako imaš dete u kući. Samo mi nije jasno na koji fazon će to da sprovode.

lolo ovo već nema smisla. murija ne sme bez naloga da ti udje u kuću ni pod sumnjom da si serijski ubica, pa ne mogu da kontrolišu. :)

I ako neko ima mlado dete u kući trebalo bi da puši na terasi.

• S

neka neko ko im dosta prijatelja na Fejzbuku

Konačno i od toga da imam neke koristi :)

• Томдрил Мерилин

Odlicno. Bicemo k'o Japanci, necemo imati od cega umrijeti.

• zp

Gamby, mlado dete?:)))

• Earthworm Jim

zlocesta pufnica

Gamby, mlado dete?:)))

Pa da. Mislim, može dete da ima i 20 godina. Mislih prvenstveno na neki predškolski (eventualno do starijih osnovne) period. Mislim, i moj ćale je nečije dete. Tom logikom moja baba ne bi trebalo da puši u kući.

• Триша

Koliko sam ja čuo u stranim zemljama su ugrađeni detektori za dim u svakoj kući i sad ako pušiš plaćaš kaznu jer si džabe vukao vatrogasce...

• zp

Hoces da se ljubimo?

• Jezivi

Gamby, ni po meni nema smisla, ovo samo prenosim iz novina, a nisu žuta štampa.
    Pufnice, ovo što kaže Gamby, a i postoji terasa na zgradi, dvorište ispred kuće, a i to podleže tom zakonu.
    Stivene, ista situacija večeras. Sa šljake ozlazim u 23 h, i ne mogu da kupim pivo za večeru.

• Томдрил Мерилин

To se zove preseravanje. Meni treba NIKOTIN!!!

• Earthworm Jim

Триша

Koliko sam ja čuo u stranim zemljama su ugrađeni detektori za dim u svakoj kući i sad ako pušiš plaćaš kaznu jer si džabe vukao vatrogasce...

Ne znam ko ti je ovo pričao, ali definitivno je glupost. Taj nije izašao iz Srbije.

Drugo, detektori za dim ne umeju da koriste telefon i zovu vatrogasce. :) Samo uključe one prskalice. I nema ih svuda.

• zp

Nije glupost, Gamby.

• zp

Kada se ukljuci detektor za dim u kuci (ne u lokalu etc) pisti nenormalno, a tvoj building manager ako nastavi da pisti zove vatrogasce. Ako ugasis brzo on konta da je sporet ili tako nesto. Meni zamalo da pozove zbog jebene ringle.

• Триша

Ok bilo je malo čudno to, možda samo za hotele važi verovatno. A dimni detektori valjda rade na ozbiljnijem nivou nego samo kao pištavci...

• zp

I ima ih svuda, U STANOVIMA makar, jer se pre izdavanja svaki stan proverava i mora da ima to sranje.

• Earthworm Jim

Kada se ukljuci detektor za dim u kuci (ne u lokalu etc) pisti nenormalno, a tvoj building manager ako nastavi da pisti zove vatrogasce. Ako ugasis brzo on konta da je sporet ili tako nesto. Meni zamalo da pozove zbog jebene ringle.

Pa dobro, to je okej. Isključiš i kad pljugaš, neka konta da je šporet i a u kurac. :)

• zp

U stanovima kao pistavci, u javnim objektima prskalice.

• Earthworm Jim

zlocesta pufnica

I ima ih svuda, U STANOVIMA makar, jer se pre izdavanja svaki stan proverava i mora da ima to sranje.

Ne znam baš, možda u Kanadi. U Austriji, Francuskoj i Grčkoj ih na primer nema u svim stanovima, što pouzdano znam.

• Триша

Ok, znači to čeka u budućnosti pištavci i prskanje u svakom objektu...

• Луди Чак

Već je podneta inicijativa za ukidanje ovog za alkohol, neka dvojica sa Pravnog su poslali Ustavnom sudu žalbu. Čitao sam negde.

• Стеван

Ма дајте, па милион кућа у Србији је бесправно саграђено, какви црни детектори дима, не будите смешни...

• zp

Ali meni je skroz okej to. Mozes ti pusiti na svojoj terasi, gde ti je realno i mesto. Ne mozes iskljuciti, Gamby, barem ja nisam provalila da moze, ali mozes da odsrafis sa plafona, sto znaci da si opet u riziku ako se zapali nesto, a dao Bog ovde je skupo zemljiste pa su zgrade od kartona i stalno nesto gori.

• Томдрил Мерилин

To za detektor zvuci skoro pa fantastika. Daj, molim te, koji kurac.