Isprovociran člankom u novinama, u kojem je pisalo da je donet novi zakon o zabrani pušenja, odlučio sam da pokrenem ovu temu.
Naime, po novom zakonu, pušenje će biti zabranjeno u SVIM lokalima, uključujući i letnje bašte, zatim, u parkovima u kojima su postavljene igračke za decu (ljuljaške, tobogani...), kao i na svim otvorenim površinama na kojima borave deca (uključujući i stadione, koncerte na otvorenom).
Posle onog idiotizma sa zabranom prodaje alkohola posle 22 h, evo još jednog bisera posle kog mogu da tvrdim da ću živeti u jebenom gulagu od države.
Novosadisti su oborili zakon o zabrani prodaje alkohola, mislim da se to može odraditi i u Bg-u. Nije ovo poziv na demonstracije, ali mislim da se preteruje u nekim stvarima, a kapiram, da se ovi zakoni mogu srušiti, ili bar promeniti.
Voleo bih da ne spemujete, mada kapiram da će smetati nepušačima.- S
Ovi nasi u Banjaluci su jos normalni, toliko od mene...
- zp
Ima vec.
- zp
Zabrana prodaje alkohola posle 22h????
- S
Ajde ovako. Svaki građanin ima slobodu da ispali jedan metak u čelo osobi koju vidi da puši.
- zp
Ja nista gluplje nisam cula. Pravis zurku, zafali necega, otrcnis do diskonta i dobijas kurac da ga sisas. WTF?!
- SSkupština retko odbija
Ma da, primaju i usvajaju sve predloge k'o Seka siroče.
U maloprodajnim objektima, koji poštuje samo Maksi.E, da je samo Maksi...Sad sam jurio sat vremena da kupim pivo, niko neće da rizikuje. Dolaze im inspekcije posle par dana i gledaju fiskalne trake, u koje vreme je prodat alkohol, samo što im je Vampir kod mene do'akao, pa kuca neki toalet papir umesto piva. Ispada da u komšiluk samo kenja noću i ne spava uopšte.
E, da je samo Maksi...Sad sam jurio sat vremena da kupim pivo, niko neće da rizikuje. Dolaze im inspekcije posle par dana i gledaju fiskalne trake, u koje vreme je prodat alkohol, samo što im je Vampir kod mene do'akao, pa kuca neki toalet papir umesto piva. Ispada da u komšiluk samo kenja noću i ne spava uopšte.Kod mene pišu spisak pa kucaju ujutru. :)
Тему к'о да сам ја правио...
Управо сам се вратио кући последњим дневним. Циркао сам са пар људи код другарице у крају, попили сви по два пива и нису хтели у 10 и 20 да нам продају. Отишли до града, до Студентског парка - трафика "не може", Илегала не ради, одемо до Маршала, а конобарица рече да затварају. МРШ ЈЕБЕМ ВАМ МАТЕР!
- zp
Pa ako imas dete gajbi ne bi ni trebalo da pusis. Npr zbog astme.
- Sneka neko ko im dosta prijatelja na Fejzbuku
Konačno i od toga da imam neke koristi :)
- zp
Gamby, mlado dete?:)))
- zp
Hoces da se ljubimo?
ТришаKoliko sam ja čuo u stranim zemljama su ugrađeni detektori za dim u svakoj kući i sad ako pušiš plaćaš kaznu jer si džabe vukao vatrogasce...
Ne znam ko ti je ovo pričao, ali definitivno je glupost. Taj nije izašao iz Srbije.
Drugo, detektori za dim ne umeju da koriste telefon i zovu vatrogasce. :) Samo uključe one prskalice. I nema ih svuda.
- zp
Nije glupost, Gamby.
- zp
Kada se ukljuci detektor za dim u kuci (ne u lokalu etc) pisti nenormalno, a tvoj building manager ako nastavi da pisti zove vatrogasce. Ako ugasis brzo on konta da je sporet ili tako nesto. Meni zamalo da pozove zbog jebene ringle.
- zp
I ima ih svuda, U STANOVIMA makar, jer se pre izdavanja svaki stan proverava i mora da ima to sranje.
Kada se ukljuci detektor za dim u kuci (ne u lokalu etc) pisti nenormalno, a tvoj building manager ako nastavi da pisti zove vatrogasce. Ako ugasis brzo on konta da je sporet ili tako nesto. Meni zamalo da pozove zbog jebene ringle.Pa dobro, to je okej. Isključiš i kad pljugaš, neka konta da je šporet i a u kurac. :)
- zp
U stanovima kao pistavci, u javnim objektima prskalice.
- zp
Ali meni je skroz okej to. Mozes ti pusiti na svojoj terasi, gde ti je realno i mesto. Ne mozes iskljuciti, Gamby, barem ja nisam provalila da moze, ali mozes da odsrafis sa plafona, sto znaci da si opet u riziku ako se zapali nesto, a dao Bog ovde je skupo zemljiste pa su zgrade od kartona i stalno nesto gori.