Вода у бојлер (без У)
  • СМарко

Ако нестане воде, и ја упалим бојлер да се грије, оће ли он црћ и гријат' на празно?
    Не би требало, јер је вода унутра и даље, али ја кад га упалим он производи неке чудне звуке, дјелује ми да је празан... Па се истрипујем

• Сантјаго Коровјов

Не би требао да палиш, црћће, ако ме разумеш. Нема воде да протиче кроз бојлер, нема шта да греје, па се прегрејава. Лупам, ђе знам.

• dusan1001

Mare bojler te zajebava jer si se previše slikao sa njim :)
    PS to što reme kaže mislim da bi trebalo da se isključi

• GM

Не би требало, јер је вода унутра и даље, али ја кад га упалим он производи неке чудне звуке, дјелује ми да је празан... Па се истрипујем

Кад се загреје, вода у бојлеру се скупља, а пошто нема воде којом би се допунио, настају ти чудни звуци.

• doa

Meni danas majstor krpio bojler, isto kaze ne valja prazan da radi. Na moje pitanje "a zasto to tako?" -nije znao odgovoriti.

• СМарко

Али логички гледано он није празан. Он се напуни, пун је, и рецимо у тренутку нестане вода, је ли и даље пун, јесте...

Кад се загреје, вода у бојлеру се скупља, а пошто нема воде којом би се допунио, настају ти чудни звуци.

Ово ми звучи логично...
    Дакле онда не би требало да се поквари, мајку му

• Nash Bridges

grejac je potopljen u vodu i voda mu sluzi kao tecnost koja ce ga ohladiti.
    E sad zamisli sta bude sa grejacem kada ostane bez vode.
    Uostalom, nisi rekao kakav je bojler? Protocni ili klasicni.
    Verujem da je klasicni ali u svakom slucaju nijedan ne sme da radi bez vode tj nije pozeljno

• a

Neće se pokvariti, nećeš poginuti, uvijek jado ima vode na dnu a dole ti je grijač, da bi ispustio vas svu vodu iz bojlera moraš odvrnuti sigurnosni ventil.
    Al ipak ti nosaj gumene papuče u kadu, jebi ti to :)))

• GM

Дакле онда не би требало да се поквари, мајку му

Па не знам, можда му баш то шкоди - што онда буде ваздуха/вакума унутра.

А што би га уопште укључивао док нема воде кад га свеједно не можеш користити док она не дође?

• Сантјаго Коровјов

Тури воду у буре, па на Сунце а три лепе, како су твоји стари то радили без бојлера. :)

• Facafacaa

Пробај овдје наћи одговор. Овај човјек је дао одговоре на многа питања...
    http://www.youtube.com/watch?v=nzRGDwr-uVE

• a

А што би га уопште укључивао док нема воде кад га свеједно не можеш користити док она не дође?

Pa kontam da 'oće da se kupa toplom vodom, u bojleru ima vode a nema momentalno dotoka, je li tako crnogorac? I onda on upali taj, ranije vodom napunjen bojler, da bi se okupao pa počne da štekće i krlja i on se priboji za život.

• GM

Свеједно, та вода из бојлера неће цурити напоље пошто нема притиска.

• СМарко

Pa kontam da 'oće da se kupa toplom vodom, u bojleru ima vode a nema momentalno dotoka, je li tako crnogorac? I onda on upali taj, ranije vodom napunjen bojler, da bi se okupao pa počne da štekće i krlja i on se priboji za život.

објаснила :)

Оће, точиће мало, неће јако али оће довољно да се брзо истуширам :)

• M

Isključiš li veš mašinu prije no što počneš da se kupaš?

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.