Svemoguća policija?
  • S

Red, zakon, mir.
    Oni treba da ih poštuju i čuvaju.
    A oni su ti koji se prvi poseru na to.

Izvinjavam se na rečniku, ali ne mogu da smislim lepe izraze kojima bih opisao ove gnusne grabljivice društva.

Situacija je sledeća:

Drug (komšija) je bio u gradu sa društvom. Ja, tog dana nisam bio u gradu, tako da nisam bio sa njima. U 4 sata se vratio sa društvom kući. Zbog preglasne muzike, policija se pojavljuje na vratima 20 minuta kasnije.
    On nije imao ličnu jer ju je izgubio, a nije stigao da izvadi novu. Nisu hteli da upišu samo njegovo ime, kao stanara i organizatora te žurke, već su uzeli ličnu od drugarice i hteli nju da upišu. Ovaj to nije dao i uzeo je njenu ličnu njemu iz ruke. Ok, to nikako nije smeo. Ali problem je ovaj: nakon toga, 4 policajca, te duše od ljudi, su ga izvukli napolje i tukli i gazili ispred sopstvenog stana. Čvoruge po licu, masnice, ogrebotine, posekotine, kraste po rukama i nogama, već 2 dana ne može da hoda kako treba. Nakon toga su ga odveli u policiju, gde je bio do narednog dana, dok ga majka nije izvukla.

Grupno izvinjavanje je usledilo kada su oni saznali da postoji kamera na zgradi, koja gleda pravo na taa vrata i koja je snimila sve što se desilo.

Otišli smo kod predsednice stanara i zatražili kopiju snimka. Na šta je usledio odgovor da ona NEĆE (ne ne može ili ne zna, već neće) da nam da kopiju, iako smo mi svi platili tu kameru, kao stanari. Kao, pravio je taj komšija puno žurki, svi se žalili, bla, bla, bla i zaslužio je to.

E sad, ima lekarski nalaz, nema snimak. Da li je bolje tužiti te osobe, tražiti od suda snimak i smenu te predsednice, jer ne ispunjava svoje dužnosti i uskraćuje nam naša lična prava? Tužbom, jer ipak, ovo je Srbija, moglo bi da dođe do komplikacija i konstantne masturbacije tih policajaca nakon suđenja nad komšilukom i podjebavanja. Znate i sami u kakvoj zemlji živimo.

Vaša mišljenja, šta uraditi? I kako stati na put ovakvim primerima totalne moći i korumpcije koju veliki deo policije u Srbiji i regionu sprovodi?

• Jezivi

Sam si dao odgovor. Pošto je ovo Srbija, bolje da ćuti i zaboravi. U suprotnom sledi drndanje, za sve moguće stvari.

• S

bolje da ćuti i zaboravi

Čime se nastavlja tradicija ubijanja od batina bilo kog civila, samo iz razloga - jer im se može.

• Зна Мурињо

IDI STEFANE NAVARI SE I NE LOMI GLAVU, JER PRAVDA NE POSTOJI. možda i jesje zaslužio neki šamar kad se kurčio i uzeo ličnu panduru iz ruke. mada, i ti nis bio tu, bog zna šta su ti ispričali. a kopija snimka je davno nestala! a ako je stalno pravio žurke posle 3h ujutru trebalo je komšije da ga olome, jebem mu mater. panduri su stoka bezrepa, to je tačno, al nemoj da generalizuješ. od suda će izvući kurac, i to za 10 godina. :-)

• Jezivi

Čime se nastavlja tradicija ubijanja od batina bilo kog civila, samo iz razloga - jer im se može.

Šta ćeš...Tu smo gde smo.

• Bruce

korumpcije

ispravi na korupcije... i ako nisi Romulanac ne talasaj, to nije u duhu evropeizacije Srbije.

• S

mada, i ti nis bio tu, bog zna šta su ti ispričali

Bilo ih je petoro sa njim, plus 3 stana sa strane i komšije iz zgrade. Svi su mi rekli istu priču, a i nemaju razlog da me lažu. I svi su rekli da muzika i nije bila puno glasna.

• Dvajt

1. У 4 сата је баханалисао док су људи покушавали да спавају.
    2. Курчио се и отимао личну карту из руке полицајцу док је легитимисао друге.

Ко га јебе.

• S

Ко га јебе.

Molim?

Zar je time zaslužio ovakav tretman?

Ajde sad, idem ja gradom i majka ošamari dete jer je palo i isprljalo se. I ja sad treba da joj priđem, lupim šamarčinu, bacim na pod, jebem joj majku milosnu i na kraju je bacim u žbun, jer, ko nju jebe i ko jebe njena prava.

• Petar Pan Pezo$

Ne kontam samo zašta on nije hteo da da da legitimišu tu devojku? Kad imaju prava da legitimišu svaku, ali bukvalno svaku osobu koju vide. A i on nije imao ličnu, morali su nekog da zapišu. E sad, s druge strane to što su ga istukli nisu imali bukvalno nikakva prava za to. mogli su da ga privedu samo ko što su i uradili posle prebijanja.

• Pišem Uz Vetar

Ко га јебе.

+1

U ovoj zemlji su tučeni od strane policije i za mnogo manje stvari.

• Dvajt

Пази, ја нимало не сумњам да су они бахата стока која уме и воли да претера. Само ми не пада на памет да се нервирам због накурченог клинца који отима личне карте из руке пандурима да би испао фаца пред друштвом. Да су га налупали без икаквог разлога, па ајде. Овако, ко га јебе.

Поређење ти није на месту јер ти немаш монопол силе, док држава има.

• Зна Мурињо

DVAJT, DOĐI DA TE LJUBI KOMŠIJA U KURAC. :* .!.
    jebeno si u pravu, mene dirali jer sam pio pivo ispred zgrade, sa ortakom. on bi u 4h ujutru žurku narkoman, a neko treba da spava... ma daj, stavite se u situejšn tih ljudi.

• Зна Мурињо

DVAJT, TI MI NISI KOMŠIJA, NEGO DEJS. nema ništa od poljubca, al jesi u pravu

• šljukasta prezla

Ко га јебе.

Baš to.
    Znate kako moj drug kaže " JEDINI JEZIK KOJI STOKA RAZUMIIJE SU BATINE".
    Ko se kurči i dobije.
    Uopšte ne branim muriju, svi smo mi stoka. Ali kada neko dobije batine od murije u 90% slučajeva traži te iste batine, naravno desi se da naiđe neki izdrkan drot i opali te par puta bez razloga, ali inače je sve po zasluzi.

• a

Šta će mu snimak, postoje svedoci nemilog događaja i gotovo. Postoji zapisnik s privođenja i evidentiranje uhapšenog. Nema od tog doduše ništa jer je bilo tu i neke gurke, sto posto a na to su alergični i tretiraće se kao opiranje privođenju i ometanje službenog lica u vršenju radnje, čak mu mogu prikačiti u tom slučaju i napad na službeno lice. Može da ih tuži lolo, neće da ih dobije. Ali može pokušati...

• Зна Мурињо

AURORA KOBJASNIJO. sigurno imaš iskustva sa time, a? šta si radila, govori!

• a

:) Ne moraš ti baš sve znati Murinjo

• Зна Мурињо

Dobro, kako ti kažeš. :-)
    mene su par puta maltretirali jer sam maloletan, al ništa strašno. prvi put mi uzeli ime i prezime a ja budala reko pravo i nisu mi ništa rekli jer mi stric pandur. posle me bilo sramota da me pitaju za strica i zbog tnga me ne diraju, pa sam govorio komšijino ime, njegove informacije Znam sve. inače i ja mrzim kapse, to nisam reko, mada bih voleo da budem saobraćajac, ako ne uspem u životu.

• P

Decxo odakle mu pravo da se pravi pametan i otima panduru LK iz ruke? + Narušavanje javnog reda i mira i ometanje službenog lica ili kako se već zove.
    Sam je prizvao pandurske pendreke ko mu je kriv!
    Što se za vreme Tita niste pravili pametni i kalimerisali veliki dušebrižnici?

UDRI MILICIJO GVOZDENA PESNICO JER JE NAROD STOKA.

• Xantas

Fazon je da on izbegne tu situaciju.
    Nije ih trebao sprečavati u poslu i pušati muziku u 4 ujutru. (jeste da su i oni preterali)

Ja otkako sam se udebljao (popravio), policija ne sme ni da mi priđe. :)
    Preporučujem svima to - i ostali ljudi vas neće lako zajebavati.
    Njega su istukli zato što su videli slabost - treba im pokazati zube, jer su oni životinje koje traže da se čoporativno isprazne na drugima.

• .Vule

Lepo skupi ortake pa jednog po jednog u mraku. Sam istera pravdu i miran :)

• Petar Pan Pezo$

Lepo skupi ortake pa jednog po jednog u mraku. Sam istera pravdu i miran

jesčuo kostiću, lepo se skupite ti, on i još eventualno jedan i udrite po njima! od suđenja nema ništa...i ako će da bude nešto potrajaće minimum 5 godina

• a

Ništa tom momku nije bilo ako ga nisu prebili u stanici, kasnije. Nigde nisi pisao da su ga tukli u stanici. A tamo je tek mogao najebati da završi na urgentnom i opet nikom ništa.
    Iskuliraj i ti kostiću, ne znaš ni šta ni kako je bilo, samo znaš jednu verziju priče.
    Uostalom taj je morao ići kod sudije za prekršaje sutradan, ako nije išao to još znači da su bili fer, nalupali ga malo pijanog, ostavili da se otrezni i pustili kući. Bar sam ja to skontala iz ovog tvog prvog posta.

• Earthworm Jim

Definitivno bi trebalo da ga tuži, zajebi ove komformističke komentare. Kao, znaš li ti da živiš u Srbiji, bla bla. Pa zbog takvih kao što se vi se to i dešava, zbog ljudi koji nemaju muda da se suprotstave. OTEO PANDURU LIČNU KARTU, PRAVIO ŽURKU - UBI STOKU. Čitate li vi šta napišete? Mislim da bi trebalo.

• Др Јанковић

Мене су легитимисали с месечне карте за бус кад нисам имао личну,а пасош оставио код куће. Отишао код судије за прекршаје, лепо дао исказ, ником ништа, само сам изгубио дан.
    Градски пандури и саобраћајци нису толико безрепи док не показујеш зубе или док није нека фрка у граду. Али, зато кад видиш интервентну у даљини треба бежати у широком луку, то су као пит булови, чим им се учини да их нешто узнемирава, они одма ударају, као да им је неко махнуо црвеном марамом пред носом, без обзира имали ви лошу намеру или не. Тако да је најбоље увек било и увек биће- чувај сам себе и клони се могућих невоља. Ко се чува и Один га чува.

• Букснетина™

Pa zbog takvih kao što se vi se to i dešava, zbog ljudi koji nemaju muda da se suprotstave.

Скроз нетачно. То се дешава због неких других људи, који играју главну улогу код тих ствари. Тукли су за мнооого мања срања од овога, а отимање личне карте од пандура их је испровоцирало. Нису смели да га бију, али није смео ни он да узме личну, тако да су они урадили оно што нису смели зато што је он исто то урадијо децхко. Капирасх?
    Они имају право да легитимишу кога хоће, кад хоће. Ти мораш да им даш личну карту, иначе имају право одма' да те воде да лежиш. Чуди ме само да њега нису одма' одвели у станицу чим су чули да нема личну.
    Кад бих кренуо сад овде да ти пишем шта су све жандари радили и нико није одговарао заузео би целу страну. Нека тужи, нећу да кажем да не тужи, али је мала шанса да ће нешто добити, осим дугогодишњег јурцања по окружним судовима са жандарима.

• Букснетина™

Ništa tom momku nije bilo ako ga nisu prebili u stanici, kasnije.

+712 Управо. Шта смо ми добили кад смо групно тужили жандаре за брутално пребијање преко 500 људи у Бигзу? Ништа. А оптужницу је покренуло преко 30 људи, као и управа зграде Бигз. Масна курчина децхко.

• Букснетина™

Али, зато кад видиш интервентну

А, о овој багри, да не крећем...

• Зна Мурињо

Stefane, ako imaš neku tetku na B92, e onda mirna Bačka! ovijesli !

• Букснетина™

Пази, у сваком случају, ако хоће да тужи жандаре МОРА, понављам МОРА да има снимак, јер је у противном њихова реч против ваше, а све се бојим да ће ваше да уваже..

• šljukasta prezla

I glupo je raspravljati o tome kako je tako stanje samo kod nas u Srbiji u Bosni itd.
    Svagdje je isto, svagdje oni udaraju kao neslan ovan, samo im treba dati razlog. A sad što smo mi Srbi takvi da tjeramo inat gdje god se okrenemo, onda jebiga. Kao da bi neki pijan Italijan oteo karabinjerima iz ruku ličnu kartu? HAHA Pa pio bi hamburger na slamku sledećih 30 godina života, a poslednjih 10 bi morao piti sok od brusnice jer ne smije da unosi previše holesterola.

• Traktor Tom

Covek objasnio !

• Др Јанковић

А, о овој багри, да не крећем...

Брате, од тих се само треба склањати, као и од жандармерије...

• Букснетина™

+313
    Њихова овлашћења немају границе.

• cernogod

Video snimak nije relevantan dokaz na sudu tako da bi ga tu ispusio.

Moze da ih tuzi, ja bi ih tuzio da sam na njegovom mestu bez obzira na sve okolnosti, kad god mozes da uzmes neku kintu, a ti se sagni i uzmi, a u ovom slucaju bi mislim mogao da izvuce masnu kintu ako bi ih na sudu dobio. Jest da bi proces trajao od 3 do ponekad cak 10 godina, al ciste pare su ciste pare, ko ti daje, ovako je samo batine dobio.

Edit.

А да се курчио, курио се. Студирам правни и наравно да мислим да сви људи имају загарантована права и да би све требало по закону да се ради, нарочито би тако органи репресије требало да поступају, АЛИ,

и да нисам полицајац, дечку бих излупао неку васпитно-поправну.

• Filozofinjo

Gamad korumpirana. A i ortak ti je debil, Stefane.

• Букснетина™

Video snimak nije relevantan dokaz na sudu tako da bi ga tu ispusio.

Па, пази, ту би доказао да су га стварно ''превише'' (мада, из мог неког искуства, они бију па бију, не питају) пеглали, ако стварно јесу. Да су прекршили овлашћења.

• Др Јанковић

Колико је уопште тачно да видео снимак није релевантан?
    Мој најбољи друг је дипломирани правник и он каже да је то тако на суду, али и даље ми није најјасније због чега?

• .Vule

Bio prisutan vise puta, evo jednog svezeg primera koji pokazuje da ih ima svakakvih. Zadnje kolo, Partizan dolazio u Lucane, kontam nece biti problema, malo mesto, nema domacih navijaca. Samo jedan deo putica ka stadionu ostao slobodan da se prodje, mi 2 sata pre utakmice prosli da kupimo karte i mislimo da se vratimo ka centru da jedemo nesto. Kad ono kurac prisli mi tamo, kupili karte, al ne daju da se vratimo, iako smo navaljivali bili su ljubazni. Sta cemo, dodjemo mi do ulaza, vidimo neka svadja. Neki decko, 25-30 godina svadja se sa nekim likom iz zandarmerije, ukapiram da je malo popio i rekao mu da ide na kosovo da ga brani od siptara, kurac palac, ovaj izvadi pendrek i krene na njega. Posto sam ja bio najblize jedini sam cuo kad mu je prisao valjda vodja zandara ili tako nesto i rekao mu da jos jedan takav prestup pred ljudima i ide na granicu, ne sme narod da vidi takvo ponasanje, posle cemo resiti to. Nije proslo 5 minuta, onog decka smirili, krenuo ka kapiji, neka guzva nastade, i vidim njih trojica ga pribili uza zid i lupaju ga po glavi, rascerecili ga i dok nije dosla marica malo ga cvrkali po vugli, strpali ga u kombi, a panduri iza komentarisu kako je jebo jeza. Pouka, kurcio se, dobio po picki.

Onda smo opet krenuli da pitamo da nas puste iz kruga da kupimo nesto, a pored je bio neki nadrogirani, stariji od mene mozda godinu ili dve. U nekim sugavim martinkama, sve vreme je psovao decka iz zandarmerije, unosio mu se u facu, provocirao ga, ovaj se samo smejao. To je vec bilo dovoljno da ga razbije kao kantu, ne bi mi bilo ni malo zao. Provociranje je trajalo jos nekoliko minuta, i na kraju je decko pustio jednog od nas da kupi za sve. Znaci ima i dobrih ljudi, ne treba generalizovati.

Treca situacija, konacno ulazimo na stadion, nekoliko pretresa, prvo karte, posle odeca, onda detektor metala, posle opet odeca, onaj mi napipa nesto na slicu farmerki, bilo je to fabricki tako, onda me pita sta mi se to ocrtava na farmerkama, ja mislio zajebava me kazem nista i smejem se, kaze on reci sta ti je, skidaj farmerke. Ja kazem pa kurac jebote, skinem se kao slepac doduse ne cele. Onda jos jedan detektor za patike, druga napadne kako ima nesto, a ne pisti. On mu kaze daj da skinem pokazacu ti da nema nista, on ga i dalje napada kako ima nesto a ne da mu da skine patike, misli da ga zajebe. i tako nekako udjosmo. Sve u svemu, ko trazi batine, uglavnom ih i dobije.

• sylar011

Ja sam za to da se policiji daju novi pendreci, još bolji i jači, pa kad gamad dobije preko pičke da vidiš kako će opet da pravi sranja... I gumeni meci!

• Filozofinjo

Fora je u tome što su oni izfrustrirani, nezadovoljni i besni zato što imaju male plate i jadan posao. Retko ko stvarno oće da bude pandur. Mada, kapiram da je država kriva zbog malih plata, ali preteruju. Koliko ljudi ima koji rade za male pare, pa ne kradu i ne tuku. Naravno, ne treba generalizovati, ali gamadi ima dosta.

http://www.youtube.com/watch?v=1M8vei3L0L8

• Букснетина™

Ja sam za to da se policiji daju novi pendreci, još bolji i jači, pa kad gamad dobije preko pičke da vidiš kako će opet da pravi sranja... I gumeni meci!

Одређени имају јачи пендрек, а не мањкају ни са гуменим мецима. Кад је прилика, радо припуцају. Ал' добро, мало адреналин ово оно, ми наркомани то готивимо.

• .Vule

Da napomenem da kad je izbila neka gurka pri kapiji, pola neduznih ljudi dobilo pendrekom po njusci.

• Negroidno Govedo

Mene je udario jedan policajac još 2000.e godine samo zato što je neki lik pokazao na mene da sam gađao školu kamenjem, a ono niđe veze pošo sam na soni keca. I tako me je zazevzečio u vuglu da mi se svet okrenuo. Jebi ga, na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Pre dve godine mi se desilo da sam totalno bez kredita, a da naletim na finog starca na ulici kako bezorijentisano luta i traži od mene da ga vodim kući. Morao sam negde pandure da nađem da ga sprovedu negde jer čovek bukvalno nije znao kako se zove, a ja nikog nisam mogo da pozovem.

Eto, ima ih svakakvih.

A imao sam susreta sa njima kolko oćeš tokom studentskih dana...buka, legitimisanje, provera stana jer je prethodni stanar bio krimos i to, opet neki fer, neki ne...

e sad, u konkretnom slučaju koji je naveo Stefan ja njih nikako ne bi tužio, nego sve Brankici.

• Букснетина™

male plate

Ал' редовне олололол

• Др Јанковић

Da napomenem da kad je izbila neka gurka pri kapiji, pola neduznih ljudi dobilo pendrekom po njusci.

А што су ови магарци правили гурку, кад су могли да предпоставе да ће и остали да добију батине?

• Hugocavez

Имао сам ја доста ситуација са њима, треба покушати да се избегне свака врста физичког контакта, јер или ће да вас пребију, или ви њих, а тек онда су проблеми.

Било како било, нисам присталица ни тих курчевитих ликова који отимају из руке и те форе, "КО СТЕ ВИ ДА ЊОЈ ПИШЕТЕ" и шта ја знам. Требао је да пусти да њој напишу, као да би икоме икада стигла та казна.

• Букснетина™

Требао је да пусти да њој напишу, као да би икоме икада стигла та казна.

Реално.
    А и ако би стигла, стигла би за две, три године, онда мало избегаваш, сачекаш други неки датум, вадиш се како знаш и умеш, па онда застаривање случаја. Ионако би сви заборавили.

• Др Јанковић

као да би икоме икада стигла та казна

Мени још није стигло решење, а био сам код судије за прекршаје октобра 2009. због прекршаја начињеног у мају 2009. Толико о томе.