Први дан бомбардовања 1999.
  • Neka-Bude-Pinki

Нисам нашао сличну тему, па ај да отворим своју. Испричајте доживљаје тог 24. марта кад су почеле сирене. Где сте били, какве су биле реакције итд.
    Ја (као и многи други) сам био веома мали тада, тј 3 године сам имао. Сећам се тог дана само да ми је ћале читао неку сликовницу за малу децу, а сат касније, кад је почело, док смо били у подруму тј импровизованом склоништу, научио ме је да покажем средњак и кажем ''попуши га Клинтоне''...

• nem0

Мислим да је била тема.

• Neka-Bude-Pinki

ја сам тражио нисам нашао сличну... :Р А нема везе...

• Warner von Latinsche

Мојне сереш, глед'о си Есмералду.

• Jezivi

Kad su krenule sirene, bio ispred starog Merkatora, u sekundi je nestalo sa ulice 3 soma ljudi. Ispred solitera, preko puta kuće, seoba Srbalja. Svi izašli sa svim stvarima iz gajbe. Kući je tek bila žurka, očuh mi daje pušku, da čuvam kevu i malog burazera, panika, frka, nemamo podrum, pa svi kod komšije...Jebeš ga, bilo mi je smešno i tada, ali bilo je i straha, kapiralo se da će to biti kao 41. udri po svemu. Zato se ostalih 77 dana nisam treznio, valjao sam pljuge i razbijao jetru.

• menijesamodosadno

Цео комшилук код мене у подруму.

• Numerius Negidius

Ја сам Бога ми, био доста старији од тебе, и баш се свега јасно сећам.

Ћале и кева су мене и буразера склонили у село, они су били у Београду, још станујемо близу РТС-а, па и њих када су гађали истраумирали смо се.
    Ја се нпр. од тих дана сећам како сам јебао матер Слоби Милошевићу што је још поред свега и бомбардовање навукао на нас.
    Тако да ми је много смешно када чујем данашње клинце који се једва чега и сећају, више праве сећања на основу прича других људи, него што се сами сећају неких ствари, како пљују по свету и осталим олошима који су на бомбардовали. Ја пљујем оне људе који су навукли те људе да нас бомбардују.

• Butt

Nije bilo traumatično , lol. Možda zato šo sam bio jošte klinac. Posle, kada sam počeo shvatati u kojoj smo opasnosti bili...Tad sam prvi put osetio onu pravu, istinsku mržnju. Fala kurcu, nije pustila korene.

како пљују по свету и осталим олошима који су на бомбардовали. Ја пљујем оне људе који су навукли те људе да нас бомбардују.

Lololo, kurcem po čelu. Decxko, i jedni i drugi zaslužuju pljuvanje.

• crnigrujan

Ја пљујем оне људе који су навукли те људе да нас бомбардују.

Misliš po šiptarima što su podmazali i iskoristili sirote naivne amerikance i njihovu lizguz-družinu. Mukice, stvarno nisu imali kuda nego da ošinu po nama.

Tu noć sam proveo kolko se sećam cevčeći pivo s komšijama ispred skloništa dok su se unutra babe na izdisaju i majke s malom decom otimale za pobuđavele ležajeve. Živelo bratstvo i solidarnost.

• Granon

Nosili smo decu niz stepenice i zaobišli podrum (svi su se tamo sjatili). Predžedžali smo u kolima, parkirali podalje od zgrada. Sve vreme sam mislila da će bomba da lupi pored nas.

Kasnije smo se sami sebi smejali.
    Kasnije kad zavijaju sirene (predveče) : jedno dete vozi bajs, drugo u kolicima, šetkamo i čekamo cisternu. Natočimo vodu za sutradan, uspentramo se peške do stana (struje nije bilo) i knjavamo ko bebe. Prava ratna idila.

• Numerius Negidius

Ја пљујем оне људе који су навукли те људе да нас бомбардују

Misliš po šiptarima što su podmazali i iskoristili sirote naivne amerikance i njihovu lizguz-družinu. Mukice, stvarno nisu imali kuda nego da ošinu po nama.

Наравно! На шиптаре мислим! И на кинезе што копају тунеле... и на оног смрада Рокфелера, та компанија ће нам доакати једнога дана. Много смо ми велик и јак народ, па људи гледај да нас сруше, како год могу.....

• СМарко

Ја сам био ту код ујака, дијели нас ограда.

ГЛедали теве, и оно ништа, сасвим обичан дан, тј ноћ, био је мрак, и одједном почело да пуца нешто, тресе се земља...
    Ја оно ништа, пуца ми курац, наши тренирају тамо, јер имамо близу један аеродром, па реко' тамо бачају бомбе, досађују се, и онда улијеће ујак који виче ГАСИ СВИЈЕТЛА, СВЕ ГАСИ.
    И ту сам се већ усрао, после долази мајка за мене, идемо кући, сиједамо, и ја почињем да плачем, сјећам се својих ријечи ''Мама, оће ли они нас да гађају?'' и онда ми она каже ''Неће, не брини, само аеродроме'' То ме умирило, и престао сам да плачем јер сам се осјећао сигурно код ње.
    Али ето колико сам био мали, имао сам 7 година (15. арила сам пунио 8, и на тај дан су лећели изнад глава и бјежали смо) размишљао сам како је наша кућа стара и има зидове у којим је трска, и плафон је такав, мени су мисли биле на то како није довољно јака да издржи било какав напад..

Све у свему, пар дана касније ракета је пала неђе на 2,3 км од моје куће, и баш се чуло, мада не знам зашто, ја сам био напољу, и играо сам се, ништа страшно није било.

Док једне прилике бомба, ракета, који ли је курац, није стрефила на 500 метара испред тате и мене кад ме возио кући, погодила брдо, гелери се одбили и направили рупе по асфалту, е ту сам се исто престравио.

Али све у свему ме није било страх осим та два пута, ваљда зато што сам био доста мали па нисам схватао колико је озбиљна ситуација.

• Neka-Bude-Pinki

Ево аутор има једну причу, што ми кева испричала. Ваљда првог дана или мало касније не знам, било је неко баш жешће грување Батајнице. И, ми сви били у кући а моја баба изашла на терасу да гледа ПВО. Накљукала се таблетама за смирење, и док смо се ми тресли унутра, она довикивала споља: Опа Опа одоше мостови! Одоше мостови Клинтоне јебем ли ти семе! А не, нису нису... О јој ено погодише Батајницу!
    После су је ваљда увукли унутра, да је не погоди неки гелер, јер су експлозије биле и на небу, ваљда ПВО. Ех, што нисам био старији тада, које би то лудовање било! Е да, никад није амере називала америма, за њу и деду су то одувек биле швабе, и увек ће бити швабе...

• crnigrujan

Наравно! На шиптаре мислим! И на кинезе што копају тунеле... и на оног смрада Рокфелера, та компанија ће нам доакати једнога дана. Много смо ми велик и јак народ, па људи гледај да нас сруше, како год могу...

Nema tu ništa lično, isplatilo im se u datom momentu, imali su nekih interesa i to je to.

• sylar011

kacam bio mali, igrali smo kocke u kvartu. Grunula raketa u toplanu ili šta je ono već u bloku 70a, mi se svi pokenjali, otišli kući, i onda opet nazad na betonac...

• Earthworm Jim

Ja jebo tad prvi put, pa kontao to fazon vatrometi ko što u filmovima bude, kad ono prc, geler cepijo po vuglonji i koma, Stankela neverue.

• Butt

Наравно! На шиптаре мислим! И на кинезе што копају тунеле... и на оног смрада Рокфелера, та компанија ће нам доакати једнога дана. Много смо ми велик и јак народ, па људи гледај да нас сруше, како год могу.....

Lol. Zanimljiv pokušaj humora.

Nego...

ESMERALDA JEBE!!!

• ortak_CHEda_velja

Slabo čega se sećam, bio sam u zabavištu tad.
    Samo kontam da je trešnja ispred kuće te godine, malo posle gadjanje rafinerije ostala skoro bez ijednog lista, ko zna kakvie otrove i dan danas jedemo, pijemo i udišemo posle tog bombardovanja.
    Sećam se Avrama, znaka studija B i crvenih tačkica napolju (kad su išli na Beograd kod nas su okretali, majku im jebem agresorsku)
    Kod nas su slabo gadjali, iako je bilo čudo jedno vojske, pvo i maskiranih letelica tu u rejonu. (Ujak i ćale sakupljali pečurke u jednoj šumi tu blizu i naleteli na naše helikoptere, kažu da su ih skontali tek na 2-3 metra kako su dobro bili zamaskirani)
    Prvih dana, dok smo se još sakupljali svi iz ulice napolju misliim da smo videli krstareću, ili bespilotnu letelicu, kako prvo nadleće nekih 20-30 m iznad ulice, pa zatim ide gore, a posle ko zna gde.
    Keva bila trudna tad, i baš kad su skinuli f117 pridje joj ćale s ledja i slučajno je poplaši(obaranje se videlo odatle gde smo mi bili).Mahinalno se uštine, pošto su joj ruke bile u džepovima.Moj mladji brat danas na istom tom mestu ima beleg u obliku aviona.
    Sve u svemu, ne ponovilo se nikad.

• sylar011

jel neko zna da li je tačna informacija da je naš pvo pogodio i b2 koji je bio u pratnji 20ak lovaca i prvi put korišćen ikada u srbiji? Ja sam čuo da je snimljen razgovor između awacs-a i b2 u kojem pilot b2 traži dozvolu za sletanje...

Imal ko info neki?

• ortak_CHEda_velja

Svašta je moguće, ameri demantuju, mi kujemo teorije zavere i tako u krug.Mada ameri su demantovali i kad je f117 oboren.

• Sterija

Imao godinu ipo i igrao se sa drugom u dvorištu, koliko se sećam priče roditelja. Inače nagledao sam se ja bombi pošto sam iz Aleksinca. Nego ja sam sa periferije tako da nisam bio životno ugrožen.

• tetris

gledali partizanske filmove, culi sirenu, otisli u podrum, smorili se, sutra otisli u skolu, na skoli pisalo "nema skole do daljnjeg", mi se obradovali, otisli igrali kosarku

• Towelie_

Igrao sam fudbal sve vreme dok je bombardovanje trajalo. Bilo mi mnogo cool to vreme, iako sam znao sta se u sustini desava.

• Ujka Sima

jel neko zna da li je tačna informacija da je naš pvo pogodio i b2 koji je bio u pratnji 20ak lovaca i prvi put korišćen ikada u srbiji? Ja sam čuo da je snimljen razgovor između awacs-a i b2 u kojem pilot b2 traži dozvolu za sletanje...

Imal ko info neki?

Na internetu se može pronaći detaljan izveštaj ruske obaveštajne službe (GRU) o broju i vrsti oborenih NATO aviona i ostale borbene tehnike po danima od prvog do zadnjeg dana bombardovanja.

Ako je verovati tom izveštaju, dobro smo im jebali kevu. Tri strateška bombardera B2 i tri "nevidljiva" F117 smo im skinuli s neba.

Imam ovaj izveštaj negde pa ću ga konvertovati u PDF format i postaviti ovde ...

Inače, 24.03. sam u večernjim satima dočekao ispred zgrade sa ostalim komšijama, a sutradan regularno otišao na posao. Radio sve do 12.04. kada sam mobilisan ... Sve do završetka bombardovanja bio u rezervnom sastavu VJ.

• Džonovan

Tad nekad sam počeo da pušim.

• sylar011

ajde ako neko nađe neke zvanične (može i nezvanične, ali bolje ove prve) baš bi me zanimalo... Jer sam čuo da su nam ameri postavili ultimatum da ne smemo da javno kažemo šta smo srušili.

A potpuno je nemoguće da smo srušili 3 B dvojke jer je leteo samo onaj Duh Misisipija...

• Alkaloid

Bio na nekoj žurci na Detelinari, relativno blizu kasarne gde su pale prve bombe. Ludilo, izašli na ulicu i gledali šta se događa, ništa nismo kapirali osim da smo uleteli u nov i zanimljiv deo života sa vrlo neizvesnim krajem. Kasnije otpalio busom za Petrovaradin sa mojom malom, vozač se ukenjao da vozi preko mosta pa stao, masa ga izvatrirala i tada sam se uverio da autobus novosadskog GSP-a može da postigne WARP brzinu.

• Natnat

Ništa posebno, sa dva druga igrala LORE, kada je puklo prvi put, zgledali smo se jedno 2 minuta bez reči, onda sam ja ustala i načela dvanaest godina star viski i pili smo dok ga nismo popili.
    Ostatak priče je sličan kao i većini, jeli smo kao da nam je poslednje, očajnički nabavljali cigare, histerično se smejali...

• Ujka Sima

Duh Misisipija...

Ma nije, zvao se Zagor, Duh sa sekirom ... :)))

Šalu na stranu, zvao se "Duh Misurija" ... ali evo naći ću te zvaničen izveštaje pa ću postovati :)))

• sylar011

a pa znam da se zovu po državama SAD, samo nisam znao dal je misisipi ili misuri pa sam lupio ovo prvo :P

• n

Imate vec temu otvorenu, ima vise strana od ove, predjite tamo.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.