Mac, Apple, iPhone...
  • Socijala

Smatrajte ovo nekom vrstom istraživanja. Zanima me koliko Vukajlijaša koristi neku od ovih spravica i kakvi su vam utisci. Koliko pratite ono što izbacuje Aplle?
    Ja na primer, obožavam iPad i iPhone.
    Upravo razmišljam o 4s....
    Vi?

• Путинка

Ja na primer, obožavam iPad i iPhone.
    Upravo razmišljam o 4s....
    A nick Socijala... ne ide :)

• Socijala

ahhahahahh. Nećemo o nicku... tema je nešto drugo...

• Pišem Uz Vetar

Nemam ti ja para za tako što. Kontao sam da uzmem polovni iPhone, ali za manje pare mogu bolji polovan smartfon sa Androidom duzmem.

Mnogo mi je gotivno ovaj prepoznavač glasa sa veštačkom inteligencijom što ima na 4s.

A i kako je Božica istakla, 4S je srpski telefon (ćetnićki) tako da je to must have za ovu sezonu.

• Dzankee

4с је скоро па исти ко четворка, јебено говно...

• Towelie_

Koristim iPhone 3GS i prezadovoljan sam.

• Socijala

Nemam 4s, ali me je oduševila aplikacija SIRI. Osim toga, mislim da nema mnogo razlike između 4 i 4s. Nešto malo su poboljšali kameru i ima brži procesor.

• Dzankee

Towelie_
    Koristim iPhone 3GS i prezadovoljan sam.

Такође

• celt

imam macbook pro.

fin laptop. najbolji sto sam imao do sad...

inace, ne lozim se na apple kao apple, al stvarno prave stvari da rade.

• Марко 

http://www.youtube.com/watch?v=RiU8GPlsZqE
    Ja sam razmisljao da uzmem polovan iphone. Kao sto rece Pisem uz vetar, dosta je bolje da uzmem android. Ovde kod nas deru sa cenama, a u Americi je 4s od 16 GB, cini mi se 199 $. Jebem li majku ovim nasim lopovima. Da imam nekoga u Americi pa da kazem da mi ponese, al nemam.

• celt

199$ uz ugovor. ne prodaju se novi bez ugovora uopste. nigde.

• talentovano_glup

Zahvaljujuci firmi u kojoj radim probao sam sve Apple igracke i mogu da kazem da nista nisu bolje od konkurencije.4s u poredjenju sa S2 nije nista posebno,osim sto je lepsi,takodje mac book pro u poredjenju sa bilo kojim alienware racunarom je smesan,a slicna prica je i sa ipodom.Jedini uredjaj koji mi nikada nije bio jasan u potpunosti jeste Ipod touch,koji nije telefon,a nije bas ni neki plejer,glomazan je ,gledanje filmova na njemu je robija,bas kao i na svakom drugom uredjaju koji ima mali ekran (citaj ,manji od 10 inca) ?
    Ono sto jeste cinjenica je da svi ti uredjaji lepo rade,ali ih izbegavam kao kugu,zato sto su kod nas statusni simboli ,a ono sto oni prestavljaju nije ono kako bih zele da me drugi ljudi posmatraju.Takodje ,cena im je nerealno visa nego na zapadu,a daleko visa nego u Americi,sto dovodi do toga da je posedovanje apple uredjaja kupljenih kod nas dovoljno da te kvalifikuje kao retarda ili kao foliranta sa puno love.
    Apple telefoni su Ok,ali vec u svetu laptopova mac book-vi nisu bas nisata posebno,a cak nisu ni preterano dobro dizajnirani,pogotovo sto vrte isti dizajn vec petu godinu.Konfiguracije su iste ili gotovo identicne kao kod konkurencije,ali su zato barem 30 posto skuplje zbog logoza sa zagrizenom jabucicom.Mnogi su skloni da hvale njihov OS,potenciraju kako su neverovatno stabilni i sl .gluposti,ali to samo govori da oni te uredjaje ne koriste ,vec ih samo pokazuju.Apple racunari jednako zajebavaju kao i racunari sa bilo kojim drugim Os-om,kada se koriste za profesionalni rad i nesto vise od Facebooka i surfa po netu.
    Ja licno vise volim Windows i Linux,ali to je stvar ukusa i potrebe,iako smatram da je OSX jako dobar i upotrebljiv,pogotovo za korisnike koji ne vole mnogo da cackaju i podesavaju sistem.Po mom misljenju, daleko je isplativije kupiti bilo koji jeftini laptop do 300 e ,za svakoga ko koristi racunar za najosnovnije operacije,kao sto je surf,citanje poste i gledanje filmova,jer svaki racunar proizveden u poslednjih pet godina moze da zadovolji ove potrebe bez i najmanjih problema.Onim osobama koje koriste laptopove za profesionalni rad ne preporucujem nista,posto oni valjda znaju sta im treba i najvise odgovara,pa tako i biraju racunare koje kupuju.

• Kolfild

ne moze da ti donese, novi kosta par stotina,a ovo je uz dvogodisnji postapid ugovor.
    iphone 4 sad daju za stotku.

• Mariocar

Mene jedino interesuje iOs i Mac OS ostalo je vnogo..

• Socijala

Razbio se iPad... :(

• celt

jel se ti to nama malo hvalis socijala, m? :)

• PrvaDama

Imam iPod tač, govno mi služi, a nisam očekivala. Svejedno, dobila za rođendan, radi, imam celu deponiju na njemu od podataka, od muzike pa do igrica, a ni pola memorije nije zauzeto (ima 32 gb, mislim).

• shitbrix

Mac, Apple, iPhone...

Геј, геј, геј...

'Ајде, ајпод и може да прође, али свакако не вреди да се купује.

Мек је говно над говнима. Узмем Тошибу Козмио за скоро исте паре као и МекБук Про, дупло бољи.
    АјПед је такође говно. Узмеш неки таблет за 3 пута мање паре. Исто срање, друго паковање.
    итд.

• celt

ko sto me nerviraju oni sto svrsavaju na mekintose, i guraju ih u dupe sa vibracijom, tolko me nerviraju i oni koji nikada nisu posedovali jedan, a opet imaju cvrsto izgradjeno misljenje o istom.

imam mekintos racunar i android telegon i oba me fino sluze... i nemam apsolutno nikakav stav o tome da li je nesto govno ili zlato, dok me sluzi i radi ono sto hocu da radi, dobro je.

EDIT:

da, i pronasao sam da laptopi sa istim karakteristikama ko mekintos (ne samo proc i memorija, nego ono sto mi bitno, tezina, baterija, da mi ne greje muda da ne duva itd...) i kosta ko mekintos. (lenovo, soni itd..)

nije sve u procesoru, nisu svi gejmeri. aj da te vidim ja da sa 17'' laptopom se drkas po aerodromima da ga otvaras na svaku kontrolu, i da izdrzis radni dan negde sa baterijom od 2 sata.

• shitbrix

Не кажем да не ради, него да ради лошије.лоло И никако не вреди толико.
    У Америци нпр. је скроз другачија ситуација; мож' да узмеш ајфон за 100 јура.

И није да не знам о чему причам, имам ајпод нано и користио сам неке Епл производе.
    -------
    Јесте овај мој тежак у пичку материну, и није много практичан, али ми тако одговара.
    Увек зависи за шта ти треба.
    Да сам ретко кући, узео бих неки нетбук, 'бем ли га.

• shitbrix

imam mekintos racunar i android telegon i oba me fino sluze... i nemam apsolutno nikakav stav o tome da li je nesto govno ili zlato, dok me sluzi i radi ono sto hocu da radi, dobro je.

Мораш димаш неко мишљење.
    Ја имам Нокију е7, одлично ме служи, али не свршавам на њу као тзв. macfags на њихове глупости.

• Tulumbac

a u Americi je 4s od 16 GB, cini mi se 199 $

Jes kurac, to je preko AT&T-a. Inače je 750$.

Dobar je Apel, što kaže jedan moj drug. Ne mislim da su precenjeni proizvodi, možda iPad, koji je onako go kurčić. Ali iPhone, ne.

• shitbrix

Inače je 750$.

Ne mislim da su precenjeni proizvodi, možda iPad, koji je onako go kurčić. Ali iPhone, ne.

Ти то озбиљно?

• Марко 

Jes kurac, to je preko AT&T-a. Inače je 750$.

Skontao sam to.
    Inace, video sam ovde za 700 jura, a pre par meseci je bio 1000.

• Tulumbac

Pa 200 je preko mreže, to ionako svi uzimaju. To 750 je jebiga, za nekog ko se zajebe. Naduvano je jer je nov, a osim SIRI i kamere, nema skoro ništa bolje u poređenju sa običnim 4, koji je oko 400 dolara, tj. 300 evra.

Ako ti je mnogo 300 evra za tako nešto, ti onda kupuj jeftine stvari. Nisu bez razloga jeftine.

• shitbrix

Није много 300 евра, само мислим да не вреди ни 100.
    Једина добра ствар су му апликације, а до скоро није могао да снима, јеботе!

• Tulumbac

Vredi onoliko koliko ljudi daju za njega. To što ti misliš, okači o kurac. :)

Kao da si rekao, jedina dobra stvar je ceo telefon. Pa šta gledaš na telefonu kao bitnu karakteristiku, kalendar i digitron?

A i nisu samo aplikacije. Imao sam davno Nokiu N73, dakle, daleko prostiji uređaj i kočio je kao nenormalan. Skoro HTC, gasio se po volji.

Ovom ne moš ništa, nijedan jedini problem nisam imao, radi odlično. A znaš valjda i sam koliko je komplikovaniji i koliko više zajebancija ima koje mogu da se sjebu. Ali neće. Jer je dobro napravljen. Prosto.

• shitbrix

лололололо
    Насмеја ме.
    Можда тако мислим јер скоро никад нисам имао лоше искуство са телефоном.
    Јебига, трудим се да водим рачуна колико могу.
    Чак ме и јебени Сони Ериксон к508и никад није зајебавао.
    Нокиа *3410*, н73, н95, н97, е7- све ми шљакало супер.

Pa šta gledaš na telefonu kao bitnu karakteristiku, kalendar i digitron?

лол :)
    Поред *апликација*, битна ми је камера, меморија, ОС, срања типа МС Офис, подржани формати, тастатура, батерија, процесор, екран(врста, боје, величина, резолуција).

• Tulumbac

Kameru i ekran ima perfektu. Memorija i više nego što mi treba. Procesor je odličan, nem zamerki.

Jedino baterija nije prefantastična. Drži dva dana najduže. Ali jebiga, treba to sve da šljaka, logično da će da izvuče.

Ima neki kurac mophi, kao maskica a u stvari rezervna baterija. Drži po 5-6 dana. Ali odvratno izgleda, kao da vuče agregat za sobom.

• shitbrix

Ма мени највише смета што нема физичку кверти тастатуру.
    Нема шансе да с овол'ким пристима боцкам по екранчету.

• Tulumbac

Lepo reci da si seljak, nemoj da zajebavaš pošten narod. :))

• shitbrix

Несам љаџа, само сам дебео.лолол

• Mariocar

ne valja .
    iPhone ti je kao oni telefoni od dijamanata i zlata, kupis ga samo da se kurcis, i da dokazes da mozes da bacis tonu para za glupost, a ne sluzi ti ni za sta ostalo.

Jedino sto vredi kod svega toga je OS.. ali ne zato sto je dobar ili tako nesto slicno,
    NE nego zato sto je popularan.
    Pre ce da izadje 15 aplikacija koje sluze za istu stvar na Apple-ovom App Store-u za iPhone i Pad i to nego sto ce da izadje 1 takva aplikacija za Symbian, Windows, Android(mada i on je dosta popularan), itd...

• Christine

http://www.youtube.com/watch?v=2kifRjNwVOA
    zezam se. razumem se u tehniku k'o marica u kriv kurac. al' blekberi je slađi :D
    ali.. trve kvlt stvari moraju imati opensource softver! aha.
    kapitalizam je koren zvih zala!

• Pišem Uz Vetar

@Mariocar
    Od decembra je android market najveći onlajn market aplikacija na internetu.

EDIT:Onlajn a na internetu, ko bi rekao...

• Цоле

Ја не волим ништа од тих Епл справица, штавише, прилично ми иду на курац...

• Kurd

Ja imam IPhone 4S, uzeo sam ga zato što ispadne da je najisplativije.
    Ne može da se kupi ovde gde ja živim, ide uz taj ugovor na 2 godine, 50€ mesečno i sve je bez limita(fiksni, mobilni pozivi, net i sms), osim poziva po Evropi koji su sa 50% popusta i interkontinentalnih poziva koji su sa 30% popusta od uobičajene tarife.

Ukratko, sad mi je račun manji 30% nego kad sam imao neki tamo bezveze telefon.

Dakle, pitanje. Pošto je ovaj moj IPhone 4s(32G), ako moram da ga založim negde u partiji pokera? Nikako nisam uspeo da provalim pošto je... :-))

• Марко 

Kod nas je oko 650 jevreja.

• Kurd

Fala! :-)
    Stvarno nisam mogao da provalim nigde pošto je. Svi ga imaju, mal' ne svaki drugi čovek ovde i svi su ga uzeli isto kao i ja. Niko pojma nema pošto je, niti gde može za pare da se kupi.
    Meni bilo čudno da svi imaju nešto, a niko ne zna pošto je to što ima... :-)

• Марко 

Kod vas tamo visok standard. Mozes da ga uvaljas i za soma. Ako nadjes neku budalu koja ce toliko da da. :)

• leela

ne mozes za soma, al mozes polovan za 300-400€ npr.

ako ces ga prodajes, skuplje ces ga prodati u srbiji.

celt

• Kurd

Ama neću bre da prodajem ništa, nego ne znam jel' skupo, pa da ga ne zaboravljam vazda po šanku... Non-stop mi ga konobarica donosi iz kafane. :-))

• leela

jes' skupo :)
    i pazi da ti ne ispadne, posto su poznati da cim pipnu tvrdu podlogu, nebitno koja je visina, ekran postane ovakav:
    http://cdn.iphonehacks.com/images/10-Jun/iphone-shattered.jpg

• Towelie_

A da li znate koliko kosta zamena displeja na Ajfonu cetvorci?

• Sale d snajperist

Ma jook kakvi skupo :P
    500 evra sta je to!

• Kurd

Meni prodali i neku gumarabiku za okolo njega i neki krivak za ekran, kao da se ne polupa, sve u vrednosti od tričavih 25€...jebem li im majku lopovsku!
    :-)))

• leela

ma jebes to... mene zajebali kad sam kupovao telefon pa mi prodali neku kao zastitu mnogo dobru za ekran, od grebanja, i da nema otisaka, za 10ak evra, a ono najobicniji celofan da zalepim na ekran.

doso sam kuci, zalepio, ima mehurice ispod i izgledalo jadno, razlepio i oterao sve u 3 lepe materine, dobar i ovako ekran i ne guli se. ima neko majmunsko staklo :)

ako su nekog zajebali kod kupovine, pobedio sam, turim im ga kad me zajebu tako na brzinu.

• Kurd

Pa meni dali i posebnu četkicu kojom ću da obrišem prašinu sa ekrana pre nego zalepim foliju, plus 4 rezervne folije.
    A evo mi ova prva stoji već 2-3 meseca, ko nova.
    Nema mehuriće, pomno sam pratio instrukcije pri lepljenju iste, a i koristio sam onu četkicu...valjda je zato! ;-)