Nisam pronašao u pretrazi, ali vrlo moguće da je već bilo reči o ovome...
Naime, interesuje me da li bi bilo dozvoljeno da autor, ja, ili neko treći, uzme redom na primer Abraxusove definicije i ponovo ih definiše na svoj način, koji bi svakako bio bolji i raznovrsniji od stila iz 2007. i 2008. godine.
Na ovu dilemu navele su me pojedine odabrane definicije u poslednje vreme, koje, iako sjajne, imaju efekat podizanja obrve kod mene, kada skapiram da su u pitanju prethodno definisani pojmovi i to u istom kontekstu.
Još detalja u ovom komentaru:
http://vukajlija.com/da-prostis/338904#comment_1700159
Meni se desilo gomilu puta da mi padne na pamet neki pojam, pa onda vidim da je već definisano i odlučim da ne napišem, jer smatram da je nepotrebno.
Isto tako sam imao slučaj da mi je definicija obrisana pod ovim objašnjenjem (nisam provalio pri definisanju, jer je jedna defka bila u prvom licu jednine, moja u infinitivu), pa nisam siguran da li i postoji uopšte pravilo o ovome, jer sam stekao utisak da pojedini moderatori smatraju da je ovo dozvoljeno, a drugi da nije.
Lično smatram da bi se trebala poštovati IDEJA. Ko se prvi setio, njegovo, posebno kada je sleng u pitanju. Šta vi mislite?
I molim bez linkovanja defki :)
EDIT: Shvatite ovo kao generalno pitanje i dilemu, a ne kao nezadovoljstvo naslovnom stranom, ili uopšte bilo kakvim nezadovoljstvom :)

Odmah da ti odgovorim:
MOžeš da definišeš sve i svašta, da "redefinišeš" kako ti kažeš, ali to sa sobom nosi rizik da:
- ispadneš plagijator
- budeš upamćen kao plagijator, pa da dobiješ nekoliko negativnih pratilaca
-ti definicija bude obrisana
- budeš banovan zbog plagiranja.Abraksove defke su evergrin ovog sajta, i kakve takve, one su zaštićene. Vreme se menja, granice su se pomerile, neke druge stvari su smešne, ali zahvaljujući njegovim i definicijama još par desetina autora, Vukajlija sa razlogom nosi naziv Rečnik slenga.
Razmisli.

Korle, hvala na odgovoru. Upravo je to ono kako i smatram da treba da se postupa. I potpuno se slažem. Čak, jako podržavam i dalje definisanje "pjur" slenga.
Razmisli.Tako da je ovaj savet nepotreban, samo sam želeo da stvari budu jasnije, jer upravo neke tvoje kolege kažu "definiši sve, ako misliš da možeš bolje".
- a
Pa znaš i sam da je to rastegljiv pojam.
Ja npr.postajem bolesna zbog ovog sajta.
Živim u strahu od plagijanja!!! Tražim od ljudi da mi kažu ko je u originalu rekao Dobar dan, moram imati izvor podatka! - a
Ovde je nekad postojala opcija za određeni izraz, tj.naslov- Dodaj svoju definiciju, dakle na taj isti pojam.
Trulo je promeniti par reči sinonimima i napraviti definiciju koja je potpuno istovetnog značenja, ali brate nekad je definisani pojam toliko glup i besmislen i loše odrađen i debilan da je greh ne napisati još jednu.
:kad se setim samo Šošona: 
Буде ти понекад криво када видиш да је неки појам дефинисан штуро, а да ти имаш већ неку до јаја идеју, али боже мој, не мош' кривити људе, они су писали речник, не романе ко ми сада. Увек можеш да покушаш да поново дефинишеш, али се запитај, шта то ново можеш да кажеш о том појму? Најчешће ништа. Једино ако је то неко друго значење, а онда то и није плагијат, зар не?
ali brate nekad je definisani pojam toliko glup i besmislen i loše odrađen i debilan da je greh ne napisati još jednu.То се мени десило. Толико је лоше појам дефинисан да не разазнајеш шта човек хоће да каже. И на крају ми је Дог рекао да има још једна дефка са том тематиком али је чак и она у наслову окрњена. Е онда да га јебем. Сад баш да идем да тражим све варијације на тему, па онда све могуће грешке у наслову, па ово, па оно... Ако је аутор довољно луд да направи такав пропуст, онда и треба да буде плагиран! лололо

Ljudi, svi se razumemo i sve se slažemo. Ja ipak govorim o jasno definisanim pojmovima, čak i solidnim definicijama (ne nekim okrnjenim, nejasnim...), ali za koju se uvek može naći neko ko će je definisati bolje. Pre svega mislim na sleng definicije.
EDIT: U prvom postu sam zato i stavio link. Sjajna definicija, ali prethodno već postoje neke sasvim jasne, ali za nijansu manje dobre.
- a
Ma dobro, neka teme u aktivnim da i nubovi pročitaju.
U principu kod nas, nolajfera takve stvari izazivaju prezir i to je sasvim dovoljno.
Jedino bi se malo moglo povesti računa da takve definicije na dospevaju na naslovnu jer je stvarno bedno da otprilikativno ista, a mnogo kasnija pokupi hiljade glasova a prvobitna puši skor 11-2 otprilike.
Nekad preturim sve da vidim ima li slično, nekad me mrzi, nekad ni pretraga ne fercera baš kao sad ovaj moj smrdljivi miš "#$%%#!!! 
Јебем ти мудрост! Укуцаш у претрагу, ако видиш да нема дефинисано на начин на који си ти хтео, дефиниши на такав начин. Ако има дефинисано на тај начин, иако мислиш да би могао боље, немој то да радиш, јер је некоме већ пало на памет такав неки принцип и самим тим испадаш јебени плагијатор. Ако је дефинисано кева-мајка стил, а ти мислиш да можеш лепше да опишеш али да има исти смисао - не дирај, то је културно наслеђе сајта, плус прави сленг у највећем броју случајева захтева кева-мајка форму...

Mislim da je bitan pristup pojmu koji se definiše. Ako je smisao isti, nema potrebe pisati "bolju", i stara može da se obradi u radionici. Ako je pristup originalan, ne vidim prepreku da se svakoga dana izbaci i po nekoliko istih naslova, makar to bila i "moja baba". Sad, ako je plagijat, zna se šta mu sledi, a ako su besmislice, smatrati spemom.
Јебем ти мудрост! Укуцаш у претрагу, ако видиш да нема дефинисано на начин на који си ти хтео, дефиниши на такав начин. Ако има дефинисано на тај начин, иако мислиш да би могао боље, немој то да радиш, јер је некоме већ пало на памет такав неки принцип и самим тим испадаш јебени плагијатор.Ne može se sve baš preko pretrage. Ja sam sinoć npr. hteo da definišem "može jednim ustima dve pesme pevati" i toga nije bilo u pretrazi. Jedva sam nekako skontao da Cara ima takvu defku ali sa nazivom "može dve pesme pevati". Ako još jednu reč dodamo ili oduzmemo teško ćemo pronaći takvu defku koja je već napisana preko pretrage.

kacmo kod toga
http://vukajlija.com/pretraga/izraz?q=fulamkad sam prvi put trazio defke da bi napisao tu, kucao sam Fulam i bilo je 0 definicija, gle sad....
- a
Mene npr. nervira kad neko definiše sleng ali potpuno pogrešno.
Uopšte ne znači to što je on ili ona napisao a vidi se odmah da je definisano samo da bi se zapisalo to što se definiše, nema govora npr.o prenesenom značenju, nego lupi nešto, eto on misli da je to to i sad šta? Ne treba neko drugi da definiše?
Drugo je kad napišeš bilo šta što nije žargon pa mož da bude, hajd, u njegovoj interpretaciji mozga. Ali dođe dečko i napiše Šošon- portir iz zgrade Avaza.
Zato što je on gledao tamo neki klip na YT.
I drugo, jest da je malo nezgodno ali bi trebalo dozvoliti objašnjenje i onako nekorektnih stvari a od tog se zazire jer će biti obrisano.
A gde ćeš ti drugo pročitati npr.ako ti neko jebe majku cigansku šta to zapravo znači?
Dakle dozvolite dodatak- pogrdan naziv za...šta već hoćeš da definišeš. 
Ne želimo iste poente u 15 različitih definicija sa 15 različitih naslova. Uvek ima nešto toliko jednostavno za definisati, a da bude opšteprihvaćeno. Pitanje je inspiracije. Ja sam iz puke gluposti definisao "vrhunac bukvalnosti" čija je poenta ono što svi već znaju godinama, a da sam na primer definisao bojler, popio bih minusa kao pleve. Sve je stvar koncepta. Jebiga, ne može svaki dan da se izdefiniše dobra stvar. Mnogima je samo jebena lista popularnosti bitna, pa srljaju sa svakojakim aktuelnim sranjima, siluju dnevne kvote, grebu na sve načine, a uvek pišu jedno te isto.
Ponavljam, čitajte stare definicije, koristite pretragu za bilo koju stvar koja vam padne na pamet, pročitajte sve definicije koje ispadnu iz padajućeg menija. Siguran sam 100% da ćete naći inspiraciju za nešto novo, samo bez žurbe.
Ponavljam, čitajte stare definicije, koristite pretragu za bilo koju stvar koja vam padne na pamet, pročitajte sve definicije koje ispadnu iz padajućeg menija. Siguran sam 100% da ćete naći inspiraciju za nešto novo, samo bez žurbe.Ma ja čim među 200 upadnem, pisaću samo kad me baš uhvati inspiracija, do tad moram još ovako "na silu". Ali predlog ti je super, ja sam tako npr. dosta finih defki napisao. :)

Moje mišljenje je da ne treba dirati one definicije iz 2007, 08 bez obzira kako su šturo i nezanimljivo napisane, jer one su svjedoci nastanka i razvoja sajta.
Mene zanima nešto drugo, kad se već pominje plagiranje. Frenki mi je prije par mjeseci, kad sam mu predočio da je jedna odabrana definicija plagijat, a uz to je i original bio na naslovnoj, a plagijat je gotovo identičan originalu, skoro kopi pejst, rekao da kajzen neće da se brišu definicije sa velikim skorom. E, mene zanima zašto? Ako imamo 2 identične definicije, obje su napisane 2010 god., zašto se kopija ne obriše? Pomalo mi neozbiljno djeluje da posjetioc sajta čitajući odabrane definicije naiđe na dvije skoro potpuno iste.
Pitanje je za moderatora, vidim da je Korleone tu.- a
Pa dobro, korle ne može se baš uvek tako ispoštovati.
Evo ti pojam- Kesa- ima svega a do neki dan nije bilo jedno od najmoćnijih značenja tog izraza- za matoru, naboranu i ružnu osobu.
Znaš ono bilo bi idealno objediniti sve u jednu, ali je nemoguće na ovakvom sajtu.
A ljudi i neće da čitaju takve definicije. Npr. CIGAN- naziv za Roma, pogrdno ime za Srbina, navijač Crvene zvezde, škrt čovek, ampadžija, galamdžija.
Ovo su ti otprilike sva značenja tog. I kako bi ovakva definicija prošla?
Strmoglav u minus i brisanje.
Moje mišljenje je da ne treba dirati one definicije iz 2007, 08 bez obzira kako su šturo i nezanimljivo napisane, jer one su svjedoci nastanka i razvoja sajta.И не треба. Лако је данас доћи и препевати нешто што је тад дефинисано, логично је да ће боље да изгледа, јер се није тада дефинисало као данас. Али поента је да остану такве дефке, да се зна како је сајт изгледао на почетку.

Хм, ајде добро, нека буде да је тако, ја кад серчујем тако неки сленг из 2007. године, не желим да га дефинишем. Али, ако је толико срање, а могу да дефинишем боље, зашто то не бих урадио? Да допринесем сајту, дође неки лик ког занима шта то значи и после прочитаног тог срања из 2007. никакве му мистерије нећемо решити.
Ako imamo 2 identične definicije, obje su napisane 2010 god., zašto se kopija ne obriše? Pomalo mi neozbiljno djeluje da posjetioc sajta čitajući odabrane definicije naiđe na dvije skoro potpuno isteBrišem kad god natrčim, prosto je nemoguće da na svaki definisani pojam odmah trčiš da vidiš da li je neko definisao istu stvar. To radimo ako neka definicija pretenduje da bude popularna, iz razloga što nije u redu da se neko kiti tuđim perjem. Ima 20000 definicija koje su kopije jedne drugih ali im je skor 13:9 ili maksimum 20:6, tako da njih brišemo kada se nađe vremena.
- a
Morala bi naslovna svaki dan imati bar jednu definiciju čistog žargona, pa dok ima-ima.
Ali brate dragi znali su modovi i izbrisati čist izraz i dati objašnjenje- Ne sviđa mi se izraz.
Šta ima da ti se sviđa ili ne, pusti ga u pičku materinu neka stoji.
Ako se sećam tako je izbrisan izraz Frštuljiti. I moj Bahil, pa sam morala ulagati žalbu da ga vrate, mada sam naravno znala da će biti loš skor baš iz ovog razloga- ljudima se ne sviđa izraz. Kao da sam ga ja izmislila. Ili npr. na temi Tefter za sleng napišem da je zent kad te neko posmatra, ali onako pilji. I odmah se tu jedan našao da se bije jer se zaboga u Beogradu za strah kaže Zent.
Eto i to sam izmislila, šta li... A dođe primera radi u Sarajevo i konta kad neko kaže Zent da ga je strah. A nije. Mjah...
Али, ако је толико срање, а могу да дефинишем боље, зашто то не бих урадио? Да допринесем сајту, дође неки лик ког занима шта то значи и после прочитаног тог срања из 2007. никакве му мистерије нећемо решити.Nije baš tako, Murinjo. To ti isto dođe kao kad gledaš vestern, pa tamo oni kauboji tamane indijance, a ti poželiš da crvenim pošalješ stotinjak kalašnjikova, da se najebu mame šupcima. Ili npr da nipodaštavaš fudbalsko umjeće Maradone, jer bi u ovim vremenima gladijatora bio prosječan fudbaler. Ne ide.

Ima hrpa definicija koje su čak i sa istim naslovima a razlikuju se samo po tome što jedna ima negde apostrof, znak pitanja ili neki drugi interpunkcijski znak u naslovu...i jako ih je teško pohvatati i tako slične.
A zamisli kako je tek kada imaju različite naslove, jbg...Samo može slušajno da se natrčava na to, što reče Korle, nema šanse da se napravi neko smisleno čišćenje...osim ako Kaizen ne smisli neki poseban program za to!
Biće gotov taj program uskoro! :-)))
rekao da kajzen neće da se brišu definicije sa velikim skorom. E, mene zanima zaštoa brisu se. prije neki dan Straji obrisase sa naslovne Zivi zid jer je plagijat Penzionerovog zivog zida.
Juce su nekom liku iz 2007 obrisali vic isto sa naslovne i isto je imao dobar skor.Eno Frenki onomad kad pobrisa svoje defke jer su plagijati....
Brišem kad god natrčim, prosto je nemoguće da na svaki definisani pojam odmah trčiš da vidiš da li je neko definisao istu stvar. To radimo ako neka definicija pretenduje da bude popularna, iz razloga što nije u redu da se neko kiti tuđim perjem. Ima 20000 definicija koje su kopije jedne drugih ali im je skor 13:9 ili maksimum 20:6, tako da njih brišemo kada se nađe vremena.Korle, pisao sam o odabranoj definici tj. 2 skoro identične, a obje odabrane. Jasno mi je da se ne mogu po'vatati svi plagijati, ali barem naslovna treba biti zaštićena od tog.

Meni ovo svejedno, ionako definišem gluposti koje mislim da rijetko ko piše, pogotovo glupo k'o ja. Al treba malo dopustiti da se neki stari naslovi (podvlačim naslovi) definišu u nekom svom stilu, drugačijem i šta ti ja znam... Al da uzmeš staru definiciju i da je samo eto malo prepraviš, dodaš neki primjer, za to nisam. Možda ja nisam skont'o šta je čiko htjeo da kaže ali jbg, razumite me....
- a
Da, frenki je ispao laf par puta.
Treba imati neku temu npr. Ulazak u harem-na ovom mestu mi modovi linkujemo def.koju nameravamo staviti na naslov. Imate li primedbe radi plagiranja, CP itd? Recite sad ili zauvek ćutite. I onda picajzle poput nas opletu njuškajući nepravilnosti, a ne kad već dođe na naslov.
Nastavite, ja odoh kupiti vatati miša.
Al da uzmeš staru definiciju i da je samo eto malo prepraviš, dodaš neki primjer, za to nisam. Možda ja nisam skont'o šta je čiko htjeo da kaže ali jbg, razumite me....Upravo to sam hteo da kažem. Ponoviću, pogledajte link iz prvog posta. Do svih tih starijih definicija istog pojma sam došao prostim klikom na naslov definicije (onaj "naslov iznad naslova") i eto, nikakva mudros'.

Прочитах јебено све постове и мање више се слажем са генералним мишљењем. Ја сам пре два дана користио претрагу за дефку коју сам планирао да пишем, нашао једно 5 дефиниција које су мање више идентичне, и опет одлучио да своју дефку напишем, јер сам отприлике у једну дефку обухватио то што је већ дефинисано, додао још доста тога што је моје и испала је једна дуга, фина дефка. Да неко узме сад у претрагу да куца тај појам, наћи ће сличности са тим дефкама и НЕКИМ ДЕЛОМ моје дефке, али сам све то употпунио и мало спаковао и то је то, то ми је ок.
Такође подржавам да се не дирају старе дефке, редефинисао би појам само ако је у другом контексту или ако има неке двосмислености коју нико још није провалио, и мислим да је то и сврха.
Али сленгови типа "Тебра", "Вопс", и тако неке устаљене легендарне ствари не би трбале да се редефинишу зато што је неком пао на памет урнебесни пример, а објашњавање појма ће свакако остати исто, са тим се не слажем.- a
Kad bi ovo iole bio ozbiljan sajt u smislu da se ovde zaista skupljaju žargoni onda bi trebale postojati definicije koje nisu za ocenjivanje ali u kojoj su obuhvaćena sva značenja, ali eto u slavu tih autora koji su raznorazna značenja napisali linkovati njihove definicije tamo.
I za to bi postojao poseban odeljak ili šta već, nešto kao ovaj Kalendar koji sem modova i Minga niko ne gleda.
Ja mislim da bi to dovelo još ljudi na sajt a i bio bi edukativan :)
Kajzene postoji li mogućnost za tako nešto? I pitaj Valdemara da obavlja tu funkciju, dečko je hodajući rečnik. 
Ценим га да то не би довело више људи на сајт. То што си сад навела би био одељак за стварно старе, загрижене чланове Вуке који су овде провели доста времена и нагледали се сленга, па се врате понекад да прелистају жаргон, и можда понеки случајни интернет номад зађе ту. Овде већина људи долази због постера, а на дефке иду да се насмеју и прочитају неко јебање. Мада, као скуп израза би било скроз лепо, имаш одељак у коме можеш да видиш изразе за друге изразе других израза. :Д
П.С. ЈА ГЛЕДАМ КАЛЕНДАР. ПОНЕКАД. :)
Kad odeš na padajući meni on ti izbaci defke sličnog naslova. To je u redu, ali ti ne daje uvid u slične defke. Zato ja koristim onaj pretraživač desno u sredini, kad klikneš na tab definicije, u koji upišem ključne reči onog što želim definisati i izbaci mi SVE defke koje imaju te pojmove u naslovu. Jednostavno, zar ne?
I volim da definišem postojeći pojam ako imam suštinski različito viđenje. Ako ne valja, obrišem u prvih 20 minuta (nekad i u prvih 5).
- a
Kako ne bi dovelo više ljudi, i to čitača od ljudi a ne ove slikovničare. Čuo je negde izraz, nema pojma šta znači, dođe na net, ukuca i otvori mu Vukajliju.
Kad se pojavio ekstazi pa postao ekser, pa eks pa...Gde ćeš ti to naći sem na Vukajliji?