Тражио сам овакву тему и нисам је нашао. Овде треба да напишеш која ти је омиљена митологија и зашто ти је баш она. Напиши неке занимљивости везане за њу. Можеш писати и неке хипотезе.
Мени су омиљене словенска и келтска. Веома су сличне. Словенску волим јер је то наша стара и има доста ствари у данашњим обичајима који имају везе са њом (као на пример слава коју је Св. Сава дао Србима тако што је заменио паганске богове хришћанским свецима које ће славити).
Што се тиче келтске и самих Келта, њих је било на нашим просторима па је то остало у називима планина (Космај-шумовито брдо; Авала-по келтском јунаку Авалону) и још много тога.- P
Grčka, iz prostog razloga što se u nju najbolje razumem. Tj. u nju se jedino razumem. :)

Dobra tema! :) Meni nordijska deluje prilično zanimljivo, Loki je najzanimljiviji :D Naravno, nisam nikakav stručnjak, znam neke stvari koje sam pročitao na internetu, video u filmu, crtanom... Što se tiče Grčke, pročitao sam Odiseju, priče iz klasične starine i Ilijadu :D Oni titani me zbunjuju, ne zna se ko je kome otac, majka, brat. Jebarnik čitav! :)

Шта знам...Грчки пантеон је онако кул(Илион аутора Дена Симонса или једноставно Хомерова Илијада), Нордијски још више(Руне ауторке Џоане Харис и нека од Ејџ оф Митолоџи игара, Амерички богови Нила Гејмена такође), Египатска такође(Створења светлости и таме аутора Роџера Зелазнија), Индијска ми исто занимљива(Фајнал Фантаси Х и Персона 2), Словенска и не толико...Унутар заграда су добри извори информација о свакој наведеној митологији.

Сви су занимљиви на свој начин, Индијци имају неке сумануте бројеве за шта све раде богови, келтска ми готивна због Господара прстенова ако ишта (и Луга Свезнајућег) а грчка и нордијска јер их онако знам доста.
Ај' да хипстеришем, готивна ми и кинеска због идеје да је пакао и рај само огроман бирократски механизам у којем лако могу да те сместе у погрешно место.
Ja obožavam srpsku mitologiju, i to onu deretićevsko-šešeljovsko-bajamaliknindžovsku:
SRBI PA AMEBE,
SRPSKA NAFTA U SRPSKOJ SAUDIJSKOJ ARABIJI,
SRBI - NAROD NAJSTARIJI,
ATLANTIDA - SRPSKA KOLIJEVKA,
KINEZI - ŽUTI SRBI S KOSIM OČIMA,
HAŠKA KURVA KARLA DEL PONTE,
ĐAVOLOV ŠEGRT ZLOČINAČKI RIMSKI PAPA JOVAN PAVLE DRUGI,
SMEŽURANO KENGUROVO MUDO KEVIN PARKER,
NAROGUŠENO ŠKOTSKO GOVNO JAN BONOMI,
LAŽLJIVA HAŠKA PEDERČINA DŽEFRI NAJS,
AFERA HRTKOVCI I USTAŠKA KURVA NATAŠA KANDIĆ....
A kad u novinama pročitate da je otac silovao sina onda se zgražate.Ma jok bre, kizoslave, to je samo predstava za ljude oko nas. Inače nam se instant digne, a suprotni pol totalno ovlaži na takve vesti, veruj mi.
Грчку можда и највише волим, јер о њој и највише знам, мада нисам неки експерт што би се рекло. Такође волим нордијску, мада о њој не знам баш пуно, а и азијати су имали интересантна размишљања.Evo da ne pišem, čo'ek rek'o isto što bih i ja. Samo da dodam da mi je ultra interesantna civilizacija Inka sa sve Majama i Astecima, ali pitanje je gde bi te njihove priče potpale, pod istoriju ili mitologiju. Više vuku na mitologiju, mada...
- _Koja govna se ovdje jedu. Svima gotivne nordijska, grčka, egipatska, kurac palac. A kad u novinama pročitate da je otac silovao sina onda se zgražate. A ti mitovi puni incestoidne pedofilije sa primjesama zoofilije nekrofilske.
Човек је све рекао.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.