Патријарх
  • zlatoguz

Може ли Циганин да се замонаши, а потом постане патријарх?

Имам другара који би волео да буде поглавар српске православне цркве, а притом је Циганин. Има ли какве шансе?

• Earthworm Jim

Има брате, само треба да пусти браду и купи џип, остало није тешко. Додуше мораће да ступи у контакт са Шаволом, то преко њега иде!

• Warner von Latinsche

Како би било дојајно да нам се Патријарх зове Аватар!

• zlatoguz

Није он у том фазону џипова, материјалне ствари, статусни симболи, воља за моћ...

Он би пре да буде као патријарх Павле.

• Earthworm Jim

Лололо или Јамездин реци трипчину хахахха!

• .,.

Имам другара који би волео да буде поглавар српске православне цркве

ААААААААААААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ, КАКО ЈА ТЕБЕ ВОЛИМ!

• Warner von Latinsche

ПАТРИЈАРХ БРУСЛИ, ОД МАЈКУ ЏЕЗИДУ И ОЦА ЋУБАНА ЛОЛОЛОЛ

• велики комбинатор

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ЋАМИЛ

• Earthworm Jim

Наша екселенција његово величанство и светост патријарх србски господин Јамездин Фатљигу лолололо

• Warner von Latinsche

Дођите на литурђију у кућу Божију!
    http://www.youtube.com/watch?v=LDOw3TAayXI

• .,.

ЧАЧАК – Слободан Спасојевић (20) из Чачка први је Ром у Србији који је завршио богословску школу, а потом уписао Богословски факултет у Београду. Школовање у Средњој богословској школи на Цетињу прошле године окончао је као ђак генерације. Живи у Чачку и инсистира на отворености, због чега истиче да је, како каже, Циганин, и да се тога не стиди.

Нас Цигане углавном везују за превртање по контејнерима, за нешто што је лоше, али није то баш тако. Имамо ми и бољу страну, коју људи не гледају – каже Слободан, који је сада, у октобру, по благослову владике жичког Хризостома, кренуо на Богословију у Београду.

- Једини сам Циганин са богословском школом. Тачније, можда су неки и завршили, али нико од њих није се изјаснио као Циганин. Нисам имао намеру да то кријем, јер се не стидим свог народа. Ако бих се тога одрекао, онда бих се одрекао и својих предака – прича Слободан.

Слободан је јединац. Живи са родитељима у Чачку, али, како нам каже, доста родбине му живи у Циганмали у Горњем Милановцу. Баба му је из тог чаршијског насеља, а „Џипси Алексићи“ су му рођаци, и по крви и по гитари, јер и Слободан свира гитару од малих ногу.

- После завршене основне школе није било дилеме шта ћу уписати. Некако сам се ту пронашао, мада, морам рећи, нисам био најбоље упућен у нашу православну веру. Истина је, славимо славу, поштујемо све празнике, одлазимо у цркву, али све се завршавало на томе. Мој живот се много променио откако сам отишао на Цетиње. Занимљиво је да сам тамо брзо прихваћен. Из средње школе сам изашао као најбољи ђак и као први за певницом – каже он.

- Колико ја знам, ни у монашким редовима ни у свештеничким нема ни једног Рома. Волим да кажем да смо ми Цигани, инсистирам на томе. Имам много планова, желим да завршим факултет, да покажем да и Цигани могу да буду добри ђаци, добри свештеници и духовници – каже Слободан.

• zlatoguz

Бобо, имаш моју подршку!

• Earthworm Jim

Златогузе како ти се зове другар?

• .,.

ЈА ЏЕКИЈУ БИ ОМА ДАО ДА НАМ БУДЕ ПАРТРИЈАРС ЏЕКИ СРБИНЕ ЦИГАНСКОГ ПОРЕКЛА!

http://www.crvenitepih.com/wp-content/uploads/2010/12/Dzej.jpg

• Др Јанковић

А ако покуша нас обрне у агностицизам и те секте?

• Warner von Latinsche

TO! ПАТРИЈАРС ЏЕКИ ПОЦТИЧЕ НАТАЛИТЕТ!
    http://www.youtube.com/watch?v=UbYIbvd9dzA

• Триша

Што да не, црнац као председник Америке може и цига као патријарг Сербски...

• enemyofthefreeworld

СРБИ И ЦИГАНИ БРАЋА! Грци су нам браћа, а и они су цигани! КЕЈС КЛОУЗД!

• zlatoguz

Hvala vam puno što kuražite mog drugara.
    Ako postane patrijarh, što svim srcem želi, lično će vam blagosiljati definicije.

• enemyofthefreeworld

Мени цига ради лимарију на колима (патишпањ, хтрш), не бих га мењао за три регуларна! Ставио бих га за управника лимарске радионице ФАК-а! Тако да да, твој друг може бити патријарх.

• Granon

Ako reši, postaće....ionako fali malo reklame za SPC. Tolerancija, ravnopravnost bla............jednake šanse za sve.. bla....

• Давид

По канонима има, али сумњам да би га изабрали. Ал шта, боле га курац, не мора да буде патријарх, не идеш ти у Цркву да би био главни баја.

• Comatose

Ко је јахо попа?

• zlatoguz

не идеш ти у Цркву да би био главни баја.

Не разумем? Зашто онда идеш у цркву?

• Skočimiš

Ne može neka tamo ciganštura štrokava da nam pude patrijas. Jok.
    Izvinte me al ja sam skinhed naci-monarhista i protestvovaću.

• .,.

Skočimiš pre 41 minut

Ne može neka tamo ciganštura štrokava da nam pude patrijas. Jok.
    Izvinte me al ja sam skinhed naci-monarhista i protestvovaću.

Ош курчине? Ша фали да Џеј Рамадановски буде патрија? Ај реци, шта фали Џекију?

• Skočimiš

Fali mu štošta. Prvenstveno - FALI MU DA NE BUDE CIGAN!

• .,.

ЏЕКИ ЈЕ СРБСКИ ЦИГАНИН, АЛО ТАМО!

• zp

Skocimise, sto ti ne volis nas Cigane?

• Petar Pan Pezo$

Taj tvoj drug oće da krade novčiće sa ikona, cigani su to!

• Penzioner

Moze biti Patrijarh...Cigani budu sasvim normalni kad ne rastu u Ciganmali. Imam ja prijatelja golubara koji je Ciganin, koji kaze da je profitirao jer se u zivotu vise druzio sa "BELCIMA" ;-)

• .,.

СКОЧКО, ЦИГАНИН ЈЕ РОМ КАД МУ ПРЕБИЈЕШ ЈЕДНУ НОГУ!

• kizo

A Keba nek bude iguman u Ostrogu.

• Давид

Не разумем? Зашто онда идеш у цркву?

Па свакако не да би био први у хијерархију, идеш да би се приближио Богу и живео таквим животом а не да би напредовао у каријери.

• Урош

Патријарх ал' најлепши.

• .,.

Патријарх Србски Господин Џеј.

• kizo

Па свакако не да би био први у хијерархију, идеш да би се приближио Богу

E vidiš da ideš radi što boljeg položaja.

• zp

Davide, jesi ti dobar hriscanin?

• Џими

Па свакако не да би био први у хијерархију, идеш да би се приближио Богу и живео таквим животом а не да би напредовао у каријери.

У цркву идеш кад имаш вишак пара за бацање, а да би помогао бизнисменима који раде у цркви. Тако да, у каријери могу да напредују само они.

Него, мене ме занима ово 'приближавање богу'. Како се то тачно ради? И, уколико то практикујеш, колико си му се приближио.

• Давид

ахах добра фора кизо,добра, нема шта

па релативно, нисам баш нешто много ал трудим се

ЕДИТ: Ради се тако што само радиш добре ствари, онако да ти кажем баш само суштину. А колко си му се приближио зависи од тога колко се капирате.

• zp

A ja ne razumem zasto se trudis kada mozes lepo kao sultan da zivis ceo zivot i samo kad te strecne srcka zaskvicis da se kajes i ti si svoje grehe okajao i cist si kao bebina guza? Zar to nije prakticnije?

• Урош

Има ли какве шансе?

Мислим да иа одличне шансе да се нада, али наместили би жреб на крају, тако да боље да гледа како да узме кинту неку и да се не замара овим плановима.

• Џими

па релативно, нисам баш нешто много ал трудим се

ЕДИТ: Ради се тако што само радиш добре ствари, онако да ти кажем баш само суштину. А колко си му се приближио зависи од тога колко се капирате.

Јасно. Али шта ће ти црква у свему томе?

• Skočimiš

UA CIGOJNERI! UA!

ŽELIMO SAMO BIJELCE NA ČELU CRKVE!

CIGANE U DŽAMIJE!

• Pepe González

Mislim da se rešenje ovog problema može lako otkriti na sledećim adresama:

Српска Патријаршија,
    Улица Краља Петра бр. 5
    11000 Београд, Србија
    Централа +381-11-3025-101

Кабинет Његове Светости Патријарха Српског
    тел/факс: +381-11-3283-997