Купио сам недавно нокиу ц5 (http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2488/Nokia/C5-00-све о фону...). Овако, ради к'о змај, добар је солидан, али ме ЈЕБЕ СЛАБ ЗВУК. Не само кад упалим музику, већ и кад ме неко зове. Значи слаб звук у пичку материну! Јел може тод а се некако поправи, апдејтује, било шта, само помозите. Звук за поруке није толико слаб. Сестра има нокиу 5228, лошији фон, који има боље звучнике. Или је нешто до фона или до мене. Ако може да се унапреди јачина звука, реците како. Ако не упали,
јебига...
Ајде. ХОЋУ ЈАЧИ ЗВУК!!
Ајде да ја напишем нешто кад нико неће.
Може бит' да је тако фабрички тиши звук, имаш различите звучнике за скоро сваки телефон кол'ко ја знам, нисам сигуран.
Рецимо ја сам имао мјузик едишн, а сад имам неку другу, немам појма која је, углавном на мјузик едишн ми је био 3 пута јачи звучник, али са звуком је све ок, значи није ништа, само је тако тиши звучник.
Е сад, може бит' и да није нешто на таман, деси се мени кад сам просуо кафу на тел да ми се стишао док се није осушио нпр...
Јачину звона не можеш унаприједит' осим ако је покварен звучник.
Једина је разлика кад нпр стављаш мп3 фајлове који су конвертовани у мање квалитетне, то исто снизи јачину тона.

Једино што је могуће то је да је фабричка грешка са звучником или да је тиши једноставно јер је такав, а прије ће бит' да је то друго :)
Пази ово
UtisciJačina melodija zvona je dovoljna u većini situacija ali sam zvuk nije dovoljno jasan. Isto se može reći i za performanse mikrofona tokom razgovora. Postoje blage vibracije a zvuk nije dovoljno jasan. Vršio sam testiranje sa velikim brojim uređaja i svaki put sam dobio iste rezultate.
Јебеш тог лика, јел могу то да рекламирам, у гаранцији је а фон је узет преко Теленора? Нема неки програмчић?Можеш наравно ако је под гаранцијом. Бар би требало. Зависи од уговора.
Не може да буде хардверски проблем, тј. проблем са звучником. Чујеш шта каже човек -- на порукама се гласније чује. Значи, или баг у софтверу или су подешавања у питању.Не може ни софтверски да буде никако. Поруке се чује јер је тон продоран за њих, нека стави тон за поруку као за позив, па ћеш да видиш.
Или једноставно треба дуго док се појача тон у току звоњаве.А подешавања, није ваљда толика будала да не зна да подеси телефон.

Чуо сам негде да понекад багује телефон... Мени се то није ддешавало мада сам једном радио хард ресет, али исто је као и пре хард ресета.? Вокаси ми је недавно диктирао на чету како да га појачам, али је већ био појачан... А у пичку материну!
Не шалим се, Смаре. Ако се тај тон за поруке који је на порукама океј јачине буде слабије чуо као тон за позив, онда је софтверски проблем дефинитивно. Или подешавања, ал' видиш да он каже да нису подешавања.Тон за поруке је јачи јер је продорнији онај звук, да тај тон стави на мелодију звона исто би се чуо.
Ради се о томе да су исте јачине само је продорнија мелодија па му се чини да је јаче.Фабрички је телефон такав, јебига, није намијењен за журке уз телефон ка музичке нокие и ова гломазна срања која имају по два звучника.
Рецимо овај телефон
http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/109/nokia_6300_zoom.jpg
Има доста јак звучник, али после одређеног времена почне да пршти и то ни на шта не личи
Како бре, да га реинсталирам? Ај ово симбиан јесте, мож'бит'да је до софтвера, а шта да чиним? Опет, како да га реинсталирам, пошто сам радио хард ресет пре неколико месеци?Не ресет, него реинсталирање.
Прикачиш га за комп са УСБ-ом (не са блутутом) имаш програм за нокие, а преко њега скинеш
Nokia Software Updaterи само га покренеш, изстискаш ОК и ето...

Па могу у принципу, али то ти је срање у бојама, џабе то радиш, добијеш исти звучник, исту јачину тона, ништа ниси направио.
- M
Nisam čitao ostale postove, samo uvodni, jer je vremena malo a ja žurim da se napravim pametan.
Uđi u podešavanja telefona i uđi na podešavanje zvuka, i na podešavanje zvonjenja pogledaj da govorni pozivi nisu podešeni na onaj "ascending" zvuk, da se zvono postepeno pojačava kad te neko vabi na telefon.
- M
Pojma nemam, ne razumijem se u to, al kolko znam i pretpostavljam o tome čini mi se da što je veći bitrejt (bitrate) muzika se jače i bolje čuje.