Упомоћ! Силује ме звук на мојој нокији ц5-00!
  • mare maestro

Купио сам недавно нокиу ц5 (http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2488/Nokia/C5-00-све о фону...). Овако, ради к'о змај, добар је солидан, али ме ЈЕБЕ СЛАБ ЗВУК. Не само кад упалим музику, већ и кад ме неко зове. Значи слаб звук у пичку материну! Јел може тод а се некако поправи, апдејтује, било шта, само помозите. Звук за поруке није толико слаб. Сестра има нокиу 5228, лошији фон, који има боље звучнике. Или је нешто до фона или до мене. Ако може да се унапреди јачина звука, реците како. Ако не упали,
    јебига...
    Ајде. ХОЋУ ЈАЧИ ЗВУК!!

• СМарко

Ајде да ја напишем нешто кад нико неће.

Може бит' да је тако фабрички тиши звук, имаш различите звучнике за скоро сваки телефон кол'ко ја знам, нисам сигуран.

Рецимо ја сам имао мјузик едишн, а сад имам неку другу, немам појма која је, углавном на мјузик едишн ми је био 3 пута јачи звучник, али са звуком је све ок, значи није ништа, само је тако тиши звучник.

Е сад, може бит' и да није нешто на таман, деси се мени кад сам просуо кафу на тел да ми се стишао док се није осушио нпр...

Јачину звона не можеш унаприједит' осим ако је покварен звучник.

Једина је разлика кад нпр стављаш мп3 фајлове који су конвертовани у мање квалитетне, то исто снизи јачину тона.

• mare maestro

Ajde to za kvalitet pesama, ja moj nisam bacao ni polivao, suv je i čitav. Da ga prokuvam pa da vidim neće l' se dozvat' pameti? Zar nikako ne mogu da ga pojačam????

• СМарко

Једино што је могуће то је да је фабричка грешка са звучником или да је тиши једноставно јер је такав, а прије ће бит' да је то друго :)

Пази ово

Utisci

Jačina melodija zvona je dovoljna u većini situacija ali sam zvuk nije dovoljno jasan. Isto se može reći i za performanse mikrofona tokom razgovora. Postoje blage vibracije a zvuk nije dovoljno jasan. Vršio sam testiranje sa velikim brojim uređaja i svaki put sam dobio iste rezultate.

• mare maestro

Јебеш тог лика, јел могу то да рекламирам, у гаранцији је а фон је узет преко Теленора? Нема неки програмчић?

• Џими

Не може да буде хардверски проблем, тј. проблем са звучником. Чујеш шта каже човек -- на порукама се гласније чује. Значи, или баг у софтверу или су подешавања у питању.

• СМарко

Mohamed kasim

C5 is also excellent..but ring tone&mp3 sounds are bad...

• СМарко

Јебеш тог лика, јел могу то да рекламирам, у гаранцији је а фон је узет преко Теленора? Нема неки програмчић?

Можеш наравно ако је под гаранцијом. Бар би требало. Зависи од уговора.

Не може да буде хардверски проблем, тј. проблем са звучником. Чујеш шта каже човек -- на порукама се гласније чује. Значи, или баг у софтверу или су подешавања у питању.

Не може ни софтверски да буде никако. Поруке се чује јер је тон продоран за њих, нека стави тон за поруку као за позив, па ћеш да видиш.
    Или једноставно треба дуго док се појача тон у току звоњаве.

А подешавања, није ваљда толика будала да не зна да подеси телефон.

• mare maestro

Чуо сам негде да понекад багује телефон... Мени се то није ддешавало мада сам једном радио хард ресет, али исто је као и пре хард ресета.? Вокаси ми је недавно диктирао на чету како да га појачам, али је већ био појачан... А у пичку материну!

• Џими

Не може ни софтверски да буде никако.

Може да буде.

Поруке се чује јер је тон продоран за њих, нека стави тон за поруку као за позив, па ћеш да видиш.

Нека стави. Ако се буде слабије чуло, онда је софтверски проблем.

• mare maestro

Ма све сам исподешавао све је на максимуму...

• СМарко

Маре, ајде стави неку мелодију, пјесму за тон поруке па си пошаљи поруку и реци ми је ли ок тон или је и даље тако слаб.

• mare maestro

Човече, све сам пробао, песме сам и стављао, слаб је!

• СМарко

Може да буде.

Може, али шансе за то су исто колико и шансе да ће мени зуб који сам угријао прије сат времена јер ме болио, да растекне до ујутру.
    Ријетко кад се дешава тако нешто, у случају да јесте, реинсталација за 10 минута и ето.
    Ако је симбиан онда и јесте више могуће.

• СМарко

Маре, а јеси ли реинсталирао софтвер случајно?

• СМарко

Нека стави. Ако се буде слабије чуло, онда је софтверски проблем.

Ти се то шалиш?

• mare maestro

Е ајде овако, ставите све што мислите да је у питању, ја ћу то с испробати, све ћете знати сутра. Може?

• Џими

Не шалим се, Смаре. Ако се тај тон за поруке који је на порукама океј јачине буде слабије чуо као тон за позив, онда је софтверски проблем дефинитивно. Или подешавања, ал' видиш да он каже да нису подешавања.

• СМарко

Нема шта ти да испробаваш, такав је телефон фабрички или је до софтвера, а није.

Ајде реинсталирај софтвер, је л' знаш то како иде? Неких 10, 15 минута ти траје, чисто да будеш сигуран.

• mega1marco1

Kupi nokiu 3310

• mare maestro

Како бре, да га реинсталирам? Ај ово симбиан јесте, мож'бит'да је до софтвера, а шта да чиним? Опет, како да га реинсталирам, пошто сам радио хард ресет пре неколико месеци?

• СМарко

Не шалим се, Смаре. Ако се тај тон за поруке који је на порукама океј јачине буде слабије чуо као тон за позив, онда је софтверски проблем дефинитивно. Или подешавања, ал' видиш да он каже да нису подешавања.

Тон за поруке је јачи јер је продорнији онај звук, да тај тон стави на мелодију звона исто би се чуо.
    Ради се о томе да су исте јачине само је продорнија мелодија па му се чини да је јаче.

Фабрички је телефон такав, јебига, није намијењен за журке уз телефон ка музичке нокие и ова гломазна срања која имају по два звучника.

Рецимо овај телефон
    http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/109/nokia_6300_zoom.jpg
    Има доста јак звучник, али после одређеног времена почне да пршти и то ни на шта не личи

• Џими

Kupi nokiu 3310

+1

Никад ме није издао, радио је пос'о боље него овај крш који имам сад, а који је три генерације испред, мајкемуга.

• СМарко

Како бре, да га реинсталирам? Ај ово симбиан јесте, мож'бит'да је до софтвера, а шта да чиним? Опет, како да га реинсталирам, пошто сам радио хард ресет пре неколико месеци?

Не ресет, него реинсталирање.

Прикачиш га за комп са УСБ-ом (не са блутутом) имаш програм за нокие, а преко њега скинеш

Nokia Software Updater

и само га покренеш, изстискаш ОК и ето...

• mare maestro

А да ми не побрише податке и остало? И шта могу да добијем тим ре-инсталом? Мислиш да може да се појача звук?

• mare maestro

И који програм за нокије?

• СМарко

Реинсталацијом добијаш нови софтвер
    - Бришу се подаци са телефонске меморије (именик, поруке, слике, музика)

Ја мислим да не може, али то је једина ствар која још може да буде јер сам ја сигуран да је то једноставно такав телефон.

• СМарко

Nokia PC Suite

• riffraff

Силуј и ти њега :) иначе и ја мислим да је до телефона, покушај да га повежеш на нет и апдејтујеш софтвер ако не могне мењај звучник.

• СМарко

иначе и ја мислим да је до телефона, покушај да га повежеш на нет и апдејтујеш софтвер ако не могне мењај звучник.

Да, стави му неки пиониров од 100 вати :Д

• mare maestro

Јел могу да се мењају звучници? Озбиљно?

• mare maestro

Оставите ми идеје, а ја сутра поступам по њима па ћу рећи шта сам урадио.

• СМарко

Па могу у принципу, али то ти је срање у бојама, џабе то радиш, добијеш исти звучник, исту јачину тона, ништа ниси направио.

• mare maestro

Оставите ми идеје, а ја сутра поступам по њима па ћу рећи шта сам урадио.

• mare maestro

Чек, објасни ми као да га ре-инстал:
    прикачим на УСБ
    искочиће оно изаберите хоћете ли да складиштите простор...
    Реците ми читав ток операције и који програме да скинем.

• mare maestro

Скинуо Пц суите. Шта сад?

• mare maestro

Ајде помоћ!

• kostja

брате и ја имам ц5, ал звук је скроз нормалан...

• Vita

Имам Ц5, звук звона и музике је океј, али у разговору се чује слабо у пичку материну. Можда има везе са тим што ми је испадао бога оца пута, али опет, изгледа да је то уобичајен проблем за овај фон.

• Skočimiš

Jes probao oprati uši?

Pazi ovako!

Pojačaj sve zvukove na telefonu na maksimum, uključi sve alarme i upozorenja, čak i one u igri, i turi na maksimum.
    Isključi jebenu vibraciju.
    Javi utiske.

• hladan.krompir

Вероватно има мали звучник који није много јак, као код мене на експрес мјузику 5310.
    Немереш у флашу од две литре сипати воду из балона од пет јебених литара.

• Skočimiš

To je kod nokije softverski, nea to veze sa zvucnikom....

• mare maestro

I šta, kad sve pojačam, zvučnici će da, prorade. Zajebano, a u specifikacijam piše "stereo" zvučnici...

• mare maestro

Jel zna neko neki program za konvert videa u mp3, ali da je dobar, tj. da zvuk bude dobrog kvaliteta?? Pošto sve skidam sa Jutjuba, a skontao sam, da je Smarko bio u pravu, fora je u kvalitetu tona.

• ZEROCOOL

Imam jedan android i jednu nokiju.Nokiju n73me sam zadrzao jer ima zvucnjake koje nisam cuo ni na jednom drugom fonu, ocu rec ako ti se fon slabo cuje, kupuj neki drugi, nema tu pomoci i apdejtova kuracapalaca.

• M

Nisam čitao ostale postove, samo uvodni, jer je vremena malo a ja žurim da se napravim pametan.

Uđi u podešavanja telefona i uđi na podešavanje zvuka, i na podešavanje zvonjenja pogledaj da govorni pozivi nisu podešeni na onaj "ascending" zvuk, da se zvono postepeno pojačava kad te neko vabi na telefon.

• mare maestro

OK to, ali pogledaj gornji post i pitanje. koji program je dobar za dobar za konvert u mp3, tj. da ton bude dobar visokog kvaliteta?

• M

Pojma nemam, ne razumijem se u to, al kolko znam i pretpostavljam o tome čini mi se da što je veći bitrejt (bitrate) muzika se jače i bolje čuje.

• mare maestro

Pa zato i pitam za neki program -.-