http://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4
Очигледно је да свет технолошки брзо напредује. Бар кад су у питању разне справице (или ти геџети) које олакшавају или улепшавају свакодневни живот. Ствари за које смо некад мислили да су далеко постају све више свакодневница у све модернијем друштву. Ето, например, (врв нова информација за оне који су изашли из ђачких клупа) у школама по Србији се уводе е-дневници (праћење оцена, изостанака и тих ствари путем нета) који ће вероватно до краја следеће године изгурати родитељске састанке у заборав. Поента је дакле да је ова иноватинва справица до само пре недељу дана изгледала као научна фантастика, а сада постаје доступна купцима (вероватно још увек пуна багова), а још је сигурније да ће у року од пар година постати веома широко распрострањена, питање је како ће она утицати на људе, на њихов живот, и социјално понашање. Да ли ће справица функционисати глатко као на првом клипу или ће можда бити ближа пародији.
http://www.youtube.com/watch?v=Ma8NbpCvSwo
Или је истина како то често бива негде у средини? За оне који не знају како ово чудо изгледа ево и слике.
http://techfond.com/wp-content/uploads/2012/04/53.jpg
Вегета кобјаснио моје мишљење о тим наочарима
http://images.wikia.com/villains/images/a/a9/Vegeta.png
ГОВНО К'О ГОВНО, САМО СЛАТКО!
Bilo bi malo glupo da sve komande budu na govor. Verovatno ce napraviti neki mali daljinski upravljac koji bi drzao u ruci i tako manipulisao ovim kurcima. A sto se tice sudaranja, verovatno ce staviti gps uredjaj u njega, koji bi vas obavestavao kad je moguce da se sudarite sa nekim ko isto nosi te cvidze. Jebem li ga. Sigurno da ce jednog dana postojati mogucnost da mislima upravljate uredjajima.

Просто невероватно како су људи могли да живе без овога...
Које срање, е. Само нам још то фали. Није доста што се сви у по' разговора 'ватају за мобилни да пишу поруке, зову... Не памтим кад сам задњи пут поприч'о с неким, а да није чачкао по телефону. Е, а који ће курац овај лик у библиотеци, кад све може да сазна преко тих наочара?

To što kaže Šreta sa tim čukanjem fona u sred razgovora i mene nervira. Ali recimo ja ne koristim fon dok sam na izlasku ili pričam sa nekim, znam koliko se ja glupavo osećam kad neko čuka fon dok pričam. But that's beside the point.
Nekad me nervira kad ljudi non-stop kritikuju novotarije koje su u stvari redizajniran stari proizvod. Dajte, bre. Većina novih izuma se bazirala na poboljšanju starih, oduvek. Tako je i u medicini, pa ne vidim da se neko buni. Malo po malo, uvode se nove opcije i na kraju to bude nova stvar. Jeste, tako kompanije često samo zgrću pare, ali ni vama niko ne brani da to ne kupite, uostalom mi što ovde sedimo po ceo dan za kompom, ne trudimo se ni da se dogovorimo sa ostalim stanarima o grupnom krečenju zgrade ili popravci, sad kritikujemo ljude koji su na nečemu radili intenzivno ko zna koliko vremena. I tu su uspeli da organizuju ceo tim. Ne znam, to mi deluje nefer. Možda ovo jeste proizvod sa poznatim opcijama, ali je novi dizajn koji je, za razliku od ostalih proivoda koji su svi u formi mobilnog telefona, ipak zahtevao mnogo modifikacija da bi kao takav mogao da funkcioniše.
Šta ja znam, što se samog proizvoda tiče, meni se đaju ove naočare, što kaže Vidra izgleda kao u onim zajebanim filmovima, a vidim tamo da piše: ''Taj i taj is sharing his location'' š'o valjda znači da možeš da blokiraš informaciju gde si da ne bude vidljiva drugim ljudima iako su ti naočare uključene. Ima tu i korisnih opcija, mislim da će se ljudima svideti.

Smorka mislim da si povukla pogrešnu paralelu sa medicinom, jer svi znamo kakva je korist od medicine i napretka koji je ostvaren sa mnogobrojnim otkrićima ili poboljšavanju starih u njoj. Uostalom zahvaljujući tome se i ljudski vek produžio jer je mnogo bolesti postalo moguće izlečiti.
Sa te strane, ne mogu da vidim toliku korist od ovih cvikera ili makar mi trenutno ne pada na pamet neki njihov značaj za čovečanstvo. Na kraju krajeva i mobilni telefoni su napravljeni da bi nam omogućili komunikaciju i kada nismo kod kuće, ali mi se čini da su danas sve više pretvoreni u vokmene i konzole za igranje igrica, dok se komunikacija na njima svela na glupiranje po fejsu kod dobrog dela populacije.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.