Crna Gora
  • Redži

Zanima me da li ste se u vreme SRJ i SCG, u Crnoj Gori osećali kao svoj na svome,ili ste imali neki osećaj da ste u inostranstvu?

• Јованча

Моли се Томис'ав Николић да указом забрани коришћење интернета особама које пре тога не докажу на тесту интелигенције да имају IQ већи од броја министара у влади.

• Redži

Samo pitam,ali dobro ako ti misliš da sam retardiran, ja tu ne mogu ništa da promenim.

• M

Ja, sa druge strane, mislim da pristup internetu treba biti zabranjen svim ljudima kojima je IQ nizi od Froda.

• Шерлок

Redzi ja sam rođen u CG, pričam srpski, idem u srpsku crkvu, Srbiju smatram mojom zemljom. Otac mi je bio Srbin, deda mi je bio Srbin, kao i oni prije njih.
    Uči istoriju prije nego što postaviš neka glupa pitanja. A može katanac jer već ima ovakva tema.

• Шерлок

"Црна Горо поносито стијење српске круне ти драго камење."
    -Његош

Онамо, онамо... за брда она,
    говоре да је разорен двор
    мојега цара; онамо веле,
    био је негда јуначки збор.

Онамо, онамо... да виђу Призрен!
    Та то је моје - дома ћу доћ'!
    Старина мила тамо ме зове,
    ту морам једном оружан поћ'.

Онамо, онамо... са развалина
    дворова царских врагу ћу рећ':
    „С огњишта милог бјежи ми, куго,
    зајам ти морам враћати већ'!“

Онамо, онамо... за брда она
    казују да је зелени гај
    под ким се дижу Дечани свети:
    молитва у њих присваја рај.

Онамо, онамо... за брда она,
    гдје небо плаво савија свод;
    на српска поља, на поља бојна,
    онамо, браћо, спремајмо ход!

погажен коњ'ма кликује Југ:
    „У помоћ, дјецо, у помоћ, синци,
    светит' ме старца - свет вам је дуг!“

Онамо, онамо... сабљи за стара
    његова ребра да тупим рез
    по турским ребрим'; да б'једној раји
    њом истом с руку рес'јецам вез!

Милошев, кажу, пребива гроб!
    Онамо покој добићу души,
    кад Србин више не буде роб.

Краљ Никола

http://www.njegos.org/petrovics/nik_vdom.jpg

Шта су Црногорци ? М ?

• merci

kakav transfer blama od teme.

• Шерлок

Ја кажем да се закључа, ал рекох да му копирам само увод у историју.

• M

Šta ima da se osećaš koji kurac, šta, da se neću osećak ka Portorikanac ako se iz nekog razloga razočaram u domovinu? Ko vas time truje da mi je znat? Roditelji, društvo, političari? Odakle vam to? Osim ako nemate po 15 godina maksimum, stvar je zabrinjavajuća. Jebote život, ljudi ne primaju plate i jadva sastavljaju kraj sa krajem, a vama je bitno da se osećate ka Srbi odnosno Crnogorci!? E ne čudim se Titu što je pokušao da istrijebi sve pokušaje nacionalizma. I Crna Gora postoji od 1484., o što je ulazila i izlazila iz zajednica je ne čini najmlađom državom na svijetu i ne znam ja čim.

A što je Vojvodina na mapi ograđena linijom, a a a?

• Давид

ја у овоме тренутку осећам се да сам свој на своме кацам у цг само кацам у Херцег Новом и сличним про српским местима

ИНДИЈААААА, ПАКИСТААААААААН

• M

I ti što se diče Crnogostvom i Srpstvom su najobičnije budale, čoče, pozivaju se na neko čojstvo i junaštvo i kako su njihovi preci sekli Turske glave i ostale neprijatelje. Ne vjerujem da bi se time tolko falili ni da su ti isti te glave i još toliko njih posekli. To se zove kitenjem tuđim perjem. Jer da je tako (ka što nije), onda nikad neke dijte iz neke fine i mirne porodice ne bi nešto loše učinjelo, bilo narkoman, a ovi ne no se pozivaju na tamo neke ljude iz šesetrećeg koljena i sebe zovu potomcima junaka. Junci.

Od onolkog naroda što izginu u ovaj zadnji rat izgleda izginuše sve pogrešni.

• ЏелА

Crna Gora, asam objasnio, a?
    Defka je ujedno i moje mišljenje o Crnoj Gori.

• Salmonel

Ja sam bosanski medjed, ali sam jednako na svome i u Srbiji i CG. Trudim se da sam na svome, ne volim kad sam na tudjem. Ako me razumes.

• merci

sto rece ovaj u komentaru, nisi ovce nabrojao.

• paninaro

ja sam se poprilično osjećao kao da sam doma, mislim ovo "na svome", ne znam za ostale. i sad se prilično osjećam, pogotovo ako odem u Pipere, imam neku zemlju tamo.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.