Uvek mi je bilo neprijatno da na pitanja poput "Kako škola?" ili sličnih da odgovaram sa "Ekstra" jer sam znao da se to od mene ne očekuje, a tako sam uvek osećao.
Mislim, jedini period kad nisam voleo školu je od 4-6 razreda osnovne škole, pre i posle toga mi je sve bilo bleja. Nije mi nikad teško padalo ni to što moram do srednje da idem 4 km peške i 26 kilometra prljavim busom, škola za mene predstavlja lepo mesto.
Ne kažem da se nisam smarao, ali mnogo češće sam se ekstra zabavljao.
Evo sad, približava se prvi septembar, poslednji koji čekam, a ja uopšte ne žalim nešto specijalno što se završava letnji raspust.
Koje je vaše mišljenje?
U momci, ja se spremam da upišem bleja fakultet, da nastavim tradiciju, samo ako me usere.
A vi možete i da obrazložite malo kad već izražavate mišljenje.Ja sam osnovnu školu 7. i 8. razred voleo jer sam tad provalio kakva je to sprdnja od škole i šta mi je sve dozvoljeno ili se bar ne sankcioniše. Mada sam bio retard koji kasno sazreva, pa sam sve to vreme provodio u igraonici umesto da jurim ženske.
A onda je došla srednja škola, po mom mišljenju upisao sam najlakši smer u celoj gimnaziji, pomalo štrebersko ali kul odeljenje. Nas 14 sveukupno, slični tipovi pa se odlično slažemo. Ne bežim sa časova kao u osnovnoj, ali pošto je bleja smer gubimo mnogo časova.E sad, druga strana je ta što sam zbog škole u drugom gradu zapostavio sve veze u rodnome mestu. Kao da ne živim tu, ali opet ne živim ni u Kraljevu. Kad izlazim izlazim u Kraljevo, a kako nemam kako da se vratim uveče uglavnom prespavam kod nekog. Pošto mi je neprijatno da se uvaljujem redovno kod tih ljudi, ređe izlazim od svojih vršnjaka i onda mi škola dođe kao retko mesto da socijalno interagujem. Možda je zato toliko i volim, u svakom slučaju jedva čekam faks, da malo ja živim u centru.

Osnovna i srednja su mi njah, nit' smrdi nit' miriše. Ipak, najbolje ortake sam upoznao u OŠ i srednjoj. Što se ljudi tiče, ne znam, gimnaziju su upisivali ljudi koji nisu znali šta će sami sa sobom.
Na faksu mi je odlično. Mnogo dobra ekipa ljudi, ostale ne jebeš ni dva posto, živiš kako hoćeš i tako to. Jednostavno, prija mi faks.
A joj ja sam mrzila školu, al mrzila, ne toliko učenje nego cijeli taj koncept ''budi dobar i slušaj nastavnike'' i uopšteno to da me neko na taj način kontroliše, dobre ocjene, dobro vladanje, roditeljski i sl sranja
I još na to sve privilegvan tretman koji su imali tatini sinovi i ćerke i sl sranja...
Škola je za mene bila pakao, nije mi uopšte bilo dozvoljeno da se kreativno izrazim i nije nikog ko je želio da razumije moj karakter, u školi sam bila samo jedna nemirna i pričljiva djevojčica koja pravi belaj stalno ahahahha
Toliko me škola nervirala i izluđivala i toliko sam stalno bila sa pod stresom da sam i obolila i čak ni onda niko nije imao razumjevanja dok im moja mater nije jednog dana došla i izjebala sve po spisku
ahhaahahhahahahahaha
U svakom slučaju, mrzila sam školu i od kako sam ju završila puno sam sretnija osoba
jok, samo su me kao i svakog strebera nervirali svi buduci automehanicari, muzikanti po svadbama, narkomani i domacice koje su svoj vrhunac imale u 16. godini.Како људи то провале? Ја сам контао јбт за брдо људи да ће нешто успети, кад оно курчина, пола риба се удало са 19, пола ликова на дрогама, раде неке крш послове....
i moras da delis prostor sa gomilom retarda.jok, samo su me kao i svakog strebera nervirali svi buduci automehanicari, muzikanti po svadbama, narkomani i domacice koje su svoj vrhunac imale u 16. godini.Kako bi ja tebe išamarao da si ovo rekao u mom prisustvu. Ako nešto mrzim, to je kad neko nekoga gleda sa visine. Jebale te tvoje diplome.
Kako bi ja tebe išamarao da si ovo rekao u mom prisustvu. Ako nešto mrzim, to je kad neko nekoga gleda sa visine. Jebale te tvoje diplome.moras jos malo suljpa da jedes za tako nesto sinak :)
na zalost, ne kapiras ono sto kazem i to je... smetalo mi je puno to konformisanje u osnovnoj skoli. i nije samo meni.
Kako bi ja tebe išamarao da si ovo rekao u mom prisustvu. Ako nešto mrzim, to je kad neko nekoga gleda sa visine. Jebale te tvoje diplome.Ejmen. Samo te ne bih išamar'o, nego bih ti civilizovano rekao. :) Ne znam, meni je to gledanje s visine, koliko god da si dobar, stvarno bezveze. Ali 'ajde, možda i može da prođe ako si ti stvarno inteligentan, ali ako si neko ko je fazon učio po 14 sati dnevno (čitaj, glup ali uporan) i onda završio faks i onda tako šuntav gledaš druge s visine, to mi je jedna od najnepodnošljivijih stvari.

Mene izgleda mnogo kenja po pitanju škole.
Osnovne se ne sećam toliko, imam loše pamćenje strašno, znam samo da nisam nešto specijalno učio a domaćih je bilo samo iz likovnog.
A srednja je tek bleja. Da počnem, prvo kao što rekoh najbolji i najlakši smer u školi "Specijalizovano matematičko odeljenje" ili "Matematička gimnazija", nisam baš siguran.
Nas 14 u odeljenju većinom slični. Ima 6 stručnih predmeta, a ostali su bleja (bukvalno ne drže časove i dele petice).
E sad, zbog tih ostalih časova iz ovih stručnih mogu da se drkam i slušam samo ono što me zanima i mnogo mi odgovara taj način rada. Iz matematika i fizike samo osnovno za neku trojku, a iz programiranja i računarstva imam petice.
Pri tom su i profesori stručnih predmeta opušteni jer je manje dece, nema idiota zbog kojih bi se nervirali i sve vreme je lepa atmosfera.
Ali 'ajde, možda i može da prođe ako si ti stvarno inteligentan, ali ako si neko ko je fazon učio po 14 sati dnevno (čitaj, glup ali uporan) i onda završio faks i onda tako šuntav gledaš druge s visine, to mi je jedna od najnepodnošljivijih stvari.Zapravo, najgore je kad si negroidno govedo koje ništa u životu nije uradilo niti postiglo, ali gledaš ljude sa visine.
Samo da se ogradim, ne mislim ni na koga ovde :)
nisam ja uopste bio dobar djak u osnovnim i srednjim skolama, ne znam sta pricate. streber jesam bio, (ovo sam sebi da dodelim) po nekim interesovanjima, koje nisu imali svi.
nerviralo me je koliko buducih da se ne ponavljam, posto se osecate iz nekog neobjasnjivog razloga prozvano, a jos niste ni skolu zavrsili, pokusavaju da mi nametnu njihov stil razmisljanja...
(zajedno sa nastavnicima)
Onako. I jesam i nisam je volela. Prosto neki nastavnici su bili takvi da mi je bilo mučno da se pojavim u školi a neki su svojim boljim ponašanjem blažili strah i zbog njih sam uvek volela da dođem i da učim i napredujem. A društvo se delilo na klanove a ja nisam bila ni u jednom. Nije me privlačila ta podela pa su me izbegavali. Zbog toga mi i nije bilo drago da idem ali morala sam. Sve u svemu, društvo i nastavnici su ti koji svojim ponašanjem utiču na tvoj izbor - da li ćeš voleti školu ili ne.
Sve u svemu, društvo i nastavnici su ti koji svojim ponašanjem utiču na tvoj izbor - da li ćeš voleti školu ili ne.Kod mene je to čistota klozeta.
streber jesam bio, (ovo sam sebi da dodelim)E sad, šta je štreber? Pre neki dan na treningu mi je lik rekao da sam štreber jer sam odličan (mada sam najgori đak u odeljenju) i da treba da se ugledam na njega jer je uspešno položio dva predmeta. Okej, sprdao se lik ali ja sam često sretao to da me ljudi nazivaju štreberom iako sigurno uče više za školu od mene (čak i gorepomenuti).
Naročito me nerviraju ljudi koji kada smo ja i neki ortak u većem društvu ali vodimo dijalog o nekoj naučnoj stvari (ili nekom najobičnijem logičkom zadatku) i njihov komentar na to je "Zar morate o školi".
iako sigurno uče više za školu od mene.vodimo dijalog o nekoj naučnoj stvariај сад искрено, јеси отворио тему само да кажеш како си паметан, интелигентан и дискутујеш о научним стварима?
да не буде спем: основна срање, средња прва два разреда срање остатак до јаја
едита тахири:
Jel ovo ona tema dje ja treba da patispanjisem kako nista ne ucim, ali sam super inteligentan. I clan sam MENZE.и мешчини да је тако. само још да се јаве сијалица, онај члан менсе и лик што прича уназад лололо
Jebiga, ipak vredi biti štreber. Dobiješ sve petice i kao nagradu za tvoj trud dobiješ putovanje sa još nekolicinom štrebera + ideš na takmičenja i osvajaš medalje. :)Išao sam ja na takmičenja iz fizike. Znao skoro sve zadatke a teoriju imao 1. Ne trebaš štreber biti da bi išao na takmičenja iz matematike ili fizike. Tu treba imati mozga i dobru logiku a ne štreberske sposobnosti.
ај сад искрено, јеси отворио тему само да кажеш како си паметан, интелигентан и дискутујеш о научним стварима?Nisam tako zamislio ali omaklo mi se. Šta ću kad to prosto isijava iz mojih reči, naročito kad baš to napišem. Zapravo sam otvorio da se hvalim kako imam ekstra školu i ekstra odeljenje, ali to niko nije primetio :)
Temu sam video na drugom forumu na kom nisam član, a hteo sam da učestvujem.
Погрешно размишљање.
Kako bi ja tebe išamarao da si ovo rekao u mom prisustvu. Ako nešto mrzim, to je kad neko nekoga gleda sa visine. Jebale te tvoje diplome.Ово обично кажу људи који су жестоко фејловали у том неком погледу. Или људи који нису хтели да уче, па им је сада криво.
А на страну то што ниси укапирао човека шта прича.
У средњој сам имао људе који су Војводину тражили на Косову. Како да гледам на те људе? Друга ствар, не волим људе који су једнострани. Који знају само једну, јебену ствар, а за све остало су незаинтересовани. Небитно да ли је та једна ствар физика или мување пичака на Фристајлеру.
Једноставно, не волим такве људе.
Даље, много профана ми је ишло на курац са својим виђењем знања. Једноставно, ако те учи нечему, нека те учи тако да ти то запамтиш и да ти буде занимљиво. Никада нисам знао да набубам нешто. Јер, мрзим то. Све што сам радио, радио сам тако да разумем.
Четврто, ОШ и средња су ми генерално Дејан Цукић, нашао сам пар много добрих ортака тамо, а са осталима се нисам чуо од оног тренутка од кад сам изашао из те установе. Али, друга је ствар што мени много тога иде на курац, и ово није тема о томе.Факс јебе.