Паде ми на памет да отворим тему где ће тема расправе бити уређење куће и простора у коме живимо и проводимо највећи део дана.
На овој теми се може дискутовати о уређењу куће, окућнице, цвећарству, узгоју воћа и поврћа у башти...
Такође, можете делити различите савете за уређење или за олакшавање неких послова у домаћинству.Тренутно ми ништа паметно не пада на памет, али сетих се на пример једног савета за зиму. Кажу да је добро премазати прозоре кором од лимуна, како не би замрзли током зиме.
Тема није трол, већ очекујем да се заиста деле савети и искуства.

Мој фенг шуи:
Чарапе на лустеру, гаће на лампи, остала одећа на кревету (док не кренем да спавам, онда ставим на столицу од (не)радног стола), остаци хране свуда по просторији, у орману још набацане одеће и пар мртвих јазаваца итд.
ЕДИТ: Ај, овде ме слабо ко познаје па неће па ме неће нико одрукати мурији. У Горење замрзивачу држим комшију Војина јер ми је његова крава провалила у муруз.
И два Шиптара имам у замрзивачу, једва их нагуро.
znam da uglavnom gledam na vrata kad ležem u krevet.
da ne valja da se drže prazne vaze,činije i ostalo po kući,to kao skuplja energiju i pare.
da ne valjda da curkaju slavine,da bude crknuta sijalica sto godina,da su ivice oštre itd. što se mene tiče najbitnije mi da je kuhinja savršeno čista i kupatilo,po sobama ima i kreativnom haosa,ali nikad mi stvari ne stoje po podu.i da je svetlo jako danju,a da sve se zamrači kace leže.
Одувек говорим нешто при уласку а ни сам нисам знао што. Кажу то је старословенска фора, старословенско веровање је да тако упозораваш кућне духове да си ушао и да треба да склоне.
Kažu da ne valja da si okrenut leđima ka izlazu iz sobe kad sediš za kompom, ne možeš se skroz opustiti.Не важи ако живиш сам. лоло
Алт+ф4 кад радиш те неваљале радње мора бити припремљен.
треба уредити стан тако да се нађе место бар за неки акваријумчић, ако не може већи. ако нема акваријума или бар пуно биљака, није то то.Фонтане увек јебу више него акваријуми, по мени. Она фонтана што изгледа као зид, као да пада киша, је много кул. Турити негде у угао међу цвеће, али је зајебано брисати прашину око свега тога.
Значи, то је као фора ове теме.
Откуд ја знам, немам то код куће, па нећу да нагађам. Зато сам и отворио ово, да се дају неки савети за одржавање и те ствари.
Планирам иначе роштиљ да градим, јесте да ће крај лета, баш сам нашао кад, али да буде спреман за следећу годину. Нацрт ћу прокопати негде на нету. Има неко искуства са тим (са грађењем, не јелом)?

Krompir, moraš prvo dobro da isplaniraš šta ćeš. Imaš dosta slika po netu, ali ako već praviš roštilj po meni je bolje napraviti ga nešto višeg, jer uvek možeš da pristaviš kotlić lolo
Meni se ovaj sviđa, mada dimnjak i krov mogu da budu i od lima.Što se tiče zidanja, trebaju ti cement, šljunak (ako praviš ploču), pesak i kreč. Mislim da na stovarištima imaš i šamotnu ciglu, sa njom može da se uradi ložište, tj deo gde se stavljaju drva i ćumur.
To je ovo čudo, imaš ga u obliku cigle i pločice. Mada postoje i velike ploče, ali za roštilj su sasvim dovoljne ove.
никакве фонтанеЈа имам малу фонтану, можда 2х1 метар, висока једва 15-20цм. Лепо изгледа, а још лепше кад се у њој хлади пиво.
Valja posaditi nanu ili bosiljakЕ, да, нана је добра. Код нас је семе донео ветар пре једно 15 година, и ћале сто пута заливао кључавом водом да не расте нана, јер расте на безвезе месту, у једном ћошку, и увек је поново расла, и на крају је нисмо дирали, и стално је има.
Лети се начупа лишћа од нане, и стави се у флашу са водом, па у фрижидер. Није мохито, али освежава добро.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.