Играоница
  • Букснетина™

Добар дан.

Занима ме да ли неко зна отприлике колики се попуст добија при куповини великог броја компјутера (око 30 нпр), да ли зна ко даје најбољи попуст и најбоље услове плаћања?

Такође ме занима које су све дозволе које мораш да поседујеш да би могао да отвориш и водиш играоницу?
    И колико се плаћа главни програм за компове? И ко то прави? Да ли фирма где купујем компове или плаћам неке хакере и програмере?

Ако неко зна било шта везано за вођење играонице и уопште било шта што може да помогне, нека напише.

Замолио бих без спема ако може, јер су ми битне ове информације.

• riffraff

Јебига брате :Д ја знам само сјести и рокати читав дан :)
    А знам да програм није скуп.

• Букснетина™

И ја сам до скоро само то знао, али сад планирам да отворим играоницу.
    Нема у крају ниједна, а знам колико значи... И за блејаче, и за ћомане, а и за клинце. :)

Колико отприлике програм?

• Марко 

Који ће ти то курац? Сад свако има нет и комп и може да тера та срања код куће. Друго је било пре 10 година кад су играонице биле пуне јер није свако имао на чему да игра.

• riffraff

Букснетино, значи ли ти шта да питам лика који држи овде играоницу колико је све платио ?
    да сачекаш мало није онлајн сад.

• Букснетина™

Који ће ти то курац? Сад свако има нет и комп и може да тера та срања код куће. Друго је било пре 10 година кад су играонице биле пуне јер није свако имао на чему да игра.

То стоји, али не знаш ти у каквом крају ми живимо :)
    ЕДИТ А и друго је кад вас 20 седне у играону и дерете 10 на 10, а не преко нета ми уђе неки кретен мали читер и не могу му ништа, само се нервирам..

Букснетино, значи ли ти шта да питам лика који држи овде играоницу колико је све платио ?

Како да не, не мораш данас уопште. Кад стигнеш, био бих ти захвалан..

• SnobIvanKenjoBi

Idi u neku igraonicu i raspitaj se.

• Букснетина™

Idi u neku igraonicu i raspitaj se.

А био сам брате, у свакој кажу не знамо то је газда све решио а он не долази уопште, курци палци..

А и те све играонице су преозбиљне, имају по 50+ компова, што значи да су добили попусте о којима ја могу само да сањам..

ЕДИТ
    Поента је да је цео крај наложен и дан данас на игрице, али не постоји ниједна играоница у крају где живи 10 сома људи минимум..

• Марко 

Контам да ће то да ти изађе на 15 сома јевреја, без пословног простора. Добићеш неки попуст на опрему јер узимаш на велико.

• SnoopDoggyDogg

Moj brat je hteo da otvara i sve je izračunao, ja mislim do poslednjeg miša al ko bi se sad toga setio. Inače to je dobar poso. Pogotovu pored neke škole ako otvoriš i staviš baštu neku ispred.

• Букснетина™

Контам да ће то да ти изађе на 15 сома јевреја, без пословног простора.

И ја сам дошао до неке сличне цифре.. Плус кад узимаш оне соковнике, фрижидере, и све остало, има да се дода још нешто на ту цифру..

• Букснетина™

Moj brat je hteo da otvara i sve je izračunao, ja mislim do poslednjeg miša al ko bi se sad toga setio. Inače to je dobar poso. Pogotovu pored neke škole ako otvoriš i staviš baštu neku ispred.

Размишљао сам о баштици испред локала, а школа је на 20 корака одатле..

• riffraff

Боли те курац букснетино биће посла. Стави попуст за вукајлијаше :ДД

• Букснетина™

Биће попуста, само да отворим прво :) Попуст за све са Вукајлије.
    А онда клинци направе профиле и крену да пишу вицеве, па им наплаћујем дупло!

• SnoopDoggyDogg

а школа је на 20 корака одатле..

Mislim da ima neki zakon da igraonice i kladonice moraju biti valjda na minimum 50 m. Nisam siguran.

• Букснетина™

Добро, мало сам се искењ'о :) Потребно је да прођу кроз једно насеље, па онда један пешачки, па други, и ту су. Има око 150 метара..

• SnoopDoggyDogg

Добар дан.

Epski početak.

• SnoopDoggyDogg

Mogu da se uzmu i dobre pare ako organizuješ turnire u pesu, cs-u itd. Naravno uz ufur neki sitni po ekipi.

• Milos-88

A jel bi uzeo mozda polovne kompove?znam coveka koji je skoro zatvorio igraonicu pa mogu da ga pitam
    Dal nece da prodaje opremu. Imao je dobre kompove i program za vodjenje igraonice

• riffraff

Тако ти је овде био фазон, турнир у кантеру 24 екипе 5 км по екипи, и само побједничка екипа добила по 5 сати бесплатног играња :) а наложи се народ опасно. Још ако будеш на добром гласу славиће се код тебе и нова година :)

• Букснетина™

Mogu da se uzmu i dobre pare ako organizuješ turnire u pesu, cs-u itd. Naravno uz ufur neki sitni po ekipi.

Што је најгоре, неко ми рече да су овде најбоље паре ако умеш добро да организујеш.. И често..

• Марко 

Немој да се залећеш да купујеш неке конзоле на којима нико ништа неће играти, као један лик из Ужица што га знам који је купио 3 Wii конзоле. Биле су занимљиве људима недељу дана и после су скупљале прашину. Лик је подигао неки ненормалан кредит, купио пун курац компова и сонија тројки, изнајмио локал на месту које је још ближе средњим и основној школи него то твоје, буквално преко пута техничке. Нисам одавно био код њега, чујем да му добро иде. Требало је доста времена да му се отплати то. Али, пикаона је врх.

• Букснетина™

A jel bi uzeo mozda polovne kompove?znam coveka koji je skoro zatvorio igraonicu pa mogu da ga pitam
    Dal nece da prodaje opremu. Imao je dobre kompove i program za vodjenje igraonice

Ово је исто у оптицају, али прво сам хтео да проверим за нове. Али сигурно одличан предлог, можеш да га питаш онако оквирно колико би тражио..

• Sevastokrator_95

Причао сам са једним другом који држи радионицу, каже да добије доста новца, али да доста и оде на срећивање, порезе итд. Није баш уносан посао иако тако делује на први поглед, али срећно у сваком случају.

• Букснетина™

Немој да се залећеш да купујеш неке конзоле на којима нико ништа неће играти, као један лик из Ужица што га знам који је купио 3 Wii конзоле. Биле су занимљиве људима недељу дана и после су скупљале прашину. Лик је подигао неки ненормалан кредит, купио пун курац компова и сонија тројки, изнајмио локал на месту које је још ближе средњим и основној школи него то твоје, буквално преко пута техничке. Нисам одавно био код њега, чујем да му добро иде. Требало је доста времена да му се отплати то. Али, пикаона је врх.

Нисам мислио ништа сем компова и евентуално једног сонија да узмем.. Не воле људи овде код нас Сони и то.. Мислим, готиве наравно, али је боље кад се сајам лудака скупи на кантерици, па прозивање, па лудница :)

• riffraff

Е да, на компове је порез највећи :Д

• Букснетина™

Причао сам са једним другом који држи радионицу, каже да добије доста новца, али да доста и оде на срећивање, порезе итд. Није баш уносан посао иако тако делује на први поглед, али срећно у сваком случају.

Да, браво, сервис је једна јако битна ставка.. Хвала!

• Sale d snajperist

Kad otvoris igraonicu mora da se organizuje neki CS vuka turnir kod tebe tu. :)

Pazi, kolko sam ja nesto nacuo da bi uredno vodio igraonicu moras da imas sve original igrice i programe. Da ne bi imao problema sa inpekcijom i tim kurcima.

A imas ono da kupis komp, pa uz njega dobijes vec instaliran operativni.

Oko igraonice. Pre svega da bude cista i uredna, da sve radi i to.
    Mali milion puta sam usao u igraonicu ono ne mos se povatas od dima gde je sta, tastature prljave od cigara, slusalice razvaljene, tipke na tastaturi ne rade.
    Neko rece basticu ispred, to je do jaja, stavis ispred 2,3 stola i neka to npr. bude prostor za pusenje, da ne bi pusili u igraonici zbog dima, prasine i cistoce.

Daj tamo 2 sata na sale d snajperist :)

• Букснетина™

Е да, на компове је порез највећи :Д

То је једино што ми засад баш контрира.. Једино због чега не бих ништа радио..

• Букснетина™

Kad otvoris igraonicu mora da se organizuje neki CS vuka turnir kod tebe tu. :)

Pazi, kolko sam ja nesto nacuo da bi uredno vodio igraonicu moras da imas sve original igrice i programe. Da ne bi imao problema sa inpekcijom i tim kurcima.

A imas ono da kupis komp, pa uz njega dobijes vec instaliran operativni.

Oko igraonice. Pre svega da bude cista i uredna, da sve radi i to.
    Mali milion puta sam usao u igraonicu ono ne mos se povatas od dima gde je sta, tastature prljave od cigara, slusalice razvaljene, tipke na tastaturi ne rade.
    Neko rece basticu ispred, to je do jaja, stavis ispred 2,3 stola i neka to npr. bude prostor za pusenje, da ne bi pusili u igraonici zbog dima, prasine i cistoce.

Daj tamo 2 sata na sale d snajperist :)

Хахаха, ево три чуке, частим ја :)
    Мислим да кад отвараш играону, и купујеш опрему за њу, добијеш комплетну опрему (миш, слушке, тастатура, подлога) за број компова који купујеш..
    А?

• Марко 

Сале, јебеш то за оригиналне игрице. Шта му треба осим њоњ-а и њорцрафт-а?
    Иначе, ако оћеш сони, ту ти треба и неки фенси теве, па рачунај да и ту треба 500-600 јура...

• SnoopDoggyDogg

Sale, misliš da bi neko seo za kompjuter na 20 minuta, pa da izlazi da ispuši cigaru, pa da se vraća, pa ponovo?

• riffraff

Јес тако, мада постоји јефтинија солуција. Не узимаш фул компове него само нова кућишта, јел ти врх кућиште изађе можда 120-150 евра, и покупујеш половне мониторе и те курце.

• Букснетина™

Sale, misliš da bi neko seo za kompjuter na 20 minuta, pa da izlazi da ispuši cigaru, pa da se vraća, pa ponovo?

Јесте ово зајебано.. Могло би унутра да се пурња, али наравно да бих уградио вентилацију. После 10 може и да се вари, а забрањено за малолетнике после 10 :)

Никако њоњ :) Њоњ нек играју од куће, пизда им материна навучена.. :)

Њарцрафт наравно, кантер фуш наравно..

• Milos-88

Ovaj ima i dosta originala i igrica i windowsi su mu ja mislim original. Bidecu da ga pitam
    Kad budem bio u prilici.

• Букснетина™

Важи Милоше, хвала унапред за помоћ..

• SnoopDoggyDogg

Meni je gotivno da se odradi neki kao separe, jebem liga, samo za sebe i ortake, da ubaciš one vreće što propadnu kad sedneš, stočić, plaznu i soni. Naravno ako lokal to dozvoljava ali to sve otom potom.

• Sale d snajperist

Хахаха, ево три чуке, частим ја :)
    Мислим да кад отвараш играону, и купујеш опрему за њу, добијеш комплетну опрему (миш, слушке, тастатура, подлога) за број компова који купујеш..
    А?

O fala :)

Pa znam da imas sa nekim kompovima da dobijas mis i tastaturu, za podlogu i sluske nisam siguran...

A jel lepo izgleda da kad udjes u igraonicu ono po stolu pepeo, po tastaturi pepeo i sve smrdi :)

Pa ako dodje inspekcija i vidi da valjas pirateriju :)
    A od igrica moze da turi CS, Wow, Warcraft, pes, fifu i mozda jos nesto sto moze lan.
    Neke trke i ti kurci...

• Марко 

То, СнупДоге. То је тај батица из Ужица имао, све испреграђиване сепарее и лејзибегове. Много је до јаја кад се ту баци ПЕС. :Д

• Мatriks

Mislim da bi ti prvo trebao da vidiš za mesto na kojem ćeš to otvoriti, pa onda kompovi i ta čuda, pa programi i na kraju vidiš ako šta može od tih sokovnika i kuraca palaca da se ubaci.

• Букснетина™

Meni je gotivno da se odradi neki kao separe, jebem liga, samo za sebe i ortake, da ubaciš one vreće što propadnu kad sedneš, stočić, plaznu i soni. Naravno ako lokal to dozvoljava ali to sve otom potom.

Овај локал који ја планирам има две просторије. Једна је дупло већа од друге, а спојене су пролазом..
    У већој просторији може да стане 14 компова отприлике, а у мањој око 8.. Што је идеално за то друштво о ком причаш :)

• Sale d snajperist

To je bas do jaja ideja, bravo..

• SnoopDoggyDogg

I šta ga koštaju pešest originalnih igrica, ne mora za svaki kompjuter posebnu da uzima.

A jel lepo izgleda da kad udjes u igraonicu ono po stolu pepeo, po tastaturi pepeo i sve smrdi :)

Iz ovog razloga odavno već ne idem u igraonice.
    Na vratima obavezno da piše velikim slovima: CIGANIMA, METALCIMA I NEOKUPANIM KORISNICIMA ZABRANJEN ULAZ.

• Букснетина™

Матриксе, ево овде горе и теби одговор.. Ова просторија је проверена, јер је ту лик држао играоницу пре 10ак година и цео крај је ту долазио.. Само што је он убацио мало мање компова, не знам зашто.. У једну просторију је ставио 12, а у другу само 4.. А може много више..

И дан данас људи жале што је та играона затворена...

• Марко 

Знам ја да је јебено ако те увате са пиратским софтвером, али човеку не треба ништа осим њоркрафта и каунтера. Јебеш те игре које се играју синглплејер.

• Sale d snajperist

I šta ga koštaju pešest originalnih igrica, ne mora za svaki kompjuter posebnu da uzima.

Pa to..
    Ne mora za svaki komp posebno igrica..

• SnoopDoggyDogg

Za tebe i mene je možda glupo da ideš u igraonicu da igraš singl plejer igrice ali sam ih vidjao ranije, dok sam išo.

• Sale d snajperist

Ja nisam usao u igraonicu vec... 3,4 godine..
    Ali kada sam isao u osnovnu svakii dan sam isao sa drustvom...
    I ko kaze da nema nikakvog profita, kenja...
    Nema mozda odmah.. ali posle duzeg vremena ima.. itekako..

Jeste da imaju svi net, kanter kuci umeju da udju na net i da igraju..
    Ali bre u igraonici imas drustvo, tu zebancija i to..

• riffraff

Pa nemaju svi ljudi jebački komp za te igre a igra im se. Nemaju svi ljudi net a imaju fejs :D Nije sve u pikanju kantera i pesa.
    e da buksnetino, u tu manju prostoriju stavi 2 plazme, 2 sonija i lejzi begove :D i pičiš turnire u pesu, singlove pa onda dublove :D

• Sale d snajperist

Kad otvoris prvi dan samo vukajlijase da pozoves na zebanciju, pice i ti fazoni :)