Добар дан.
Занима ме да ли неко зна отприлике колики се попуст добија при куповини великог броја компјутера (око 30 нпр), да ли зна ко даје најбољи попуст и најбоље услове плаћања?
Такође ме занима које су све дозволе које мораш да поседујеш да би могао да отвориш и водиш играоницу?
И колико се плаћа главни програм за компове? И ко то прави? Да ли фирма где купујем компове или плаћам неке хакере и програмере?Ако неко зна било шта везано за вођење играонице и уопште било шта што може да помогне, нека напише.
Замолио бих без спема ако може, јер су ми битне ове информације.
Који ће ти то курац? Сад свако има нет и комп и може да тера та срања код куће. Друго је било пре 10 година кад су играонице биле пуне јер није свако имао на чему да игра.То стоји, али не знаш ти у каквом крају ми живимо :)
ЕДИТ А и друго је кад вас 20 седне у играону и дерете 10 на 10, а не преко нета ми уђе неки кретен мали читер и не могу му ништа, само се нервирам..Букснетино, значи ли ти шта да питам лика који држи овде играоницу колико је све платио ?Како да не, не мораш данас уопште. Кад стигнеш, био бих ти захвалан..
Idi u neku igraonicu i raspitaj se.А био сам брате, у свакој кажу не знамо то је газда све решио а он не долази уопште, курци палци..
А и те све играонице су преозбиљне, имају по 50+ компова, што значи да су добили попусте о којима ја могу само да сањам..
ЕДИТ
Поента је да је цео крај наложен и дан данас на игрице, али не постоји ниједна играоница у крају где живи 10 сома људи минимум..
Немој да се залећеш да купујеш неке конзоле на којима нико ништа неће играти, као један лик из Ужица што га знам који је купио 3 Wii конзоле. Биле су занимљиве људима недељу дана и после су скупљале прашину. Лик је подигао неки ненормалан кредит, купио пун курац компова и сонија тројки, изнајмио локал на месту које је још ближе средњим и основној школи него то твоје, буквално преко пута техничке. Нисам одавно био код њега, чујем да му добро иде. Требало је доста времена да му се отплати то. Али, пикаона је врх.
A jel bi uzeo mozda polovne kompove?znam coveka koji je skoro zatvorio igraonicu pa mogu da ga pitam
Dal nece da prodaje opremu. Imao je dobre kompove i program za vodjenje igraoniceОво је исто у оптицају, али прво сам хтео да проверим за нове. Али сигурно одличан предлог, можеш да га питаш онако оквирно колико би тражио..
Немој да се залећеш да купујеш неке конзоле на којима нико ништа неће играти, као један лик из Ужица што га знам који је купио 3 Wii конзоле. Биле су занимљиве људима недељу дана и после су скупљале прашину. Лик је подигао неки ненормалан кредит, купио пун курац компова и сонија тројки, изнајмио локал на месту које је још ближе средњим и основној школи него то твоје, буквално преко пута техничке. Нисам одавно био код њега, чујем да му добро иде. Требало је доста времена да му се отплати то. Али, пикаона је врх.Нисам мислио ништа сем компова и евентуално једног сонија да узмем.. Не воле људи овде код нас Сони и то.. Мислим, готиве наравно, али је боље кад се сајам лудака скупи на кантерици, па прозивање, па лудница :)

Kad otvoris igraonicu mora da se organizuje neki CS vuka turnir kod tebe tu. :)
Pazi, kolko sam ja nesto nacuo da bi uredno vodio igraonicu moras da imas sve original igrice i programe. Da ne bi imao problema sa inpekcijom i tim kurcima.
A imas ono da kupis komp, pa uz njega dobijes vec instaliran operativni.
Oko igraonice. Pre svega da bude cista i uredna, da sve radi i to.
Mali milion puta sam usao u igraonicu ono ne mos se povatas od dima gde je sta, tastature prljave od cigara, slusalice razvaljene, tipke na tastaturi ne rade.
Neko rece basticu ispred, to je do jaja, stavis ispred 2,3 stola i neka to npr. bude prostor za pusenje, da ne bi pusili u igraonici zbog dima, prasine i cistoce.Daj tamo 2 sata na sale d snajperist :)
Kad otvoris igraonicu mora da se organizuje neki CS vuka turnir kod tebe tu. :)Pazi, kolko sam ja nesto nacuo da bi uredno vodio igraonicu moras da imas sve original igrice i programe. Da ne bi imao problema sa inpekcijom i tim kurcima.
A imas ono da kupis komp, pa uz njega dobijes vec instaliran operativni.
Oko igraonice. Pre svega da bude cista i uredna, da sve radi i to.
Mali milion puta sam usao u igraonicu ono ne mos se povatas od dima gde je sta, tastature prljave od cigara, slusalice razvaljene, tipke na tastaturi ne rade.
Neko rece basticu ispred, to je do jaja, stavis ispred 2,3 stola i neka to npr. bude prostor za pusenje, da ne bi pusili u igraonici zbog dima, prasine i cistoce.Daj tamo 2 sata na sale d snajperist :)
Хахаха, ево три чуке, частим ја :)
Мислим да кад отвараш играону, и купујеш опрему за њу, добијеш комплетну опрему (миш, слушке, тастатура, подлога) за број компова који купујеш..
А?
Sale, misliš da bi neko seo za kompjuter na 20 minuta, pa da izlazi da ispuši cigaru, pa da se vraća, pa ponovo?Јесте ово зајебано.. Могло би унутра да се пурња, али наравно да бих уградио вентилацију. После 10 може и да се вари, а забрањено за малолетнике после 10 :)
Сале, јебеш то за оригиналне игрице. Шта му треба осим њоњ-а и њорцрафт-а?Никако њоњ :) Њоњ нек играју од куће, пизда им материна навучена.. :)
Њарцрафт наравно, кантер фуш наравно..
Хахаха, ево три чуке, частим ја :)
Мислим да кад отвараш играону, и купујеш опрему за њу, добијеш комплетну опрему (миш, слушке, тастатура, подлога) за број компова који купујеш..
А?O fala :)
Pa znam da imas sa nekim kompovima da dobijas mis i tastaturu, za podlogu i sluske nisam siguran...
Sale, misliš da bi neko seo za kompjuter na 20 minuta, pa da izlazi da ispuši cigaru, pa da se vraća, pa ponovo?A jel lepo izgleda da kad udjes u igraonicu ono po stolu pepeo, po tastaturi pepeo i sve smrdi :)
Сале, јебеш то за оригиналне игрице. Шта му треба осим њоњ-а и њорцрафт-а?Pa ako dodje inspekcija i vidi da valjas pirateriju :)
A od igrica moze da turi CS, Wow, Warcraft, pes, fifu i mozda jos nesto sto moze lan.
Neke trke i ti kurci...
Meni je gotivno da se odradi neki kao separe, jebem liga, samo za sebe i ortake, da ubaciš one vreće što propadnu kad sedneš, stočić, plaznu i soni. Naravno ako lokal to dozvoljava ali to sve otom potom.Овај локал који ја планирам има две просторије. Једна је дупло већа од друге, а спојене су пролазом..
У већој просторији може да стане 14 компова отприлике, а у мањој око 8.. Што је идеално за то друштво о ком причаш :)
I šta ga koštaju pešest originalnih igrica, ne mora za svaki kompjuter posebnu da uzima.
A jel lepo izgleda da kad udjes u igraonicu ono po stolu pepeo, po tastaturi pepeo i sve smrdi :)Iz ovog razloga odavno već ne idem u igraonice.
Na vratima obavezno da piše velikim slovima: CIGANIMA, METALCIMA I NEOKUPANIM KORISNICIMA ZABRANJEN ULAZ.
Матриксе, ево овде горе и теби одговор.. Ова просторија је проверена, јер је ту лик држао играоницу пре 10ак година и цео крај је ту долазио.. Само што је он убацио мало мање компова, не знам зашто.. У једну просторију је ставио 12, а у другу само 4.. А може много више..
И дан данас људи жале што је та играона затворена...

Ja nisam usao u igraonicu vec... 3,4 godine..
Ali kada sam isao u osnovnu svakii dan sam isao sa drustvom...
I ko kaze da nema nikakvog profita, kenja...
Nema mozda odmah.. ali posle duzeg vremena ima.. itekako..Jeste da imaju svi net, kanter kuci umeju da udju na net i da igraju..
Ali bre u igraonici imas drustvo, tu zebancija i to..