Jebomater kako sam popizdeo juce i evo sad pisem ovo i ponovo se nerviram!
Sedimo drugar i ja na klupici u centru Novog Sada u Zmaj Jovinoj i cirkamo neko pivo iz limenke. Na klupi pored bile neke tri brdjanke, al nisu imale neki naglasak pa da to odma skontamo, vec kad su jebeno odlazile, jebena riba uzima njihove 3 limenke i baca ih iza sebe a zatim i kesu! Znaci sve onako rasuto. Jedna kanta bila je na 5 metara, a druga na 20ak! Pa mamu ti jebem ribo! Pa da si pijana pa da skontam da te boli kurac za sve, al trezna je kobila bila!
Onda smo ih drugar i ja napusili, pa je jedna od njih, ona kojoj je potez drugarice i u pocetku malo zasmetao al je nastavila da ide, vratila se, pokupila sve i bacila u kantu.
Nikada mi nece biti jasan taj neandertalski mozak!
Meni je ogavno ko god da pljuje na ulici (nebitan pol, godine).
Živim u Banjoj Luci i više puta sam svojim očima video da u po bela dana neko baci kesu sa smećem sa Gradskog mosta direktno u Vrbas, mater jeb'o, a prođe na 8 metara od kontejnera. Džaba se svađati sa ludacima, ništa ne pomaže. Samo zrno u čelo i ništa više.
A znate da to nigde drugde nisam videla? Ne znam odakle ta navika, a čak je i Selenić na to obratio pažnju u svom romanu "Očevi i oci", Engleskinjia koja je upavo stigla u Beograd tridesetih godina prošlog veka prvo što primeti je kaljuga, a zatim mladiće kako sede na ogradi i tek onako pljuju po ulici...
Nemojte da se tešite, niste kul kada pljujete ma koliko sami sebi tako izgledali.Inače, ova država bi dobrano napunila kasu kada bi uvela kazne za bacanje đubreta po ulici i kada bi komunalna policija radila ono šta joj između ostalog stoji u opisu posla.
Samo po džepu, kad već nema kućnog vaspitanja!
Pajsad. Dok sam bio mlađan student u Novom Sadu, dođe meni drug iz Brčkog u goste. Sve pet, sačekam ga na stanici, đesi druže, kako seljančice, pitaju li za mene, naravno da ne, umrla baba Mila, bila stara žena jebiga. Čovek gladan kaže ne može čekati, dobro ajmo u pekaru. Dobar dan, dobar dan, curice, daj burek ovom momku, evo pare, ćao zdravo. Kaže drug da će da ponese burek, pa da usput jede. Ajde, dobro ako je toliko gladan, kad je stani pani neka jede čovek i onako je mršav, ne baš kao ManUtdOwn18, ali mršav. I ide on tako, jede ulicom burek, malo bureka spada po majici, malo po ulici. I tako čovek ni pet ni šest zafrljači burek ispred sebe na trotoar, sa sve papirom i kesom. Mene blam bi, sagnem se na da pokupim to i bacim u neki kontejner. E, pošto nije bilo kontejnera u blizini, ja nosim tu njegovu kesu nekih 200 metara a on meni drži slovo kako sam počeo da se pravim bolji jer sam otišao da studiram u Novi Sad.

nikad neću skapirati zašto ljudi bacaju po ulici,a posle serendaju kako je prljavo,gde pobogu živimo,blabla.još grdje mi je kad bace flašu,kesu i ostale rekvizite iz auta,ili iz zgrada.moj ćale se jednom vraćao sa posla i neko je bacio pola kiselog mleka kroz terasu,frlj njemu na rame i odelo.jako lepa kultura.kao i kese koje lete s prozora,smrdi-bombe.ste vi rasli u nekoj pećini ljudi,pobogu,kakvi su vas roditelji to vaspitali i da li ti ima smisla?o pljuvanju neću ni da govorim,sva takva prosipanja sebe po uzlici su mi i više nego lejm,pa svejedno je ko uradi.to može da mi se meri sa onim kad neko zalepi slinac o beton-nikad od te osobe gospodin,a kamoli dama.

Ma jebiga. Nije to samo do toga ko je iz kog mesta ili grada. Vše je do toga ko je iz kakve kuće.
Ja sam prvi bio onaj prepotentni degen u fazonu "to su došljaci, oni su ti koji bacaju djubre i zagadjuju, mi beograđani smo kulturni" - kurac moj. Ista smo mi nekulturna stoka, bili iz Bg ili iz Bečmena. Bar što se tih stvari tiče.
Sve to zavisi iz koje si kuće i kako si vaspitan. Ne može osobi koja je odrasla u svinjcu da smeta smeće u parku. Pa odrastao je u svinjcu jbt...par kesa u parku mu čak i godi jer se oseća kao kod kuće.
Opet, kao i sve kad je naš narod u pitanju, sve to lepo mogu da poprave novčane kazne.
Kada nas već mrzi da vaspitavamo, onda možemo da plaćamo.
Mene su u Nišu prozivali da sam Austrougar i da se pravim fin kad sam odšetao 15-20 metara do kante da bacim papir od pljeske. Jebem ga ne znam da li bacaju smeće po kući i ponašaju se kao stoka bezrepa ali ako je tako onda sam ja zaista kreten i onda sam sa pravom bio prozvan.
Sav taj prostakluk i sve to to je prava projekcija našeg kućnog vaspitanja i onog što su nam roditelji darovali. Ako smo stoka, roditelji su nam stoka i njihovi roditelji i sve tako. Naša kultura i svest prema okolini su generalno na katastrofalno niskom nivou, jebem mu mater ne moraš imati fakultet da bi znao da se smeće baca u kantu, kontejner ili neko tako određeno mesto ali ti isto tako posedovanje fakultetske diplome ne dozvoljava da se ponašaš kao poslednja bahata stoka.

Imam ja jos tih primera, evo recimo redovno kad u firmi upadnem u cw da pisam, ono koma. Neko se izdampuje i mislis da pusti vodu? Inace ovde bi trebalo da su svi kulturni, kao ono tipa inzenjeri, intelektualci! Kad ono .i. (da ne kazem kurcina)
Tolke godine stukli na skolovanje, a nisu naucili kako se koristi dugme na kotlicu i cetka! Samo kad bih saznao ko je...Neki dan ulazi zena s malim detetom u bus (ah ovo je vec normalno) i sad stoji i bus ne krece, i stoji i stoji, samo cujes nju "Ko ce da se ustane da sednem s detetom" a neke zenetine zauzele ona mesta za stare/trudnice ne fermaju ni 5%, mrzim te zenetine. Zatim joj neki matori (60+) ustao i bus krene.
Danas ulazi neki deda, pa reko bih da je stariji od Dunava makar 30 godina, ne moze da stoji pa da ga jebes, i niko nista, na kraju mu neka baba ustade...
Ljudi bi u Evropu, a tamo ne znam dal sam ikad video neke od ovih stvari...

Marakana, utakmica reprezentacije onomad...sedim tacno u prvom jebenom redu posle nastresice, em mi lije kisetina zavrat em jedan kreten sedi iza mene sa detetom i pljuje mi semenke po jakni. Okrenem se i kazem detetu: Sine, aj posto ne vidis od mene nista oces da se ti i ja zamenimo, a i tebe tvoj tata sigurno nece pljuvati? Dete me gleda, kreten me gleda i vraca semenke u dzep.
Posle sam presla na stepenice jer sam iskisla nacisto, i vidim opet pljuje...Ma i na sedista, al ono je plakati na sta stadion lici posle...

Ne znam, meni to nije bas toliki greh.
Ako sam negde u prirodi, veoma sam pazljiv da ne zagadjujem neorganskim djubretom, ali cu zato rado da bacim ogrizak od jabuke, koru od banane, ili da se olaksam brojem 1 ili 2, (u potonjem slucaju pobrinuvsi se da za tu radnju odaberem mesto podalje od utabanih staza). Biro za cistocu Majke Prirode se pobrine za to djubre preko noci.Ali ako sam u gradu - dejstvujem upravo suprotno. Nista organski necu da bacim ni ispustim iz sebe, (da - pljuvanje po hasfaltiranim povrsinama NIJE kul), ali cu zato brate bez ikakvog blama da bacim papiric, opusak ili ambalazu poslednje macetine koju sam prethodno pohranio u svoju utrobu, ako ih bacam na beton. Jer - tim cinom samo potpomazem ekonomiju, stvarajuci redovno placen i legalan posao za komunalce i romunalce svih boja i rasa, ne bi li i oni u tom poslu tezili ka neumoljivoj efikasnosti Majke Prirode. Jebes grad bez opusaka na ulici.

Mi se uhvatili samo đubreta...
Šta ćemo sa onima koji misle da su sami u autobusu kada im zazvoni mobilni kao i sa svima ostalima koji dok razgovaraju sa nekime u busu imaš osećaj da bi trebalo da se uključiš u razgovor? Što da ne? Ustvari možda bi ih to prenulo. Tek tako, zabuljiš se u njih i počneš da se smeješ i komentarišeš. Baš me zanima kakva bi bila reakcija.
Sav taj prostakluk i sve to to je prava projekcija našeg kućnog vaspitanja i onog što su nam roditelji darovali. Ako smo stoka, roditelji su nam stoka i njihovi roditelji i sve tako. Naša kultura i svest prema okolini su generalno na katastrofaln niskom nivou, jebem mu mater ne moraš imati fakultet da bi znao da se smeće baca u kantu, kontejner ili neko tako određeno mesto ali ti isto tako posedovanje fakultetske diplome ne dozvoljava da se ponašaš kao pslednja bahata stoka.Čovek je objasnio.
Ali ako sam u gradu - dejstvujem upravo suprotno. Nista organski necu da bacim ni ispustim iz sebe, (da - pljuvanje po hasfaltiranim povrsinama NIJE kul), ali cu zato brate bez ikakvog blama da bacim papiric, opusak ili ambalazu poslednje macetine koju sam prethodno pohranio u svoju utrobu, ako ih bacam na beton. Jer - tim cinom samo potpomazem ekonomiju, stvarajuci redovno placen i legalan posao za komunalce i romunalce svih boja i rasa, ne bi li i oni u tom poslu tezili ka neumoljivoj efikasnosti Majke Prirode. Jebes grad bez opusaka na ulici.Stanovnici gradova inače obožavaju kad dune vetar pa im se masno parče papira od bureka zalepi u facu. I bez otpadaka u gradu ima prašinčine i prljavštine, nećeš nikoga ostaviti bez posla ako koristiš kantu za đubre (koja za to i postoji, kao što i piksle postoje na javnim mestima), to je samo jako jako loš izgovor za lenjost.

Mene nervira i svetlosno zagadjenje u gradovima. Evo na primer, bas sam neki dan hteo da kroz teleskop sa moje terase posmatram i belezim nepravilnosti pulsacija ultraljubicastog spektruma kvazara Q0957+561, (oko kojeg uzgred budi receno kruzi jedna veoma interesantna planeta), kada su brdjani upalili reflektore za dolazak Lejdi Gage i izazvali svetlosno zagadjenje od brat bratu cirka 15 magn. po kvadratnoj ark-sekundi.
Mislim se, "e koji ste ljaljani", obrisem socivo, spakujem teleskop i odem da gledam debatu Tonija Blera i Kristofera Hicensa na jutjubu.