Da li se šveps promenio?
  • Caleb Lost

Piće koje sam nekad mogao da nazovem omiljenim...u svim oblicima. Dok su ga drugi (pre svega mislim na tadasnje drustvo iz osnovne) izbegavali zbog gorčine, ja sam baš zbog toga uživao u njemu. U poredjenju sa njim, kola mi je bila drugorazredno piće. I onda se nešto desilo. Čini mi se da je polako,ali postepeno,postajao sve sladji i sladji. Sada je odvratan,sladji je i od same kole. Tonik, nekad poznat po gorčini,danas je odvratna šećerna vodica.........Ne mogu samo pouzdano da tvrdim za pomoradžu,taj sam slabije konzumirao. Inače,šveps više i ne pijem.

E sad, koliko znam...fabriku švepsa,ili šta već, otkupila je sama Koka kola....čini mi se da su primenili strategiju: što više šećera, više će se piti, više ćemo para zaraditi. Avaj,šta vi mislite o ovome,jeste li primetili nešto i koliko ste upućeni u ovu priču?

• paninaro

tonik ili biter lemon?

• Марко 

Тооо! Још једна беспотребна тема!

• Mali_Sale_91_kg

Masonska govna uništiše sve što valja!

Država durati nešto!

• Caleb Lost

Na sve sam mislio.

Yeah, čini mi se da sam napravio temu u "raznom". Koji su kriterijumi za vaznost ovde?

• kizo

1000 poena za otvaranje tema. Nije da ne volim spemovat, al ne mogu spemovat kako treba na ovakva govna.

• Марко 

Подржавам Зоранов предлог.

• Caleb Lost

Mogu li te poene trampiti negde za bambije?

• kizo

Možeš da nam kažeš čiji si dupli.

• kizo

BANUJ GOVNA!

• musssashe

Sveps mi omiljeno pice i moram reci da ima malo istine u tome sto zboris. Al i dalje mi dobar. Jedina stvar koja me nervira u celoj prici je to sto cena kole od 2L je ekvivalent svepsu od 1,5. E za to bi im jebo mamu.

• musssashe

Al nije iskljuceno da se i ukus menja tokom odrastanja, majku mu.

• Шерлок

И мени је швепс омиљено пиће, само битер лемон додуше. Ал' опет не капирам чему ове теме.

• Peri d platapus

Pre je bio ok, sad je gej.

• Caleb Lost

Serloce,hteo sam da proverim da li sam lud.......Ili je to ,kao sto musssashe tvrdi, posledica odrastanja....u sta cisto sumnjam.

• paninaro

aha, tonik. ja ga pijem samo sa džinom tako da nijesam primijetio razliku.

• Бохор

Od kako se Limun Fanta ne proizvodi za mene sokovi ne postoje!

• Maggot

ja se izvinjavam sto smetam, nisam neki fan svepsa, dosao sam samo da pitam da mi neko da link od teme za fantu sokatu, ne mogu da nadjem nikako majku mu

• Путинка

Pa i kokakola nije svuda ista, kod nas je slađa, u Grčkoj kiselija, tako nešto, svakih nekoliko godina se iznova radi istraživanje kakav ukus narod voli, pa se menja. Tako je verovatno i Šveps promenjen.

• Skočimiš

I meni je šveps nekako izobličen, nema više tonik onu gorčinu kakvu je imao prije 5 godina. Gomna.

• омбре

Moguće je da si navikao na gorčinu, pa ti je sad slađi. Retko ga pijem, al' mislim da je isti kao i uvek.

• Advokado

Nisam siguran, ali mislim da je šveps oduvek ili bar odavno kolin brend. Sasvim sigurno nije od skoro.

• Kolfild

prodao se...

• Nana Og

Aj' i ja da s' ubacim pošto nemam pametnija posla.
    Koliko znam, šveps sadrži kinin i to mu određuje gorčinu. A možda oko toga grešim, neka me ispravi neki hemičar ili farmaceut.
    Možda su taj udeo kinina umanjili a šećer povećali.
    To je jedino od sokova što pijem, ( a i to retko) a tako će i biti. Meni je isti.

• torazulu

Eeeeee, dobra tema... Ja mislim da su nesto izjebali. Kad smo mi isli sa skolim na skijanje u osnovnoj, ako kupis ski pas, ostane ti love da popijes par Svepsova (biter lemon, a ne tonik), i to je toliko bilo dobro da sam ja svecano obecao da cu jednog dana kad se obogatim da kupim sleper i da se napijem. A vec kad sam imao pare, poceo sam da pijem pivo, i kada sam se vratio svepsu, to vise ni blizu nije bilo to, sto kazes , preslatko je bre!
    Da nema neko sacuvan neki stek iz 87?

• musssashe

U Grckoj 2004 ga nije bilo. Ne secam se koji je bio razlog, al uopste ga nije bilo.

• l

u pravu si, nema više isti ukus. ne znam kakav je onaj pepsijev tonik, to nisam pila.
    lepo ja kažem, ošo svet u kurac....

• Срета-Штета

Немам појма, нисам никад пио то говно.

• Сантјаго Коровјов

Јебо то, ако хоћете горчину, а нећете алкохол, http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/534610_389919584375027_1994257042_n.jpg је кева.

• Skočimiš

Nije samo do gorčine, ima šveps svoju čar, poseban je to ukus. Sinalkov, pepsijev, ma bilo koji drugi je još slađi od ovog kokakolinog....

• Banini

Pravda za Plazma keks, vratite nam Plazma keks a ne ono vnugo sa secerom !

P.s. Dolazili po med kod mog caleta, kupovali svud po Srbiji kod pcelara za budzasto i niko nije hteo da im proda, pa su sad u nju nakokali secer.

Elem, da ne oftopikujem primetila sam i ja ovo za Sveps jer mi bude muka posle pola flasice, al sam primetila i za Plazmu sto me licno vise sekira. Al necu dotvaram temu,obecavam.

• Caleb Lost

Maloletnik....iz tvoje profilne zakljucujem da ne konzumiras doticno pice.

Avaj, drago mi je sto nisam samo utripovao ovo...i svet je zaista otisao u kurac.

....Zaista me zabrinjava to za plazmu...ako takva promena uopste moze da promeni mnogo. Ja jos nista nisam primetio.

• Малолетник

konzumiram, ali dajte, imate raznorazna pitanja

• Caleb Lost

u cijem opisu stoji

konkretna i praktična pitanja i precizni odgovori ...

Ovo pitanje je daleko od ovoga....I,uostalom, cemu naziv "razno" ako ne smem ovo da postavim.

• Jabuchillo

I ja bih se složio da je šveps drugačijeg ukusa, mada ga i dalje gotivim.
    I reklame su mu nekada bile bolje, oni leopardi i krokodili objasnili neke stvari! :D

• musssashe

http://www.schhh.eu/shortfilms/
    Da se ne zaborave odlicni kratki filmovi!
    EDIT:Ima na YT

• musssashe

ma ne mozes piti nesto sto se zove KVAS!

• Цар

Нормално да не можеш када је квас само за праве људе ЈОООООООООООООООООООООО

• kizo

Da li se JUPI kola promijenila?

• Скелетор

heheh jupi.
    jel beše jupi bio samo žut?

• musssashe

da, postoji jos.

• Nana Og

O, ljudi još pišu ošišanom latinicom. C,c,c ...
    Jupi je mnogo sladak.

• Dub

Fanta Šokata je mnogo slatka.

• Nana Og

Šokata je hipsterski raj.

• Dub

Pa i Švepes Tandžerina je hipsteraj. Jedno vrijeme ga nije bilo nigdje pa su opet počeli da ga proizvode. Defolt Švepes nikad nisam mogao da pijem.
    Ne pijem mnogo sokove. Ako već pijem prašak, napravim cedevitu/multivitu.

• Nana Og

Jeste. Ponekad pomislim da ga ljudi naručuju, samo da bi slušali zvuk svog glasa prilikom porudžbine. Uvek glasno i sa glupavim kvazi akcentom.
    Inače, voda je zakon.