Елем, у виртуелном светићу често налећем на Македонце и чујем свакакве изјаве. Један део сматра да су Македонци заправо антички Македонци и да пар иљада година разлике између њих и ондашњих није направило никакве промене. Али, Антички Македонци по њима нису Грци, не не, они су посебан народ који нема везе са Грцима, то је све грчка пропаганда, Александар је причао МАКЕДОНСКИМ ЈЕЗИКОМ! Словени који су дошли на ове просторе нису Македонци већ неки други народ. Стога ваљда и именовање стадиона и аеродрома по грч.. овај, македонским владарима.
Е сад, да ли они стварно игноришу историјске чињенице да та њихова теорија не пије воду 0.1%, како је то уопште могуће, колко треба да будеш затуцан да би...Да не дужим, шта су данашњи Македонци? И ако не и најважније, чија је "Зајди, зајди" ?
Грчка - http://y2u.be/p-Uxqt1Hai4
Бугарска - http://y2u.be/kkM8X_v5__Q
Македонска - http://y2u.be/AOXzYxBy7gcТоше стоп, Тричковски стоп.

Антички македонци нису били Грци, били су само народ сродан Грцима, у мери која није баш одређена. Оригинални антички македонски језик је био сродан грчком, али није био грчки. Наравно, до Александра се језик скоро изједначио са грчким због огромног културног утицаја Грчке. Сами Грци су увек Македонце посматрали као полуварваре, брђане. Били су им багра, јебемлига.
Сад, са стварањем хеленистичких држава од македоније до индије и афганистана, македонци и грци су се масовно исељавали на исток, где су добијали огромне привилегије за служење у војсци, по правилу у елити. Јебига, пољанче код Солуна или хацијенда са двеста робиња у Бактрији.
Оно што је остало су брдска племена која никад нису имала бог зна колико грчког утицаја која су после асимилована од словена.

Makedonci su deo srpskog plemena koje je doslo u seobi naroda, dobili su naziv po tome sto su naselili Makedoniju, nekadasnju drzavu Filipa Makedonskog. Od tada su se njihovi vladari izjasnjavali kao Srbi. Do raspada Jugoslavije nije postojala drzava Makedonija. Jezik im je nerazvijenija verzija timockog dijalekta. Obicni Sloveni koji bi da uzmu malo grcke slave.
U ostalom, sacekajmo cara da dodje na temu i da tacan odgovor...
Valjda im lepse da veruju u to. Izmedju neke traljave istorije, i druge velicanstvene,izabrali su tu,grcku.E sad, veliki je problem sto to nema smisla. Eto, bas sam se nedavno rasporavljao sa negim Makedoncem o tome.... I iznesem ja njemu sve istorijske cinjenice koje bi trebalo zabludu da uniste...ali dzabe. Izjavio je da on VERUJE da su oni helenski Makedonci(dobro,vise ne helenski ) i da se on oseca tako,kao taj....anticki Makedonac.
Avaj, opasnu propagandu vode i polako ispiraju mozgove....jer,jelte, laz izgovorena dovoljna puta postaje istina....jos i ako je neka lepa laz. Mozda cemo za par generacija imati Makedoncice koji polazu prava na Atinu....pa i dalje,na istok. U svakom slucaju,nece se lepo zavrsiti. Tu su i njihovi kompleksi,jer se ocigledno stide svog pravog porekla.
Za onaj spomenik nemam reci.....katastrofa.

@Дрогирана Веверица, Јован Деретић је изрекао доста паметних и тачних ствари, али доста и измишља.
А што се тиче Македонаца и Александра. Александар је постојао док нису биле нације и Грчка и Македонија, што значи да је Александар имао крви и Грка и Македонаца и вероватно још неколико данашњих нација.
Ljudi, ja se ovo za Deretića zajebavam, ali ima par stvari koje kad povežeš izgledaju veoma logično.
A rasprava o tome šta su Makedonci je komična.
Oni su srpski isprdak i to je kraj priče. E sad što imaju krizu identiteta, jebiga, isto kao i naše zapadne komšije, tj. sve republike bivše Jugoslavije, osim Srbije, jer kad se pogleda više od jednog veka u rikverc, samo smo mi postojali kao država, pa makar to bilo i pre 800 godina, dok su nam drugi bili ili vazali ili pod našim uticajem na neki drugi način, nešto kao protektorati.
Razmišljajući tokom godina o svakavim poreklima svakavih naroda na Balkanu, čitajući njihove i naše priče ko je ko, odakle i šta došao sam do jedinstvenog pitanja. Ko smo mi bre?Овде ћеш наћи одговор:
http://www.youtube.com/watch?v=9R9Jlp33mew
jebem li ga, kad odem u ono Skoplje imam osećaj kao da se iz govana i apokalipse rađa nova civilizacija, ono je čuvaj bože šta sve prave...najjače: krst na onom brdu, a Šiptari odma uzvraćaju udarac sa dva najveća minareta koja sam u životu video...a video sam ih dosta...
inače, iskreno, ja mislim da su Makedonci, neisklesani slovenski narod, koji nije mogao ispasti ni bugarski ni srpski...ne znam, da su bili bar još pedeset godina pod jednima ili pdo drugima ispalo bi nešto od njih.
i naravno, ovim putem da vam obznanim da bi voleo da živim tamo, bliže mi nego BG, a niko mi se ne čudi kad pričam po moj dijalekt :D
i najjače, odem skoro u Mustafpašinu džamiju, a unutra ima neka knjiga utisaka i tako to...uzmem prelistam zadnje dve tri strane, kad tamo piše ovolikim slovima:
KOSOVO JE SRBIJA !odumro sam.
- TB
Код нас су Деретићевци Богу хвала у мањини, али код њих већина заправо верује да су они стари Македонци (који јесу били Хелени). Исто као кад би ми присвојили Константина Великог.... Пошто их до Броза није било на пописима - још један имагинаран народ, ал' боли ме курац, ако хоће да буду Шејпшифтери, нека буду и Шејпшифтери, али нека се онда не љуте кад их други зајебавају због тога....

Drevni Makedonci su poseban narod blizak Grcima. Makedonska kultura u mnogome je slicna grckoj kulturi. Ovi danasnji ''Makedonci'' su gomila napaljenih nacionalista koji su sebi uvrteli u glavu da ih je Aleksandar sve zaceo, a u sustini su Sloveni (tradicija, kultura i jezik to potvrdjuju). Cak sta vise, tesko se moze i reci da su poseban narod u okviru Slovena, vise su nekakva mesavina Srba i Bugara (tako Vuk kaze misleci na jezik); ali jebiga, ako mogu Crnogorci, valjda mogu i oni da budu zaseban narod. E sad, to sto su se narodi na ovim prostorima izmesali iz raznoraznih razloga, ne menja cinjenicu da nijedan narod ne moze u potpunosti reci za Aleksandra da je njihov, ali da su Grci svakako najblizi tome. Jedino sto danasnje Makedonce vezuje za Makedoniju jeste teritorija na kojoj zive - Vardarska Makedonija, ona za ciju smo slobodu toliko krvi prolili, a danas cak i ti Turci imaju bolji status od nas tamo. U svakom slucaju, mislim da ako Makedonci mogu da svojataju Aleksandra, onda i mi mozemo recimo cara Konstantina ili npr. Atilu (obojica su ziveli na ovim prostorima).

Македонци су измишљена нација. Имају кризу идентитета, што је разумљиво. Пропаганда им се своди на то да су потомци Александра Македонског. Александар Македонски био је Грк. Македонија је област у Грчкој. Македонци су мјешавина свих народа који су се нашли на том простору, највише Срба. У њиховој земљи има много Албанаца који имају јак лоби и они им трују мозак. Повезани смо са њима само по вјери и по писму, јер велика већина њих припада групи народа који се зову "Јужни Срби". Они то наравно поричу. Suma sumarum, Македонци су измишљена нација, као и металике, купусари, педери, пензионери и картачи шаха.

Територија данашње Македоније је оно што је Србија после балканских и I светског рата требало да насели својим живљем. Десетковани у овим покољима, Срби нису имали снаге, ни воље, а ни памети да се множе и да насељавају ове територије. Е сад, већи јебачи од нас то користе и отимају - природно. А после ових ратова, свако је узео своју Македонију сем Срба. Грци - Егејску (до Солуна), Бугари - Пиринску (до Банског). Оно што сад сви својатају као Македонију је у ствари српски део коме смо ми сами дали аутономију.

Ma šta je bre sa tim ljudima uopšte?
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/271570/Makedonci-sada-tvrde-da-nisu-Sloveni- A
Svi su Srbi, od Nordije do Sparte i od Berlina i Drezdena do Japana. I dokle god poricemo i ugnjetavamo druge nacije, Dokle god im skidamo znamenja i branimo jezik, zivecemo u sve manjoj i manjoj drzavi. Al ce bar u toj drzavi da ostanu samo pravi Srbi-Pravoslavci, ponosni Srbi patrijote. Dok je cenzurisane i falsifikovane istorije necemo se mi iz mrtve tacke pomeriti. Kad je to Makedonija bila u sastavu Srbije pa da se toliko polazu prava na nju i na ljude koji zive u njoj?

Ja imam plan kako da uđemo u EU sledimo primer Makedonaca! Samo umesto da se pravimo grci izigravamo nemce ne moramo ni jezik da menjamo samo ga malo lupimo po akcentu i dignemo spomenike nemačkim filozofima i opa eto nas u EU!!!!!!
Evo ja ću odma da počnem da pričan nemačkim akcentom
lölölölölölölölölölölölö