Историјски реанакмент
  • Триша

Облачење и покушај оживљавања неког историјског периода, јел' генерално неко то радио или се заинтересовао некад да проба то да ради. Ја рецимо радим (неки покушај) средњевековног реанакмента периода почетка 14. века у виду како је изгледао неки боље наоружан пешадинац са ових простора за тај период.

• Шоми 

Јел имате тамо риба? Мене то подсећа на ово http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/17525605.jpg

• Триша

Ко у свакој рекреацији (осим плесу и одбојци на песку) више је мушких но женских, оне генерално блеје у хаљинама...
    Мада ово горе ти је пре ЛАРП, глумљење Конана ил' змајеубица и ношење набуџених алуминијмских плоча...

• Petar Pan Pezo$

ne kontam trišo na šta tačno misliš? kako pokušavaš da reankamentuješ tog bolje obučenog pešaka?

Ovako da napraviš uniformu ili šta?

• Триша

Читање књига које се баве тим периодом (ношња, наоружање, опрема за тај период, генерално историја), онда ако има неких докумената налажење неке реалне личности која је тада живела и покушај "ходања у њеним ципелама", а ако не онда измислиш неку личност нпр. "Пера Петрович, професионални војник који је живео ту и ту, са карактеристичном одећом за тај и тај регион и тај и тај период."

• Триша

И да прави се униформа и одећа за тај период, какав материјал се користио, који крој је био, онда набавка оружја које се тад користило...

• Шоми 

У преводу много кеша за обичан хоби а као и у то време што имаш више кеша то ћеш имати надрканији армор и оружје и тиме бити већи алфа у друштву. Добро је ако имаш нормалан живот, излазиш, имаш рибу, бавиш се неким спортом/теретаном итд... Ако те предуслове немаш, полако те увлачи у причу и постајеш ово горе. Вов у рил лајфу.

• Триша

За сваки хоби требају паре, а то са оклопом и оружјем не мора да значи, ако си кретен свако ће те испушити без обзира какву имао опрему...

• Скелетор

keve mi, zajebavao bih se i ja s tim zajebancijama, što da ne. al nit iam vremena, nit mogućnosti.

• Цоле

http://media-1.web.britannica.com/eb-media/54/137454-004-0A2166DB.jpg
    Ја кад се будем обукао као Мел Гибсон у улози Вилијама Воласа моћићу да мрем срећан.

• Триша

Јбг. што Шоми каже треба времена за то, а код нас су клубови тек сад кренули да се развијају са том тематиком, ал' добра је зајебанција што кажеш...

• Цоле

Мени је то жеља, само онако... Никад не бих ја сад ту нешто правио, набављо и остало. Али не би било лоше да ми неко каже "обуци ово, све је намештено, само навуци а оне женке тамо се ложе на ознојене келтске ратнике".

• Триша

Па сад ће за снимање Иронклада требати што више људи да глуми Келте...

• Триша

Али не би било лоше да ми неко каже "обуци ово, све је намештено, само навуци а оне женке тамо се ложе на ознојене келтске ратнике".

Па за Келта ти требају само намештене ланене панталоне и неки стари опанци...

• Petar Pan Pezo$

i šta kad se tako obučete radite u tim klubovima? ima neku tematiku to vaše vreme tamo ili tako obučeni samo stojite i cirkate vops?

mislim da je tako nešto bilo u pezosu na tvrđavi i hteo sam da odem da gledam šta rade al imao sam neke obaveze

• Elzeard Bouffier

http://www.essentialnormanconquest.com/images/osehncimages/osehnc01901.JPG

Добра тема, мени су нормани супер, имају разноликих униформи, окачићу још неку како буде тема текла.

• celt

http://www.youtube.com/watch?v=4dOy1qslPRc

kapiram da treba malo vise da popiju prvo, da se unesu u borbu :)

ovako bez krvi nije interesantno

• Цоле

Па за Келта ти требају само намештене ланене панталоне и неки стари опанци...

Па требају ми шарени плашт да се зна из ког сам клана и да ми неко намаже лице и тело.

• Цоле

У Охриду има неки баја што прави праве војничке шлемове, оклопе и штитове по узору на оне из античке Грчке и Хеленистичког доба. Ја нисам имао кинте за шлем природне величине па сам узео неку велични песнице која виси на неком стубићу и блеји ми на ормару.

• Триша

i šta kad se tako obučete radite u tim klubovima? ima neku tematiku to vaše vreme tamo ili tako obučeni samo stojite i cirkate vops?

У оклоп се облачиш само кад идеш да се пеглаш, а овако већински блејиш у цивилној ношњи за тај период и упознајеш се са људима из других крајева. Половину догађаја чине разна камповања, ал' око Видовдана кад напрсни СрБизам оживи сви оће да виде лика у мјеталу па пола лета се проводи по градовима Србије или иностранству.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.