Bosna i Hercegovina - nova podjela?
  • Remac

Slučajno sam naletio na jedno pisanije nekih bh novina-portala (šta li je već), vijest je da su možda na pomolu nove teritorijalne promjene.

http://bh-index.com/index.php/bih/iz-minute-u-minutu/3609-nova-podjela-bih-rs-se-odrice-istocnog-sarajeva-i-pala-za-brcko

Da li je realno da će se ovo dogoditi?
    Da li je ovakva podjela dobra ili loša?
    Da li bi se uopšte trebalo mijenjati teritorijalno uređenje ili se zadržati na ovom sadašnjem?

Molim bez spemovanja.

• riffraff

Нема шансе за овим ремче :) питаћу бураза прича ли се о томе по Палама пошто живи тамо :)

• Remac

Pa pazi, možda ne može ovo rješenje ali već odavno idu priče o novom preuređenju, posebno za treći entitet koji bi bio za Hrvate.

• enemyofthefreeworld

Имам ја предлог за поделу. Срби са Србијом а остали где оће. Опааа! Шалим се, само желим да пружим подршку људима преко Дрине јер мсм да је немају довољно од нас, како је вама воља а ја ћу вас подржати, иако сте међеди... И не признајете бурек ссир.

• Denisx

OD ovog sad gore ne može biti.

• Шљиворад Тртовић™

само желим да пружим подршку људима преко Дрине јер мсм да је немају довољно од нас, како је вама воља а ја ћу вас подржати, иако сте међеди

како је вама воља а ја ћу вас подржати, иако сте међеди

АМИН!!!

• Ротшилд

Заиста је неопходна нова консолидација разбацаних кантона и решавање питања хрватског ентитета. Они као апсолутни победници последњег рата недвојбено заслужују свој ентитет. Нервира ме само што њихови плитки политичари у инат сиротим бошњацима подржавају Републикосрбстанце. Да се ја питам Републици Српској би припојио делове Старе Херцеговине који су већински српски и уз то би направио отклон од Сарајева потенцирајући Републику Српску као легитимну наследницу краљевине Босне, а самим тим и истичући њену државност.
    Што се везе са Србијом тиче, не бих им се припојио. Они оће само наше паре, земљу и љепоту каке нигдје нема. Заиста, музли би нас као Војводину. Зато:
    -независна РС
    _независна Босанска федерација бошњака
    -Широки Бријег, Томиславград, Ливно, Мостар и остали Хрватској
    -Брчко ентитет

• Шљиворад Тртовић™

E moj Rotšilde, Vojvodinu ne muze Srbija, nego Beograd. A muze i celu Srbiju. Samo nisam primetio da je u Vojvodini toliko loše stanje od tolike muže, za razliku od Srbije južno od Save i Dunava koja odumire.
    Neće tu lepotu niko da dira, ima sve to, samo još lepše u Šumadiji, prc!

• kizo

Odakle ko i šta ove mape?

I na im ovi hercegovci. Niko i ne bi primjetio da ih nema.

• Negroidno Govedo

ladno im ispod ovog članka piše PODIJELI
    pa ono tviter, fejs i ostalo...Bosna se deli i sajbernautički.

• krupovrbaski zmaj

nije realno da će se to dogoditi.

• Sevastokrator_95

Tesko, jako tesko...velike sile jednostavno to nece dozvoliti izuzev kad bi se narodi mirno razisli, a Bosnjaci bi popizdeli (plus bi trazili Sandzak). Jedina iole veca promena koja je moguca jeste uvodjenje hrvatskog entiteta, sto bi moglo imati neke pozitivne posledice na Rep. Srpsku. Dok god postoje veze izmedju srpskog naroda sa obe strane Drine mislim da je situacija prihvatljiva.

• Glavni

Tako nešto može doći samo od zapadnog dijela RS, tačnije od jednog budalaša iz Laktaša. Bavim se pomalo politikom i čini mi se da Dodik sljedeće izbore može dobiti samo nezavisnošću ili nekim većim stepenom autonomije Republike Srpske. To je jedan od razloga zašto je baš Milorad jedan od najvećih pobornika trećeg hrvatskog entiteta i još veće decentralizacije BiH. Da se razumijemo, i ja sam pobornik veće autonomije Republike Srpske, ali pitanje je cijene.

• highlander007

Istočno Sarajevo,Pale i Sokolac koji su etnički homogeni pripojiti Federaciji? Članak kao da je pisao predškolski uzrast. Odabijte mi od zavičaja! ;)

• riffraff

Пала и Соколац су једни од ријетких градова који су прије рата на тим просторима били већински српски, знам за Вишеград :) прија рата био 70% турски после рата 98,9% наш лоло :)

• highlander007

:) Slično je i u Rogatici.

• Bruce

Bosna je to, sve je moguće pa i drveni šporet...

• Шљиворад Тртовић™

sve je moguće pa i drveni šporet

Ал само за једнократну употребу.

• Skočimiš

Nea ote ljubavi ništa.

• riffraff

Опаа, хајландер комшија :)

• highlander007

Nisam iz Rogatice, samo sam upoznat sa situVacijom prije i posle rata.

• Bruce

Ал само за једнократну употребу.

Ma kad potpale drvosječe na Manjači panjinu, gori po sedam dana :)

• Nash Bridges

ja bih to sve povezao u jedan entitet i nazvao ga Nacionalni park "Bosna". Svake godine bih organizovao lov na međede i zarađivao ko gospojin čoek. Svake sezone baciš im džak-dva kukuruza da ne ogladne i ne pokolju se međusobno i posao ideee.

• riffraff

Па добро, комшија си вако ил нако :) моја си регија :)

• highlander007

Па добро, комшија си вако ил нако :) моја си регија :)

To, to.

• ninka_92

Нема ништа од овога.

• Stog Sena

EU: - Centralizovana, sjedinjena Bosna je ključ prosperiteta te zemlje.
    - Decentralizovana i razjedinjena, podeljena Srbija je ključ prosperiteta te zemlje.

Čekaj, koji kurac, jel se nama to čini ili nas EU i USA jebu, nas Srbe konkretno, ono baš nas prcaju, forsiraju uvek nešto što je na našu štetu. Po njima, Kosovo je posebna država i to je super, Vojvodina treba da ima što veću autonomiju i sandžak, al zato treba da se ugasi Republika Srpska i da se centralizuje Bosna. Za čije babe zdravlje, mislim koje je objašnjenje u pičku materinu?

• kizo

Nemoj ti puno tu da sereš, nego uzmi lopatu u ruke i uradi nešto za svoju državu!

• sunshine

Nezvisna Semberija !!!
    AUKURAC!!

• kizo

E da, jebite se i vi i vaš BN. Pravite državu sa hercegovcima.

• sunshine

Radije bi sa šiptarima, oni su ispekli zanat, jebu mame. Evo već 3 države napravili.

• riffraff

ВИШЕГРАД МОНАРХИЈА!

• enemyofthefreeworld

Е, а јесте ви у рату избили на море?

• Stog Sena

Vala ti Šipci, nisu nikad imali državu, a sad ih prave na svakom koraku, treba tako i Cigani, u svakoj državi da osnuju svoju državu i onda da naprave ujedinjenje u Veliku Ciganiju.

• kierkegaard

Закључавајте модови.

• Mickey Savage

Albanci već imaju tri države, Bosanci ni jednu! Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Sve u svemu, šta god da bude s Bosnom u administrativnom smislu, to će jad i čemer uvek biti! A nakon što sam video kako izgleda makedonska prestonica na dan albanske zastave, jedva čekam dan kada će Srbija reći da je Kosovo prepušteno samo sebi, jer sumnjam da iko želi takve slike i u Beogradu ili, realnije, Nišu jednog dana!

• Stog Sena

Pa dobro nek se podele i imaće svoju državu, bez Srba, Srpska nek se nama pripoji, ne mora, al verujem da bi voleli oni i to je to. Mi bi lakše preboleli Kosovo.

• kizo

NEĆEMO JER VI BI NAMA UKRALI SVU LJEPOTU PRIRODE!

• sunshine

Nećemo jer bi nam opao životni standard sa vama. Slab vam taj dinar.

• Skočimiš

Nećemo jer ste govna. Još se sjećamo kad je Sloba udario embargo Republici Srpskoj, nećemo taj nož u leđa tako lako zaboravit'!

• Шљиворад Тртовић™

E i to nas zabole kurac. Na svu našu muku, bedu i nesreću još nam samo vi međedi falite. Murš more!

• Mickey Savage

Nezavisna Srpska, nezavisno Kosovo, nezavisna Vojvodina i jednog dana nezavisna Šumadija!

• Томдрил Мерилин

Шта год, није хигијенски живјети у БиХ :)

• Deku

Da li je realno da će se ovo dogoditi?

Mnogo je uloženo u srpsko Sarajevo, stoga ova varijanta ne pije vodu. A što se tiče podele neće doći do iste za stolom ili referendumom, a rata NE SME biti. Stoga mrka kapa.

Da li je ovakva podjela dobra ili loša?

Loša iz milion razloga.

Da li bi se uopšte trebalo mijenjati teritorijalno uređenje ili se zadržati na ovom sadašnjem?

Srpaska treba da ostane u federaciji i da nekim čudom izdominira političi i ekonomski te preuzme de jure vladavinu nad BIH.

• Mickey Savage

Ima li ovde iko za unitarnu BiH, il' ste svi separatisti?

• Шљиворад Тртовић™

Separatisti. Prvo Šumadija dizađe iz Srbije, pa onda ostali. Šta koji kurac mi tražimo u istoj državi sa npr. ovim bugarima iz niša? lolo

• Шљиворад Тртовић™

Provirone, sačekaj Čampija, on je garant za unitarnu BiH. :D

• Mickey Savage

Zaboravio si Vlahe iz Negotina, jevreje iz Beograda, Krajišnike iz Novog Sada, Bunjevce iz Subotice, Bosance iz Užica, seljake iz Šumadije, Turke iz Pazara... kad bolje razmislim, Srbija i treba da se raspadne!