Slučajno sam naletio na jedno pisanije nekih bh novina-portala (šta li je već), vijest je da su možda na pomolu nove teritorijalne promjene.
Da li je realno da će se ovo dogoditi?
Da li je ovakva podjela dobra ili loša?
Da li bi se uopšte trebalo mijenjati teritorijalno uređenje ili se zadržati na ovom sadašnjem?Molim bez spemovanja.

Заиста је неопходна нова консолидација разбацаних кантона и решавање питања хрватског ентитета. Они као апсолутни победници последњег рата недвојбено заслужују свој ентитет. Нервира ме само што њихови плитки политичари у инат сиротим бошњацима подржавају Републикосрбстанце. Да се ја питам Републици Српској би припојио делове Старе Херцеговине који су већински српски и уз то би направио отклон од Сарајева потенцирајући Републику Српску као легитимну наследницу краљевине Босне, а самим тим и истичући њену државност.
Што се везе са Србијом тиче, не бих им се припојио. Они оће само наше паре, земљу и љепоту каке нигдје нема. Заиста, музли би нас као Војводину. Зато:
-независна РС
_независна Босанска федерација бошњака
-Широки Бријег, Томиславград, Ливно, Мостар и остали Хрватској
-Брчко ентитет
Tesko, jako tesko...velike sile jednostavno to nece dozvoliti izuzev kad bi se narodi mirno razisli, a Bosnjaci bi popizdeli (plus bi trazili Sandzak). Jedina iole veca promena koja je moguca jeste uvodjenje hrvatskog entiteta, sto bi moglo imati neke pozitivne posledice na Rep. Srpsku. Dok god postoje veze izmedju srpskog naroda sa obe strane Drine mislim da je situacija prihvatljiva.

Tako nešto može doći samo od zapadnog dijela RS, tačnije od jednog budalaša iz Laktaša. Bavim se pomalo politikom i čini mi se da Dodik sljedeće izbore može dobiti samo nezavisnošću ili nekim većim stepenom autonomije Republike Srpske. To je jedan od razloga zašto je baš Milorad jedan od najvećih pobornika trećeg hrvatskog entiteta i još veće decentralizacije BiH. Da se razumijemo, i ja sam pobornik veće autonomije Republike Srpske, ali pitanje je cijene.

http://static.neatorama.com/images/2006-05/world-largest-digging-machine.jpg
ODVOJIMO RS OD MUSLIMANSKOHRVATSKE FEDERACIJE!

EU: - Centralizovana, sjedinjena Bosna je ključ prosperiteta te zemlje.
- Decentralizovana i razjedinjena, podeljena Srbija je ključ prosperiteta te zemlje.Čekaj, koji kurac, jel se nama to čini ili nas EU i USA jebu, nas Srbe konkretno, ono baš nas prcaju, forsiraju uvek nešto što je na našu štetu. Po njima, Kosovo je posebna država i to je super, Vojvodina treba da ima što veću autonomiju i sandžak, al zato treba da se ugasi Republika Srpska i da se centralizuje Bosna. Za čije babe zdravlje, mislim koje je objašnjenje u pičku materinu?

Albanci već imaju tri države, Bosanci ni jednu! Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Sve u svemu, šta god da bude s Bosnom u administrativnom smislu, to će jad i čemer uvek biti! A nakon što sam video kako izgleda makedonska prestonica na dan albanske zastave, jedva čekam dan kada će Srbija reći da je Kosovo prepušteno samo sebi, jer sumnjam da iko želi takve slike i u Beogradu ili, realnije, Nišu jednog dana!
Da li je realno da će se ovo dogoditi?Mnogo je uloženo u srpsko Sarajevo, stoga ova varijanta ne pije vodu. A što se tiče podele neće doći do iste za stolom ili referendumom, a rata NE SME biti. Stoga mrka kapa.
Da li je ovakva podjela dobra ili loša?Loša iz milion razloga.
Da li bi se uopšte trebalo mijenjati teritorijalno uređenje ili se zadržati na ovom sadašnjem?Srpaska treba da ostane u federaciji i da nekim čudom izdominira političi i ekonomski te preuzme de jure vladavinu nad BIH.