Неправда
  • Фејзбукманијак

Овако, можда би људи помислили кој се курац ја мешам ал није у реду да туђе идеје људи користе као своје нити да то раде организовано и да на то нико не каже да је неправедно него да сви овде дају плусеве и вичу ахахахаха поцепо сам се и да шерују по фесју.

Реч је наравно о постеру "А где је печат"

Момак је направио постер, урадио га лоше у пејнту и после је модератору пало на памет да неко одради слику и пошаље момку да он направи поново. Свакако лепа идеја. Ал нестрпљење да се аутор улогује је довело до тога да неко други, наравно Френки Вилде, маг фотошопирања уради слику и добије дозволу за стварање другог, потпуно идентичног постера са истим смислом и на то добије 1000 оцена на сајту и тренутно 2.2 хиљаде лајкова на фејсу, све то на конту ТУЂЕ идеје. Док оригинални ОБРИШУ.

Касније се дешава следеће, да момак дође на сајт и остави коментар следећи

babic84ns

Kako je moguce da ja napravim prvi ovaj poster i da moj obrisu, a ti uradis skoro isti i udjes u odabrane?

На шта му Френки мртав ладан одговара са копирањем поста који је оставио модератор у коментару

Frankie Wilde

Idejni tvorac postera je http://vukajlija.com/recnik/autori/38858. Medjutim, uradio je to fuš. Pa je autor Frankie napravio lepsi fotošop. Pošto se autor babic nije logovao, dozvoljeno je autoru frenkiju da napravi isti.

о тиме одјебе лика на фазон "модератор је реко, јеби се"

И сад, момак ће се жалити или можда и неће, можда му се јебе за вукајлију и то, ал мене интересује следеће.

Јел овде на овом месту које је било скупина људи који СВОЈУ креативност остављају ту и њоме граде сајт, могуће да неко твоје идеје краде и на конту њих прави неку рекламу и то у дилу с модераторима?

Мене интересује ваше мишљење о овоме.

Ја први сматрам да је ретардирано красти туђе идеје и да никад не бих дзволио да моје идеје неко користи да конкретно на овом сајту направи од њих своја дела.

Мус јбга, није ништа лично, само ме интересује зашто сте ово урадили, и зашто нисте сачекали, јбга?

• Луди Чак

Trebalo je da sačekaju. Stvarno nije u redu, pa šta ako se čovek nije javio za 15 minuta? Ko da mora da se odabere poster odma?

• Stog Sena

Nisi bio tu, a da si prečešljao temu o pečatu ili video musašijev post na tom posteru, shvatio bi. Znači hteo je da ga odabere, ali je bio retardirano napravljen, rekao je da ga neko drugi napravi i da tom dečku, ali dečka nije bilo, pa je musaše ovom frenkiju odabrao uz to pominjući prvog autora i davajući mu reklamu. Inače ko da je bitno, skor postera ne utiče na rang autora. I na kraju, koliko je bilo sličnih/istih postera/definicija, ali se ne skida iz odabranih neki koji je kasnije nstao/la iz prostog razloga što je bolji od prethodnog.

• Фејзбукманијак

и што је најгоре лику је то први постер у 2 године од како има налог.

• Фејзбукманијак

Стог сена да си ти прочито уводни пост не би морао да напишеш исто оно што сам ја реко у њему.

А што се тиче овога "pominjući prvog autora i davajući mu reklamu", какву му то рекламу даје, момак има 0 0 0 дефке, постере, реакције?

• Stog Sena

Pa koga zabole, prvi poster u dve godine i sad treba da mu odaberu, ljudi imaju po 300 postera neodabranih. A i napravio je govno, ono nije moglo u odabrane. I šta bila bi fora da dobije odabran, a zapravo ga Frenki napravio na inicijativu musašija i nas ostalih sa teme. Koji kurac?

• Фрањо Дивљак

Фејзе брате, признај да ти је то дупли налог па ти криво. Мус је тражио на теми да одрадим слику и ја одрадио, касније рекао да могу направити постер, и ја пошто сам жељан одабирања и доказивања, одмах сам то урадио.

• Фејзбукманијак

Стог сена, не бих да те вређам ал ти очигледно не умеш да процениш шта ја питам овде. Главно питање је, следеће

Јел овде на овом месту које је било скупина људи који СВОЈУ креативност остављају ту и њоме граде сајт, могуће да неко твоје идеје краде и на конту њих прави неку рекламу и то у дилу с модераторима?

• XPACT

Pa, slazem se sa tobom... Meni je bilo malo glupo kada je taj poster odabran koristeci tudju ideju a mi koji smo ceo dan tu objavljivali slike smo samo sve to lepo ispratili... Mislim, bila je zajebancija svo vreme, ideja tog autora (babic84ns) je bila poprilicno dobra, ocajno je uradio svoju sliku i posle je poster zbog toga izbrisan kako bi se uradio novi... S obzirom da se nije javljao neko vreme nakon sto mu je uradjen poster odabran je ovaj sad, ali sve je ispalo nekako tuljavo... Pritom, mislim da je bilo boljih ideja za poster na temi (poput onog sa papom, Stivenom Hokingom i gomilom objavljenih pre) koji ako se i pretvore u postere nece moci da budu odabrani jer je jedan na tu temu na ovaj nacin usao u odabrane...
    Na kraju, da se vratim na (valjda) pravu temu ovde - mislim da je autoru babic84ns nacinjena nepravda i sve je ispalo trulo... Ipak, ceo dan je bila super zajebancija sa slikama tako da to ipak nece moci da pokvari sveopsti utisak...

• Stog Sena

Jesi li ti uopšte video original? Znači u obliku kvadrata njegova glava nalepljena na sliku, inače ta glava je bila kao u štrumpfa, tako mala, poster je bio nekvalitetan.
    A to što lik ne može da napravi za 2 godine ništa dovoljno dobro da ne bude obrisano, to je njegov problem.

• l

pazi ovako, meni se u rl desilo da mi neko mazne ideju a ja izvisim za posao - plaćeni posao. tako da kapiram kako je to kada se neko okoristi tvojom idejom.

ali.

ovo je vukajlija. who the fuck cares... nek babić napravi neki novi poster, pa nek mu taj odaberu, ili nek frenki uradi babicu neki dobar PS da ovaj napravi poster i modovi odaberu. po principu - ruka ruku mije.

• Фејзбукманијак

Стоже сена, поента није у квалитету оригинала. Могао је мусаш да му пошаље слику у ПВТ и да му каже да направи нови кад види. Сутра или кад нема везе. Поента је да је френки вилде у дослуху с модератором украо идеју момку, а он се за дивно чудо јавио после сат времена и питао што је обрисано. Значи јавио би се момак, ето, за сат времена.

• Mickey Savage

Fora je u ideji. Frenki je dobro kotiran ovde, boli njega kurac za još jedan odabrani poster ili šta već. Ne šaljemo ovim dobru poruku novim vukajlijašima. :proserava se i drži politički govor:

• Stog Sena

Стог сена, не бих да те вређам ал ти очигледно не умеш да процениш шта ја питам овде. Главно питање је, следеће

Koliko vidim ovde se ne radi o ovom posteru, nego izgleda da imaš neku priču od ranije sa moderatorima pa si krenuo naširoko, od poente sajta i pravljenja dilova sa modovima. Gde ti ode... Čini mi se da ti je ova tema samo povod za neku raspravu koja može da se širi u raznim pravcima.

• Шљиворад Тртовић™

Kad su znali da obrišu poster "Bista Nika Vujičića", mogu i ovo!!!21

• Фрањо Дивљак

http://vukajlija.com/forum/teme/49599-a-gde-je-pecat-sizenje?strana=10#post_2250578

Хахаха фејзе изгледа те цара није научио како се добро тролује. Ево још ово, написао сам мусашију да он направи постер кад је рекао да се овај лик не јавља.

• Stog Sena

Nemojte srati, Frenki nema veze, napravio sam i ja tu sliku i još nas nekoliko, ali je njegov odabran jer je najbolje izgledao. Nikakve teroije zavere, dilovi, pičke materine.

• XPACT

Pa uspeo je da napravi jedan dobar poster koji zbog nepostojanja vestine koriscenja PSa ga je i kostalo tog postera... Vidjao sam par postera sa kriminalnim koriscenjem painta koji su ulazili u odabrane zbog svoje izvanredne ideje, tako da je ova sliak mogla da prodje, ali dobro...

• Фејзбукманијак

немам ја за смисао да се овде свађам са неким. Ал ај конкретно да тебе питам, да најбоље схватиш. Ти си направио постер тај, не Бабић. Начи ти си ИЗМИСЛИО нешто, урадио у пејнту, дошо мод обрисо ти постер унајмио рендом лика да одради фотошоп, да ти пошаље слику, тебе нема, на послу си, јебеш ил шта већ, враћаш се на сајт после 8 сати и у одабранима постер идентичан само лепше урађена слика, неко други урадијо? Шта би помислио?

• Sevastokrator_95

Znate kako. Sto se tice lajkova na fejsu, ja imam par postera i reakcija, pa cak i defki koje imaju nekoliko stotina lajkova sto nije nesto, ali nije ni malo. Desavalo se da udjem na pocetnu stranu i vidim ortaka kako objavljuje link moje defke i cepa se ne znajuci uopste da sam to ja. I iskreno, nije mi mnogo stalo. Ne treba mi popularnost na fejsu gde 50% ljudi ne zna da se ''ne znam'' pise odvojeno. Stalo mi je da ljudi citaju ono sto napisem i pogledaju ono sto napravim i zato mi je drago kad vidim puno ocena i lajkova, ali me iskreno boli kurac da li ce likovi sa fejsa znati da sam bas ja to napisao. Na Vuki mi je vec stalo da se pokazem jer ima dosta inteligentnih i nadarenih ljudi koji obrazloze svoje misljenje. Nije fer to sto je ideja tog lika tako propala, to jest nije je on ostvario i razumem da mu je stalo. Mislim da se nepravda moze nadoknaditi odabiranjem nekog drugog postera i promocijom autora. Bilo bi krajnje glupo sada brisati ovaj poster i objavljivati novi od tog autora. Nepotrebna svadja. Sto se tice lajkova na fejsu, ako mu je toliko stalo do toga, zalim, neka proba nekom drugom prilikom da stekne onlajn popularnost.
    Cela situacija mi je dala ideju da se osnuje neka vrsta parlamenta Vukajlije. Tipa 500 najboljih aktivnih autora koji bi imali rok od recimo 3 dana da daju svoje misljenje o nekom problemu ili situaciji kao sto je ova. Pa da radi prosta vecina. Ipak su i moderatori ljudi i donose greske, a kad 250+ ljudi nesto kaze, odluka je, kakva god bila, makar sporazumna.

• Mickey Savage

@Sevastokrator_95

Reklama, minus!

Elem, ovo je do jaja prilika da se neka ferka organizuje. :čeka lančano vređanje:

• Stog Sena

Činjenica je da je ovaj poster jedan od retkih koji je i dobar i aktuelan i duhovit itd i očekujem da će ga krasti Ivanović, Amidžić i ostala balavurdija, to ne možete da poreknete, a ako taj Babić hoće nagradu neka pošalje sliku Gmazu da dobije tajmfor sat ;)

• Фрањо Дивљак

Као прво, никад не бих радио у пејнту.

• Фејзбукманијак

Френки ај докажи да ти није битна одабрана и обриши постер сад. иди кликни оно дугме није још прошло 24 сата, пошто идеја није твоја.

• paninaro

ne mogu reći da me Frankie Wilde iznenadio.

EDIT: ne može, kada se odabere izgubi se dugme za brisanje.

• Фрањо Дивљак

Нећу јер ће онда изгедати ау који је фејз краљ, ладно је из спрдње натерао човека да обрише постер. А и битна ми је одабрана, већ сам написао.

• Crvena konjeva mas'

Stože, dečko, mašiš poentu žestoko....

• Фејзбукманијак

Crvena konjeva mas'

Stože, dečko, mašiš poentu žestoko....

Ахахах, маши је за златну медаљу :)

• Stog Sena

Frenki je uradio dosta dobrih stvari i čak nam dao ovog pečatliju da ga turamo na svaku sliku, dakle više mi je stalo do njega i njegovog obitavanja ovde jer doprinosi sajtu nego što je to slučaj sa čovekom koji ne samo što ne može d skupi 50 poena za 2 godine pa da se sam žali na forumu nego ne ume da napravi poster ili reakciju koja bi se održala.

• Sevastokrator_95

i očekujem da će ga krasti Ivanović, Amidžić i ostala balavurdija

Ovo je najtragicnije i najopasnije od svega. Kada neko stekne televizijsku popularnost na taj nacin. Koliko smo puta videli da Ivanovic bukvalno krade fore sa sajta? Ja jedno 5 puta u 3 epizode. To je problem, a za ovo cemo se dogovoriti, ljudi smo. Kasno je da se sad brisu i prave novi posteri na tu foru, ali moze se nekako dati obestecenje coveku. Ako je njegova fora, zasluzio je, bez obzira sto sam inace protiv reklame i protekcije.

• Фејзбукманијак

Frankie Wilde

Нећу јер ће онда изгедати ау који је фејз краљ, ладно је из спрдње натерао човека да обрише постер. А и битна ми је одабрана, већ сам написао.

Ти мислиш да ја тролујем овде? Грешиш много.

• SoulOfMySoul

koliko dokon narod

• Mickey Savage

Ne raspravljaj se s njim, nabodi ga!

• Фејзбукманијак

SoulOfMySoul

koliko dokon narod

Шта ово треба да значи?

• Sevastokrator_95

Gde ti je pecat da ne trolujes, fejzbuce?

• Stog Sena

Ne mašim poentu, poenta je da fejzbuk ima neki problem sa musašom ili modovima uopšte pa koristi ovu temu, ne verujem da će išta da postigne sem da se zavadi sa drugim autorima.

• retlav

koliko dokon narod

Зар не видиш колика је жеља за тим да се на Вуки остави неки свој лични печат?

• XPACT

Јаоооо, шта ти је рекао за кеву!!!

• Фејзбукманијак

Stog Sena

Ne mašim poentu, poenta je da fejzbuk ima neki problem sa musašom ili modovima uopšte pa koristi ovu temu, ne verujem da će išta da postigne sem da se zameri sa drugim autorima.

Са Мусашем сам у јако добрим односима. То можеш и њега да питаш. Тако да опет си омашио поенту :)

• SoulOfMySoul

e, ne znam, ja reko' da ostavim i ja neki pečat

• Crvena konjeva mas'

'Nači u redu je plagirati ako to rade dobri autori?

• Конан Сабласни

Постер је срање. Једино вреди она министарка, ух брате, како би се топила у мом наручју.
    ЕДИТ:ако за тај постер причате, немам појма.

• Sevastokrator_95

K'o da sam znao da ce se ''de je pecat'' posteri proizvoditi k'o pirinac u Vijetnamu otkad je onaj jucjub klip postao hit. Al' da ce ovakva rasprava nastati, e to nisam znao.

• musssashe

evo ukratko.
    Lik je napravio FUŠ poster al sa tom slikom. Pa sam zamolio autore na temi koji barataju fotosopom da to naprave kako treba.
    Da docaram. To je otprilike izgledalo, njegova glava isecena u kocku i stavljena levo na diplomu. I par njih je napravilo dobar fotosop. Ja sam mu poslao PVT sa tom slikom i molbom da napravi i da cu da odaberem. Medjutim, on se nije logovao.
    Posto je autor sa 1 posterom i samo to brisanje jednog mu gubi pravo da ceo dan danas napravi poster sa tim likom. S obzirom da je pecat postao mega hit po fejsu i da su se vec ceo dan uveliko kacili fazoni sa foruma (naleteli negde na fejsu pa resili da podele sa nama) i sobzirom da nisam siguran da taj autor uopste i zna gde mu je PVT a preko maila nisam uspeo da ga nadjem na fejsu, odlucio sam da ne propadne genijalna fora i rekao frenkiju da napravi jer je napravio najbolji fotosop. Naravno spomenuo sam autora dole, al sta se moze. Da se on cekao sutra (ili ko zna kad) nikad postera ne bi ni bilo i pojavilo bi se jos njih 1297235 posto ima bar 6 verzija na temi (svi koji su fotosopirali da mu pomognu), slike bi procurele po fejsu i mi vise ne bi imali genijalnu foru.