Google glass
  • Јова

Šta vi mislite o ovome?

Meni se to nikako ne sviđa, ne bih želio da u realnom životu imam osjećaj kao da sam u igrici. Druga stvar, mislim da će nas tolike informacije otuđiti. Ako mi možemo preko toga brzo saznati recimo interesovanja osobe koju smo upravo upoznali, čemu onda uopšte priča sa tom osobom i upoznavanje? S tim govnom bi se ljudski odnosi mogli dodatno dehumanizovati. Zasad me tješi što će cijena toga biti 1500 dolara, ali sigurno će kad tad cijena pasti i ne bi se iznenadio da za 5-6 godina svi nosaju takva čuda.

• Bruce

ovo sanjam od svoje treće godine života, potpuno mi je neophodno i kupiću ga sigurno... čim mi ugrade ID čip u levu podlakticu..

• enemyofthefreeworld

Технолоџи, ај факинг лаав технолоџи! Може бити корисно, ал вероватно неће. :)

Кад бих био богат, вуд бај.

• Јова

Aj vud lav tu juz it, tu, bat aj em stil e litl priokupajd abaut d posibl konsekvensiz of sač a tehnolodži.

• ninka_92

Šta je Google glass? Nek' neko ostavi ukratko objašnjenje.

• Бохор

Nije loša ova plava, ša znam...

• forget-me-not

Ovo što kaže Ninka, dajte neko kratko objašnjenje kako ovo funkcioniše... Nismo svi informisani kao Jovičić ili Enemi, a ni inženjeri kao Luks :)

• enemyofthefreeworld

То су цвикери (Јово *Glasses) који имају мали дисплеј или тако нешто тако да ти док их носиш видиш све нормално, ал у истом тренутку можеш и да гледаш шта већ желиш на том дисплеју. Дакле да гуглаш, да гледаш спотове, слике, шта год. А на самим цвиџама имаш и камеру којом можеш да снимаш, фотографишеш итд.

• ninka_92

Sa ovih klipova sam skont'o otprilike da je to kao neki mini kompjuter u obliku naočara, koji reaguje na glasovne komande. Valjda je to to.

• XPACT

Citao sam o ovome u jednom Gibsonovom romanu(mislim da je u pitanju Grof nula), jos je on to davno zamislio. U romanu ima primenu, ove naocare ce mozda biti velika glupost, ali Google ne pravi kardinalne greske kao sto su to radile druge velike kompanje, tako da ce mozda na kraju biti hit. Mada, ako zamaraju oci ne vidim sto bi ih iko nosio...

• Јова

Zvaničan naziv je Google Glass, ne Glasses.
    No nebitno, enemy je dao sasvim tačno objašnjenje.

• ninka_92

Realno je glass, vi'š da je samo jedno staklo.

• crnigrujan

Očigledno nije bilo dosta što ljudi šetaju gradom i pričaju sami sa sobom, sad će i da bulje u prazno. No dobro, čim prva desetorica skrkaju kombajn u šanac jer su gledali klipove na redtjubu da prekrate žetvu zabraniće ih u bilo kakvom prevoznom sredstvu a vrlo brzo i dok radiš bilo kakav ozbiljan posao, ostaće samo igračka za veliku decu.

Nismo mi za taj nivo multitaskinga, braćala.

• Bruce

Nismo mi za taj nivo multitaskinga, braćala.

Pola nas nije ni za singltasking :)

• Јова

Jebiga, gonzo, nisam vidio, matora je ona tema.

• crnigrujan

Pola nas nije ni za singltasking :)

Realno :)

• celt

Meni se to nikako ne sviđa, ne bih želio da u realnom životu imam osjećaj kao da sam u igrici. Druga stvar, mislim da će nas tolike informacije otuđiti. Ako mi možemo preko toga brzo saznati recimo interesovanja osobe koju smo upravo upoznali, čemu onda uopšte priča sa tom osobom i upoznavanje? S tim govnom bi se ljudski odnosi mogli dodatno dehumanizovati. Zasad me tješi što će cijena toga biti 1500 dolara, ali sigurno će kad tad cijena pasti i ne bi se iznenadio da za 5-6 godina svi nosaju takva čuda.

ko i sve novo, u pocetku ce ici sa neodobravanjem, onda ce kroz 2-3 god malo da evoluira u nesto fensi (jebem li ga sta), pa ce da gledas po gradu i selu svako drugi nosi nesto slicno na glavi.

mada opet, moze da bude i totalna propast, ne ume gugl da materijalizuje gluposti kao sto apple ili majkrosoft umeo to.

sa druge strane vidim mu jako puno korisnih primena, ako ne uspe komercijalno i ako se malo dalje gleda od "dal ces da gledas kako ti iskacu poruke pred ocima", pogotovo u kombinaciji sa ostalim tehnologijama, al me mrzi da tupim.

EDIT: kenjam ja o materijalizaciji gluposti, ipak PC i telefon i stajaznam je u pocetku nailazilo na neodobravanje, pa opet ispale jako korisne stvari na kraju, jebi ga.

• Gvozzden

Ma da bre, ne budite Crkva jbt, neće ništa biti sa svetom i ljudima. :)

• Јова

Ma neće, ali pazi sad ovo. Ja sam prošlog avgusta bio mjesec dana u Italiji, u Ređo di Kalabriji, u tih mjesec dana nisam imao kompa, samo sam par puta otišao u internet kafe da se javim svojima i da pročačkam malo po fejsu. Znači možda 3-4 sata online za mjesec dana. Da znaš samo koliko sam se osvježio i koliko mi je lijepo došlo to odmaranje od neta. Kod kuće i onako stalno visimo na netu. E sad zamisli sa ovim čudom, mogli bismo biti online non stop. Smetalo bi mi to, a s druge strane, ako bi svi to nosali, vjerovatno ni ja ne bih hito da budem jedini koji bojkotuje tehnologiju. Zato mi se ne sviđa.

• crnigrujan

Ne znam kelte, kompjuterizacija i robotika u kompletu su druga pesma, kako da ne uspe naprava koja nas toliko dopunjuje. Obavljanje gomile repetitivnih zadataka i donošenje prostih logičkih odluka u blesavo kratkom vremenskom roku bez grešaka je nemoguće za čoveka a od vitalnog značaja po industriju i još pun kurac drugih stvari. A bilo je samo pitanje vremena kada će računar dovoljno da pojeftini da postane personalan i kada će da izmisle nešto za šta bi on prosečnom poslastičaru i šumaru trebao.

Ove očale me najviše podsećaju na one VR naočari i rukavice što su ih proturali pre 10-15 godina. Skupo, povremeno korisno a u svakom slučaju više cimanja oko toga nego ćara. Čak i kad bi ovo uspelo bilo bi samo zato što danas ima mnogo više načina da nam projektuju pred oči mlade i lepe ljude sa savršenim zubima koji šetaju ova sokoćala i viču kako je to kul.

• Перовић

Ja sad prvi put čujem za ovo :O
    Kakvo sranje bokte

• Skočimiš

Jbt, ja se navukao na svoj android helper pa sad ništa ne pipam po ekranu već samo

GO TO - ANGRY BIRDS
    CALL MOTHER MOBILE 1
    CALL HOME 1

Ludnica...

• Марко 

Ово је за ленчуге које мрзи да рњају прстима свој андроид телефон. Кад их буде мрзело и да причају са овим чудом, направиће неки курац који ћеш моћи мислима да управљаш.

• Јова

a šta će bit kad ih počne mrzit da misle?

• crnigrujan

To ih mrzi odavno.

• Flow

A na koji internet ovo da radi kod nas? Gde u Srbiji mogu da šetam ulicom i da hvatam vajrles?

• Јова

to je i meni palo na pamet :)
    Al dok se ova stvarčica omasovi, biće i vajrlesa.

• Марко 

Какве батерије ће диду у ово?

• Flow

Oće đavola. Postavio telenor jednom u Nišu neki njihov ruter, preko noći došli neki klinci i onako junački ga prepolovili. Misliš da su opet postavili?

• Марко 

Радиће преко мобилног интернета вероватно.

• Radijacija

Ja bi liku koji bi ovo nosio pritrčo i razdro se

GLASSES SEARCH HORSE BESTIALITY SEX SAFE SEARCH OFF!!!

I pobego.

• sedplas

jel moze ovo da ocitava pauer level? kad bude moglo kupujem, do tad me ne zanima.

• Johnny Kurajber

Još malo će da izađe Google Shit. Kad ti se prikenja napišeš svima da kenjaš, klikneš na veliku svetleću ikonu SHIT i komp ode mesto tebe da se iskenja, samo ti javi gustinu i jačinu mirisa.

• Шљиворад Тртовић™

Пола тога већ има на фејсу Џони.

• Johnny Kurajber

Пола тога већ има на фејсу Џони.

Znam, ovi što objavljuju da idu u WC, ali bez google shita, neće moći komp da sere mesto njih

• impressionism

Užasna ideja. Za neke stvari čovečanstvo nije spremno.

• Pajo Dačak

Men ovo dobro djeluje samo umjesto bubice na faxu, znaci gotiva snimim zadatak i posaljem liku, i on mi vrati i samo prepisivacina :)

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.