Konkursi - arhitektura itd
  • bazo

Zanima me ima li neko ovdje ko se prijavljivao na neke konkurse ovog tipa u regionu a i sire, konkursi za mostove, spomenike, neke manje kuce itd itd.... Moze li neko pojasniti kako sve to skupa funkcionise?

• Jericho

Mogu ja, iako se licno ne bavim time. Konkurs funkcionise po principu da komisija koja bira nagrade i otkupe i pre raspisivanja zna ko ce osvojiti prvu nagradu, jer je unapred dogovoreno. Za drugu i trecu nagradu se dogovaraju u hodu, sa kim su dobri i ko moze da im uslugu vrati, a otkupi su uglavnom posteno birani.

• merci

Ovo sto rece Jericho. Nece da daju tolke pare nekom ko je talentovan nego rodjacima, prijateljima, poslovnim saradnicima...

• bazo

to vise - manje svako zna, kako to ovdje funkcionise...al' ima na netu raznih takmicenja ovog tipa za studente, uglavnom na nivou evrope pa i na globalnom nivou, pa reko', mozda neko ovdje ima iskustva s tim, ne ocekujem nista posebno od toga, neke nagrade bla bla, al bih kao student volio ucestvovat' na tako nekim konkursima

• paninaro

ali, konkursi su anonimni. nemoguće je ovo što pominjete.

• merci

ŠKK? U Crnoj Gori postoji anonimnost? Od kad to?

• paninaro

poznajemo li se? :)
    šalim se. i moj gornji post je bio šala. mada, realno, ne mislim da je sve tako crno, više je onako, sivkasto.

• Jericho

Na stranim konkursima je konkurencija stravicna, ali svakako to ne treba da te demoralise, narocito ako imas originalne i sveze ideje. Srecno!

• merci

Uvjek može crnje :)
    Elem, internet i pasoš su najbolji izlazi iz sivila našeg, bar po mom mišljenju.

• bazo

ajd ovako, da zanemarimo balkan... kakve su sanse da tako nesto prodje negdje drugo, u evropi recimo?..... i ne govorim o nekim mega giga projektima, nego nesto gdje se studenti mogu prijaviti i dobit' nesto para, tipa neki enterijer kafica, banke, neki spomenik i tako te sitnije projekte

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.