- l
Da li je postupila ispravno? Da li joj je to bilo pametno? Šta bi druge žene trebalo da rade u toj situaciji? Za ili protiv odsranjivanja dojki u slučaju mogućnosti raka sise?
- M
Naša Anđa je najlepša i mi je podržavamo u svakoj odluci.
- АБ
jebežga, ako je 82% smanjila šanse za rak ako sam dobro čuo... i trebalo je to duradi.
- l
kolko ja znam, neke žene su posle odsecanja sisa metale silikone, bez problema...
- l
pa da, ali i kad se rodiš imaš 100 posto šanse da ćeš jednog dana umreti, msm, šta ćemo sa tom statistikom?!?!
- АБ
Zašto bi umro od raka, kad možeš još da živiš a i umreš u manjim mukama...
- l
pa nije imala 100 posto šanse... a i da ga je i fasovala, garant bi ga otkrila na vreme i sredila celu stvar... eto piše da sada opet ima 5 posto šanse da ga dobije...
- DP
Поступила је максимално исправно. Друга варијанта би била да интензивно прати своје стање, ухвати рак (који је малтене неминован са мутацијом БРЦА1) у раној фази, ради поштедну операцију дојке (не тотална мастектомија, него само део око тумора, са обавезним одстрањивањем лимфних чворова у пазуху) и пластику тог дефекта. Како ипак, ниједна дијагностичка метода није сигурна 100%, мамографија као најраспрострањенија поготово... њој као богатој жени не би биле недоступне ни магнетна резонанца, ПЕТ-скен и остало, али опет, није 100% сигурно.
Проблем је управо у том њеном богатству, доступности свих тих медицинских услуга, али и необразованости наших жена. После 40, мамографија на 2 године, нема ту, оћу нећу. Свака жена која има у породици неку рођаку која је пре 30 године имала карцином дојке, да уради скрининг на БРЦА1 мутацију. Мирна Бачка.
Међутим, наше неажурно здравство, помешано са немаром жена једнако највећа стопа рака грлића материце, и откривање рака дојке у неоперабилним стадијумима.

Pa realno, ima dovoljno novaca da odabere sebi najbolje hirurge, koj to namontiraju tako da posle nekog vremena bude kao da nista nije bilo, a sto rece enemi, ne mora da doji.
Tako da, sto da ne, boli je cose.Ja licno, ne bih, ne preventivno. Umret se mora, a ja sve nesto mislim da ce pre nesto drugo da me strefi.
- АБПоступила је максимално исправно. Друга варијанта би била да интензивно прати своје стање, ухвати рак (који је малтене неминован са мутацијом БРЦА1) у раној фази, ради поштедну операцију дојке (не тотална мастектомија, него само део око тумора, са обавезним одстрањивањем лимфних чворова у пазуху) и пластику тог дефекта. Како ипак, ниједна дијагностичка метода није сигурна 100%, мамографија као најраспрострањенија поготово... њој као богатој жени не би биле недоступне ни магнетна резонанца, ПЕТ-скен и остало, али опет, није 100% сигурно.
Проблем је управо у том њеном богатству, доступности свих тих медицинских услуга, али и необразованости наших жена. После 40, мамографија на 2 године, нема ту, оћу нећу. Свака жена која има у породици неку рођаку која је пре 30 године имала карцином дојке, да уради скрининг на БРЦА1 мутацију. Мирна Бачка.
Међутим, наше неажурно здравство, помешано са немаром жена једнако највећа стопа рака грлића материце, и откривање рака дојке у неоперабилним стадијумима.
Katanac.
- l
pa jebiga, ništa nije 100 posto sigurno, osim smrti (ko što rekoh)
- АБ
hahaha
- l
el postoji rak srca?
- DP
Постоји рак скоро сваког органа ког можеш да замислиш.
- DP
Гинекомастија (она права, не они сисићи каци деб'о) је најчешће секундарна... због хормонског дисбаланса или слабости јетре, мали је ризик за карцином. Рак дојке код мушкарца је исто повезан са мутацијом БРЦА али не 1, него 2. И мнооого је редак.
- l
da, ladno, i muškarci mogu da dobiju sisni rak...
- M
Kako rak srca koji kurac, ja mislio srce mišić.
Kako rak srca koji kurac.Postoji. Ozbiljno oboljenje.
http://en.wikipedia.org/wiki/Heart_cancerKao i rak kostiju.
http://www.dodaj.rs/f/3z/jE/280IzTL3/bonecancerskullithoughti.jpg- M
Maj hol lajf hez bin a laj.

Елем, што се саме Анђе тиче, последњих месеци, можда чак и година, сам почео да мењам мишљење о њој. Што се тиче њене јаче половине, њега сам одавно поштовао, али сад заиста мислим да Анђа није класична боновоксуша, већ да има неке квалитетне хумане особине. Неко ће рећи да је ово чист публицитет, али је заиста требало храбрости да острани дојке вероватно на врхунцу своје телесне лепоте. Иако је рак дојке најлакши за третирање и може се открити у раној фази, код нас га жене открију у поодмаклој фази кад већ примете да им је израсла сиса на сиси, нажалост.
Поступила је максимално исправно. Друга варијанта би била да интензивно прати своје стање, ухвати рак (који је малтене неминован са мутацијом БРЦА1) у раној фази, ради поштедну операцију дојке (не тотална мастектомија, него само део око тумора, са обавезним одстрањивањем лимфних чворова у пазуху) и пластику тог дефекта. Како ипак, ниједна дијагностичка метода није сигурна 100%, мамографија као најраспрострањенија поготово... њој као богатој жени не би биле недоступне ни магнетна резонанца, ПЕТ-скен и остало, али опет, није 100% сигурно.Проблем је управо у том њеном богатству, доступности свих тих медицинских услуга, али и необразованости наших жена. После 40, мамографија на 2 године, нема ту, оћу нећу. Свака жена која има у породици неку рођаку која је пре 30 године имала карцином дојке, да уради скрининг на БРЦА1 мутацију. Мирна Бачка.
Objasnio čovek, može http://www.dodaj.rs/f/37/3w/4DKWFfai/179507474622779284124135.jpg
Inače, moje babe su umrle od raka dojke a dedovi takođe od nekih rakonja. Crno mi se piše.

Nije mi prvi put da čujem da je neko to uradio. A kakve veze ima publicitet sa tim nekim primerom brige za svoje zdravlje. Jeste, ona je srpska zvezda koja nema dovoljno tezgi, pa sada seče sise da bi je zvali da peva na nekoj svadbi. Podelila je svoj strah, svoju odluku, pa će se možda još neko odlučiti, nisu svi genetski tako savršeni. Ljudi se tetoviraju, buše glave iz estetskih razloga, a digla se buka oko ovoga - Anđa luda da seče sise..
edit: fore u vezi ovoga mi nisu čak ni šaljive