"Fantasy" knjige - FANTASTIKA LUDILO
  • Crno

U ovoj temi diskutujemo o knjigama iz najboljeg žanra poznatog ljudskoj rasi.

1.The Lord of the Rings (J.R.R Tolkien)
    2.The Wheel of Time (Robert Jordan)
    3.Memory, Sorrow, Thorn trilogy (Tad Williams)
    4.Riftwar Saga (Raymond E. Feist)
    5.The Last Unicorn (Peter S. Beagle)
    6.The Chronicles of Thomas Covenant series (Stephen R. Donaldson)
    7.Recluce series (L.E. Modesitt)
    8.Tigana /The Fionavar Tapestry (Guy Gavriel Kay)
    9.Farseer (and other works by her) (Robin Hobb)
    10.S.word of Shadows series(J.V. Jones)
    11.Locke Lamora series (Scott Lynch)
    12.Mazalan Book of the Fallen (Steven Erikson)
    13.Sword of Truth (Terry Goodkind)
    14.Shannara series(Terry Brooks)
    15.The Belgaraid (David Eddings)

1.Harry Potter series (J.K. Rowling)
    2.The Name of the Wind (Patrick Rothfuss)
    3.A Song of Ice and Fire (George R.R. Martin)
    4.The Farseer (Robin Hobb)
    5.Chronicles of Narnia (C.S. Lewis)
    6.The Riddle Master of Hed(Patricia K. McPhillip)
    7.Earthsea series(Ursula K. LeGuin)
    8.The Sea of Trolls(Nancy Farmer)
    9.His Dark Materials series(Philip Pullman)
    10.Abhorsen, Keys to the Kingdom(Garth Nix)
    11.Bartimaeus Trilogy (Jonathan Stroud)
    12.The Chronicles of Prydain (Lloyd Alexander)
    13.Bloodhound, Song of the Lioness(Tamora Pierce)
    14.The Enchanted Forest Chronicles(Patricia C. Wrede)
    15.The Belgariad(David Eddings)
    16.The Wheel of Time(Robert Jordan)
    17.The Magician(Raymond E. Feist)
    18.The Magicians(Lev Grossman)

1.At the Mountains of Madness (H.P. Lovecraft)
    2.Elric of Melinbone (Michael Moorcock)
    3.The Old Kingdom (Garth Nix)
    4.Ghormenghast (Mervyne Peake)
    5.Coldfire trilogy (C.S. Friedman)
    6.The Black Company (Glen Cook)
    7.Neverwhere (Neil Gaiman)
    8.American Gods (Neil Gaiman)
    9.Prince of Nothing (R. Scott Bakker)
    10.Black Jewels(Anne Bishop)
    11.Sword of Shadows (J.V.Jones)
    12.Secret Books of Paradys(Tanith Lee)
    13.Vampire Chronicles(Anne Rice)
    14.The Stand(Stephen King)
    15.Veniss Underground (Jeff Vandermeer)
    16.The Etched City (K J Bishop)
    17.The Godless World (Brian Ruckley)
    18.Saint-Germain series(Chelsea Quinn Yarbro)
    19.Weaveworld, Imajica(Clive Barker)
    20.Nightside series (Simon R. Green)
    21.I Am Legend (Richard Matheson)
    22.Fevre Dream(George R. Martin)

Neka top lista knjiga. Preporuke su dobrodošle. Čak šta više, tema je otvorena kako bi mi vi skrenuli pažnju koje knjige da skinem, pošto mi sutra ukidaju internet lololo.

• selenijum

Aj sad ti men objasni, ako mere, razliku između ovih žutih podnaslova, još sam mlada i neuka djevojka :)

• Crno

Sele brate, blage veze nemam, ja krenuo da skidam redom, rek'o možda neko zna knjigu pa da mi kaže. Ovo "Wheels of time" ima 14 knjiga :D Evo sad skidam lolo

• selenijum

Ja čitala samo dio prstenova i sve prestole, tak da neam neki poseban predlog. Al evo ti nešto relativno iole kaobajagi slično od Steve Kralja - Crna kuća.

• АБ

iz najboljeg žanra poznatog ljudskoj rasi.

Vređaš mi intelekt.

• crnigrujan

Ima već fantasy tema čini mi se.

Skini i serijal 'book of the new sun', gene wolfe, to ima i na srpskom. Možeš i serijal 'inheritance', pisao cristopher paolini.

• Давид

шта као песма леда и ватре је за децу? која глупост.

• TucanKamen

Bandi napusti objekat odma, epska fantastika jebe!

Pročitao od Rotfusa The name of the wind i Wise man fear, sad čekam treći deo. Skroz do jaja knjige.

• crnigrujan

Jašta, za naprednu decu koja vole opise 'guza joj se rascvetala od celodnevnog jahanja i crvenela se kao u majmuna ali njen kal je svejedno objahivao svake noći kao pastuv kobilu'.

• Давид

а господар прстенова притом као није?

• TucanKamen

Valja deca odmalena da se uče tome lololo

• Crno

Skinuo sam Rothfussa - Name of the wind, Wheels of time i Sword of Truth.
    To je nekih 30 knjiga, javljam se sa utiscima za mesec dana lololo.

• Ledeni

Čitao sam U planinama ludila od Lavkrafta, nit smrdi nit miriše, meni se Lavkraft ne svidja čini se ko da je imao ideje ali ne i dovoljno spisateljskog abilitija(namjerno napisah) da ih iznese. Nego šta je ovo ostalo sve po 50 tomova ko će ufatiti da se jebe sa tim, gomila skribomana vidi da su ih krenule pare pa nastavljaju da pišu nastavke do smrti.

• Morgothmir

Terry Pratchett...od mene toliko. :)

• Larry Underwood

Al evo ti nešto relativno iole kaobajagi slično od Steve Kralja - Crna kuća.

Ne mereš ovo čitati bez Talismana, Crna kuća mu dođe nastavak.

Terry Pratchett

Vaistinu Pračet, šibaj prvo Boju magije i Svetlost čudesnost, pa ako ti se svi udri nasumično.

Rodžer Želazni je interesantan recimo, iako zanosi na SF...

• Majakovska

Ovo "Wheels of time" ima 14 knjiga

Ja sam ovo kao klinka čitala... Ne sećam se do koje sam knjige stigla, nije imalo sve u biblioteci, al' mnogo moćan serijal, baš mi je zanimljivo bilo. Ne znam sad, al' dao si mi ideju, odoh i ja da skinem neki rendom deo da se pocetim.
    edit: I Pračet obavezno, kralj. On mi je više onako za one koji tek počinju da čitaju fantastiku.

• Morgothmir

Vaistinu Pračet, šibaj prvo Boju magije i Svetlost čudesnost, pa ako ti se svi udri nasumično.

Ne mora nasumicno, moze i serijal Nocne Straze, po meni su to genijalne knjige. :)

• Larry Underwood

Ne mora nasumicno, moze i serijal Nocne Straze, po meni su to genijalne knjige. :)

Naravno, ali sam mislio nasumično u smislu šta god da uhvatiš valja. Pročitao sam petnaestak od njega i nisam se razočarao nijednom. :) Moj favorit su recimo Piramide i Mort.

• Morgothmir

Ja sam procitao sve od njega,mora da sam lud. :)

• Larry Underwood

Ma jok, i ja planiram, al' trenutno nemam vremena, da se tako duhovito izrazim. (vreme=novac) :|

• Morgothmir

Pratchett=smeh :)

• Џорди

Едингсове књиге су кул, Белгаријада је генијална, а Малоријада мало смара.
    Лок Ламора је добар осим пар дебилних момената. И мало много псују.
    Riftwar је тешко срање.
    Прачет је цар.
    Нико не помиње Авена и јазопса, наше горе лист? То је јако кул књига.

• Crno

Pročitao "Name of the Wind". UBEDLJIVO, ALI UBEDLJIVO najbolja knjiga iz ovog žanra koju sam pročitao. U dahu se čita, radnja je smeštena oko, recimo anti-heroja.
    Lik je ludačina, ide drka sve redom, uči mađije, fura sa najboljim ribama, jebe nobles u čmoor.. ma ludnica!

Krenuo danas sa drugom, još obimnijom knjigom. Javljam se kad pročitam.

• Crno

Rotfus je MUST READ!

Sad čitam "Sword of Truth", trenutno sam na sedmoj knjizi, odličan serijal.

ALI IME VETRA I STRAH MUDROGO ČOVEKA OBJASNILI!

• Eufrat

el ima to ime vetra na srpskom?

• Crno

Jebemliga, znam da knjiga ima, u Laguni. Ja čitam EPUB na engleskom, tako da za to ne znam.

• TucanKamen

Pročitao sam Red Magle prvu knjigu od Sandersona, i ono čita se lako, dobra je, interesantna al ne volim što je pisana kao knjiga za sebe iako je deo trilogije, moš da je pročitaš i ne moraš dalje. Nije ostavio na kraju ništa zbog čega bi me naterao da pročitam drugu a plus nije ni blizu dobra kao Igra prestola ili Ime vetra.
    Pročitaću svakako drugu knjigu kad budem bio pri parama da je kupim ali nije me knjiga raspametila i ostavila bez daha kao što su neki tvrdili da hoće. Bem li ga Rotfus mi je mnogo jači, jebo ga otac i kad će da izbaci nastavak više.

• Mrs.Raven

Neverwhere sjajna, mada nisam znala da se tako visoko kotira.

Da se pofalim, imam papirno izdanje. :)

EDIT: Ma dobri su maglari, ali treba da pročitaš celu trilogiju.
    Ima posle i dodatak ne znam koliko godina kasnije - Legura zakona, doduše ne znam da li ima prevedeno.

• TucanKamen

Ma kažem ja da su dobri, ima i dobrih obrta koje nikako ne moš da očekuješ. Sviđa mi se i ideja al jebeš ga makar je mali tizer trebao da ostavi na kraju, da me natera da kupim drugu knjigu lolo
    Kolko me Martin raspameti što ostavi sve zapetljano na kraju toliko me ovo iznerviralo što nijedno jedino pitanje nije ostavio.
    Pročitaću sigurno al sad nisam pri kešu a skupe su u pizdu materinu. Pogotovo treća koja sa popustom izađe 1250.
    Koliko sam video napisao je i četvrtu koja kod nas nije još prevedena a piše valjda i petu. Bem li ga nisam toliko istraživao o tome. To ću kad pročitam do kraja trilogiju.

• Томдрил Мерилин

Nejl kraljina. :)
    Inače najpitkiji univerzum je Pračetov.
    Jel zna neko za nadrealnu "Akademija profesora Kleksa"?

• Mrs.Raven

Ma i ja sam maglare čitala u epub izdanju, priča se dosta okreće u drugom delu i na kraju naravno twist.
    Pračet i Geiman - moji omiljeni pisci.

• mrljo

Pročitao "Hobita", danas završio. Tanko. Neubjedljivo. Hobiti su glupi. Sad se dvoumim za "Gospodara prstenova". Ne da mi se sa ovom fantastikom. Prošli put uzmem Kinga, i to izaberem najgoru njegovu knjigu, još nisam došao sebi koliko je bila glupa, ali pučanstvo na Vuki me ubijedilo da mu dadnem drugu priliku pa eto, što kažu moji potencijalni poslodavci, "biće"
    ... Za "Wheel of time" sam čuo da je izvanredna, ali imaje mnogo...

• Larry Underwood

Sad se dvoumim za "Gospodara prstenova"

Gospodar je dosta ozbiljniji roman od Hobita, daj mu šansu ako voliš žanr.

Prošli put uzmem Kinga, i to izaberem najgoru njegovu knjigu

Šta si čitao?

• Триша

И Ловкрафт и Хауард поумирали 30-их година, колико су Амери волели тај фантази свет, а данас им унуке скидају једра недра за пред Мартином.

• mrljo

Šta si čitao?

Izvini Lari šo kasnim sa odgovorom, čitao "Mobilni telefon" jebo me on, ali uzeću nešto provjereno od Kralja...

• SnobIvanKenjoBi

gde je pračet na onoj listi pička ti kurac????

7.Earthsea series(Ursula K. LeGuin)

trilogija o zemljomorju. ovo je najjače što sam čitao od fantastike, obavezno za pročitati. ursila leguin je valjda začetnica tog žanra

čitao sam još belgarijadu, malorijadu, onaj točak vremena kurac, hari potera(razume se) i još kojekakve gluposti kojih se ni ne sećam, nema ih na ovoj listi.

• Crno

TucanKamen Rotfus je napisao sva tri dela u jednoj godini, ali ga izdavači smaraju da ne sme da izbaci, da se mi više naložimo.

Inače, ubedljivo, ali ubedljivo najbolji stil pisanja čovek ima. I što je najjače, za razliku od Martina, koji te zainteresuje za jednog lika do bola, i onda ga pomene za fazon 300 strana, ili ga ubije, Rotfusova cela priča se vrti oko jednog lika.

Ma koliko monotono zvučalo, jebe majku kurcem u pičku u pičku. U pičku!

Ja još uvek čitam Sword of Truth, sad sam na 8. knjizi, i to je ludački dobro. Ima dosta politike, ako to smara nekoga, neka ne kreće uopšte.

Wheels of time sam počeo, ali me smorilo za medalju. Možda kad budem raspoloženiji, mnooogo raspoloženiji.

• TucanKamen

Znam da je napisao sve al su ga zajebavali dosta dugo pa je morao da dorađuje to što je napisao i da menja i početni naslov Hronika o kraljoubici. I znam da su ga govna naterala da podeli na ovoliko knjiga, mada sam čitao nešto da još on nije to skroz skockao kao što je zamislio. Non stop dorađuje to početno napisano. Jebem ih usta čkrbava valjda će da dozvole da izbaci pre Martina.

• Џорди

I znam da su ga govna naterala da podeli na ovoliko knjiga, mada sam čitao nešto da još on nije to skroz skockao kao što je zamislio.

Јок, него ће да изда један роман од 2500 страна. :)
    И овако свака књига има по 700-800, мого је још дупло више наставака да направи.
    Одлична је књига иначе, од-ли-чна.

• Џорди

Него, што се сви ти писци епске фантастике(океј, осим Урсуле Легвин и Робин Хоб) такмиче ко ће да узгаји већу брадурину и већу стомачину?
    http://blog.mysanantonio.com/geekspeak/files/2013/04/georgerrmartinfilephoto-600x450.jpg
    https://opionator.files.wordpress.com/2012/05/patrick-rothfuss-2kkrtj9.jpg

• Борко

edit: I Pračet obavezno, kralj. On mi je više onako za one koji tek počinju da čitaju fantastiku.

Једино ако површно читаш. Прачет има много дубљу сатиру испод, али га сви доживљавају као комичара.

• Skols98

Juče tetka uzela da naručuje preko Lagune Strah Mudroga(ima i Ime Vetra, cena svakog dela je oko 1300 dinara sa tim da je Strah Mudroga u dva toma tako da je ukupno oko 4000).Zainteresujem se ja tu pa počnem polako da čitam Ime Vetra.Knjiga jebe.Knjiga vas od samog početka uvuče u priču tako da je najtoplije preporučujem.Evo jednog od citata sa početka knjige:
    “Call a jack a jack. Call a spade a spade. But always call a whore a lady. Their lives are hard enough, and it never hurts to be polite.”

• Crno

Bravo Skolse, to je najjača rečenica.

Sranje mi je samo što ne oduči od kurca onu sisatu Felu, ali je Felurijanku razvalio za sve pare.

• TucanKamen

Ma onu kuravu Denu treba da satre, smorila više jebo joj pas mater oće da se jebe a da joj ne uđe.
    A i za Felu se zajebo ispo majmun.
    Knjiga jebe.

• mrljo

Apelujem na to da se na spisak iz prvog posta ubaci Jovan Deretić sa "Zabranjenom istorijom Srba" i ostalim djelima...

• Rinsvind

Прачет има много дубљу сатиру испод, али га сви доживљавају као комичара.

Pračet je za decu, pogledaj samo korice knjiga.

• Stormborn

Stiven Erikson, serijal Malaška knjiga palih. Jedan od kompleksnijih i boljih serijala koje sam čitala. Treba vremena da se uhodaš, ima više likova nego PLIV, ali je jako dobro. Kod nas su preveli prva tri dela čini mi se.

• Mićko

Колко их има јебо те дебели мартин?

• highlander007

A ĐE AUTOSTOPERSKI VODIČ SA RESTORANOM NA KRAJU VASIONE UGLAVNOM BEZOPASNI DOVIĐENJA I HVALA NA SVIM RIBAMA ŽIVOT VASIONA I SVE OSTALO ITAKOTO???

• TucanKamen

Stiven Erikson, serijal Malaška knjiga palih. Jedan od kompleksnijih i boljih serijala koje sam čitala. Treba vremena da se uhodaš, ima više likova nego PLIV, ali je jako dobro. Kod nas su preveli prva tri dela čini mi se.

Deluje zanimljivo, mogao bi to da uzmem sad. Koliko sam video 3 dela su preveli do sad kod nas.