True Detective
  • Mickey Savage

!!! SPOILERS !!!

Da ne silujemo onu temu, otvoću ovde. Već se sad može reći da je jedna od najoriginalnijih serija snimljenih poslednjih godina. Ozbiljna produkcija, ozbiljni glumci, odlična recepcija kod publike. Možda i najbolja fotografija viđena na televiziji ikad. Mekonahi oplodio. Vudi nije daleko. Mišel Monahan prepička.

Ko je Žuti kralj? Bio sam toliko zaluđen da sam gledao američke zaluđeničke sajtove koji prognoziraju. Uglavnom, većini oči bode lik iz druge ili treće epizode, Džo Teriot, sveštenik u onoj alt crkvi. On mi se nameće kao da je sa one strane, mada ne mora biti baš on Žuti kralj. I onaj kastrirani se čini sumnjiv. Ne znam da li je iko primetio Lestera Frimona iz "Žice" u prvoj epizodi, možda je on umešan?

• YouCantHandleTheTruћ

Не знам шта си писао (нећу да читам због спојлера), али нека сте напокон отворили тему. Газим по форуму недељама ко по минском пољу да не налетим на неки спојлер, пошто само о ТД пишете. Гледао сам само прву епизоду и изгледа да ће бити одлична серија, а сад чекам да се заврши сезона, па да све одгледам.

• Скелетор

Dopada mi se serija, al ne svršavam na nju.

• Školjkaboj

Rece mi burazer malopre da je taj zuti kralj uzet iz neke price iz 19-og veka, po kojoj je cak osmisljen i cthulhu svet... tipa ima na vikipediji nesto o tome, The King in yellow

• Dragisic

Hm. Nema dovoljno literarnog materijala o represivnim snagama okupiranih američkih država. Obrazovni materijal.

• Dub

Lester Frimon iz Žice je sveštenik u nekoj crkvi, čini mi se. Nekako i meni čudno da ima samo epizodnu ulogu.
    Inače, kad smo već kod Žice, jedan od agenata koji ispituju ovu dvojicu je Brader Mouzon.

• Mickey Savage

Jeste, Dube, videh i ja to odmah. E, nego, prva ili druga epizoda, pojavljuje se neki mudonja iz Zajednice, kako to Ameri kažu, a Koul je u poslednjoj epizodi nagovestio da je tu možda umešana neka haj profajl ličnost, možda je on tu neka uloga, mada bi to delovalo nadrealno.

• S

- Naspavao si se sinoć ?
    - Ne spavam. Samo sanjam.

Serija ima predispozicije da bude jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, samo se nadam da neće da zaseru ili da siluju i vrte jednu istu priču tri sezone. I nadam se da će Mekonahi biti tu i u narednoj sezoni, jer lik sa ovom ulogom jednostavno jebe. A na Mišel Monagan sam ga već 3x izdrkao za jedno veče, koliko mi je trebalo da odgledam svih pet epizoda.

• KBO!

Serija ima predispozicije da bude jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, samo se nadam da neće da zaseru ili da siluju i vrte jednu istu priču tri sezone. I nadam se da će Mekonahi biti tu i u narednoj sezoni, jer lik sa ovom ulogom jednostavno jebe.

Koliko sam ja skontao svaka sezona će biti o drugim detektivima i drugim slučajevima što je odlično, a mislim da bi usrali ako McConaughey ostane u idućoj sezoni je r ne vjerujem da može da ponovi ovakvu ulogu opet i to bi bilo forsiranje klasično. Jbg ipak je i lik detektiva faca iz Teksasa, ovaj je takođe rođen tamo u stvarnom životu itd itd...
    Nadam se da će i odabir narednih glumaca ići tom putanjom da kombinuju ril lajf i glumu u jedno pa da svaka naredna postava jebe.
    Čak mi smrdi malo da je Rust žuti kralj kada pogledam njegovo mentalno stanje u seriji jako moguće da ima neke prebačaje da to radi nesvjesno ili šta već.

• menijesamodosadno

Daaaa Rast žuti kralj, jeste.

• menijesamodosadno

Mene je prva epizoda navela da u startu očekujem nešto drugačiji scenario, pa su me naredne tri epizode razočarale pomalo, da budem iskren. Peta je opet oplodila ali i dalje serija tek treba da me ''kupi'' 100% jednom svrš epizodom, za koju se nadam da je već naredna.

Kao realniji raspelt od ''rust the yellow king'' mi zvuči to da on u stvari možda sam radi na slučaju i lovi žutog kralja još od kad je napustio policiju i možda i zna ko je to.

• Пд

Манијак
    Dopada mi se serija, al ne svršavam na nju.

плусједан

Мислим, добра је и све, али јој је рејтинг на имбд 9.5! Мислим јебених девет и по од 10? Шта курац.

• FAĐO

Kad već spominjete Žicu jel provalio neko da Marti u prvoj epizodi kaže onu čuvenu "I m just a humble motherfucker with a big-ass dick".

• АБ

SERIJA JEBE, BIĆE U TOP 3 SEZONE SI GUR NO.

METJU KRALJ.

bedak što se menjaju glumci, rekao je to kod Džimija Kimela valjda, mada gotivno za tematiku serije

• izijem flips

izasla 6 epizoda ove...da kazem serije

• AndreyArlovski

Na kolko izlaze? Jebo me pas što sam počeo da gledam pa sad kriziram!

• S

Na nedelju dana. Još dve epizode ostale, nadam se da nećemo morati čekati godinu dana za sledeću sezonu.

• Mickey Savage

Pojavio se i Spiros iz "Žice". Dobra epizoda bila. Dala je odgovore na neka pitanja i konačno seriju dovela u prezent, mada je to bilo očekivano. Nije bilo akcije, ali je bilo više drame. Takođe, verujem da je ova epizoda bila uvod u pakleni finiš.

Ne znam da li je iko primetio, ali sve epizode dosad su imale moćne poslednje scene, što je i bio slučaj u ovoj. Realno, serija je već sada postavila standarde!

• Стеван

Кад се завршава прва сезона?

• Роки Билбао™

Dobra je serija. Ne znam je l samo meni, ali počeo adrenalin da mi radi kad je Kol išao sa onim bajkerima u pljačku pa kad izbilo sranje pa su bežali od onih cigana. Ne znam koj mi kurac bio ali kao da sam gledao poslednjih 10 sekundi nerešene basketaške tekme.

• Марко 

Жути Краљ је онај батица што има своју Цркву, како се то већ каже. Не знам ко може други да буде.

• Mickey Savage

Roki, a ta scena je bila (barem tako kažu) one-shot. Naravno, Grinderman je oplodio na kraju, svršio sam kad sam čuo!

http://www.youtube.com/watch?v=XoEH-Qn5SgM

• menijesamodosadno

Жути Краљ је онај батица што има своју Цркву, како се то већ каже. Не знам ко може други да буде.

Дет. Харт хехе

• Оц Јоил

ja ne znam za seriju sa boljom opening theme-om, tu su negde i sopranosi i tvin piks, al realno ceo saundtrek tru detektiva jebe sve. ne znam da l ste primetili u 4. epizodi scena kad odu u onaj kvart sa čamugama i kad krene krljačina i bežanija i kad preskaču ogradu i marti ih pokupi kolima snimana je BEZ ijednog reza, ne znam da l sam igde video akcionu scenu bez ikakvog reza već je skroz iz jednog dela. brutalna režija.

sasvim zaslužena visoka ocena za seriju, za sad. fotografija do jaja, kadrovi, gluma priča, sve. atmosfera je isto brutalna, i jedna od retkih serija za koje se moliš da se ne završi epizoda. ne bih rekao ni da je marti ni da je rast yellow king, to bi bilo jako isfurano. možda bi čak bila i fora da to nikad ne otkriju, već se njih dvojica pobiju do kraja sezone i tu bude kraj

• Роки Билбао™

Što reče Njari, stvarno jebe uvodna špica. Znači Srećni ljudi pa Čru detektiv.

• Оц Јоил

imao sam knjigu jednu od embroz birsa, zbirka kratkih priča 'čudne priče', jako je majndfak i jako je jeziva, al sam kreten dao nekome ko zna kad :S

• izijem flips

Zuti kralj prema onoj maloj sto podvriskuje ima neke anomalije po licu, a i prema onoj DRUGOJ koja kaze da ima vitligo oko usta...nece u ove 2 epizode ni otkriti ko je...nego sirokim narodnim masama uvaljuju kurac

• Mickey Savage

Muzika je na nivou, to stoji, ali ova serija ima najbolju fotografiju ikad viđenu na televiziji. A i vidi se ogromna razlika između prosečnih, serijskih glumaca i prekaljenih likova poput Mekonahija i Harelsona.

P.S. Koja je pesma na početku pete epizode u baru, kad Koul i Džindžer sede za šankom i čekaju da se vide sa Leduovim partnerom?

• Марко 

Zuti kralj prema onoj maloj sto podvriskuje ima neke anomalije po licu, a i prema onoj DRUGOJ koja kaze da ima vitligo oko usta...nece u ove 2 epizode ni otkriti ko je...nego sirokim narodnim masama uvaljuju kurac

Не мора да значи да је то Краљ, то је можда само неки трећи лик који ради за њега.

• Mickey Savage

Našao sam, jebem joj mater! Kristoferson Bogotac!
    http://www.youtube.com/watch?v=JIBq1Jkm7YU

• Mickey Savage

Jelenski rogovi iz prve epizode, a u petoj epizodi Marti kaže da je jednom ubio "jelena". Tu sam ludu analogiju pročitao na stranici serije, a najgore od svega je što mnogo likova apruvuje... Biće ovde ozbiljnog majndfaka.

• plok

do koje godine ovo trajace?

• Mickey Savage

Druge sezone će biti sigurno.

• izijem flips

Moguce je da je Marti, ostale su jos dve epizode znaci neki nagli preokret ce da bude i tu prekidaju...jos ova dvojice ne glume u sledecem serijalu

edit:

to Inquisitr, the first four and the best stories in "The King in Yellow" trace the story of the character who is a "depraved monarch." He is the king of the place called Carcosa. It is in this place where "black stars" shine.

na kraju jedne epizode nmg da se setim tacno koja je, Koul drka onaj drveni djavolji stalak, kad sunce probija, i tada se na prozoru se vide "black stars".

• plok

sacekacu dan dva pre zadnje epizode u sezoni da odgledam sve pre nje i onda nju

• Бохор

Pametno. I ja tako radim.

• ArfenSDSS

Можда неке везе са Жутим краљем има онај лик што је косио траву код оне школе, где је Раст нашао ђавоље замке. Татл има сигурно неког удела.

• M

Maloprije odgledah najzadnju epizodu. Šef policije, debeli sveštenik, svi su umiješani, svi nešto kriju, izgleda je neko na na jakom položaju Žuti kralj, inače bi ga ufatio dosad. Mada ko zna, serija ima fine obrte priče.

• Пд

А шта ако Јелоу Кинг није мушко, м?

• Марко 

Онда би био Јелоу Квин.

• velikiblek

Upravo odgledao zadnju epizodu,bice dosta zanimljivo do kraja.Jel zna neko da li ce se snimati druga sezona?

• Марко 

Ипак је најјачи утисак из нове епизоде на мене оставило дупе од оне курве Бет. Квалитет.

• S

Imate li prevod od poslednje epizode, ne mogu nigde da nadjem, a mrsko mi da gledam bez prevoda, previše zamaram mozak ?

• Давид

значи ова серија јебе? не смем да читам има милијон спојлера.

• АБ

nisam dugo gledao na imdb-u, 'ladno 9.5 ocena, samo napred! Biće sledeće sezone naravno

• Роки Билбао™

Brate kad je sevnula bulja Martijeve žene morao sam da pauziram i da izdrkam.