!!! SPOILERS !!!
Da ne silujemo onu temu, otvoću ovde. Već se sad može reći da je jedna od najoriginalnijih serija snimljenih poslednjih godina. Ozbiljna produkcija, ozbiljni glumci, odlična recepcija kod publike. Možda i najbolja fotografija viđena na televiziji ikad. Mekonahi oplodio. Vudi nije daleko. Mišel Monahan prepička.
Ko je Žuti kralj? Bio sam toliko zaluđen da sam gledao američke zaluđeničke sajtove koji prognoziraju. Uglavnom, većini oči bode lik iz druge ili treće epizode, Džo Teriot, sveštenik u onoj alt crkvi. On mi se nameće kao da je sa one strane, mada ne mora biti baš on Žuti kralj. I onaj kastrirani se čini sumnjiv. Ne znam da li je iko primetio Lestera Frimona iz "Žice" u prvoj epizodi, možda je on umešan?

Не знам шта си писао (нећу да читам због спојлера), али нека сте напокон отворили тему. Газим по форуму недељама ко по минском пољу да не налетим на неки спојлер, пошто само о ТД пишете. Гледао сам само прву епизоду и изгледа да ће бити одлична серија, а сад чекам да се заврши сезона, па да све одгледам.

ULTRA SPOILER!!!
Link- S
- Naspavao si se sinoć ?
- Ne spavam. Samo sanjam.Serija ima predispozicije da bude jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, samo se nadam da neće da zaseru ili da siluju i vrte jednu istu priču tri sezone. I nadam se da će Mekonahi biti tu i u narednoj sezoni, jer lik sa ovom ulogom jednostavno jebe. A na Mišel Monagan sam ga već 3x izdrkao za jedno veče, koliko mi je trebalo da odgledam svih pet epizoda.
Serija ima predispozicije da bude jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, samo se nadam da neće da zaseru ili da siluju i vrte jednu istu priču tri sezone. I nadam se da će Mekonahi biti tu i u narednoj sezoni, jer lik sa ovom ulogom jednostavno jebe.Koliko sam ja skontao svaka sezona će biti o drugim detektivima i drugim slučajevima što je odlično, a mislim da bi usrali ako McConaughey ostane u idućoj sezoni je r ne vjerujem da može da ponovi ovakvu ulogu opet i to bi bilo forsiranje klasično. Jbg ipak je i lik detektiva faca iz Teksasa, ovaj je takođe rođen tamo u stvarnom životu itd itd...
Nadam se da će i odabir narednih glumaca ići tom putanjom da kombinuju ril lajf i glumu u jedno pa da svaka naredna postava jebe.
Čak mi smrdi malo da je Rust žuti kralj kada pogledam njegovo mentalno stanje u seriji jako moguće da ima neke prebačaje da to radi nesvjesno ili šta već.
Mene je prva epizoda navela da u startu očekujem nešto drugačiji scenario, pa su me naredne tri epizode razočarale pomalo, da budem iskren. Peta je opet oplodila ali i dalje serija tek treba da me ''kupi'' 100% jednom svrš epizodom, za koju se nadam da je već naredna.
Kao realniji raspelt od ''rust the yellow king'' mi zvuči to da on u stvari možda sam radi na slučaju i lovi žutog kralja još od kad je napustio policiju i možda i zna ko je to.
- ПдМанијак
Dopada mi se serija, al ne svršavam na nju.плусједан
Мислим, добра је и све, али јој је рејтинг на имбд 9.5! Мислим јебених девет и по од 10? Шта курац.
- АБ
SERIJA JEBE, BIĆE U TOP 3 SEZONE SI GUR NO.
METJU KRALJ.
bedak što se menjaju glumci, rekao je to kod Džimija Kimela valjda, mada gotivno za tematiku serije
- S
Na nedelju dana. Još dve epizode ostale, nadam se da nećemo morati čekati godinu dana za sledeću sezonu.

Pojavio se i Spiros iz "Žice". Dobra epizoda bila. Dala je odgovore na neka pitanja i konačno seriju dovela u prezent, mada je to bilo očekivano. Nije bilo akcije, ali je bilo više drame. Takođe, verujem da je ova epizoda bila uvod u pakleni finiš.
Ne znam da li je iko primetio, ali sve epizode dosad su imale moćne poslednje scene, što je i bio slučaj u ovoj. Realno, serija je već sada postavila standarde!

ja ne znam za seriju sa boljom opening theme-om, tu su negde i sopranosi i tvin piks, al realno ceo saundtrek tru detektiva jebe sve. ne znam da l ste primetili u 4. epizodi scena kad odu u onaj kvart sa čamugama i kad krene krljačina i bežanija i kad preskaču ogradu i marti ih pokupi kolima snimana je BEZ ijednog reza, ne znam da l sam igde video akcionu scenu bez ikakvog reza već je skroz iz jednog dela. brutalna režija.
sasvim zaslužena visoka ocena za seriju, za sad. fotografija do jaja, kadrovi, gluma priča, sve. atmosfera je isto brutalna, i jedna od retkih serija za koje se moliš da se ne završi epizoda. ne bih rekao ni da je marti ni da je rast yellow king, to bi bilo jako isfurano. možda bi čak bila i fora da to nikad ne otkriju, već se njih dvojica pobiju do kraja sezone i tu bude kraj

Muzika je na nivou, to stoji, ali ova serija ima najbolju fotografiju ikad viđenu na televiziji. A i vidi se ogromna razlika između prosečnih, serijskih glumaca i prekaljenih likova poput Mekonahija i Harelsona.
P.S. Koja je pesma na početku pete epizode u baru, kad Koul i Džindžer sede za šankom i čekaju da se vide sa Leduovim partnerom?

Našao sam, jebem joj mater! Kristoferson Bogotac!
http://www.youtube.com/watch?v=JIBq1Jkm7YU
Moguce je da je Marti, ostale su jos dve epizode znaci neki nagli preokret ce da bude i tu prekidaju...jos ova dvojice ne glume u sledecem serijalu
edit:
to Inquisitr, the first four and the best stories in "The King in Yellow" trace the story of the character who is a "depraved monarch." He is the king of the place called Carcosa. It is in this place where "black stars" shine.
na kraju jedne epizode nmg da se setim tacno koja je, Koul drka onaj drveni djavolji stalak, kad sunce probija, i tada se na prozoru se vide "black stars".
- M
Maloprije odgledah najzadnju epizodu. Šef policije, debeli sveštenik, svi su umiješani, svi nešto kriju, izgleda je neko na na jakom položaju Žuti kralj, inače bi ga ufatio dosad. Mada ko zna, serija ima fine obrte priče.
- Пд
А шта ако Јелоу Кинг није мушко, м?
- S
Imate li prevod od poslednje epizode, ne mogu nigde da nadjem, a mrsko mi da gledam bez prevoda, previše zamaram mozak ?
- АБ
nisam dugo gledao na imdb-u, 'ladno 9.5 ocena, samo napred! Biće sledeće sezone naravno