Пилуле за лилуле
  • Пд

Морао сам неки ретардирани назив теме, тако се лакше привуче пажња хехе.

Елем, мало да скренем пажњу од поплава, имам једно питање, па ако може неко да помогне, надам се из искуства.

Имам лет авиЈоном који траје добрих 10-11 сати отприлике за неки дан. Е сад, како сам ја антиталенат за спавање у било каквој врсти превоза, поготову у седећем положају, већ се спремам на нервирање које ми следи с обзиром на то да сам већ имао летове од по осам сати које сам жив сморен и мртав уморан провео јебено будан. Зато бих хтео да лепо попијем нешто што није у течном стању и нема натпис типа "вињак" или "шљивовица", и да се лепо успавам по полетању, те преспавам тих 10 сати. Добро, не мора баш десет, довољно би било и неких 8 да преспавам.

Дакле, има ли неко искуства са пилулама за спавање? Каква је цена, колико држе, како делују, колико брзо делују? Које пилуле сте користили, или за које сте чули? Дакле, по потреби би волео да је нешто што неће после да ме држи недељу дана да не могу да устанем из кревета.

Поз

• Carl Cox

Ti si lud. Šta će ti pilule? Ako ništa drugo nemoj spavati dan dva ranije, spavaće ti se u avionu sigurno. Ali predlažem filmiće, i da ne sedaš pored babe. Mada i vinjak je ok.

• kosmopolita

teško ćeš da kupiš bez recepta...traži neki od diazepama, to je nekako najbezopasnije.
    nije skupo ima od 200 do 600 dinara.

• axelF

absinth
    edit: jbg, u tecnom je stanju, nista onda

• Carl Cox

https://www.youtube.com/watch?v=5rCzaIcN0NI

Peki d džem posle košmara od bromazepama.

• kosmopolita

nikako bromazepam, na njega možeš loše da reaguješ..bensedin. od 5.

• Пд

Е, мени је баш неко и предлагао бромазепам. Каква би била та лоша реакција?

• Thilmo

Два бенседина од 5. Има пилоти да те буде на задњој станици.

• selenijum

Ima onaj neki protiv mučnine u putu, a i uspava ti i to dobro. Dramamine il tako nekako se zove.

• kosmopolita

kontraefekat. da ne zaspiš, a prolupaš.
    ljudi olako uzimaju bromazepame, zato što je leksilijum (makedonski) vrlo dostupan...za diazepame mora recept...ili da poznaješ apotekara.

• S

њорк енд тревел, а ?

• Пд

Хахаха користио сам тај за мучнину кад сам први пут летео тако, само ме је грогирао, нисам могао да се успавам. :D

• Carl Cox

Ma nemam ja pojma, do skoro sam mislio da je aspirin za reumu... :) Ne interesuju me, iskreno.

NEMOJ PITI GOMNA, kako ne možeš da izdržiš 10 sati da se ne smoriš...pa ljudi moji, da me zatvoriš u ludačku sobu, (al da me ne vežeš, ne volim vezivanje) mogao bih danima, ne bi mi bilo smor. Moj psihijatar kaže da je to jedan od nekih prvih znakova...al meni je do jaja!

• kosmopolita

moja deca kad putuju ja im dam taj za mučninu...ne verujem da odraslog može da uspava...

• Carl Cox

Nego peki, gde ćeš, Australija? To ona ekstradicija što sam video po netu?

• Bruce

ja ti ne mogu pomoći, vozio sam se 24 sata busom u jednom pravcu, spavao sam možda 4 od toga, na mene ništa ne deluje uspavljujuće sem kreveta i defki jednog autora ovde...

• kosmopolita

jebi ga, ja na poslu i vezujem i delim bromazepame i diazepame...
    možda bolje vinjak?

• Banini

Fervex, coldrex...tresni pre ulaska u avion. kakvi bendzamini, brom i diazepami, to kad popijem probudim se posle deset sati u istoj pozi kojoj sam i legla.

• kosmopolita

koji autor, bruce?

• Bruce

hehe, male tajne velikih majstora, sad se znoji barem deset njih i čeka odgovor :)

• kosmopolita

kaži bre...da idem da čitam, ne mogu da spavam, sutra rano ustajem....

• Bruce

Ma nemam takvog, samo tresem granje da vidim primarijuse :)

• Kafa

1, 2 ferveksa pre puta i ima da zakuntaš ko beba, pogotovo ako inače ne piješ to.

• kosmopolita

ma ajte, molim vas, ferveks...to je obični paracetamol...

• DP

Слободно можеш бромазепам од тројке, само од 1,5 неће да те успава. Не знам Космополита на шта мисли кад каже да ћеш да пролупаш, такве нуспојаве нисам виђао. Бенседин, за разлику од бромазепама (лексилијума) делује и опуштајуће на мишиће. Идеално би било не пити ништа, али ако човек каже да има проблем, не видим што не би попио.

Што се рецепта тиче, немојмо се зезати, у приватним све може да се купи, сложи само причицу да ти је за баку која није стигла да оде по рецепте лолчек

• marcipan

Ne znam kako je taj bensedin dobar, popila pola, 2.5mg, pre dva dana, jer sam zamenila dan za noć - pa da se vratim u normalu, i zaspala posle 6 sati, a NE ODMAH, i posle buđenja usporena, ko se ne drogira time redovno da ne pije.
    Bolje se muči strejt, gledaj u neku knjigu, slušaj muziku, levitiraj, nego da ne primetiš gde si kada dođeš tamo gde ideš..

• kosmopolita

kosmopolitu naučilo iskustvo...loše reaguju i nema spavanja, veruj mi.
    a od trojke mu ništa ne znači.
    sve ispod 5 mg je šećerna vodica.

• DP

Па пошто први пут пије, закунтаће од тројке без проблема. И да, лексилијум је прочишћенији од бромазепама, бољи некако.

• kosmopolita

jes bolji, al ja nekako verujem samo galenikinim lekovima...

oćeš da ti završim neki neuroleptik, od toga ćeš sigurno da spavaš...

• DP

неуролептик лоло... Да дође на дестинацију к'о Пикац лол

• paninaro

jebi nesto pred put.

• kosmopolita

ma imam šleper rispolepta, ubiva...a ne znam gde ide, koliko mu se isplati da stigne ko pikac?

• selenijum

moja deca kad putuju ja im dam taj za mučninu...ne verujem da odraslog može da uspava...

Ja zadnji put i pila kad sam bila mala :)

Imam ja Tegretola ako nekome treba da ga uspava, drmnete jedan od 400 i ima da vas nema ako niste navikli.

• kosmopolita

tegretol jok, to je za neuralgije...a i karbapin je bolji...neće da uspava, samo obori.

• DP

Не бих ја експериментисао с Рисперидоном, има ту па тек нуспојава. Ма бромче братићу, то пије пола нације, 90 % бакутанера.

• kosmopolita

a largaktil? pola samo, ukokalo bi ga na desetak sati...

• Оц Јоил

tečni kodein druže i ima da plivaš po eteričnom carstvu purpura i somota ko bajaga

• selenijum

tegretol jok, to je za neuralgije...a i karbapin je bolji...neće da uspava, samo obori.

Karbamazepin ošine totalno. Ja ga zbog toga morala prestati piti, prebacili me na tegretol. Nisam znala gdje hodam kad popijem karb.

• DP

dajte nemojte jebati čoveka, hoće da zaspi, neka pije lekove predviđene za to. Nema paranoične ideje, leti avionom. Ili pak alergiju pa da mu damo presing i da se nadamo da će da zaspi.

• Bruce

kakvi ste ćomani i dileri, neveruem...

• kosmopolita

jebi ga kad ne može po pola...ako piješ manje od 400mg dnevno-ne deluje...a puna doza obara...
    mislim da mora da ima kontinuitet od par dana sa tegretolom da bi bilo efekta.

• marcipan

Najbolje popij sve što ti je ovde predloženo pa nećeš morati nigde ni ići.

• kosmopolita

e da presing...ja spavam od presinga...idem da nađem sad.

• selenijum

jebi ga kad ne može po pola...ako piješ manje od 400mg dnevno-ne deluje...a puna doza obara...

Ja karb. pila 2x1/2 i nisam bila živa nikako. Sad tegretol cr400 pijem samo pola naveče. Al znalo mi se desiti da ne popijem par dana i onda kad ga popijem naveče zaspem ko od šale.

• kosmopolita

mora da si slaba sa kilažom....

• kosmopolita

pa zato tako malo...na oko 65-70 kila mora 400mg...

• celt

Имам лет авиЈоном који траје добрих 10-11 сати отприлике за неки дан. Е сад, како сам ја антиталенат за спавање у било каквој врсти превоза, поготову у седећем положају, већ се спремам на нервирање које ми следи с обзиром на то да сам већ имао летове од по осам сати које сам жив сморен и мртав уморан провео јебено будан. Зато бих хтео да лепо попијем нешто што није у течном стању и нема натпис типа "вињак" или "шљивовица", и да се лепо успавам по полетању, те преспавам тих 10 сати. Добро, не мора баш десет, довољно би било и неких 8 да преспавам.

ako je nocni let, i ide prema zapadu, bices ok. i ja isto ne mogu da spavam u prevozu, ali na svim tim letovima od 10+ sati se komiram nakon sto se najedem i pogase svetla :)
    ako bas ne mozes da spavas, gledaj neki film neki kurac, pa kad stignes brze ces da se naviknes na novo vreme spavanja, posto ces moci da spavas kadgod.
    nekako od tih pilula imam osecaj da ce jos gori da ti bude jet-lag :)

• Пд

Који сте таблетомани хахаха предложисте ми целу апотеку. Али добро, видећу, мало још додатно да се информишем, крнућу нешто сигурно.

ako je nocni let, i ide prema zapadu, bices ok. i ja isto ne mogu da spavam u prevozu, ali na svim tim letovima od 10+ sati se komiram nakon sto se najedem i pogase svetla :)
    ako bas ne mozes da spavas, gledaj neki film neki kurac, pa kad stignes brze ces da se naviknes na novo vreme spavanja, posto ces moci da spavas kadgod.
    nekako od tih pilula imam osecaj da ce jos gori da ti bude jet-lag :)

Па путовао сам већ према западу на дуже и био сам уз пилота и копилота најбуднији у авиону.

Неко је питао тамо где идем, да л је Њорк енд Тревл, је, то је.