Znači riječ je o organizaciji pomoću koje odeš kod nekog domaćina u neku državu i živiš kod njega i pomažeš mu na farmi.
http://www.wwoof.net/Da li iko od vas ima iskustva sa ovim?
- В
e bruce, i moj je, de je tvoj bio, mozda su bili docimeri ili tako nesta

Nije bitno, poenta je da tamo na toj farmi gazda može mesec dana natenane da te guzi na smenu sa svojim magarcem, a kad obojica posustanu pređe na isprobavanje seksualnih pomagala što ih je poručio iz japana, i nema niko da te čuje kako vrištiš u sred neke vukojebine. A onda može da te proda u belo roblje i tvrdi kako ti se gubi svaki trag otkako si jedne večeri krenuo s njegovog salaša u šetnju pustarom, mož biti da si upao u kakvu vrtaču, udavio se u potoku, polomio nogu pa umro od gladi, a najpre će biti da su te zaklali pa bratski podelili čupakabra i bigfut.
Nije bitno, poenta je da tamo na toj farmi gazda može mesec dana natenane da te guzi na smenu sa svojim magarcem, a kad obojica posustanu pređe na isprobavanje seksualnih pomagala što ih je poručio iz japana, i nema niko da te čuje kako vrištiš u sred neke vukojebine. A onda može da te proda u belo roblje i tvrdi kako ti se gubi svaki trag otkako si jedne večeri krenuo s njegovog salaša u šetnju pustarom, mož biti da si upao u kakvu vrtaču, udavio se u potoku, polomio nogu pa umro od gladi, a najpre će biti da su te zaklali pa bratski podelili čupakabra i bigfut.CCC, a đavole jebo ti svoju majku
- M
Zašto bi išao preko pola svijeta da čuvaš stoku kad to moš u Crnu Goru za fine pare. Ako su ti pare u prvom planu. Znam da u Luksemburg moš nać to što tražiš, al moraš da znaš posao, jezik(e) (francuski koji je službeni i njemački koji je drugi službeni), a gazda ti da stan, hranu i sredi ti papire za rad i ostanak ako se dobro pokažeš.
- M
Povlačim sve što sam napisao, upravo sam dobio ukor od jednog LGBT-ovca koji mi je rekao da ne pišem o nečemu o čemu nemam iskustva. Gej i pošteno.

Čisto da pomenem nevezano za temu, u starom Rimu su i robovi primali platu... otprilike u visini našeg minimalca danas. Ako oćeš da rmbaš džabe znam ja par poslodavaca s kojima mogu da te povežem, a biće sad i ovije radnih akcija za obnovu zemlje.
Nego vidim ja šta je u pitanju, vido Marko sisiće na onim slajdovima i slušao šta je jedne večeri govorio Lepi - farma je provod, farma su koke...

Brate dal si ti realan?
Inače, to nije nova stvar.
Toga imaš po Vojvodini koliko hoćeš.
Radiš kod nekih gazda, daju ti smeštaj i hranu i nešto malo novca.
Čistiš štale, tovariš bale, kopaš, teraš traktor i tako to. Ništa neobično i novo.
Postoji čak i izraz za tako nekog čoveka "Biroš". Najgora beda to radi.
Znam jednog lika koji poseduje nešto mnogo ovaca i plaća čobana da ih čuva.
Čuvaš ovce ili krave.
Друг мој радио то, супер се провео. Каже, средили се њих двојица за пут, изашли из авиона, господа. Дошао газда по њих, потрпао у неки камионет, довезао у неку вукојебину, дао комбинезоне и ножеве са серијским бројем које дуже, и мрш у њиву, да беру зелену салату.
Имали сат времена дневно за неке спортске активностио, био неки кош али нису имали лопту. Онда су буквално побегли, и то су пешачили неколико сати до првог насељеног места.
Није лоше, авантурица, увек имају интересантну причу кад је неко окупљање.

Ima i helpx (help exchange, www.helpx.net), radis uglavnom nesto bezveze 4 sata dnevno u prosjeku za smjestaj i hranu, poslepodne idi gdje hoces ili te domacini izvedu negdje... Preporuke kako za domacine tako i za posjetioce, tako da znas kod koga ides. Uglavnom su fini i sasvim normalni ljudi, mada ima i raznoraznih hipika i alternativaca, ali nista opasno nedajboze. Samo sto ti sajtovi ne sluze za zaposlenje, nego za turiste/avanturiste koji zele jeftino da prodju (s jedne strane) i porodice kojima treba pomoc i/ili drustvo (s druge strane).

Ne moraš voće. Evo ti prvi rezultata kada kucas u guglu "potreban coban"
http://www.poljoprivreda.co.rs/DetaljiOglasa.aspx?id=43a06316-9431-49d1-927b-d7ec0b02ba98
Izgleda da je Pero Pezo kecno u životu jedino babu u komšiluku za koju je kasnije saznao da mu je rod :))))
Ispade da se za WWOOF prijavljuju samo ljudi sa ekstremno velikim samoubilackim nagonom, ekstremnim mazohizmom, potisnutom zeljom za donacijom organa i nikakvim samopostovanjem.
A Srbija je raj na zemlji iz kog nigdje ne treba ici.SBIAAA
Ispade da se za WWOOF prijavljuju samo ljudi sa ekstremno velikim samoubilackim nagonom, ekstremnim mazohizmom, potisnutom zeljom za donacijom organa i nikakvim samopostovanjem.
A Srbija je raj na zemlji iz kog nigdje ne treba ici.Ako je tebi u genima upisan konstantan nagon i težnja da budeš austrougarski konjušar ostalima to nije.
Pre ću biti klošar u Srbiji nego klošar u post-austrougarskim državama.
Ako je tebi u genima upisan konstantan nagon i težnja da budeš austrougarski konjušar ostalima to nije.
Pre ću biti klošar u Srbiji nego klošar u post-austrougarskim državama.Nemam genetskih predispozicija za konjusara, mada volim konje, jako inteligentne zivotinje. A klosarenje je nekad bilo kul, sad je previse mejnstrim. Bar ne zivim u kutiji.
Pozz
A ne brate, doživljaj će mu biti kako je izđubravao štale kod nekog seljobera iz pokrajine Baden-Virtemberg sa kojim si inače progovorio svega 5 reči jer on ne zna srpski a obojica natucate engleski. I to ti pride servirao svoju kobaju za večeru.
Daj, manite se!
KOJI KURAC SAD U ZADNJE VREME SA TIM TEMAMA PO FORUMIMA SA KOJEKAKVIM RADNIM AKCIJAMA I VOLONTIRANJEM?
PA MAMU MU JEBEM ŽIVIMO U DRŽAVI GDE JE SASVIM NORMALNO I UOBIČAJENA DA TI POSLODAVAC NE ISPLATI NAJMANJE 5 ODRAĐENIH PLATA.ALOOOOOOOO DAL STE PRSLI?
Inače pratim nekoliko foruma istovremeno i ne mogu a da ne primetim kako se perfidno provlače take neke teme sa volontiranjem i tako tim kurcima.
I to sve u poslednjih mesec dana.