WWOOF organizacija
  • mega1marco1

Znači riječ je o organizaciji pomoću koje odeš kod nekog domaćina u neku državu i živiš kod njega i pomažeš mu na farmi.
    http://www.wwoof.net/

Da li iko od vas ima iskustva sa ovim?

• Bruce

Imao je jedan moj deda tokom drugog svetskog rata.

• crnigrujan

Ako te mrzi da čitaš možeš i da pogledaš 'zimovanje u jakobsfeldu'.

• В

e bruce, i moj je, de je tvoj bio, mozda su bili docimeri ili tako nesta

• plok

Znači riječ je o organizaciji pomoću koje odeš kod nekog domaćina u neku državu i živiš kod njega i pomažeš mu na farmi.

a to bi radio zato sto...?

• Bruce

Nije mi to bio rođeni deda Srbine, tek jedan od plejade predaka.

• mega1marco1

Samo tako u mogućnosti
    Zašto da ne avanturica malena :)

• Bruce

Jesi gledao Hostel?

• crnigrujan

Ili možda onu epizodu simpsonovih gde Bart ide na razmenu učenika u francusku?

• mega1marco1

Gledao sam Bn koktel samo

• mrljo

jebote ovaj došo bijelo roblje vatati

• crnigrujan

Nije bitno, poenta je da tamo na toj farmi gazda može mesec dana natenane da te guzi na smenu sa svojim magarcem, a kad obojica posustanu pređe na isprobavanje seksualnih pomagala što ih je poručio iz japana, i nema niko da te čuje kako vrištiš u sred neke vukojebine. A onda može da te proda u belo roblje i tvrdi kako ti se gubi svaki trag otkako si jedne večeri krenuo s njegovog salaša u šetnju pustarom, mož biti da si upao u kakvu vrtaču, udavio se u potoku, polomio nogu pa umro od gladi, a najpre će biti da su te zaklali pa bratski podelili čupakabra i bigfut.

• mrljo

Nije bitno, poenta je da tamo na toj farmi gazda može mesec dana natenane da te guzi na smenu sa svojim magarcem, a kad obojica posustanu pređe na isprobavanje seksualnih pomagala što ih je poručio iz japana, i nema niko da te čuje kako vrištiš u sred neke vukojebine. A onda može da te proda u belo roblje i tvrdi kako ti se gubi svaki trag otkako si jedne večeri krenuo s njegovog salaša u šetnju pustarom, mož biti da si upao u kakvu vrtaču, udavio se u potoku, polomio nogu pa umro od gladi, a najpre će biti da su te zaklali pa bratski podelili čupakabra i bigfut.

CCC, a đavole jebo ti svoju majku

• mega1marco1

Jebi ga, ako bi mi to bila sudbina onda neka ide život

• Valdemar

Kako završiti život na nekoj njivi u Čečeniji s motikom, bukagijama oko noge i kalašnjikovom uperenim u glavu, ili u javnoj kući negde u jugoistočnoj Aziji ili Somaliji, na dokovima, za mornare... A čitao sam da se u nekim krajevima Afrike još uvek belo meso veoma ceni.

• M

Zašto bi išao preko pola svijeta da čuvaš stoku kad to moš u Crnu Goru za fine pare. Ako su ti pare u prvom planu. Znam da u Luksemburg moš nać to što tražiš, al moraš da znaš posao, jezik(e) (francuski koji je službeni i njemački koji je drugi službeni), a gazda ti da stan, hranu i sredi ti papire za rad i ostanak ako se dobro pokažeš.

• M

Povlačim sve što sam napisao, upravo sam dobio ukor od jednog LGBT-ovca koji mi je rekao da ne pišem o nečemu o čemu nemam iskustva. Gej i pošteno.

• crnigrujan

Jebi ga, ako bi mi to bila sudbina onda neka ide život

Pa i to što kažeš, nek ide život sve dok si ti okopao bar dva reda ku'ruza pre nego što umreš, onda je vredelo.

• Tibor Váci

chekaj megamarko, dal si ti realan?

• Скелетор

okani se ćorava posla jebote.
    edit: realno, dal si realan?

• Tibor Váci

realno kakaw debakl od idee
    da idem da berem pamuk jbt

• crnigrujan

Čisto da pomenem nevezano za temu, u starom Rimu su i robovi primali platu... otprilike u visini našeg minimalca danas. Ako oćeš da rmbaš džabe znam ja par poslodavaca s kojima mogu da te povežem, a biće sad i ovije radnih akcija za obnovu zemlje.

Nego vidim ja šta je u pitanju, vido Marko sisiće na onim slajdovima i slušao šta je jedne večeri govorio Lepi - farma je provod, farma su koke...

• mega1marco1

Kakvi ste vi ljudi neljudi

• Nash Bridges

Brate dal si ti realan?

Inače, to nije nova stvar.
    Toga imaš po Vojvodini koliko hoćeš.
    Radiš kod nekih gazda, daju ti smeštaj i hranu i nešto malo novca.
    Čistiš štale, tovariš bale, kopaš, teraš traktor i tako to. Ništa neobično i novo.
    Postoji čak i izraz za tako nekog čoveka "Biroš". Najgora beda to radi.
    Znam jednog lika koji poseduje nešto mnogo ovaca i plaća čobana da ih čuva.
    Čuvaš ovce ili krave.

• Thilmo

Друг мој радио то, супер се провео. Каже, средили се њих двојица за пут, изашли из авиона, господа. Дошао газда по њих, потрпао у неки камионет, довезао у неку вукојебину, дао комбинезоне и ножеве са серијским бројем које дуже, и мрш у њиву, да беру зелену салату.

Имали сат времена дневно за неке спортске активностио, био неки кош али нису имали лопту. Онда су буквално побегли, и то су пешачили неколико сати до првог насељеног места.

Није лоше, авантурица, увек имају интересантну причу кад је неко окупљање.

• Nash Bridges

Al to je organsko znaš kako...
    Tu se još gore rintači jer nema hemije pa sve ručno. Izdrko bi pre krokodilu nego što bi se zabavio kopajući polje kukuruza svakih 10 dana.
    Po Srbiji ne mogu voćari naći radnike u sezoni branja a ovamo se ide po inostranstvu i radi za koru leba.
    Gradska govna!

• mega1marco1

Koji to voćari u Srbiji? Jebem ti ja tu Srbiju i te voćare sve ih nabijem na kurac nigdje ih nema

• torazulu

a gazda ti da stan, hranu i sredi ti papire za rad i ostanak ako se dobro pokažeš.

ako se dobro pokažeš.

Znaci ipak ode bulja.

• Шоми 

марко, видим ја да се ти неш памука набрати, ни коза начувати

• plok

mnogo su se uobrazili ti trgovcci organima
    pre su barem navlacili sa parama,slavom,cime sve ne,a sad navlace sa ciscenjem svinjca

• crnigrujan

mnogo su se uobrazili ti trgovcci organima
    pre su barem navlacili sa parama,slavom,cime sve ne,a sad navlace sa ciscenjem svinjca

Eee, tu se najbolje vidi da nam standard očo u kurac.

• Petar Pan Pezo$

tvoje samopostovanje je stvarno na visokokm nivou.....''vredim toliko malo i bas sam jadan da jedino mogu da idem u poljsku da cistim cmareve u svinjcu kod nekog gazde''

a avanturice su da ih prepricavas unucima...drkas na staru gazdinu zenu jer je jedina picka koju vidis na toj avanturici

• merci

Ispade da se za WWOOF prijavljuju samo ljudi sa ekstremno velikim samoubilackim nagonom, ekstremnim mazohizmom, potisnutom zeljom za donacijom organa i nikakvim samopostovanjem.
    A Srbija je raj na zemlji iz kog nigdje ne treba ici.

• Аутобус

Ima i helpx (help exchange, www.helpx.net), radis uglavnom nesto bezveze 4 sata dnevno u prosjeku za smjestaj i hranu, poslepodne idi gdje hoces ili te domacini izvedu negdje... Preporuke kako za domacine tako i za posjetioce, tako da znas kod koga ides. Uglavnom su fini i sasvim normalni ljudi, mada ima i raznoraznih hipika i alternativaca, ali nista opasno nedajboze. Samo sto ti sajtovi ne sluze za zaposlenje, nego za turiste/avanturiste koji zele jeftino da prodju (s jedne strane) i porodice kojima treba pomoc i/ili drustvo (s druge strane).

• Nash Bridges

Ne moraš voće. Evo ti prvi rezultata kada kucas u guglu "potreban coban"
    http://www.poljoprivreda.co.rs/DetaljiOglasa.aspx?id=43a06316-9431-49d1-927b-d7ec0b02ba98

• mega1marco1

Izgleda da je Pero Pezo kecno u životu jedino babu u komšiluku za koju je kasnije saznao da mu je rod :))))

Ispade da se za WWOOF prijavljuju samo ljudi sa ekstremno velikim samoubilackim nagonom, ekstremnim mazohizmom, potisnutom zeljom za donacijom organa i nikakvim samopostovanjem.

SBIAAA

• Скелетор

kod men u selu se to zove nadničar, i to onaj romunski.

• nesss

Bolje na naftnu platformu da odeš... Sa Severnog mora se možda i vratiš.

• Шоми 

замисли једног дана се пробудиш у четрдесетој и једино чега можеш да се сетиш да си урадио у животу је да си чистио тор неком чеху... мислим да је горе само ако си женско и ако се пробудиш са 17 мачака

• Nash Bridges

Ako je tebi u genima upisan konstantan nagon i težnja da budeš austrougarski konjušar ostalima to nije.
    Pre ću biti klošar u Srbiji nego klošar u post-austrougarskim državama.

• merci

Ako je tebi u genima upisan konstantan nagon i težnja da budeš austrougarski konjušar ostalima to nije.
    Pre ću biti klošar u Srbiji nego klošar u post-austrougarskim državama.

Nemam genetskih predispozicija za konjusara, mada volim konje, jako inteligentne zivotinje. A klosarenje je nekad bilo kul, sad je previse mejnstrim. Bar ne zivim u kutiji.
    Pozz

• merci

мислим да је горе само ако си женско и ако се пробудиш са 17 мачака

tacnije ne probudis se, sa 17 macaka

• mega1marco1

Vjerujem da je tvoj život pun avantura Šomi :)

Najveća avantura u životu logorska vatra u šumarku iza kuće kod dede na selu

• Nash Bridges

A ne brate, doživljaj će mu biti kako je izđubravao štale kod nekog seljobera iz pokrajine Baden-Virtemberg sa kojim si inače progovorio svega 5 reči jer on ne zna srpski a obojica natucate engleski. I to ti pride servirao svoju kobaju za večeru.

Daj, manite se!

KOJI KURAC SAD U ZADNJE VREME SA TIM TEMAMA PO FORUMIMA SA KOJEKAKVIM RADNIM AKCIJAMA I VOLONTIRANJEM?
    PA MAMU MU JEBEM ŽIVIMO U DRŽAVI GDE JE SASVIM NORMALNO I UOBIČAJENA DA TI POSLODAVAC NE ISPLATI NAJMANJE 5 ODRAĐENIH PLATA.

ALOOOOOOOO DAL STE PRSLI?

Inače pratim nekoliko foruma istovremeno i ne mogu a da ne primetim kako se perfidno provlače take neke teme sa volontiranjem i tako tim kurcima.
    I to sve u poslednjih mesec dana.

• merci

Prolećo, što si nervozan? Opusti se, mir i ljubav.
    Niko te ne tjera da fizikalises niti moraš da daješ pare iz svog džepa i šalješ sms-ove. Živi i pusti druge da žive.

• mega1marco1

Realno
    ako ćeš ti da truneš i ne radiš ništa, ja neću

• Leprikon

Нисам ни знао да ово има јбт. Значи за 3 године кад роде трешње, могу да цимам којекакве енглезе и холанђане да дођу да беру за храну и смештај? па то је до јаја, јефтиније ћу да прођем него да плаћам српској сиротињи, која оће паре и храну. захваљујем лику који је отворио тему