Biznis ideje, pravljenja para, poslovi, šeme
  • М♦

Otvaram novu temu jer koliko znam ne postoji ništa slično. Šta rećih, naslov sve govori, vremena su jebena, nema se para, a i ako se ima nikad dosta. Sve u svemu, ako se malo solidarizujemo, razmenimo mišljenja, možda neko nekome pomogne, da ideju ili uoči problem u nekoj ideji. Btw, zar nije bolje uložiti u nešto 200 evra i za mesec dana dobiti 400 nego za iste pare guliti bulju kod gazde 10 sati dnevno?

Evo ja kao autor ove teme da počnem. Reče mi drugar za aliexpress, dakle http://www.aliexpress.com/ . On mi složio priču u fazonu: ''brateee, naručiš 10 trenerki za 100 dolara prodaš ih po 4000 din komad usereš se od para'' a kad sam se malo bolje informisao ispalo je da moraš tražiti gde nema šipinga i da ima carina i porez za preko 50e kupljenje robe. Sad više ni ja ne znam, mada ako bih se nekako provukao kroz rupe u zakonu i poduplavao uloženih 200 evra na mesečnom nivou bilo bi do jaja, plus blejački posao, kačim stvari na kupujemprodajem i valjam. Znate li šta o ovome?

• Deku

Klasičan šaner.

• М♦

ŠŠ1991 lolololo. prošla su vremena huliganstva, Šabac ciganjsko uporište, svaki klinac 14+ pustio muda što je u ciganima šabac, samo ne znam kome je pustio muda, kome se kurči kad su svi njegovi. Budi lokal patriota pa se kurči, to je kurčenje a ne ono. Mada to su teme iz 2010, sad je prošao taj zonfa svuda, a i nije tema ove emisije vratimo se temi.

Aliexpress isti kurac ko i kupujemprodajem.

• Фејзбукманијак

јел теби био ник Маестро ♦ 2010 до скоро?

• Тхе Проф

Prijavljujem se kao ponuđač broj 1. Robu iz Nemačke nabavljam od lokalnih Turaka i Marokanaca, šaljem u lažnom dnu autobusa "Srbija" Tursa, sređujem prelazak preko grane. Pitajte me šta tražim zauzvrat.

• Фејзбукманијак

карту до америке? Сијетл можда?

• Pajo Dačak

Jesi ti onaj sMegatrenda?!
    Ako jesi, onda te boli kurac, kad zavrsis palis...ili kako je vec onaj slogan isao...

• М♦

Brate glup si majke mi, ja posle megatrenda upišem master na državnom i dobijem diplomu i pišam po sirotinji ko i do sad

• Бане дебели

Guglao sam temu srodnu svom pitanju ali nema bolje od ovoga. Jel koristi neko ebay, amazon ili aliexpress za prodaju stvari? Da li je bar pokusao? Jel cimanje poslati nešto iz srbije u svet? Jel vam padalo nekad na pamet da uzmete ašov i iskopate busen zemlje, okačite na net i napišete "busen zemlje sa kog je payet dao gol iz slobodnjaka svonsiju" i prodate za 1000 dolara?

• Sanitarni čvor

bane,ne postavlja se tako pitanje.
    u zenskom rodu mora.

• Rasni

Prodaj bubreg.

• Радјард Куплунг

znam likove koji su pravili par soma evra mesečno od preprodaje helikoptera na daljinsko upravljanje sa aliekspresa

posle su svi provalili to i kurac

ako naručuješ robu za petsto evra, naručiš je na deset različitih adresa da na svakoj bude vrednost ispod pedeset evra, da te ne carine

generalno ti je kurac od biznisa sad to

• celt

umesto aliekspresa, moze preko alibabe da se dodje u kontakt sa nekim proizvodjacem iz kine, sta vec oces da kupis, pa onda odes do kine sa prevodiocem, i napravis neki ugovor za 100 000ak €... onda organizujes kamion od soluna najbolje, da se ne jebes sa crnogorcima, i preprodas to posle sitnim prodavcima.
    zavisi sta kupis, al uz neki ne veliki rizik, budes dobar bar jedno 20000ak€ i onda ponovis ovo, i cenim da je konstantna cifra.

carinu smanjis malo tako sto direknto potplatis i to je to.

• Sanitarni čvor

kupujes polovnu odecu po raznoraznim buvljacima,otvoris sekond hend,roba iz nemacke.kesovina.

• velikiblek

otvoris sekond hend

Ima ih koliko hoces,ne vidim da nesto ubijaju od posla,cak znam za par sto su se zatvorili.Koliko moze da bude jeftinije od hma i slicnih radnji gde su relativno niske cene.
    Ima i waikiki sad kod nas,mislim da su turci,dzabe.Jeste da je krs roba,ali bar nije neki Turski dedica iz Minhena nosio.

• Sanitarni čvor

znam da poneki vlasnici sekond hendova vole otici na najlon,kupiti stvari za 50-100 dinara,malo ocistiti,srediti,prodati za 300-500.

• Rasni

Odeš i kupiš za 500 dinara nešto u seknd hendu.

Pa to je porez na debile.

• Sanitarni čvor

koliko kosta roba u sekond hendu?neka jakna npr?

• S

pa oko 1400din

• Skočimiš

Kod nas je jakna 5 maraka, majice po marku, patike dvije marke.

• лош тенор

хаха скочимише сада си појео баш огромно говно

• Sanitarni čvor

to bas jeftinoca.
    kod nas 5 puta skuplje.

• лош тенор

то су можда цијене које су се задесиле за поједини артикал и то једном. јакна сигурно није пет марака и патике сигурно нису двије марке, глупост

• Skočimiš

E jebiga, sad ja da serem tebi na Vukajliji kako su patike dvije marke. Dođi pa vidi, šta da ti kažem, majku mu. Ima polovnjaka gdje su nabili cijene ali u 80% su prejeftini.

• лош тенор

па свратим понекад у секнд хендове и улети ми некад нека добра мајица за пет десет марака, али ми је никад нису продали за 90 фенинга

• Skočimiš

Pa ako si kreten da kupiš takve onda jesu.

• Skočimiš

Kod nas je skupa tehnika, nju cijene basnoslovno, odjeća je džaba bukvalno.

• S

pošto vam je med?

• Sanitarni čvor

koliko kosta npr ves masina?
    ima kod nas u ns neki lik sto dovlaci belu tehniku iz njemacke.prodaje za dosta jeftiniji i jos da garanciju godinu dana.nisam ulazio u seme,sta kako.na proizvodima sve na svapskom.sto je i logicno jelte

• Skočimiš

Ako hoćeš dobru mašinu nema ispod 230€.
    Polovni katodni tv je 60-70€+
    polovni šporeti po 150-200€

Više se isplati kupiti nov sa garancijom za još malo para.

• dusan1001

Očekujem da rasni izdominira na temi

• Sanitarni čvor

maltene tako ti je i ovde.ako ces bolju,moras preko 200 evra dati.
    samo sto ovde mos i da iznajmis masinu na godinu dana.
    stvarno moze.

• Petar Pan Pezo$

drug narucio za 700e sa alibabe, em ga odrali za carinu em nije uspeo da proda skoro nista

• Rasni

Imam jednu potpuno novu ideju.

Kupiš dron sa HD kamerom (1000 evra) i snimaš svadbe i sranja ta. To je od 50 do 60 evra po snimanju. Za 3 meseca isplatiš sam dron, a onda pare same kapaju. Za spotove uzimaš po 100 evra.

• Sanitarni čvor

moze i da bude dron barjaktar.npr na utakmicama

• александаркг

Ma ko će se jebati s tim, prišivači su ipak budućnost.

• Rasni

Ili kreneš sa iznajmljivanjem stvari za kampovanja. Počneš prvo sa šatorima i tim glupostima u blizini festivala. Npr odeš na OK fest i šatore iznajmljuješ i to. Uzmeš po 5 evra po danu, za 10 dana isplatiš šator, tj 5 evra po danu, a ti im ga montiraš. Mislim možda nema dovoljno zainteresovanih, ali treba to proveriti.

• CapooN

Rasni
    Imam jednu potpuno novu ideju.

Kupiš dron sa HD kamerom (1000 evra) i snimaš svadbe i sranja ta. To je od 50 do 60 evra po snimanju. Za 3 meseca isplatiš sam dron, a onda pare same kapaju. Za spotove uzimaš po 100 evra.

dobija se vise za svadbe i ta kurčeva snimanja inače
    ok ideja
    pozz

• Makaronac

možeš sa dronom da snimaš iznad rijeke ima li gdje ribe i da ribarima prenosiš njihovu poziciju i daješ koordinate za napad
    tripuješ se da radiš za FBI i da gledaš preko satelita gdje su negativci
    plate ti kafu i daju kilo ribe, đe ćeš bolje

• Makaronac

možeš sa dronom da snimaš iznad bazena u Bijeljini za BN televiziju

• Sanitarni čvor

mozes da okacis zastavu velike srbije na drona kada u peji budemo igrali protiv kosova.