zašto šiptari ODJEDNOM masovno begaju? :/
  • Давид

ekonomska situacija na kosovu je bila loša i prošle nedelje i prošlog meseca, i prošle decenije te to nesumnjivo nije dovoljno objašnjenje za iznenadno bezglavo bežanje šiptara sa kosova. može se jednostavno reći da je u pitanju trend, moda, koja se sada javila, a ne neki dublji uzročnik, mada, složićete se da bi bilo neozbiljno to olako pripisati tome.

zašto u prethodnih nedelju dana pristižu izveštaji od raznih medija raspoređenih na svim mestima ideološko, političko-plaćeničkog spektra o masovnim odlascima i sukobima oko mesta u autobusu koji voze za eu? dakle, nije jedna izolovana izmišljotina sa telegrafa.

koji je okidač za ovo, naizgled orkestrirano, naređeno bežanje? ili gotovo kao pred nekom prirodnom nepogodom, cunamijem ili mongolskom hordom, stotine ljudi sa kosova panično napušta domove grabeći ka mađarskoj granici.

neka od objašnjenja su:
    -regrutacija mladih za isis
    -moguće pripreme za nove napade na srbe, takođe valjda u režiji isisa.
    -veliki porast obolelih od raka (opet nejasno kako ovako odjednom)

• Carl Cox

Zato što ih nije bio blam da otimaju deo Srbije. Pa posle da traže državljanstvo iste te Srbije. Pa pomoću Srbije traže azil u EU.

Do skoro su samo "patriotski" gledali na sve. Već se smorili sa tim, ako ne diluješ, kradeš, švercuješ, dole nemaš dinara, a oni koji neće/ne mogu to da rade, pale za EU.

Sasvim je logično. Što sad? Pa potrebno je vreme da im se neke stvari iskristališu. Devedesetih ko je video Hrvata/Šiptara lupam u Bg-u, TEO DUBIJE! sad, sad bi se vrv slikali ljudi s njima. Prošlo sve to, i šiptari više ne gledaju kako da se okote, da i' ima što više po KiM, pa su provalili da su gologuzi, i nadaju se da će im tamo biti bolje.

Regrutacija za isis?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? Pa da l' je lakše regrutovati ih na Kosovu, ili ih regrutovati ih u nekom Mađarskom mestu?

I da, razni Afrikaneri špartaju put EU, što ne bi i oni, da im je Crnjo došao iz Vašingtona da ih potera, nije. Oni su već odavno završili šta su imali ođe.

• Carl Cox

Nestade post paninaro, jesi imao nešto da kažeš i kome?
    Ili su ti samo prstići brži od pameti?

• Chule37

"Нажалост очекујте свашта у скоријој будућности."

Речи једног генерала Војске Србије, својим најбољим војницима.

• Давид

mislim da 80 90 posto ovih koji pale nema srpski pasoš. većina što si napisao kapiram da je uglavnom tačno. osim ovo da je lakše u mađarskoj, taman posla.

međutim potpuno je nemoguće, i imajući u vidu sve te razloge, da tolike grupe ljudi spontano odluče da u periodu od nekoliko dana panično pobegnu.

nestade.

• Давид

od kad su te reči čule?

inače, jugoslav petrušić je još pre jedno 2, 3 godine izjavio da se 2016. očekuje rat balkanskog saveza protiv šiptara.

• Carl Cox

Šiptarima, pa i muslidžama generalno (bez želje da ikog vređam) je vrlo lako upraljati, naročito ako u jednoj ruci držiš kuran, a neumorno vičeš "za alaha". Čak štaviše, toliko ih je lako hipnotisati, da oni po izvršavanju posla/ubistva/koćenja/čega god, čak i po cenu da žrtvuju život, ili deo sebe, budu uvereni da su tako bliži njemu, da je to dobro što su uradili i sl.

Pa i Charlie Hedbo, i sve to, nijedan od onih muslimana se ne kaje, čak ni ne razmišlja o svom postupku, već je uveren da će ga alah nagraditi.

A to za pasoše, veruj mi imaju. Evo tipičan primer cigani. Dok nisu saznali šta sve mogu da dobiju ako se upišu samo u javne knjige, nisi mogao ni okvirno da znaš kol'ko su se okotili, kad su pohvatali šta kako, svi sve imaju šta im treba, i po potrebi su cigani/Srbi.

Ako im nešto ne daš, prva rečenica je "JEL NAS MRZIŠ ŠTO SMO CIGANI?"

• Carl Cox

Ljudi kakav rat koji moj, nemojte biti smešni.

• magnificent steiner

Vojvoda probio medijsku blokadu. Šiptari begaju. More je plavo.

• plok

zato sto hoce da pobegnu jedni od drugih

• Shir Kahn

Jebeš šipce RUS napustio vukajliju :(

• Сантјаго Коровјов

Shir Kahn

Знам, чуо сам да је већ стигао до Суботице...

• Шоми 

давиде зашто си престао да пишеш на ћирилици? раније сам у неким тренуцима морао да погледам у ник да видим дал си ти или ја написао пост, због целокупног тог неког дојма у виду писма, мрзовоље писања великог слова, реченичних склопова, неких често коришћених речи и слично лоло

• Carl Cox

I da, ne rekoh, zaista bi morao da postoji još neki razlog, ne za samo iseljavanje, već za masovnost istog.

Mada, ako se dnevno iseli 400 ljudi (ne držte me za brojku, mislim da sam negde pročitao toliko), a znamo da prosečna Ptaršiska familija broji samo dece sedmoro osmoro, onda to i nije toliko. :)

• Carl Cox

Shir Kahn
    Reme
    Знам, чуо сам да је већ стигао до Суботице...

Haahaahahahahahahahahhaaa

• Давид

brte na nekom sam starom kompu na kom je cim promeniti pismo pa će najljepše sorabsko pismo morati da ispašta do ponedeljka

• sijalica

Tazbina mog burazera su Goranci iz Prizrena, pre neki dan se vratila njegova tašta i rekla da su oni krenuli još od početka godine da idu preko Srbije. Kaže i da nije sigurna da li se nešto dole sprema ili idu stvarno jer nemaju posla i ekonomija im je u kurcu, ali kaže i da je jedan lik, inače poznanik Šiptar koji ima i dosta kinte i svega, poslao ženu i decu sa svojim burazerom u Švajcarsku a on ostaje tu. Ko će ga znati...

• Advokado

Ja sam vrlo sumnjičav u pogledu istinitosti izveštaja o tom naglom porastu broja emigranata sa Kosova. Čudno mi je da su medijski izveštaji o tome otpočeli baš u vreme kada je Alister Kempbel bio u poseti Beogradu i držao predavanja službenicima republičke vlade. Mnogo mi smrdi na skretanje pažnje sa drugih, zaista bitnih stvari.

• Shir Kahn

Zašto je crveni baron preduhitrio sve dole?

• Давид

vrlo interesantno sijalice. potrebno nam je još bliskih insajd informacija sa terena ko ima.

• Carl Cox

Ma spinuje se svaki dan, nije to problem. Ako Vučiću kažeš "pa pola Jata je dato besplatno breee", on će reći "JAT JE USPEŠNO PREDUZEĆE KOJE IMA ODRŽIVO POSLOVANJE, A VAMA AKO JE ŽAO ŠTO JE JEDNO NAŠE PREDUZEĆE USPEŠNO E ONDA"...

A i kažu privatni autoprevoznici da su po 8-9 vanrednih linija uveli relacija adm. prelaz - Subotica. Ali, ne isključujem ništa. Sem kompa, umoran sam, jbg.

• sijalica

E da, zaboravih da dodam, svi ostali Šiptari koje ona zna da su otišli stvarno nemaju za leba da jedu, samo ovaj što je poslao porodicu ima kinte kol'ko hoćeš...

• director©

pročitah negde, ne znam kolko teorija pije vode, da su krenuli u priličnom broju da ih regrutuju za rat u maćedoniji koji bi, kao, trebao da krene nekako sproljeća, pa otud bežanija...
    mada, nekako mi deluje nategnuta pretpostavka. taj što ga regrutuje ima načina da spreči da ovako masovno i organizovano pale

a možda prosto krenuli u brisel da proslave dan zaljubljenih

• Давид

pa vode i decu na dan zaljubljenih razumljivo

hehe kapiraš decu na dan zaljubljenih haha pošto su šiptari kapiraš haha :D

• director©

jebem li ga šta je razlog
    u svakom slučaju je neki jako čudan scenario

• Pera Kojot Supergeni

Kod Šiposa se ovakva migracija ne dešava spontano i neorganizovano. To je sigurno, sve ostalo će vrlo brzo da se sazna šta god da je.

• Давид

makedonija je jedna od najšugavijih zapadnjačkio belačkih hrišćanskih država, rupčaga kojoj nedostaje samo poslednji udarac da je potpuno raskanta. skroz je realica da su šiposi tu usmerili spoljno polit. pažnju.

• Pera Kojot Supergeni

Prvo Mk, pa CG, a na našu stranu bar do Niša. Veliki su to apetiti ...

• director©

jebo im ja mater bugarsku
    dok im šiptari heklaju svilen gajtan čokalije dižu viku na srbe
    http://i.imgur.com/idTmnbZ.jpg

a šiptarski ženski toma apeluje da ne idu
    http://fakti.org/globotpor/siptari/jahjaga-u-urosevcu-pozvala-siptare-da-ne-beze-na-zapad

• Pera Kojot Supergeni

Ovaj bilbord je vrh. Sami su krivi ako puste da ih truju protiv Srba, da te podsetim, Maćosi su prvi na listi omiljenih naroda kod nas, osim ako sociološko istraživanje nije promašilo temu.

• Đoto

Ponestalo im orasa za bakljav.

• Цар

1. Šipac ode, krene da zarađuje, šalje koji evro porodici dole da ne umre od gladi, ovi kupe leba, država uzme procenat na prodani leb.
    2. Mađar nafata Šipca. Sedne za sto, jede gulaš, i seti se da je Šipac morao da pređe čitavu Srbiju, kaže to drugima, to stigne do vrha Mađarske, EU kaže Srbiji da stegne kontrolu, Srbija stegne kontrolu, kažu Šiptari PA KAKVA GRANICA AKO NAS NE PRIZNAJETE OPAAA
    3. Srbija u govnima, sve se živo prodaje, ali EJ ŠIPCI NAPUŠTAJU KOSOVO VRATIĆE SE SVETA SRBSKA ZEMLJA, OJ KOSOVO KOSOVO ZEMLJO MOJA VOLJENA
    4. Mađari odvezu Šipce nazad u Srbiju, ovi ne smeju nazad na Kosovo, nasele se u Srbiji, obogate svet za još jednu albansku tvorevinu.

• Цар

1. Šipac ode, krene da zarađuje, šalje koji evro porodici dole da ne umre od gladi, ovi kupe leba, država uzme procenat na prodani leb.
    2. Mađar nafata Šipca. Sedne za sto, jede gulaš, i seti se da je Šipac morao da pređe čitavu Srbiju, kaže to drugima, to stigne do vrha Mađarske, EU kaže Srbiji da stegne kontrolu, Srbija stegne kontrolu, kažu Šiptari PA KAKVA GRANICA AKO NAS NE PRIZNAJETE OPAAA
    3. Srbija u govnima, sve se živo prodaje, ali EJ ŠIPCI NAPUŠTAJU KOSOVO VRATIĆE SE SVETA SRBSKA ZEMLJA, OJ KOSOVO KOSOVO ZEMLJO MOJA VOLJENA
    4. Mađari odvezu Šipce nazad u Srbiju, ovi ne smeju nazad na Kosovo, nasele se u Srbiji, obogate svet za još jednu albansku tvorevinu.

• Đoto

^ Mogu li ovde da dođu neke kotrljajuše šiptarske glavice u stilu "beg s Kosova" ?

• Puzzle-Fox

Izvanredna ideaj đoto al taman se spremam da legnem... sačekaće do sjutra (glavica iz parade se kotrlja (nekoliko njih tačnije...)

• Puzzle-Fox

Al iskreno nijesam očekivao da će ljudi na vukajliji da se naprže na priču o tome kako Albanci planiraju neki džumbus na ovaj način...

Šta mislite vi da radi državna bezbjednost? Pa znalo bi se za ovo godinu dana prije nego se sprovelo u djelo da je nešto iole ozbiljno a ne da se ćuti o tome... a ćuti se jer je naravno nebitno.

Imaju ljudi pravo da se sele đe oće samo vi imate trip da kad god se neka familija u krugu od 500 kilometara oko Srbije preseli da planira da kolonizuje Srbiju kroz par generacija.

tl;dr: previše kuririšete

• Pera Kojot Supergeni

Koja državna bezbednost ?

• Џукац

Crko ja danas posle faksa, i rešim da otvorim pakovanje tulumba. Kad ono Šiptar iskoči sa sve torbom i 10-oro dece, a ja gde su moje tulubme, a on kaže: Poljo.

• Цар

Ako ciljaš na mene, ne smatram da bi Srbija mogla da doživi neke značajne štete, ali ne smatram ni da će Kosovo izgubiti bog zna šta, čak naprotiv

• Paul Wolf

Nisam čitao šta je uvažena gospoda pisala gore, ali sve u svemu, drago mi je što Šiptari olaze recimo u Nemačku. Pa kad ih dva miliona ode tamo (ali moraju biti skoncentrisani na odredjenu oblast tj pokrajinu!) pa kad im se nakote, ima lepo tamo njima da proglasavaju nezavisne republike nesto tipa BajdenVujtenberg. A Kosmet lepo da nam očiste od samih sebe. I ovo naše jadilo od broja Srba na njemu da opet zavlada. Dobra priča. Samo, ima i mi da pocrkamo od gladi. Odoh u Njemačke na bauštel i ja.

• Puzzle-Fox

A okle na tebe, onaj post mi je bio simpatičan, al kapiram da je najveći dio vukajlijaša sklon da pada pod uticaj teorija zavjera i to naročito onih u kojima zli Amerikanci, Albanci i Jevreji žele da podijele svijet na "tri polovine."

Al mi je nejesan ovaj dio

ne smatram ni da će Kosovo izgubiti bog zna šta, **čak naprotiv**

Eventualno manje socijala da dijele jer kako neko reče, ti ljudi koji se sele su mahom sirotinja. Ne znam šta bi to mogli da dobiju ovim... ili možda i ti misliš da ipak nešto ima po strani?

• Цар

Pa ona tačka 1, gubitak socijalnih slučajeva itd. Verovatno će se populacija donekle smanjiti, ali to je ok jer teoretski ostaje više resursa po osobi, a i nije da ima ko da ih ugrozi

• Paul Wolf

Pa ona tačka 1, gubitak socijalnih slučajeva itd. Verovatno će se populacija donekle smanjiti, ali to je ok jer teoretski ostaje više resursa po osobi, a i nije da ima ko da ih ugrozi

Ekonomista Maltus se držao te teze. Inače preteča nacista.

• Paul Wolf

Nisam u toku sa raspravom ali izvučeno iz konteksta, svakako su ove njihove seobe odlične i po nas i po njih, ekonomski. A po nas demografski.

• Pera Kojot Supergeni

Ovo baš nema veze sa Maltusom.

Ovde je jedno od mogućih objašnjenja sledeće: sirotinja je postala ozbiljno nezadovoljna pošto je od nezavisnog Kosova dobila patku da izbije oči. Time je sirotinja odlična glasačka mašina za kosovsku opoziciju, a to ne ide Amerima u korist. Ameri nalože nekoga da krene prvi i nameste mu da prođe savršeno, i za njim kreću ostali. Ostali stižu do Mađarske i tamo ostaju kao azilanti (što se i dešava). Time je na Kosovu oslabljena opzicija, a Mađari su nagrađeni za lupetanje o Rusima u poslednje vreme. Svi zadovoljni osim kosovske opozicije i Mađara

• Chule37

Неко је врло неупућен па је написао "шта мислите да ради државна безбедност, да је важно већ би се то чуло."
    Не знам да ли су упућен, али велики број српских полицајаца је изгубило живот на Косову после 2000-те године, што се крије и не прича се о томе, ја лично сам упознао човека којем је кум погинуо тамо 2005, обојица су били на Косову, јер су обојица пандури, дошао је овде и пукао са живцима због тога што није могао да ћути толико, и обесио се. Ни један медији није преносио о томе, иако се знало, ал' то сад није важно.
    Важно је то што се спрема, већ сам навео да је један наш генерал рекао својим најбољим војницима да нажалост могу очекивати свашта у скоријој будућности.
    Ако нисте знали, шиптари већ извесно време праве срања по Македонији, Срби су највећи пријатељи Македонији на Балкану, па није ни чудо што су нас наводно Македонци пљували по њиховим билбордима.
    Људи не беже због економске ситуације, него беже, јер им се не иде у рат, логично, а исис врбује и децу у своје редове, тако да није чудо што целе породице беже, проблем је што они то не смеју да кажу, пошто је исис веома добро заступљен и у тим земљама где иду, али сигурно их неће регрутовати одатле ако добију азил, тако да им је то једини спас, то је као што су нама Турци узимали данак у крви, одприлике слична ствар, не могу они да причају да су у лошој економској ситуацији кад наши превозници наплаћују 200 евра по особи до Суботице, народ кад бежи због лоше економске ситуације сигурно нема 200 евра у џепу, да не причамо о томе колико би их тешко дао да су то заиста његове последње паре, због чега медији не преносе лица људи који су побегли? Њима је живот угрожен, схватите то.
    Да ствар буде још гора они већ месецима масовно напуштају Косово, напустило их је близу 90000 од кад је кренуло то бежање, с' обзиром да Косово има 2,5 милиона становника (није потврђена информација, јер не може тачно да се зна, пошто су одбили било какво пописивање) то је скоро 5% укупног становништа, што уопште није мала ствар.
    Нажалост спрема се још један Балкански рат који ће довести до новог светског рата.