Савети новајлијама
  • Др Јанковић

Вукајлија је,као што знате,веома активан сајт,а то подразумева и свакодневно повећање броја чланова.Нажалост,многи се или не снађу,или нису схватили праву поенту сајта,па после буде,,куку-леле''кад им се зафрљачи велики број минуса.
    Да бисмо барем смањили број непријатних ситуација,овде сам решио да дам пар најбенигнијих савета,које би сваки новајлија требао да прочита:
    1.)Кад пишете нову дефиницију,ОБАВЕЗНО се придржавајте правила која вам стоје уоквирена с десне стране.
    2.)Никако,али НИКАКО немојте покушавати да подвалите форе с других сајтова као своје оригинално дело.Од неколико хиљада чланова,скоро је никаква вероватноћа да нико неће приметити да сте украли фору.
    3.)Што више избегавајте теме које су се већ свима попеле на главу(Чак Норис,Милка Цанић,Бата Валтер,зиљаве пичке,ФејЗбук,мајспејс,Ермакс,Југић,десничари,левичари,политичари,завера против Србије,ови и они...)-пре је можда било занимљиво,али ако сад хоћете да их дефинишете,закаснили сте.
    Ако баш и морате да дефинишете нешто од горе наведеног,прочитајте остале дефиниције на ту тему,па смислите нешто оригинално,што нико пре вас није рекао.И та метода понекад упали,али је веома рискантна,па вам саветујем да је ипак избегавате.
    4.)Кад сте на форуму,немојте неку тему скретати у недоглед(илити,СПАМОВАТИ),неће више бити занимљиво.
    5.)Ако имате намеру да се дописујете с неким аутором у недоглед,имате ПВТ-приватне поруке.То на сајту нико не види осим вас.Трудите се да избегнете дописивање преко коментара у недоглед.
    6.)Браните своје ставове достојанствено;апсолутно избегавајте било какво омаловажавање и вређање аутора и модератора.Ако баш желите да им доскочите,смислите неки паметнији начин.
    Ако вас и неко изнервира до те мере да желите да му јебете матер,можете се обратити мени преко приватних порука-или се можете истрести на мени,није фрка.:)
    7.)Трудите се да градите пријатељске односе унутар сајта,али без стварања кланова чији чланови једни другима лајкују дефиниције(ЛАЈКОВАТИ-давати палац на горе,а да нисте прочитали дефиницију).
    Такође,избегните хејтовање(ХЕЈТОВАТИ-давати палац на доле,а да нисте прочитали дефиницију).
    8.)Немојте узалуд јурити популарност да бисте ишли на чет-тамо нећете ништа пропустити,а и погубићете живце.
    9.) Препоручљиво је да се понашате као фин момак који поштује женска осећања или као дивље женско које зна како да искористи мушкарца - има да сакупите клуб обожаватеља без проблема.
    10.) Важно је да покажете да сте искусни у нечему - немојте да се претварате да сте искусни у нечему, а после да вас ув'ате прави људи са искуством.
    11.) Избегавајте слово даблју(W) да пишете-већина ће вам замерити на томе,мада нико не каже да ви немате право да тако пишете,али са обичним В је прегледније.
    12.)Не схватајте сајт ПРЕВИШЕ озбиљно.
    Хвала свима на додатним предлозима!:)

• Slavk0

Заправо, добро си појаснио.
    Што се тиче ставке 3, већина искуснијих аутора је алергична на горе наведене појмове тако да стварно препоручујем да избегавате бављење истима.
    Такође, политика није добродошла на сајт, тако да своје политичке ставове можете оставити на прагу.

• piro

Mislim da već postoji ova tema...

• Др Јанковић

Заправо,ово је само уопштен приказ онога што се већ месецима саветује новим члановима.
    Славко,у праву си за политику.Зато нам је Кајзен створио ПВТ,па можемо ту да се препуцавамо,без угрожавања сајта.

• L@ki

A savete novajlijama daje osoba koja je ovde nekih tri meseca :)
    Mada,manje vise,sve si lepo reko.

• Др Јанковић

Да је неки модератор рекао оно што и ја,новајлије би се сигурно уплашиле.:)
    Овако се лепо истресу на мени кад их нешто мучи на Вукајлији,па после не пљују модераторе и не буду бановани.
    Као што видиш,трудим се да свима некако удовољим и да свима помогнем-и модераторима и ауторима.

• Триша

9) Препоручљиво је да се понашате као фин момак који поштује женска осећања или као дивље женско које зна како да искористи мушкарца - има да сакупите клуб обожаватеља без проблема
    10) Важно је да покажете да сте искусни у нечему - немојте да се претварате да сте искусни у нечему, а после да вас ув'ате прави људи са искуством
    11) Избегавајте слово даблју да пишете

• Др Јанковић

,,10) Важно је да покажете да сте искусни у нечему - немојте да се претварате да сте искусни у нечему, а после да вас ув'ате прави људи са искуством''
    Е,ова ти је ка' Његошева!Хвала на помоћи.:)

• LesTaT

Moj savet: ne shvatajte sajt previše ozbiljno.

• Др Јанковић

Додаћу и то на списак.:)

• Crying Knife

Treba objasniti da je uzaludno praviti duple naloge, jer jeste.

• YomaX

LesTat.....slažem se s tobom u potpunosti

• N

Treba objasniti da je "prisnost" po dolasku takodje uzaludna..jer jeste. I da nema potrebe da se u startu namecu teske teme i filosofska pitanja jer to dize masu na noge..a onda svi najebemo. :)

• prvi srpski vampir

12) Ne zamerajte modovima na njihovom radu, jer njihov posao jeste težak.
    13) Pročitajte ko su modovi.
    14) Prelistajte malo forum. Ima mnogo zanimljivih tema, tipa druženje, upoznavanje, igre i slično.

• N

PSV totalno si u pravu za poslednje dve stavke!!!

• prvi srpski vampir

15) Прочитати ову тему, ПОД ОБАВЕЗНО! http://vukajlija.com/forum/teme/2488
    На овој теми аутор и модератор МаријанаП објашњава како треба да изгледа дефиниција. МаријанаП је један од аутора у врху ранг листе и добра особа, спремна да помогне свакоме. Ако она не зна како се пише дефиниција, јебем ли га ко зна?

Едит; Ову тему на форуму прочитати из више разлога.

• N

e sad samo...da onaj glavni baja Vuke kad se neko registruje namesti link ove teme pod imenom "obavezno procitati" i opet ce jadne novajlije da nagrabuse (pa svi smo) ali....dobri su saveti ;)

• prvi srpski vampir

Ovo su ipak samo saveti :)

• Др Јанковић

Сваки савет злата вреди,хвала вам свима.:)

• prvi srpski vampir

Znam kako je meni bilo kada sam stigao na sajt. Blage veze nisam imao. Odma u startu sam dva ili tri plagijata ošino :)

• Korle

Pozdravljam gest. Odlično doktore.

• Earthworm Jim

Podržavam.
    13.) Nemojte kačiti obrisanu definiciju iznova i iznova jer možete biti banovani zbog spamovanja. Ne, nije se nešto uzjebalo pa je vaša definicija nestala, nego ne zadovoljava kriterijume i moderatori su je obrisali. Potrudite se malo, pa napišite novu definiciju. Nije teško kad udješ u fazon.

• d

Posle upotrebe WC-a obavezno ali obavezno perite ruke.

• Mr. Moon

Novajlije, Vuka je puna! Nađite sebi drugu zanimaciju!

Šalim se. Sve je rečeno, pa se malo zekim :))

• Korle

Mr.Moon - S' obzirom kolike su Srbi inadžije, ovim gestom ćeš ih samo navući na Vukajliju.

• Mr. Moon

Nek' dođu. Kad čeljad nisu besna...

• Патофњар Нигга

ja bih zeleo da dobijem neki savet kao novajlija :)

• Earthworm Jim

Ja želim grizlija.

• k

Savetujte me na pvt,lose mi ide...keve mi!

• smrdim.bes'te

A sta da radimo ako nemamo inspiraciju za pisanje definicija? :)))

da se roknemo?

ja bre nemam. a ocu pojen xD

• Earthworm Jim

Čekaj da dodje. Ništa nećeš postići silovanjem definicija. Ni plagiranjem.

• Триша

Кради форе, замаскирај, али обавезно се прави да си фин. То најбоље пали код женски...

• Jeff Winger

Ja sam novi,obrisali su mi sve 4 defke koje sam napisao.Nisu možda bile ekstra(nisu sigurno),ali meni za početak su ok, i mnogo lošije su ostajale.Nisu bile uvredljive.U čemu je problem?Ako može odgovor,unapred hvala.

• Slavk0

Ja sam novi,obrisali su mi sve 4 defke koje sam napisao.

Покушавај док ти не пође за руком.

• Jericho

Ne slusaj Slavka, njemu nijedna ne valja. Nije fora da pokusavas, nego da pises najbolje sto mozes, i procitas to sto si napisao bar 2-3 puta pre nego sto okacis.

• Скелетор

Jeff Winger
    Ja sam novi,obrisali su mi sve 4 defke koje sam napisao.Nisu možda bile ekstra(nisu sigurno),ali meni za početak su ok, i mnogo lošije su ostajale.Nisu bile uvredljive.U čemu je problem?Ako može odgovor,unapred hvala

I ja sam relativno nov. A što stvarno ne popuste moderatori malo kod postavljanja prvih definicija novih korisnika. Možda i bude neka kul defka, pa će autor i sam da provali šta najbolje pali. Mislim, ne mora da se preteruje, ali da im se pruži šansa u vidu-napiše pristojnu defku, odstoji dan-dva, dobije koji plus, komentar, pa kad vidi da nešto nije u redu, i sam će da provali valjda...

• Jericho

Bas naprotiv, kad su u startu niski kriterijumi, nije motivisan da pise bolje, sve prolazi. Ovako, u startu se lestvica postavi visoko, pa onda moze i da se izvuce kvalitet iz autora. Ako kvaliteta nema, onda sajtu nije ni potreban, barem ne kao autor, kao posetilac mozda.

• l

14) прочитајте правила и савете које су раније писали модератори, али их немојте све узимати за озбиљно:
    14а) ако имате неко питање - зашто сте бановани, зашто вам је нешто обрисано итд. - шаљите исти ПВТ неколицини модератора, а не само једном. Разлике у одговорима и нивоу излажења у сусрет су драстичне
    14б) ако имате неко питање, такође је боља опција да отворите тему у којој ћете културно поставити питање - тема ће убрзо бити закључана и многи ће се изнервирати али ћете избећи проблем одабира коме да шаљете ПВТ, а да не шаљете свима
    14в) ако видите да се негде псује, вређа, крше нека од "правила" које сте прочитали, немојте мислити да то можете и ви. То могу само чланови који су дуже време овде, модератори и остали повлашћени чланови
    14г) ако видите да је неко добио 7 дана бана за неки преступ, па помислите да можете и ви мало да се зезате и да ћете добити 7 дана, варате се. Бан за новајлије је најчешће трајни, јер новајлије имају мали или никакав допринос сајту (број написаних дефиниција)

15) поставите одмах неку слику, и напишите одмах што више дефиниција. Чисто да не види свако баш на први поглед да сте нови. Нема везе ако су дефиниције безвезе, битно да их имате, а у противном ћете бити сматрани нечијим дуплим налогом, што даље може довести до низа других непријатности
    16) ако баш не можете а да некоме не кажете нешто не баш пријатно, умекшајте то некако и обавезно ставите на крају вишеструки смајли, на пример: е смараш јако. :))))))) такође, можете линковати нечију дефиницију уместо псовке, нпр: http://vukajlija.com/jebi-se и онда вас највероватније нико неће дирати :)

• maloletna budala :)

Pa ne znam, ja nikada nisam imala nikakvih nesporazuma ni poteškoća na sajtu. Defke su mi na broju, svi su fini prema meni, nemam preterane želje da se zbližavam sa modovima i tako.
    Mislim, ja sam ovde godinu dana, ne računam se u novajlije, ali meni je baš fino.
    (ubij me, ali nemam pojma zašto sam imala potrebe ovo da napišem. :D)

• l

па кад имаш тако малу слату сликици на аватару :)
    ево још: ставите на аватар малу слатку сликицу и имајте сладак надимак, по могућству са смајлијем :)
    ово моје је чист пример онога што не ваља, са додатком: немојте се замерати никоме, бар док не провалите ко су небитни чланови а коме никако не треба да се замерате ;)
    ахахаххаа и напишите ово на профилу:
    Petnaestogodišnjakinja.
    Zašto ovo ističem?
    Da bi mi se progledalo kroz prste. :D
    :D

• Скелетор

maloletna budala :)
    Pa ne znam, ja nikada nisam imala nikakvih nesporazuma ni poteškoća na sajtu. Defke su mi na broju, svi su fini prema meni, nemam preterane želje da se zbližavam sa modovima i tako.
    Mislim, ja sam ovde godinu dana, ne računam se u novajlije, ali meni je baš fino.
    (ubij me, ali nemam pojma zašto sam imala potrebe ovo da napišem. :D

pa ti si žensko! I to maloletno! Ovde sve pedofili i sl:) Naravno da imaš prođu.

@Jericho
    Kapiram ja to sve, ali već su skoro sve teme oblajvane, lokalni izrazi sve slabije prolaze. Šta će neiskusni novajlija da piše onda?

• Скелетор

@maloletnice

leeksi
    па кад имаш тако малу слату сликици на аватару :)

O tome ti pričam. Ovo je Balkan-hej ovo je Balkan-Balkan:)

• Скелетор

I da

dule345
    Posle upotrebe WC-a obavezno ali obavezno perite ruke.

OBAVEZNO!

• GM

Ахахахаа, Лекси, краље!

• Ибро

izvređaše me, jel može to da se sankcioniše nekako?

• ortak_CHEda_velja

Ko te dirao?Ima da ga nema!

• Ибро

ima li koga??

• Zmia

Дај линк ка увреди

• ortak_CHEda_velja

E, a šta ako nije neko sa sajta?
    Jel treba d'bijem nekog?Ibroooooo?