- º
Vaš ideal LEPOTE ne LJEPOTE
- М♦
Mesa a ne Meśa
Pojedem flips a ne izijem flips - М♦
Kome je do ijekavice nek ide na bosanske forume, ustaske ili krajinaforce. Ja dok sam na internetu preferiram srbijanski jezik
- М♦Razloge nečijeg odlaska iz naših života ne treba tražiti, jer koliko god pokušavali nećemo naći onaj pravi. Ja ovaj njen ne želim da tražim ni među tasovima mog horoskopskog znaka, ni među ljudima i događajima oko nas, ni među razlikama u naravi, mišljenju ni mentalitetu. Oni su jednostavno postojali i bili, činilio mi se samo na prvi pogled, jači od onog što nas je spajalo. Nažalost, nismo uspeli da ih prebrodimo. Na kraju, mislim da je posle svega nešto ostalo. I to toliko lepo i snažno, da ću se ja, a nadam se i ona, tog vremena i te ljubavi, sećati kao nečega što se čoveku ne dogadja baš svakog dana.
au brt. U srce si me pogodio :'(
- М♦Босанац, а не Србин из Републике Српске.
+1

Србијански кад се каже углавном се користи као ознака за нешто што има везе са државом Србијом, типа србијанска граница, србијанска теријторија, србијански репрезентативац... Србин, Српкиња, српски, све су одреднице које упућују на народ, док србијански се односи на припадност држави Србији без обзира коме народу то нешто припадало. Нпр, Чаба Силађи, човјек је Мађар по националности, док има држављанство Србије и плива под нашом заставом па је правилно рећи србијански пливач, а не српски пливач, јер је он заправо Мађар.
- М♦
tako je

Ево вам превод овога што је Мијетке написао, јер ко би Босанца разумео:
Србански кад се каже углавном се користи као ознака за нешто што има везе са државом Србом, типа србанска граница, србанска тертора, србански репрезентативац... Србин, Српкиња, српски, све су одреднице које упућују на народ, док србански се односи на припадност држави Срби без обзира коме народу то нешто припадало. Нпр, Чаба Силађи, човек је Мађар по националности, док има држављанство Србе и плива под нашом заставом па је правилно рећи србански пливач, а не српски пливач, јер је он заправо Мађар.јеботе, дупло краћи текст кад се избаце сви ови "ИЈ" вишкови.
- º
Era Laminat, a ne Eru Ilúvatar

http://x.vukajlija.com/var/uploads/avatars/201011/34472/medium_Bard-620x350.jpg
треба неговати различитост. "што смо више различити, више нас има, кад смо исти онда нас има мање"