Predlog a ne Prijedor
  • Бохор

Kao što sam naslov kaže došlo je vreme za neke promene ovde. Dajem vam ovu temu za glasanje pa će mod tim u zavisnosti od ishoda promeniti nazive tema polako, bez žurbe jednu po jednu. Ipak je ovo Srbija i Srpski sajt. Svaka čast svakom ali treba da bude
    Podeli sa Vukajlijašim a ne Podjeli!

• ArminVanBuuren

to da se izbaci ijekavica, i ono retardirano trenutacno, rucavate itd.

• Predražinjo

Polivaj u miru mirisni anhele.

• izijem flips

Bolivar u miru mirisni andjele

• Бохор

Iziem flips a ne Izijem jbt

• Шоми 

све се слажем! и раније сам се бунио за смијешне слике и све то, једино да се не дира сам ПРИЈЕДОР

• Ишмих

Slike su smešne a ne smiješne!

• Бохор

Smiješne slike jebene. Ja ne znam kako glave ne mrzi da ubacuju svako malo po slovo više.

• º

Vaš ideal LEPOTE ne LJEPOTE

• Šalabajzer

Ja prijedlažem da se ijekavica uvjede kao službijeni jezik ovdje. Mitke da bude admin.

• celtic

Lijep prijedlog!!!!

• Radoje Cincar

митке - метке на икавици.

а пошто је он босанац и прича ијекавицом, зваћемо га мијетке.

мијетке, можеш ли молим те да подијелиш са вукајлијашима смијешну слику из приједора?

• Tuccini

Vukajla, umesto Vukajlija

• Radoje Cincar

одличан примијер, каунте зијеро.

• Mlada Partizanka

Ez egy jó ötlet!

Csók Csók Csók Csók Csók Csók

• М♦

Mesa a ne Meśa
    Pojedem flips a ne izijem flips

• Бохор

Dovoljno je da napisete za ili protiv. Nas 10 i menja se jer to je kvorum jbg

• celtic

Dobra inicijativa, Boksijere.

• kosmopolita

modijeratori prihvataju prijedlog

• Митке

Не дирајте ијекавицу, она је основа српског књижевног језика.

• Šalabajzer

Opa, kosma moderator?!
    Aj mi odaberi poster, dobar sam sa tobom, xexe

• Бохор

Znači nam podrška mod tima.

• kosmopolita

ćao šalabajzer :-*

• Бохор

Mitke ajde ne lupaj pls
    Ja sam rođen gde je naš jezik nastao, valjda znam

• Šalabajzer

Nemaš pojma Boh, Mitke je u pravu. Biram Mitketa za predsjednika opozicije!

• М♦

Kome je do ijekavice nek ide na bosanske forume, ustaske ili krajinaforce. Ja dok sam na internetu preferiram srbijanski jezik

• М♦

Razloge nečijeg odlaska iz naših života ne treba tražiti, jer koliko god pokušavali nećemo naći onaj pravi. Ja ovaj njen ne želim da tražim ni među tasovima mog horoskopskog znaka, ni među ljudima i događajima oko nas, ni među razlikama u naravi, mišljenju ni mentalitetu. Oni su jednostavno postojali i bili, činilio mi se samo na prvi pogled, jači od onog što nas je spajalo. Nažalost, nismo uspeli da ih prebrodimo. Na kraju, mislim da je posle svega nešto ostalo. I to toliko lepo i snažno, da ću se ja, a nadam se i ona, tog vremena i te ljubavi, sećati kao nečega što se čoveku ne dogadja baš svakog dana.

au brt. U srce si me pogodio :'(

• Šalabajzer

To je Andrić, a imam i ja kvalitetne patetike.

• Митке

Ијекавица је старија књижевна сестра екавици и иста се поштивати има.

• Šalabajzer

Tako je Mitke, objasni ajvanima.

• Синиша Вуцо

Бељина, а не Бијаљина.
    Осек, а не Осијек.
    Река, а не Ријека.

Српски, а не србијански. Али ово озбиљно, виђао сам ово. Опасно ми иде на пенис.

• Сантјаго Коровјов

Босанац, а не Србин из Републике Српске.

• Tuccini

Ijekavica troši u proseku oko 20% prostora više u memoriji.
    Zbog vas sait trokira

• Skočimiš

Ja sam da se uvede kompromir i da se koristi ikavica. Bunjevačka, preferiraću, no nije bitno.

Dovoljno je kratka da vam ne smeta a dovoljno egzotična da se razlikuješ od ostalih.

Tako da, ja sam za pridlog.

• Tuccini

PRIDOR, A NE PREDLOG

• Skočimiš

PRIDOR MORA POBIDITI!

• М♦

Босанац, а не Србин из Републике Српске.

+1

• Митке

Србијански кад се каже углавном се користи као ознака за нешто што има везе са државом Србијом, типа србијанска граница, србијанска теријторија, србијански репрезентативац... Србин, Српкиња, српски, све су одреднице које упућују на народ, док србијански се односи на припадност држави Србији без обзира коме народу то нешто припадало. Нпр, Чаба Силађи, човјек је Мађар по националности, док има држављанство Србије и плива под нашом заставом па је правилно рећи србијански пливач, а не српски пливач, јер је он заправо Мађар.

• Radoje Cincar

Ево вам превод овога што је Мијетке написао, јер ко би Босанца разумео:

Србански кад се каже углавном се користи као ознака за нешто што има везе са државом Србом, типа србанска граница, србанска тертора, србански репрезентативац... Србин, Српкиња, српски, све су одреднице које упућују на народ, док србански се односи на припадност држави Срби без обзира коме народу то нешто припадало. Нпр, Чаба Силађи, човек је Мађар по националности, док има држављанство Србе и плива под нашом заставом па је правилно рећи србански пливач, а не српски пливач, јер је он заправо Мађар.

јеботе, дупло краћи текст кад се избаце сви ови "ИЈ" вишкови.

• Митке

Несмал па дуплололо.

• Eru Ilúvatar

predlažem uvođenje ikavice

• YouCantHandleTheTruћ

против предлога гласам. треба неговати различитост. "што смо више различити, више нас има, кад смо исти онда нас има мање".

• º

Era Laminat, a ne Eru Ilúvatar

• Tuccini

http://x.vukajlija.com/var/uploads/avatars/201011/34472/medium_Bard-620x350.jpg

треба неговати различитост. "што смо више различити, више нас има, кад смо исти онда нас има мање"

• YouCantHandleTheTruћ

лол, то је та фаца "немојмо да се делимо, људи".