Zanima me da li je istina da je dozvoljeno nosenje hladnog oruzja. Konkretno noza, seciva do 7cm. Cuo sam da se noz seciva do 7cm ne tretira kao hladno oruzje, i da pandur ne moze da ga konfiskuje. Da li jeovo istina, i da li neko moze da stavi link/kopira sadrzaj clana zakona koji to dozvoljava?
Hvala

Članom 2 st. 1 i st. 2 tač. 7 propisano je da se oružjem, u smislu ovog zakona, smatra svaka naprava koja je izrađena, prilagođena ili namenjena za izbacivanje projektila, gasa, tečnosti ili druge supstance putem potiska barutnih gasova, vazdušnog pritiska, gasa pod pritiskom ili drugog potisnog sredstva, kao i drugi predmeti čija je osnovna namena vršenje napada.
Oružje, po vrstama, može biti hladno oružje, bokser, bodež, kama, sablja, bajonet i drugi predmeti kojima je osnovna namena napad.Članom 5 st. 1 propisana je zabrana nošenja oružja, odnosno zabranjen je promet, nabavljanje, držanje, nošenje hladnog oružja i naprava koje nisu izrađene i prilagođene kao vatreno oružje.

Nema određene veličine, to je po starom Zakonu o oružju i municiji. Sada se gleda isključivo da li to može nanijeti povredu, može biti i 3 cm ali ako je oštro i može ubosti onda je hladno oružje.
Međutim, ako vas ipak i startuje pandur i nekako završite na Sudu - sudska praksa Višeg prekršajnog suda kaže da npr. bejzbol palica i nož (pa čak i kuhinjski) mogu biti hladno oružje u smislu člana 2. stav 2. tačka 7. Zakona o oružju i municiji (vidi gore), ukoliko se prvostepeno utvrdi da su bili namijenjeni za napad na nekoga/nešto. Ukoliko se, pak, utvrdi drugačije, da predmet nije bio namjenjen za napad onda se ne mogu voditi kao hladno oružje.
Ako ti treba, odštampaj ovo sebi i izađi pred sudiju sa ovim.
http://www.pkap.sud.rs/sednica_2011_07_07_pm.html
Ovo što Laki kaže je istina
https://m.youtube.com/watch?v=hYz_4tCGRAw
Jebote stvarno, ovde Skočimiš sve objasnio, ali džaba (ti roberto, džaba ti kavali).
Ovaj Daunizam me podseća na jedan put kad je neko otvorio temu za pitanje "kako poslati pismo" (ne znam tačno kako se zove, samo ukucajte na guglu slanje pisma i izaći će)
i nakon jebenih desetak stranica klasičnog vukajlijaškog spemovanja (u stilu trolololololololo) jači oblik Daunovog sindroma je i dalje sprečavao prosečnog korisnika sajta da uopšte pojmi nešto kao što je: kupiš markicu i zalepiš je na kovertu i ubaciš u sanduče ili odeš na šalter i daš pismo; iako je to na mentalnom nivou "penis ulazi u vaginu" jebote a o stvari zvanoj "penis ulazi u vaginu" je posvećeno pola ovog sajta, ali zato niko ne razume "markica se stavlja na pismo" i "pismo ulazi u sanduče".
Jebote pa na svetu ima barem milijardu ljudi koji su bukvalno nepismeni pa rade to svaki dan (mislim na slanje pisma, ne na penis u vadžin) ali zato ovde ima takvih specijalaca kojima je to iznd svih intelektualnih mogućnosti (i da pošalju pismo, i da penetriraju).
Este vi retardirani jebote?
Nema određene veličine, to je po starom Zakonu o oružju i municiji. Sada se gleda isključivo da li to može nanijeti povredu, može biti i 3 cm ali ako je oštro i može ubosti onda je hladno oružje.NEMA VELIČINE! ALO! NEMA! NE POSTOJI! NEMA DLAN NADLANICA IL DA PANDUR VADI KURAC PA UPOREDI SA NOŽOM I KAE EVO OVO JE 30 CENATA

@L@ki
Да ли се маљ или чекић рачунају у хладно оружје?Дрвена палица (где спада и бејзбол палица) и нож (где спада и кухињски нож) могу бити хладно оружје у смислу члана 2. став 2. тачка 7. Закона о оружју и муницији, **као и остали предмети**, уколико се у првостепеном поступку утврди да су били намењени за напад.