Nadimci
  • M

Svi mi imamo nadimke, ćeli mi to ili ne. Znači, ođe napišite vaše nadimke kojim su vas nadim... zvali i kojim vas još zovu i poželjno bi bilo razlog što i zašto baš taj nadimak.

Mene su zvali Ćita jedno vrijeme, zato što sam ranije podosta mršav i penja' sam se najbrže na drvo iz društva, i to čak do vrha. Sad mi je malo ža' što sam prepeličja jaja razbijao iz dosade, ali jebiga, nije nikoga bilo tad da mi reče da to ne valja da se radi ili mi eventualno opali šamar zbog tih postupaka. Sad me najčešće zovu ovim kojim sam registrovan na Vukajliju.

Sad ti.

• Џими

Имам већ довољно чудно и ретко презиме, тако да ме је 80% људи од најранијег детињства па до краја средње школе звало искључиво по презимену. Мада, кад боље размислим, углавном сам и ја најбоље ортаке звао по презимену. :) Кад сам кренуо на факс, из неког разлога су почели да ме зову по имену ''Александре'' (што ми је било чудно, јер ме раније нико сем профана и кеве није тако називао) и свим његовим кратким варијантама, а има их неколико. Мада, добар део људи с факса ме зове Џими. :)

• Ž

Поносан сам власник најџиберскије варијације имена Никола.

Никола ---> Ниџо ---> Џони

Овај надимак се често даје и локалним џукелама. Ал' кад погледам надимке неких ликова из мог одељења, више сам него задовољан. :)

Ах, да, то Џони ми је друг стилизовао у овај надимак на Вукајлији иако га скоро нико не чита као Џони, већ као Жњи, Џњи, Јни, ЈНА и ко зна како све!

• wojtek

Мене су целог живота звали по презимену, а кад сам се пожалио да једини немам надимак, дошло је до следеће ствари :

Ковић --> Вићко --> Виђгла --> Главић --> Кожура --> Жура

Сад ме зову Жура, надјебите то, да вас видим.

• Џими

Зајебаваш! :)

• wojtek

Озбиљан сам. Додуше, доста људи ме још увек зове "Ковић", ал многи форсирају ово "Жура". :)

• L@ki

Najvise me zovu Laki,mada ima i onih koji me zovu Zola,Mada,Batista,Madam??!?!Ne pitajte zasto madam,jer ni oni koji me zovu tako ne znaju zasto.Ustvari znam.Jedan ortak nema pojma engleski,pa je cuo nesto sto lici na ovo i poco da fura taj fazon.I dan danas ne zna sta to znaci.Klinci me zovu Batista,a ortaci iz srednje Zola i Laki.

Aj sad...

• Ledeni

ili me zovu po prezimenu ili po imenu srecom po mene, ne volim nadimke.

• kostja

Рако, Ракита - по презимену
    Макиша, Маре - по имену
    и још Главати, Главоња

• J

Andja, Kata, Ana, Djiki, Mica, Anci.

• Чварак у тами

Савана, Џо, Ниџони.....

• soxter

sole, soxter,soldier,soxterman(za to je kriva baba), gedza (po geografskoj lokaciji), markic, masa, mare,markoni,maki...(od Marko)

• o

Mrtvi. Aca. Mrtvi Aca.

• Uncle_Pecos

Боги, Боле, Боки ( од Богдан ), Патуљак ( због висине ), Блејд ( без разлога )...

• Remac

Meni je nadimak Remac,dobije se nekim varijacijama mog prezimena. Dobio taj nadimak u 2-om osnovne i evo i dan danas me tako zovu. Oko 80% ljudi (koji me znaju) ne zna kako se zovem. Sjebem se skroz kada me neko zove imenom. Nekada se zna desiti da se uopste ne okrenem ako me neko zove po imenu

• Жика Обретковић

Meni je nadimak žika. od imena žika obretković.

• StrajaKg

ja bih voleo da mi nadimak bude žika.
    ali je straja, od imena straja.

• forget-me-not

Osim raznih varijanti imena, najsmešnije mi je što su me drugovi u srednjoj zvali Đuro (zbog prezimena), kao da sam muško :))

• Heller

Мене су увек звали, и још увек ме зову, Даринка, због неке преглупе песме. Нема везе са мојим именом.

• kizo

neki me zovu Kizo a neki prezimenom.

• M

Ja se prezivam Pivarčuk, deda promenio iz Pivovarčuk kad se oženio, tako da od toga dolazi Pivar, Čukpivar, Pivi, Pivara, Pivo i slično, kako se ko doseti. Onda oni malo nepismeniji Piva'čuk, Pičuk ili kako već. Pa onda od imena, zovem se Milan, Miki, Mića(sa par naglasaka), itd. Ali najviše volim da me zovu Pivarčuk, ionako je dovoljno retko i čudno.

• industrial

Mene zovu Šo, pošto mi je na fejsu ime Separator Horizontalnog Oscilatora, akronim od toga je S.H.O. = Šo.

• Earthworm Jim

Od kad sam zablistao na temi Jebanje i Jebanje 2 zovu me Trsitelj po kraju.

• Цупић

Зову ме Цупић, по једном ди-џеју.

За упућеније пријатеље, ја сам Гризелда.

• leksi

имам веома захвално име по том питању. надимци од александра, поређани по учесталости тј. броју људи који ме тако зову: алек, алекс, сандра, ана, аки, сашка, сања, лекси

• Сантјаго Коровјов

Uglavnom me zovu po prezimenu, ili samo deo prezimena i to zato što imam neobično prezime, jedini u Bg-u a verovatno i u Srbiji nosim to prezime (pored mojih naravno)....
    Mada tu su još i nadimci tipa Džoni, Džonson....

• Цар

Пошто се разумем у далекоисточне језике, онда сам ја одвалио овај надимак на Вуки. Нека ликуша на групном чету ме смарала да јој дам своје право име и ја одвалим прве две речи (спојене, на филипинском) којих сам се сетио- Хатакаран ( хатак - безбожан, аран - превоз ), и то видели моји ортаци и ја ти цео живот остадо' Хатакаран...

• M

Zabjelčani imaju dobre nadimke, ajde Kobe, listaj imenik.

• Kobe braTe

đe nađe ovu temu ludače, viđi kad je ovo otvoreno hahahha ..

• Nienna

sole, soxter,soldier,soxterman(za to je kriva baba), gedza (po geografskoj lokaciji), markic, masa, mare,markoni,maki...(od Marko)

SOKSTERMAN GA ZOVE BABA

• celt

Nienna

a sto si ti sebi dao zenski nadimak ako si musko, ili sto si musko ako si zensko. sta si ti, neki hermafrodit?

• Nienna

OD dosaDE, neka tolkinova kurva

• Valdemar

Mene čak i mama i tata zovu imenom praaskurđela po kome je familija dobila prezime, ako budem imao potomaka, verovatno će za dvesta godina misliti da su dobili prezime po meni.

• ps

Kako se prezivate, Valdemarovic?

• Valdemar

Simić se prezivam, a zovu me Sima, kao onog psa iz Boljih ljudi.

• Tuccini

Sima-Limar
    axaxaxaxax

• Granon

Moj nadimak (Maja) je prihvaćeniji od mog imena. Vremenom je to došlo dotle da me kolega nazvao, moj tata se javio, ovaj me potražio po pravom imenu, a moj tata mu je rekao da je pogrešio broj.

Radni naziv za klinački tandem (sestra i ja) je bio Trta i Žilavka (ta sam).

Nadimak se potisnuo od kad sam se zaposlila jer me tu svi zovu pravim imenom. Povremeno nastane zbrka kad familiji zatrebam, nagrnu da me traže na poslu i svi im kažu da Maja ne postoji.

Kad naidje takva reč, zbrku imam i sa prezimenima jer imam dva, i nijedno nije moje devojačko.

• Тхе Проф

Profa, Profesor, u nešto redjem broju slučajeva D Prof, što je moj nadimak i kad igram kantera. Poreklo nadimka vuče korene iz moje sklonosti da volim da kenjam ali sa dobronamernim ubeđenjima. To, i to što sam sa 22 post'o asistent na Faksu za Muziku...

Inače, kacam bio baš klinac harao sam u trek disciplinama i sprintu te me nazvaše Leptir. Nije se zadržalo do danas.

• Rubberman

I'm Gumeni, nice 2 meet you ;)
    Nadimak nastao još u djetinjstvu ('nači u drugoj polovini prošlog vijeka), kad su drugari skontali da mogu neprirodno da iskrivim tj. savijem ruke u laktovima. Varijacije na temu: Guma, Gumi, Gumenjak, Gumiđon, Gumiflex itd itd

• ps

zbrku imam i sa prezimenima jer imam dva, i nijedno nije moje devojačko.

Ono kad zena samu sebe maze govnima

• Tuccini

Maja Luković Ulemek.

• ps

Maja Bobic Mojsilovic

• Granon

Pseto88, ne pravi se pametan.
    Duhovit si. Dovoljno je.

• ps

Jaoooooj hvalaaaaa :*

• Krle96

Мене нико никад у животу није назвао Крле. Сем на ВОСу.

• Mickey Savage

Glavni mi je nadimak po prezimenu, mada ima par derivata od imena: Šomi, Miša, Škomi, Mišica itd. U kasnoj osnovnoj i ranoj srednjoj sam dobio par nadimaka koji se nisu dugo zadržali: Mungos, Barać, Ustaša, Ćamil; ali je ovaj prezimenski ipak primaran.