маратноци и ко то тамо пева деру много јако, једино што су ипак комедијице, да не кажем чик фликови јер то нису, али нису брутално реални и озбиљни у широј слици, дакле комедије су у својој суштини (са трагичним крајем).
ај нек направи неки компјутерко кога не мрзи као poll да рангирамо једно 10 домаћих филмова

Preljep film. Meni nije u top10 jer mi baš numem da napravim listu top10 filmova jer bih u nju smestio 50 komada. U suštini, u tih 50 mi sigurno jeste. Ako ćemo tako. Film Š-I-J-E i definitivno je u samom vrhu što se tiče ratnih.
Tipa Paths of Glory, Ivanovo detinjstvo, Lepa sela lepo gore, Apokalipsa danas, Lovac na jelene, Johnny Got His Gun, Full Metal Jacket i Most na reci Kvaj što se tiče klasičnijih ratnih su mi sam vrh. Ne mogu da kažem koji je bolji od kog. Sve u svemu, Sela su kidalica.

Ko baš voli Dragojevića, nek nabavi njegovu knjigu *Pre nego što crvima kažem zdravo*, Laguna mislim da je izdavač. Tu su tri scenarija za filmove koje je hteo snimiti ali nikad neće. Jedan je baš sjajan, čak je i glavnu ulogu pisao za gromadu Batu Živojinovića.
Elem, Dragojević je posrao to što je sa malo posle tridesete bio jedini pravi srpski režiser (koji nikad nije bio jugoslovenski) i koji je mogao čuda praviti, ali je hteo eksperimentisati i posle ušao u Skupštinu.