Zvuči ozbiljnije od bilo kog njihovog albuma nakon 2000. Naročito muzički.
Što se tekstova tiče, i dalje ima Borinih klišea i isforsiranih rima, prežvakanih tema...
Ali ima i po meni vrlo ozbiljnog suočavanja sa vlastitom smrtnošću i svođenja računa... (i tu dobrih tekstova, i jake emocije, neisforsirane), npr. pjesme "Od greške do greške", "Kraj", a ima i dobre zajebancije (tipa pjesma "Ivica Dačić").
Ima i par pjesama onako na sredini, npr. "Pasji život" će se svidjeti ljubiteljima kerova; "Mister Perfekt" je onako zajebancija, može se reći, ali muzički dobro zvuči.Sve pjesme su inače objavljene ovdje:
https://www.youtube.com/user/CityRecordsOfficial/videosVaši utisci?
- јп
Ок момци ви се не зајебавате видим ја

pola veka ih forsiraju i sranje su svih 50 godina.na stranu to sto sisa kurac svakoj vlasti,ali kao ne sisa fora.
- TI
Bora je imao mnogo bolje muzičke momente, sad se prilagodio proseku i ne pruža maksimum. Očekivao sam ovakav album zato što Bori već dugo nedostaje inspiracija i zanos. Ne kritikuje društvo kao ranije već mu podilazi.
Ipak volim i neke nove stvari čisto zbog nostalgije i razbibrige.Ovu pesmu mogu da slušam:
https://www.youtube.com/watch?v=0l0DT8GKli8 
Ovo da album zvuči ozbiljnije od svih u ovom milenijumu se priča za svaki album, ali u suštini, nije tu stvar o porastu kvaliteta nego o tome da su svi ti albumi toliko loši da se posle dva meseca niko ne seća nijednog, pa onda čuješ novi, i munes ga u to isto kratkoročno pamćenje u kom je bio svaki pa zbog toga i jesi u gasu da je bolji jer je jedini o kom imaš predstavu u datom trenutku. Onda prodju dva meseca i skontas da je podjednako, ako ne i veće sranje od ostalih.

vecina poznatih pesama su im sa nekom tudjom melodijom (jbg, tad se nije ocekivao internet) 5-6 dobrih sto verovatno skomponovao bajaga dok droga jos pozitivno delovala na njega pa nije pevao o zmajevima i jos 2-3 sto je ubo sam bora.
sve to u prvih 5 godina postojanja benda. jebi ga, dok se zaljubljujes, dok te jebu u vojsci, dok se ubijaju imas inspiraciju. sta ce pises sa 60 godina, o kladionici i visokom pritisku i sta vidis na tvu?

Što se mene tiče, poslednji dobar album im je bio Buvlja pijaca, pa sad vi računajte koliko je to davno bilo. Posle toga, poneka retka stvar vredna pažnje u gomili krša.
A što se tiče bore, čak i ovu svoju sklerotične musave ostatke karijere je završio proletos kad je pevao kao predgrupa Aci Lukasu na mitingu SNS, pa ovo sad neću ni da poslušam, da mu ne podižem broj pregleda.
sve to u prvih 5 godina postojanja benda. jebi ga, dok se zaljubljujes, dok te jebu u vojsci, dok se ubijaju imas inspiraciju. sta ce pises sa 60 godina, o kladionici i visokom pritisku i sta vidis na tvu?Ovo je tačno, u suštini. Nećeš da pevaš "Ostaću slobodan" sa 70 i kusur, nego ćeš da gledaš brošure staračkih domova.
Jbg, te teme ljubav, bunt, provod su logično za mlađe. Idealno bi bilo da narokaš albume dok si u naponu snage i kreativnosti, posle samo ideš i sviraš to, ne brukaš se. Mada je to uglavnom naknadna pamet.

Ovo je hejt kao onaj kad je bio kraj Gejmotrona, vecina ljudi se slaze da su sjebali poslednji deo, al uvijek se nadje neki hipster koji ce reci da je sve sranje osim prve sezone ili dve. Tako i ovde, sad je kul reci da su i stari Corbini albumi bili sranje. Da je Bora kojim slucajem poginuo negde usput, onda bi ga ti isti kovali u zvijezde i govorili kako je on bio neshvacen u svom vremenu i kako nikada vise takvog umjetnika svijet nece imati.
U realnosti su i on i bend izbacili gomilu dobrih pjesama, naravno, ove novije jesu losije od starijih u prosjeku, al jebiga i oni su ljudi, i oni stare, i oni propadaju itd. Nije ovo zapad da mogu da zive luksuzno samo od svog imena kao svjetski rok bendovi i da izbace nesto samo kad im se digne kurac. I Dzindzer i svi ostali clanovi osim Bore su odavno poceli da nalaze poslice sa strane da bi mogli da se izdrzavaju. Corba ako misli biti Corba mora biti aktivna non-stop, i da sve drugo zanemarimo, bar tu se mora dio kvaliteta izgubiti
Tako i ovde, sad je kul reci da su i stari Corbini albumi bili sranje. Da je Bora kojim slucajem poginuo negde usput, onda bi ga ti isti kovali u zvijezde i govorili kako je on bio neshvacen u svom vremenu i kako nikada vise takvog umjetnika svijet nece imati.jebi ga, da se ne generalizuje ne bi se nista zanimljivo reklo. bolje umetnost i sport da se generalizuje, nego politika i drustvo.
ovo drugo si 100% u pravu. al ovaj Bora danas nije ista osoba ko onaj onomad. nekad bio neshvacen a danas ima 60+ godina, a kad dodjes i predjes srednje doba ne mozes vise da budes ni neshvacen ni zanimljiv. osim ako imas PR tim iza tebe da fura price kako se drogiras vec 40 godina, a ne da nosis helanke na pilatesu ili stavec rade ove rok zvezde da i ko dede mogu da skacu i da generalno kvalitetno zive.
sasvim je opravdano da nekog volis ili mu se divis u nekom periodu zivota a onda da ti ide na kurac u nekom drugom periodu zivota. ljudi se menjaju jbt, nisu kamen

recimo onaj kit richards, i svi ostali iz stonsa, i svih tih takvih bendova sto doterali u pozne godine. garantujem da u nekom trenutku njihovih zivota menadzeri ukapiraju da zlatna koka moze da im rikne od srca, jetre bubrega statiznam, i onda odmah krece rezim vezbanje meditacija, transplantacije kurci palci, jedenje trave, nema masno slatko ljuto kiselo.
jedina razlika sto su tamo velike pare u pitanju pa imaju pr timove sto cenzurisu sta pricaju a ne ko bora jebiga, izadje na tv, ocekujes da ces da cujes nesto od 20+ bore bunt kurac palac, a on ko i svaki penzioner "pa jebi ga nije vucic tolko los, bar uveo red"
u zivotu nisam upoznao nekog ne bosanca koji slusa corbu.boris bizetic rime sa patetikom i nekim rokom koji vuce na neke poskocice.ceo ex ju rok je smece.
i ja bih kao stonsi.pruduzis sebi zivot da bi mogao da uzivas u kinti.kapiram da i to u neko vreme dosadi,ali kapiram takodje da izmisle neku novu drogu i neki bolji rad i opet bude super.
jedina razlika sto su tamo velike pare u pitanju pa imaju pr timove sto cenzurisu sta pricaju a ne ko bora jebiga, izadje na tv, ocekujes da ces da cujes nesto od 20+ bore bunt kurac palac, a on ko i svaki penzioner "pa jebi ga nije vucic tolko los, bar uveo red"Pa da, otprilike, samo kazem da ljudi pretjerano seru
- bu zivotu nisam upoznao nekog ne bosanca koji slusa corbu.boris bizetic rime sa patetikom i nekim rokom koji vuce na neke poskocice.ceo ex ju rok je smece.
i ja bih kao stonsi.pruduzis sebi zivot da bi mogao da uzivas u kinti.kapiram da i to u neko vreme dosadi,ali kapiram takodje da izmisle neku novu drogu i neki bolji rad i opet bude super.
Rundekov Bolero ne zaostaje puno za Brothers in arms, nevezano šta mislimo o uslovno domaćem roku.

rundek kargo trio ovog marta u domu omladine u velikoj sali. zove mene jedan menadzer kojeg znam da me pita da li bih zajmio klavijature, treba onom bosancu iz karga trio jer je jutros dosao iz maroka i treba mu klavijatura, a ova moja mu odgovara. ok ja reko ae dacu, sig ce me castiti nekako, glupo mi bilo da trazim pare jer taj menadzer mi nesto vec sredjivao kao usluga za uslugu. Stizem negde na pola koncerta, uvodi me menadzer, odslusam koncert na stepenicama jer nije bilo mesta i na kraju, kad su svi poizlazili iz sale, ja cekam da svi odu da se popnem na stejdz a popakujem to. izabel (trandza) sredjuje svoju opremu, rundek otiso u bekstejdz, a ovaj bosanac klavirista nema ni njega. ja pocupo kablove, spakovo instrument u kofer, ovog lika nigde. Dolazi vule longplay i kao ko je zajmio instrument, ti si a, e imas besplatne karte na sve longplej koncerte, hvala ti za instrument, spaso si koncert pa lol. uzo instrument i otiso. posto sviram i znam kako je to kad zajmis nesto, osnovna kultura je da se bar zahvalis, ne govorim o placanju instrumenta ili nekom cascavanju ne daj boze. iskr, bilo mi sranje nekako sto se tako odigralo i presto sam da gotivim rundeka posle toga. ovamo kao zivim u parizu, kultura sve do jaja, a sicare ga tu na instrumentu. to su bre sve picke.

Uh pa malo je bezveze reći da je ceo Ex Yu rok smeće. Imalo je tu solidnih stvari. Spomenuti Rundek, Štulić dok nije puko i počeo sa hiperprodukcijom, mladi Bora, Indeksi... Mnogo je više sranja kao kod Dugmića, Jabuka i Valentina da se razumemo ali ne može da se kaže da je sve sranje.
Isto i kod Bore. Kost u grlu je suvo zlato, a imao je neke baš jake pesme posle. Pogledaj dom svoj anđele, Ravnodušan prema plaču, Prezir... Nije baš kao Bizetić da se ne lažemo.

mozda je jaka rec da je smece.ajde da kazemo da ima i tu nekih dobrih stvari,bendova,licnosti...bizetic i bora isti kurac.cak i njihovo prospianje humora i mudrosti po emisijama je isto.meni.mozda ja to ne kapiram.neka sam i glup,ali meni je to sranje.i da kazemo vecina tog roka.ne slusam ja najbolju muziku na svetu,ali mi se to ne svidja.
- DP
Apsolutno ceo ex yu rok je djubre

vecina je smece.mozda je onda izjava manje maloumna i malo je treba komentarisati.
voleti domaci rok je toliko maloumno da ne treba ni komentarisati.mislim,ta fora...ne svidja ti se nesto sto se meni svidja.pa ti si malouman.
ne poredim ja njih dvojicu kao neke kompozitore.nego mi se kenja od njihovih rima.a i od muzike.
Ma ne okej mi je to. Kapiram da nisi u toj priči samo mi je malo bolo oči ovo smeće. U suštini je tu bilo sasvim solidnih bendova iz cele Jugoslavije sa izuzezkom Crne Gore i Bosne. Jesu Indeksi i Zabranjeno pušenje njihovi ali su njihovi i Jabuka, Dugmići, Plavi orkestar, Valentino i Jagode tako da slobodno mogu da kažem da su pretežno imali sranje bendove.
Uh, pa koliko godina imate kad potežete priču da je neko malouman ako sluša određenu vrstu muzike... Idemo polako u pravcu priče da su narodnjaci, turbofolkeri i treperi seljaci, a rokeri, pankeri i metalci sektaši/narkomani. Debilske su mi te podele po žanru muzike. Svako sluša šta voli.
mislim,ta fora...ne svidja ti se nesto sto se meni svidja.pa ti si malouman.Ne radi se o tome sta se kome svidja, ali okarakterisati cijeli zanr na jednom prostoru kao smece je svakako maloumna izjava, pa cak i da je u pitanju bio turbo folk koji je objektivno smece u svakoj prilici gde se moze cuti, jer vrlo moguce da postoji negde i kvalitetna turbo folk pjesma ili izvodjac. A kamoli reci to za jedan od dva najkvalitetnija zanra koja su ikada postojala u ovoj pripizdini

Koliko je jebeno izvikan Rundek kada ga poredite sa Dire Straitsom. Bukvalno najizvikaniji prosečni bend ikada. Posle Nirvane, EKVa i sličnih smecara. Ajd Haustor i da kažemo djene djene, milijardu godina su tu, zavukao Rundek taj blago primorski melos u neku formu alt roka, pa se ljudi naprzili više jer im je zavukao dubrovnik i sumove mora, čega su u suštini i željni. Ali jebeni Cargo trio. Bukvalno, jebeni Vidojkovic koji muva maloletnice na "da vidiš što sam kupio tresu" fazon je pojam jebe og kvaliteta za ono.
E da, od ekstremno precenjenih bendova, tu je i Tool.- A
Domaća muzika mostly gowno.
Primetio sam da ovi iz Parnog valjka umeju da šure kako sviraju, pa mi uvek bilo žao što su u sigurica žene nas mnogo vole zoni. Nisam znao da su svirali pank ranije, moraću istražiti bolje.
Nađoh na starom hard disku gomilu diskografija domaćih bendova i pustim tako Yu Grupu. Ako izuzmemo prosečne tekstove, muzički na prvih par albuma ima baš lepih iznenađenja.
Tako da kapiram da kod svih ovih poznatijih rok bendova sa ovih prostora može na ranijim albumima da se nađe izuzetna muzika, ali to sve bude kratkog daha, svi brže bolje uđu u neku sigurnu i dosadnu zonu, što zbog godina, što zbog da zadovolje širu publiku.

Samo se vi sprdajte :D
https://youtu.be/-gZDIG6QxYw
Štulić je karijeru počeo u Valjku:
https://youtu.be/BheVcUYqvnE- A
A jbg, ako imaš respekta prema sebi, onda nastaviš da šuriš, a ženama daš baladu-dve po albumu i da imaš materijal da puste svrš tokom koncerta, a ne da umesto toga kompletnu diskografiju pretvoriš u njanjavštinu.
Mada to si u pravu, boli njih uvo šta Vukajlijaši vole, kad bi i Vukajlijaš više voleo pare nego da ga drugi Vukajlijaš voli. Skroz legit.
- DP
Reme tul nemoj da mi diras da ne pravimo problem ovde.

Rundek izvikaniji od EKV-a, pa lol. Haustor je sigurno u top tri benda iz bivše Juge po kvalitetu. Muzika im je bila vrh, mislim da su oni prvi počeli sa duvačima, a i tekstovi su bili sasvim dobri. Sa druge strane EKV skroz prosečan bend što se muzike tiče, a tekstovi sranjčuga teška ali dan danas imaju armiju ljudi koji svršavaju na njih i traže dubinu u stihovima Milana Mladenovića raspalog narkomana koji verovatno ni sam nije znao šta piše.
Pitanje da li bi imali danas toliko fanova da nisu svi pocrkali od droge. Jbg to je slučaj svud u svetu. Umre neki poznati muzičar i onda ga gomila ljudi žali, voli i priča sve naj naj, a pitanje da li su u životu čuli više od dve pesme. Sličan slučaj sa Vladom Divljanom. Bio je okej muzičar, par solidnih pesama u Idolima, par solo i kad je umro svi su postali njegovi najveći fanovi.